返回列表 發帖
我覺得當年最屎嗰兩首係《男人KTV》同《化》
1d14 發表於 2017-8-18 01:50

化邊有十大
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

TVB真係累人累物

Close Up係至尊級別

雙雙
John 發表於 2017-9-9 16:45

可惜無十大

容 祖 兒 繼 在 港 台 「 十 大 中 文 金 曲 」 頒 獎 禮 上 , 眼 見 力 壓 陳 慧 琳 以 及 楊 千 嬅 兩  ...
John 發表於 2017-10-5 01:51

明明個年千嬅高ap過佢??

容祖兒元旦日出席《叱咤樂壇流行榜頒獎典禮》,奪得女歌手金獎時,及時換上一件12年前獲同一金獎的舊衣上台 ...
hehehaha 發表於 2018-3-3 18:44

明明個件就係04年著 04年得女銀 咩叫同一金獎 笑死

因為係美祖自己講以為嗰年女金
hehehaha 發表於 2018-3-6 02:06

一拍兩散調到上第九偷笑啦

佢係咪未食過白果?
electric 發表於 2018-3-6 09:27

17年好似第一次?

容 祖 兒 願 意 代 父 還 債

( 記 者 譚 綺 文 報 道 ) 娛 樂 圈 風 氣 ﹐ 真 是 一 吹 即 大 家 都 會 受 ...
John 發表於 2018-3-9 03:32

好孝順的女兒

容祖兒拒代父找數
在單親家庭長大的容祖兒由媽媽一手湊大,雖然與父親容錦輝感情並非深厚,但祖兒多年來 ...
John 發表於 2018-3-9 03:36

人地家事 no comment

陳 慧 珊 擔 正 主 角

( 星 島 日 報 報 道 ) 前 晚 新 城 電 台 主 辦 的 《 好 友 音 樂 會 》 , 宣  ...
John 發表於 2018-3-9 03:43

覺得佢live唔多掂 我鍾意fiona

冇乜聽過佢live
search下先
John 發表於 2018-3-9 03:45

好耐之前有特登search過

陳慧珊當年真係好正
但唔知點解復出之後套套劇都走哂樣
完全冇哂當年個種感覺 ...
John 發表於 2018-3-9 03:48

我既童年有絕世好爸 好開心

原來都真係一般
不過佢係00-02年都夠膽唱現場 個時其實TVB係可以咪嘴 都算勇氣可嘉
同埋話差又唔 ...
John 發表於 2018-3-9 04:00

希望hocc快啲出山爭女金

佢退步左好多
John 發表於 2018-3-9 04:14

親愛的黑色幾好啊

容 祖 兒 發 爛 渣

重 陽 節 係 英 皇 一 姐 容 祖 兒 第 一 次 喺 紅 館 搞 個 唱 大 日 子 。 完 show  ...
jose 發表於 2018-3-9 15:57

寫得好好笑 妙!

容 祖 兒 芭 蕾 舞 衣 不 獲 好 評 當 選 叱 吒 最 差 衣 著

眾男、女歌手前晚(1月1日)出席“叱樂壇頒獎典 ...
hehehaha 發表於 2018-3-9 23:29

想靚但靚唔到 poor jojo

究竟有邊個女歌手未同千嬅不和過?
應該得返gin lee
hehehaha 發表於 2018-3-12 20:05

千嬅應該唔識serrini

日 做 夜 做 嘅 容 祖 兒 , 為 咗 十 月 嘅 個 唱 , 最 近 成 日 匿 喺 studio 或 者 排 舞 室 日 操 夜  ...
jose 發表於 2018-3-15 23:02

以笑遮醜 洗鬼遮咩

祖兒唔醜 根本唔使遮!!
John 發表於 2018-3-18 22:51

諗唔諗到邊個女歌手要遮遮佢

關之琳前晚出席手袋店剪綵活動時心情靚絕,天南地北無所不談,提到近日在港人氣沸騰的韓星 Rain時,更有妙 ...
John 發表於 2018-3-19 01:24

兩位阿嬋係咪不和?

