返回列表 發帖
岩岩睇番SM 17年叱咤啲片 起哂雞皮
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

佢呢d訪問我都j完又j
electric 發表於 2018-4-1 20:26

仲好鍾意J佢叱咤攞獎啲片

好Pure
hehehaha 發表於 2018-4-1 20:44

最鍾意06年最女個段

我都係
得獎感言完全識背
electric 發表於 2018-4-1 21:42

每次都好凳佢開心

陪同佢失望又期待
估唔到你都係楊千嬅fans
electric 發表於 2018-4-1 21:57

點解難估

以為你只喜男人
electric 發表於 2018-4-1 22:03

聽講只喜男人的人都好鍾意千fa

岩岩有fd失戀 我即刻叫佢聽千fa

岩岩有fd失眠 我即刻叫佢聽 gin lee 很堅強

仲叫佢較 信 做鬧鐘
kayzzz 發表於 2018-4-1 23:17

朝朝都會嚇死

細細個睇戒男mv已經好大反應
newguy 發表於 2018-4-2 00:25

咩反應先

香港樂壇真係好和諧!!!!!

我focus擺係男dancer度~
newguy 發表於 2018-4-2 00:44

原來我不是孤單的當年我都係

細個睇覺得個mv係咸片級別睇到好怕醜
Btw 其實show me love都幾正 冇戒男咁cheap{:1_9 ...
721AXA 發表於 2018-4-2 11:34

其實驚屋企人見到會熄電視

點解好耐無見佢亮相?

每間公司都有歌手傳不和
Gin Lee  Aga
Gin Lee  Kary
Gin Lee  Kelly
Joey  Vincy
Joey  Sherman
Joey ...
hehehaha 發表於 2018-4-2 17:58

仲有vincy/sherman同四方果不和

暗寸夫妻檔高層

Eason強調與環球仍未滿約,環球亦將會是他優先選擇,他打趣表示傾合約留待濤濤(環球高層黃劍濤)和瑛瑛(經理人陳家瑛)處理,而且如果用5億簽他, Eason覺得他要做很多工作才可收這個價錢。至於是否打友情牌他就首肯簽約時, Eason劃清界線說:「我同濤濤唔係識好耐,總之未傾。」
近日有傳若 Eason不續約,叱咤男歌手金獎將拱手讓給張敬軒, Eason即冷笑說:「乜黃劍濤同甘菁菁(商台高層兼黃劍濤妻子)咁大權咩?真係好笑,隻手遮天呀,咁就好,使乜咁辛苦呀,唱都唔使唱,播放率都自然高,邊有咁多黑幕。」

Joey攞五獎定驚

而奪得5個獎成為女歌手之冠的 Joey,日前她到福遠工作時發生酒店驚魂,前晚她提及此事時亦猶有餘悸,坦言是人生中的第二驚嚇事件,幸好前晚得5個獎算是心靈安慰。對於英皇全體將缺席港台頒獎禮, Joey承認已準備靚衫赴會,她說:「咁出年着囉,不過 fans同我計算港台嘅獎項表都好壯觀,自己冇得去有啲可惜。」
此外,有傳新城以廣告費來賣獎項,高層朱明銳就否認其事,並強調打廣告是正常商業行為,他亦承認今次獎項「收身」不成功,因為他們想鼓勵更多二、三線的歌手。

張敬軒命懸一線
09/12/2006

自 小 患 有 哮 喘 的 張 敬 軒 , 前 晚 健 身 後 返 家 , 突 然 哮 喘 病  ...
John 發表於 2018-4-11 00:47

感謝主!!!

d歌手成日咪嘴 好唔專業
John 發表於 2018-4-25 02:47

咪咀又咪得幾好

另外,早前鄭欣宜的熱播歌《女神》原本由Alfred作曲,不過未合欣宜心意,所以未有採用,對於被欣宜「彈鐘」 ...
John 發表於 2018-5-3 00:42

老尷到

睇番No. Eleven隻碟成績都幾差
一首三台冠都無
襯仲要0冠

派埋曬啲乜鬼茶想曲預左啦= =
stephybest 發表於 2018-6-20 00:05

另外靈魂相認得1冠又係cls

千千d女金同最女
Kay d最女同至尊碟
坤坤d最男同十大

比你講到變哂垃圾 ...
John 發表於 2018-7-12 00:56

唔好講笑啦

祖祖辛辛苦苦10幾年女金
比你講到變哂垃圾
timgoi 發表於 2018-7-12 13:32

攞得多就唔馨香 支持剩係攞過一次既女歌手

楊千嬅的最新大碟《Single》雖然還沒推出,但其封面照已率先曝光,有網友發現千嬅新碟的封面,與日本 ...
SA弟林 發表於 2018-7-19 19:53

SINGLE真係神碟

最喜歡嬋嬸隻Single ,沒有之一
我等我在 發表於 2018-7-20 00:32

好彩入左隻

恒生勁爆Music World 新城勁爆頒獎禮2014是由香港新城電台舉辦,於2014年12月26日晚上6時30分假香港會議展覽中心Hall 5BC舉行[1],本屆主題為「享·喜好歌」,整個頒獎禮共頒發152個獎,許志安、G.E.M.、謝安琪均獲4獎成為大贏家。陳奕迅、古巨基、李克勤、楊千嬅、容祖兒等缺席而不獲獎。出道16年的容祖兒更首次於樂壇頒獎禮食白果。

