返回列表 發帖
間諜可恥
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 23:00

好聽喲

3am
我們的總和

說再見了吧
ed8671ed 發表於 2017-3-31 23:26

Supper 新歌 hojeng
我們的總和

3am
Superman
我們的總和

大齡女子
姊妹
好不容易遇見愛
我們的總和

終 於 等 到 !!!
我們的總和

嬲, 係都唱 Rumour Has It X 另眼相看 啦
我們的總和

出賣
祖有預謀

心淡 痛愛 16號愛人 逃避你 想得太遠 行開少少啦
我們的總和

Love is one big illusion, I should try to forget
But there is something left in my head
我們的總和

誰的光!!!!!!!!!!
賴爽 發表於 2017-4-3 20:44

hi song song <33
出賣好好loop
我們的總和

der der b

我麻麻地出賣
賴爽 發表於 2017-4-3 20:46

還可以啦 好聽過哂堆怨鬼

應該繼續 離開不放手
應該決絕 無奈未能夠
應該灑脫 回復做朋友
應該找你 卻太過荒謬
應該脆弱 牙關都顫抖
應該快樂 難受別研究
應該適應 平伏後還有
我們的總和

riley?
JasOh103 發表於 2017-4-3 21:33

Bingo
作曲:Eye Fung

填詞:林若寧

編曲:Eric Kwok

監製:Fergus Chow
我們的總和

eye fung?full version available?
JasOh103 發表於 2017-4-3 21:43

初初見到個chorus係咁重複我以為係eric kwok手筆

派咗上電台但未首播
http://www.metroradio.com.hk/997/Program/NewSong/music.aspx?m=543
我們的總和

個次係一個人去
唔睇清楚  零分嗄
CunninG 發表於 2017-4-3 22:47

一個人去正正子

單身旅行
我們的總和

果次單身旅行去左東京百貨
CunninG 發表於 2017-4-3 22:50

係咪東京三月去呢
我們的總和

最後又番到霏霏身上
呢個壇真係好愛霏

PS. 果次係九月去, 不過我今年三月頭又真係係東京番黎香港 ...
CunninG 發表於 2017-4-3 22:57

小道消息 就算霏姐五月出垃圾都好 WMR個榜主都會含淚比冠 賀佢 cum back
我們的總和

又唔見你含淚上麻煩你
CunninG 發表於 2017-4-3 23:05

上咗但係最後最後都要out
我們的總和

霏姐出K歌啦 好嗎
water:) 發表於 2017-4-3 23:07

今次同Alex Fung合作可能有首月球下的人 2.0
我們的總和

大齡女子(彭佳慧) / 一(AGA) / 好不容易遇見愛(楊千嬅) / 近在千里 / 用餘生去愛(張學友) /
后會無期(C AllStar feat. 梁詠琪) / 說再見了吧 / 那邊見(Swing) / 突然一生人 / Fine(TaeYeon) / I Will Be Alright /

Rookie(Red Velvet) / BOOMBAYAH(BLACKPINK) / Plz Don't Be Sad(HIGHLIGHT) / 小姐你好 / 有事發生(Super Girls) /
只得二小時的悠長假期(宇多田光/椎名林檎) / La La La Love Song(久保田利伸) / Daisy(大橋Trio) / 好久不見(陳奕迅) / 帶著骨灰去旅行 /
我們的總和

今晚JY點咩歌好
water:) 發表於 2017-4-7 19:03

習慣失戀
我們的總和

日期 : 09/04/2017
時間 : 1530 - 1630
節目 : 核心的內圍的核心的外圍

小星星(楊千嬅) / 天文特徵(HUSH) / 克卜勒(孫燕姿) / Lost Star(Adam Levine) / 你是你本身的傳奇(方皓玟) / 今天只做一件事(陳奕迅) /
Blue(BIGBANG) / 3AM / 飛機場的10:30(陶喆) / 空姐 / 雙雙(Gin Lee) / 一千零一次人生(林欣彤) /
我們的總和