睇返呢D新聞  鄭中基同SA 愛情真係低調到完全感覺唔到係拍拖情侶
SA弟林 發表於 2018-3-19 13:50

想知個陣佢地點樣相處

開門見山地說,我十分不滿意「花言巧語」,「花」並不是其concept,只不過是歌名上的關係,這隻碟的concept ...
John 發表於 2018-3-20 00:15

仲以為佢音樂自主

賞味人間之後幾張碟都好commerical
直到約滿前既天演論
hehehaha 發表於 2018-3-20 01:07

唔太熟音音

好鍾意重溫美霏攞大碟獎個條片
吳雨霏《IN CONTROL》!!!!!!!!!

唱通街 K歌榜:
盧巧音暫勝關心妍

近日各大電台、 Road Show勁播盧巧音的《三角誌》,
加上新碟推出,夾 ...
John 發表於 2018-3-22 20:32

呢到有無關家姐啲粉 你地要加把勁

突然諗起
點解twins 04好玩演唱會會請楊千嬅做嘉賓
有冇人解答下
因為其實平時唔見佢地有交集 ...
electric 發表於 2018-3-23 09:30

因為04年美千最紅

鄭秀文十二年來首奪叱吒樂壇女歌手獎,銀獎由陳慧琳奪得,銅獎則為容祖兒。當林海峰揭曉金獎時還故意揶揄去 ...
JasOh103 發表於 2018-3-23 01:06

祖祖真係好PURE

楊千嬅在紅館舉行個人演唱會,因為遲開騷及唱歌時走音而遭狂噓。千嬅前晚向台下觀眾哀求不要噓她,又直認自 ...
electric 發表於 2018-3-23 22:51

千千好慘

每次睇都好激動

同樣係一姐
美淫一轉會就女銅 之後就4年女銀
美煎一轉會就連續2年女銀
霏霏又唔係唔髮力唔出歌 到底個幾年輸乜???15年仲要輸俾hea到爆既美淫

容祖兒打波騷美腿

容祖兒昨日出席在西九龍中心舉行的宣傳活動,她穿上短褲,充滿夏日感覺,主持更以國際巨 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-24 17:21

想睇祖祖三點式示人

「因為我睇報紙呢,我係無份架!所以呢,非常之意外!」

容祖兒二進香港警署        

如遭正式起訴  容祖兒藝人生涯可能不保

容祖兒本月11日被警方 ...
jose 發表於 2018-3-24 21:32

好多謝同我發生過關係既所有人

李進發招一千萬拉攏宿敵過檔英皇 楊千嬅挑戰容祖兒一姐地位        

楊千嬅約滿華星,至今仍未落實續約與 ...
jose 發表於 2018-3-24 22:08

大膽公公李進

(香港)陳奕迅(Eason)、吳雨霏(Kary)及黃貫中(阿Paul)將於11月7日假亞洲國際博覽館舉行《新城極唱HD ...
kayzzz 發表於 2018-3-25 22:10

霏霏無整過容 純天然!!!

吳雨霏虐打小肥嗌過癮

吳雨霏(Kary)和樂壇新人小肥樂於做善事,二人早前替奧比斯拍攝新一輯「奧比斯聖誕 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-25 21:41

唔知洪生有無嗌過癮

Queen Gin: 多謝囉 哈哈哈 俾心機啦
kayzzz 發表於 2018-3-25 22:38

條女真係唔知醜

Gin Lee = queen of Be True to herself
JasOh103 發表於 2018-3-25 23:01

囂張就真係show哂出黎

haters gonna hate
JasOh103 發表於 2018-3-25 23:57

十足當年既祖祖

上 星 期 二 ( 二 月 十 九 日 ) , 聲 稱 暫 別 樂 壇 赴 英 進 修 兩 個 月 的 廿 二 歲 歌 手 容 祖  ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-26 21:46