香港文匯報訊(記者 植植)樂壇新人梁佑嘉(Abella)於本月11日推出處女作大碟專輯《Abella》,由「拾點音 ...
bagfgfcde 發表於 2018-11-15 10:55

識唔識尊重前輩

【明報專訊】容祖兒在《吒咤》中僅奪得女歌手金獎,未能獲得金曲獎,引起歌迷與網民質疑賽果不公。昨日,祖兒接受查小欣訪問時力證與商台關係未有惡劣,她更呼籲歌迷別太執著:「算吧!都過去了!Fans會激烈些,歌手應向新一年進發,我很滿意當晚賽果。」她多謝歌迷的愛護,但獎項的事不能強求,只要她推出新唱片時獲大家支持,她便感到滿足。

《勁歌》狙擊陳奕迅更刺激

更有網民在網上表示有意向廉署舉報賽果不公,祖兒笑說:「這因為歌迷投入吧!對於我來說已是過去式。」她表示連續3年獲得女歌手金獎已有所交代,而且她於2006年也未能奪得金曲獎,所以不是新鮮事,她說:「接受頒獎機制,比猜疑來得更好。」談到英皇高層吳雨、霍汶希戥她不值,祖兒說:「公司當然想多些獎項,他們就好像父母一樣,想為我們出頭,但我已經成長,知道自己在做什麼。」

有指她在《勁歌總選》中有機會狙擊陳奕迅,祖兒笑說:「如果真的狙擊到,可令頒獎禮更刺激,劇情發展也更好看,連我也變得緊張起來。」問她是否獲得陳奕迅安慰?祖兒澄清:「他為我不開心,好像搶了我的獎。根本沒有人說過那個獎是我的,他並不是太了解我,他拿這個獎是實至名歸。」

20宗投訴賽果不公

廣管局共昨日收到20宗投訴,指《叱咤》賽果不公平,另外有53宗投訴《叱咤》被延播的無線刪剪得不完整。

無線刪片接53宗投訴

雖然無線事先張揚因與四大唱片公司的歌曲播映版稅問題未解決,不能播映有關唱片公司旗下歌手的演出片段,但無線外事部副總監曾醒明稱,共收到20個電話與電郵投訴,也是就未能看四大唱片公司的歌手表演「反映意見」,他說:「稱因版稅問題未解決故只能播映該四間公司歌手的得獎感受。

李幸倪自揭煲劇練粵語 周國賢暗怨師妹吸乾資源        

本報前天獨家披露BMA以千萬打造剛從馬來西亞簽為旗下的女 ...
HOTMAN 發表於 2018-12-18 13:32

減肥迎戰

他又轉述該劇製作人申鉉澤表示,若該曲像大長今的《希望》般受歡迎,會找阿姐在亞洲巡迴演唱。
John 發表於 2018-12-27 00:20

FF

;feature=youtu.be
大唔透 發表於 2018-12-27 00:48

嘩 同而加好唔同

值得一聽再聽

JW人氣好似趺番好多

John 發表於 2019-3-12 16:29

好歌多到癲

個陣我仲讀緊小學 未開始听歌
John 發表於 2019-3-12 18:22

個陣我都讀緊小學 未開始聽GinGin

新城勁爆本地榜 @12/04/2008

01  04  香港心     Irene A      (國)
02  08  隨夢而飛    黎 ...
John 發表於 2019-3-12 16:28

我家美斌啊

代表作好聽D
John 發表於 2019-3-12 18:27

我鍾意白木屋

個陣Gin Lee係大馬都未出碟
John 發表於 2019-3-12 18:27

個陣勁霆一定勁pure 唔似而加咁俗

兩首都正
佢臨退出前D歌都幾好聽
John 發表於 2019-3-12 18:29

佢退出後靚仔左好多

原來以前啲歌手出道第二年就上三甲或者首次拎十大
近年得Aga, 坤哥做到
希望今年多啲2010年代歌手得奬
例如 ...
hehehaha 發表於 2019-3-21 23:05

WHO???

2月底安仔正開始籌備新一輪演唱會,黃心穎大膽
在對方的instagram上挑逗留言!安仔貼出獨照謂
:「演唱會第 ...
John 發表於 2019-4-27 18:41

真係好l憎呢隻臭雞

2010年6月王灝兒發表第二首派台歌曲《男人信什麼》,是一首與其同門師姐衛蘭合唱的歌曲,此合唱歌曲在派台 ...
John 發表於 2019-8-10 11:48

你真係好搞笑......