刺青幾好聽
Jill>>>>電單車
我們的總和

識貨
香港第一女團
In trust of Viveka
ed8671ed 發表於 2017-4-12 23:56

呢隊?
我們的總和

日期: 13/04/2017 (THU)
時間: 13:30 - 14:00
節目: 新歌試聽

人海 / 無人完美 / 望我 / 反方向 / 不屈 /  ...
stopzi 發表於 2017-4-13 13:57

無人完美好難聽
我們的總和

日期: 13/04/2017 (THUR)
時間: 19:30 - 20:00
節目: Random Playlist #01

這麼近(那麼遠)(張學友) / Touc ...
ed8671ed 發表於 2017-4-13 20:04

3AM唔同色嘎
希望 3>3>1>1 ^^
我們的總和

日期 : 13/04/2017
時間 : 2000 - 2030
節目 : 核心的內圍的核心的外圍

放大假(Dear Jane) / 老細我撇先(陳奕迅) / 晚晚禮拜六(藍奕邦) / 小姐你好 / 派對動物(五月天) /
我們的總和

日期 : 14/04/2017
時間 : 2315 - 0015
節目 : 期間限定

舊日回憶的山丘(容祖兒) / 帝國大廈(Swing) / 說再見了吧 / See You Again(Wiz Khalifa feat. Charlie Puth) / 替你高興(謝安琪) / 老人與海 /
Cloud 9(Jamiroquai) / Really Really(Winner) / 安多酚 / 自戀自在(Fabel/盧巧音) / 空姐 / 不意外的意外 / 純屬意外(戴佩妮) /
我們的總和

有生一天 18>14>5>9>4>10>5>9>1
終於我們 7>5>9>6>10>9>1
How do I look X
近在千里 20>14
囂 X

{:1 ...
stopzi 發表於 2017-4-15 22:24

蠔粉 係咪近在千里有電單車所以成績咁差^^
我們的總和

有生一天 08>05>09>12
終於我們 01>03>04>07
HDIL -
近在千里 15>11>13*
囂 -

冇首週數長
我們的總和

日期 : 17/04/2017
時間 : 1730 - 1800
節目 : 每日一PUN

完美(草蜢) / 簡單是福 / C3PO / Heads Up Phones Down / 查無此字 /
我們的總和

我們的總和

舊日CM的十大 playlist

我的驕傲(容祖兒) / 世上只有(容祖兒) / 摩登時代(容祖兒) / 搜神記(容祖兒) / 破 ...
CunninG 發表於 2017-4-22 15:20

千千最多
我們的總和

日期 : 22/04/2017
時間 : 1800 - 1900
節目 : 告別要瀟瀟灑灑不必常回頭吧 - 我有走過咩

Gotta Go!(RubberBand) / 說再見了吧 / 說再見的對象(藍奕邦) / 再見(謝安琪) / 斷絕來往(陳柏宇) / Goodbye(2NE1) /
永遠都在(S.H.E) / 無敵 / The Cure(Lady Gaga) / Lust For Life(Lana Del Rey) / Attention(Charlie Puth) / 3AM /

Confirmed
我們的總和

#mean

人地係咪諗住吿別完再聚
ed8671ed 發表於 2017-4-22 20:26

明明一個月前好有霸氣嘎

一陣再整多個鐘playlist出黎好唔好
我們的總和

日期: 23/04/2017 (SUN)
時間: 16:30 - 17:30
節目: ED豁達推介

Through The Night(IU) / Palette(IU ft.  ...
ed8671ed 發表於 2017-4-23 17:34

GD同IU冇得輸
我們的總和

日期: 25/04/2017 (TUE)
時間: 00:00 - 00:30
節目: Random Playlist #06 - I'm A Good Guy

Good Boy(G-Dr ...
ed8671ed 發表於 2017-4-25 00:21

曲線話自己係good boy^^
我們的總和

日期 : 26/04/2017
時間 : 2000 - 2100

Mastering(Anda) / Palette(IU feat. G-Dragon) / The Cure(Lady Gaga) / Common Sense / Barcelona(Ed Sheeran) /
空姐 / 是什麼讓我遇見這樣的你(白安) / 突然一生人 / 山丘(李宗盛) / 老人與海 / 說再見了吧 / Beautiful Love(蔡健雅) /
我們的總和

日期: 26/04/2017 (WED)
時間: 22:30 - 23:00
節目: Random Playlist #07

人外有人(陳柏宇) / 他狠過你(Li ...
ed8671ed 發表於 2017-4-26 22:50

job係咪要上榜呃幾fun^^
btw play ng play avalon 新一局
我們的總和

日期 : 03/05/2017
時間 : 1900 - 2000

喜歡寂寞(蘇打綠) / 獨愛 / 沒那麼簡單(黃小琥) / 大齡女子(彭佳慧) / 空姐 / 遠走高飛(林憶蓮) / 愛後記 /
乾杯(五月天) / 老人與海 / 無力挽回(周柏豪) / 說再見了吧 / 還是會(韋禮安) /
我們的總和