點解佢係sheshe界咁受歡迎

容祖兒(Joey)昨日以一個短曲髮造型,到柴灣拍攝日清醬意寶硬照廣告,日清老闆亦有到場支持。
今次已是Jo ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-27 22:12

娘到令人眼前一亮就有佢份

三 個 月 變 身

自 張 栢 芝 全 面 失 控 後 , 環 球 便 力 捧 黃 伊 汶 取 代
其 一 姐 地 位 。 去 年  ...
John 發表於 2018-3-30 01:37

鍾意戒男 好睇

Gin Lee真係幾有關心妍影子
John 發表於 2018-3-30 23:37

係咪開完紅館就會俾人雪

衞蘭:靠關係攞獎好瘀
在很多人眼中音樂獎項代表歌手在樂壇的地位和位置,但對我來說頒獎禮已經變質,獎項並不能真正反映出現實,而所謂眾人眼中的「地位」更是全無意義,最重要是我自己清楚自己的位置,對現狀很滿足。

獎項不代表一切
雖然有人說既然我有實力和成績,應在頒獎禮爭取應得的獎項如女歌手獎,但我和歌迷都沒有這團「火」。如果要我上節目玩遊戲,或做唱歌以外的事情去打好關係,得到所謂的獎項,相信我和我的歌迷都不喜歡。因為靠關係先得獎,我會覺得「好瘀」,獎項不會讓人們記得一世,但一首好歌就可以感動人,我不會靠獎項來代表「地位」,相反我的歌能「感動」到人就是證明。

唔靠拍戲搵銀
在香港當歌手通常是多線發展,但我就是少數只靠出碟賺錢的歌手,雖然冇其他收入,但證明只做歌手都一樣搵到食,至少足夠我撐起成頭家……哈哈!我不會羨慕其他歌手可以拍戲搵錢,因為我都試過拍戲,若可以讓我以英語說對白則可以考慮,所以,我暫時只想全情投入當好歌手一職,尋求在音樂舞台上的新突破。

家姐Bam到無晒Fans
馬拉堅就唔洗Bam
Frankiekiekie 發表於 2018-3-31 20:03

煎煎未開紅館 開左先下定論!!

泳兒於2005年贏得英皇新秀亞軍後一出道即橫掃全港樂壇頒獎禮新人獎,但一炮而紅之後的08年、09年,有報導指泳兒深得老闆楊受成痛鍚而持寵生嬌,甚至有傳她與同公司一姐容祖兒不和,泳兒直言曾為此感到難過:「其實當時我也很hurt,我很擔心當時人(容祖兒)也這樣想我,(會否認為楊生特別痛鍚你?)楊生真的很痛鍚我,經常稱讚我的歌好聽。我覺得別人說我很『串』也不是沒原因的,我經常放空,會忽然發呆,而且我又不屬於甜美那種,說話沒尾音又直率,我後來才明白到入娛樂圈不能只顧及唱歌,作為藝人,所有細微的表現都會被別人無限放大。」

面對負面新聞報導後,泳兒坦言與同公司的祖兒碰面時會感到尷尬:「我曾主動問過Mani(霍汶希)祖兒會否認為我真的是報導指那種人,她叫我不用擔心,祖兒不會理會那些新聞的,於是我才放下心頭大石,也不再理會那些新聞了。」

真係好鍾意千嬅咁真

一拍兩散 16 + 26 + 26 + 20 + 23 + 31 + 15 = 157
樂觀 6 + 21 + 28 + 37 + 28 + 32 = 153

兩首都好好 ...
hehehaha 發表於 2018-4-1 19:19

一拍兩散好聽好多

樂觀 153有第四
一拍兩散 157當年十大ap都未有
hehehaha 發表於 2018-4-1 19:24

吳雨幫佢chur番黎