鄧 麗 欣 ( Stephy ) 昨 日 出 席 活 動 , 對 於 傳 不 和 的 傅 穎 ( Theresa ) 被 狂 插 走 音 , S ...
John 發表於 2019-8-23 14:25

Stephy真係永遠都係女神

陳奕迅(Eason)、黃貫中(Paul)以及吳雨霏(Kary)前晚一同演出新城音樂會,其中Kary以谷胸熱褲上陣,她 ...
John 發表於 2019-10-15 13:04

就快噴飯啦

另一個到場原因,點解咁擔心呢,喺香港生活左幾十年,我從來未見過執法人員將槍口指向無辜市民,我真係未見 ...
John 發表於 2019-12-31 17:36

想知佢而加仲有無衝撃

2011年11月底,G.E.M.在15歲時撰寫的Xanga內容在高登討論區裡被曝光。[1]入面的網誌粗口橫飛,不停批評好幾位藝人:

踩吳卓羲:「點解林峯同吳卓羲跳埋同一隻舞,吳卓羲會核凸咁多。」
寸胡杏兒:06年無綫頒獎禮,胡杏兒未能憑《肥田囍事》奪視后, G.E.M.便寫道:「好嘢,死肥杏冇獎!佢係全世界最肥最賤最樣衰最唔識做戲最乞人憎嘅演員!如果畀咗個女主角獎佢,我一定興到炸!即刻打爛部電視。」
憎鄧麗欣:「好多人都知我唔鐘(鍾)意鄧麗欣,佢唱 live真係驚嚇!」

鄧麗欣篇:想跟鄧麗欣說聲加油
我覺得現在樂迷真的充滿怨氣,但不只年輕人才不滿現況。自從有網絡的出現,加上社會愈來愈自由,經常有寫網誌和出post,大家多了表達不滿的途徑。我相對處於一個比較體諒的角色,因為就算有多少不滿也好,你一定要be honest 的是,你在聽流行曲時一定得到某些benefit,不是每一首你都覺得「唔gur」(很不爽)。有時看別人的xanga,見到有人好激烈地反對某些歌手唱 live,或者從早到晚話鄧麗欣走音,我反而覺得:「嘩!使唔使呀?」

你問我鄧麗欣可以怎樣唱歌?我又不是expert,如果我是expert,我奪了叱咤樂壇女歌手金獎啦!我覺得好多人指教鄧麗欣可以怎樣怎樣唔走音,而我在做歌手這幾年間,亦有好多人challenge 我的作品或者決定,問我為何不這樣做呀?其實我有九百幾個理由,但是觀眾不會知道你背後concern 過的東西,亦看不見你面對的制肘。有時我無法告訴你為何不這樣做,但我有我的原因,演員可能都是一樣。

我想跟鄧麗欣說句「加油」呀!她的壓力必然好大。先不要考慮鄧麗欣唱每一首歌走音背後的原因,不要去judge 他做得好不好,我真是好想跟她說一聲「加油」,因為電燈膽這首歌實在很難唱。我不想再對她施加壓力,想給她一份鼓勵。

【2019年度勁歌金曲頒獎典禮】吳若希成為【人氣王女歌星】
恭喜吳若希!由當年嘅越難越愛已經見識到佢嘅人氣!今年吳若希得到【人氣王女歌星】,可見佢人氣果然好強呀!而且5首派台歌都拎到冠軍!好利害呀!原來佢已經入行十年喇!希望你繼續享受舞台!帶俾大家有《每段愛還是錯》!

陳慧琳當晚被安排在歌手席上坐到尾聲,最後才獲頒已連續6年奪得的“亞太區最受歡迎香港女歌星”,而實際上 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-2-15 18:07

Kelly擺明心9淡 個陣都幾鍾意佢

出道已有兩年多,梁佑嘉也已經走完了樂壇新人的階段,談到接下來的發展,梁佑嘉透露並沒有給自己定時間要做 ...
hehehaha 發表於 2020-3-1 06:17

應該講緊許廷壹

Gin Lee 終於入到大公司,希望嚟緊環球會幫到GL拎到多啲獎,佢嘅實力根本係一線歌手嘅水平,只係爭機會同運氣先一直上唔到位。講返同《留不低》一樣班底嘅《雙雙》,旋律流暢易記,加上係GL入環球嘅第一Plug,各大平台同M記應該會狂播,相信好快會洗人腦。雖然首歌淡淡哋咁都聽到GL放咗好多情感落首歌度,但旋律略嫌無乜變化,帶點口水味,無乜機會比GL發揮實力!期待新一Plug可以比GL展現實力 :)