返回列表 發帖
流位

美祖拎埋啲垃圾獎

杯葛先

都未頒女金
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:11

暗星頒獎禮有咩好睇?

Nowhere Boys

上榜歌曲包括:逃出阿卡拉、大步走、亂世超人、麥克折射線、紅藥丸藍藥丸、普通華

草蜢

上 ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:52

我而家先知原來 Nowhere Boys = 無處男

仲有六個gem就頒女金喇 比d耐性下
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:55

如果女巾唔係容祖兒點算

無美祖 :(

見到組金 ...........................

NH 好明顯淨係鍾意啲男歌手同埋男組合 ......

其實男性聽翻男仔歌唔係先正常咩 Phil入到三強
nicholashin 發表於 2017-1-8 11:43

聽女歌手比較好,組合一半半,男歌手最少,同埋唔聽林奕匡

唔聽林奕匡同拋棄港樂有咩分別?
nicholashin 發表於 2017-1-8 13:14

叫匡匡唱好啲 live 先救港樂啦

入嚟留個名 :)

見到 ONEW BB

先發現自己已經脫咗韓國個邊啲歌手好耐 :(

正式入場,SET 頭遲咗 SORRY

最佳衣著獎 ...

咁祖祖有無最佳驅風油獎?

唔要呀
喺你到頒
對 而且相信佢地仲會有得做落去
chanchan0909 發表於 2017-1-15 19:59

祖祖係我個榜到掃獎 (好似係)

欣宜係咪做頒獎嘉賓先換到個提名?

恭喜無處男 <3

stopzi 發表於 2017-1-15 20:14

有無陳偉霆鍾舒漫個啲相 lol

郭頂下年會唔會又有提名 haha

二汶值呀認真

之前我咪話有個女歌手跑出左嘅 終於可以同大家講就係二汶
chanchan0909 發表於 2017-1-15 20:44

咁肥都可以跑出 ................ 咁其他女歌手要練下氣 #mean

祖祖加油唷 唔好包尾已經好叻

希望佢睇到啦  佢好似唔會睇呢個頒獎禮

bye ~
Gin Lee 係第 2 名
. ...
chanchan0909 發表於 2017-1-15 21:09

是一個好消息

我唔記得我投咗邊首

好彩咋 開心豬

第一次聽 Heyo 首歌

Byeeee

銀髮白今日到底出咗幾多次場?
可能過埋今晚推推下就 100,000 views

係咪要召喚 COOL MUSIC HOT HITS 100 lol

今生不回家

杏仁露?

有事發生 ...

暫時四首都好高汁 :)

好期待 NH 啲 mean tag

COOL MUSIC HOT HITS 100
Awards 2016

「法事一切發生之時仍舊黒的」  
講真對呢首歌未到好大 ...
nicholashin 發表於 2017-1-15 22:24

我對銀髮白都未有太大感覺 .. 其實 ..

以2016年既歌黎講肯定係above average 但真係未到咁多人講到咁神級
nicholashin 發表於 2017-1-15 22:27

點講呢,首歌當係藝術品咁聽係無問題,但係無咩 POP 元素,好難 LOOP

THANKS NH

身為祖迷好似點都要推下祖兒啲歌

Awards 2016
年度十大歌曲  候選名單
圓         卜卜卜        有事發生        停止繁殖         終於好天氣
女神        山林道        永遠很近        還不夠遠         該死的快樂
四季        四不像        消化不良        B面第一首        哪裡只得我共你
孤雛        銀髮白        穿花蝴蝶        一樣不一樣        如果我們不曾相遇
雙雙        舊街角        我好得閒        今生不回家        你是你本身的傳奇

年度十大歌曲  第四位

年少時,我們總是幻想自己能創出一片天,抱負不同的理想,總覺得自己能改變這世界一點點;成長才發覺箇中的困難,漸漸把稜角磨平了,然後失去自我跟著人群走,當中的堅持,流亡在何處?

而這位得獎女歌手,是一個驕傲地去做自己的好例子。出身於單親家庭,兜兜轉轉加入香港樂壇,曾經她也迷失過,試著迎合市場去改變自己,然後慢慢走回正軌,做自己喜歡的音樂。直至現在,她與戰友三人並肩作戰,以獨立歌手身份,沒有再為市場計算太多,只希望做一個對得自己,不被磨滅的香港人,但卻於樂壇創下一次又一次的奇蹟,一次又一次贏得觀眾的掌聲,大概這也算是一個香港人的小傳奇吧。

song songb~
Wonders 發表於 2017-1-15 22:35

DER DER B 你好

年度十大歌曲  第四位

你是你本身的傳奇 – 方皓玟

作曲:方皓玟|填詞:方皓玟|編曲:伍仲衡|監制:許創基、Edmond Tsang

送給守護著這個家的你們。

而這位得獎女歌手,是一個驕傲地去做自己的好例子。出身於單親家庭,兜兜轉轉加入香港樂壇,曾經她也迷失 ...
jose 發表於 2017-1-15 22:37

恭喜定美祖先

Awards 2016
年度十大歌曲  候選名單
圓         卜卜卜        有事發生        停止繁殖         終於好天氣
女神        山林道        永遠很近        還不夠遠         該死的快樂
四季        四不像        消化不良        B面第一首        哪裡只得我共你
孤雛        銀髮白        穿花蝴蝶        一樣不一樣        如果我們不曾相遇
雙雙        舊街角        我好得閒        今生不回家        你是你本身的傳奇

年度十大歌曲  第三位

以下這位得獎女歌手,於她首個個人音樂會中,說要做自己需要兩個字 - 「勇氣」。

她的勇氣比常人大一百倍左右,與她的食量成正比的,同樣出身於單親家庭,年幼時母親經常把她帶到幕前,當年噬著珍寶腸的她,與現在噬著住家菜的她也沒有什麼兩樣;不同的是,這些年來,觀眾不斷的給她勇氣,而這個女歌手漸漸重拾了自信,她接受了自己的肥,自己的不足,走出了「死亡之吻」的陰霾,於台前高呼著「肥人萬歲!」,不論觀眾買賬與否,能夠見證這個醜小鴨自信的去做自己,本身也是一個傳奇。

年度十大歌曲  第三位

女神 – 鄭欣宜

作曲:藍奕邦|填詞:黃偉文|編曲:何山、孔奕佳|監制:何山、藍奕邦

兩位得獎歌手,原來都有唔少共通點。
除咗要搶我最喜愛歌曲獎,仲要搶埋仔。

不過無論雞蛋定高牆,繼續做好音樂,先係最重要。

以下落嚟,交比你可以好犀利嘅 JASON

技術性錯誤 大家當無事發生

好明顯係舊街角啦

銅獎銀獎同一個得獎者

鄭欣宜 1987 年出道喇喎?

吓?容祖兒?

而家先嚟支持 der der b

尋日全日都唔係屋企呀 ~~~

原來我都未頒獎

留個位搵日放得獎名單

好期待詩雅掃獎呀 BB
ed8671ed 發表於 2017-1-28 13:11

唔洗替美連擔心啦
仲以為你年初一頒獎咁開心
RVHOCPC 發表於 2017-1-28 13:16

收爐前無啦啦忙到預備唔到 sad
恭喜曬銀髮白
睇清楚發現祖兒原來係銅獎
點解我好似未見過你頒過獎嘅  ...
chanchan0909 發表於 2017-1-28 16:11

下年有機呀