我聽告白氣球就黎聽到嘔
但又控制唔到自己
有冇人可以幫下我

告白氣球(周二珂) *10 / 我喜歡上你時的內心 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-3 21:40

聽下獨愛
我們的總和

驚佢 獨愛*100 喎
kel_kelvin 發表於 2017-5-3 23:37

幾好loop 連埋黃小琥一齊聽好正
我們的總和

日期 : 11/05/2017
時間 : 2000 - 2015
節目 : 那些年,我們一起聽過的草蜢

我們(草蜢) / 完美(草蜢) / 流淚的怪獸 /
我們的總和

距離 1000000分
stopzi 發表於 2017-5-11 22:36

實情呢?
我們的總和

日期 : 12/05/2017
時間 : 2100 - 2300
節目 : D鍾情

最後派對(陳奕迅) / See You Again(Taeyeon feat. Wiz Khalifa) / 說再見了吧 / Tell Me If You Wanna Go Home(Keira Knightley) / 空姐 /
燈光(謝震廷) / 方向感(Mr.) / In The End(何韻詩) / Drenched(曲婉婷) / 余春嬌 / 分身術(容祖兒) /

Palette(IU feat. G-Dragon) / 寫你太難(陳詠謙) / 我寫了很多字,卻得不到一個人 / 字花(Sunset Version)(薛凱琪) / 流淚的怪獸 /
香格里拉(魏如萱) / 我喜歡上你時的內心活動 / Eraser(Ed Sheeran) / 1+4=14(達明一派) / 城惶城恐(C AllStar) /
我們的總和

5/11/2017        Take Your Time        Jase@C AllStar
5/12/2017        Over Over        Dear John
5/13/2017        男朋友與歌        容祖兒 ...
RVHOCPC 發表於 2017-5-13 00:09

good taste ken ken
我們的總和

日期 : 16/05/2017
時間 : 1900 - 2000
節目 : Cream Cheese 的賞味期限

上天關了一扇門(草蜢) / 流淚的怪獸 / 還是想念(家家) / 纏路(黃浩琳) / 不屈 /
Take Your Time / 一格格 / 天然呆(容祖兒) / 不將就(李榮浩) / 可惜沒如果(林俊傑) /
我們的總和

冇問題

想當年牆外之音都有十大
好懷念當時一路行係海邊 一路聽住呢首歌
轉眼已經3年幾 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-18 23:29

我都好鍾意牆外之音 13年兩個新人都好正
我們的總和

記得係年尾凍凍地果陣狂聽呢首
係2013最後一星期冠軍歌

2013 : 09>02>04>05>05>02>01
2014 :  ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-18 23:47

比過新人金丁丁^^ 冰島都好好聽 之後就...
我們的總和

日期 : 19/05/2017
時間 : 0800 - 0900
節目 : 閃光

真得不似是真(馮允謙) / 閃光彈(容祖兒) / Kiss Kiss  ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-19 09:12
日期: 2017.05.19 (FRI)
時間: 1030 - 1100
節目: #MANDARIN

嗯 / 淒美地 / 粉筆做的手 / 離心力 / 披風 / ...
ed8671ed 發表於 2017-5-19 10:58
19.05.2017 上班的半小時

離心力(楊乃文) / 尋人啟事(徐佳瑩) / 不散, 不見(莫文蔚) / 我們的總和(艾怡良) ...
CunninG 發表於 2017-5-19 11:05
1100-1130
一期一會

如來像去 (麥浚龍) / 你前來 我過去 (麥浚龍) / 無人之境 (陳奕迅) / 離心力 ...
-Prince- 發表於 2017-5-19 11:25

全部都冇蘭嬸首 cream cheese 唉
我們的總和

日期 : 20/05/2017
時間 : 2000 - 2100

天真有邪(林宥嘉) / 還是想念 / 尋人啟事(徐佳瑩) / 突然好想你(五月天) / 空姐 /
燕尾蝶(Shine) / 花落誰家(李克勤) / 新地球(林俊傑) / 蓋亞(林憶蓮) / 無核(盧凱彤) /
我們的總和

日期 : 22/05/2017
時間 : 1730 - 1800
節目 : water

自來水(鄭融) / 雨水一盒(陳綺貞) / 笑中有淚(楊千嬅 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-22 17:50

浪漫血液真係好好聽, 唔知jj幾時先有新歌 :(
我們的總和