返回列表 發帖
嘉賓預測:謝霆鋒,古巨基,李克勤,張敬軒,關智斌,鐘欣潼,蔡卓妍,鄭希怡,鐘舒漫,泳兒,林峯,吳浩康 ...
乐坛风云 發表於 2019-7-29 21:19

喊出來
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

一定要唱淫歌既咩
hehehaha 發表於 2019-7-29 21:17

03年開始邊次無?

容祖兒李克勤演唱會2015 ?
hehehaha 發表於 2019-7-29 21:38

對住李克勤點淫~

抱抱
再見我的初戀
想〇聽
eggsteven 發表於 2019-7-29 23:42

再見我的初戀好大機會唱

希望每晚encore都有唔同嘅sidetrack
一首都好
再希望唔好叫英皇d人做嘉賓
肯定吹水時間好長
最後希望其中一 ...
kenvincy.cn 發表於 2019-7-30 21:56

一晚一首就有18首,兩首就36,相當於又系MSL

美祖ig話入台啦~真係好激動!!!倒數5日

希望以後唔好唱《啜泣》,唔知點解呢首歌出現頻率甘高,好聽嗎?金曲?
乐坛风云 發表於 2019-7-30 22:36

大show好耐無唱wor

你是我堅強的唯一理由
戀人未滿
山口百惠
風見志郎 發表於 2019-7-31 10:12

1314未聽夠呀

仲有墻紙
2010後最大怨鬼
連MSL都走唔甩(明明叱咤同tvb都係十大)
Love in la仲要講到明佢自己超鍾意{:1 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:03

但唱次次唱墻紙造型又好正

其實唔一定要整一part for 淫歌,可以跳跳下high歌跟住除衫變淫歌
jack27 發表於 2019-7-31 10:49

垂涎真係好適合做high歌/淫歌part ending

最唔想聽到嘅歌系零時零分!千企唔好唱

我覺得亞亞亞有87%可能,kkbox又唱。佢好鐘意,YY+alex fung
jack27 發表於 2019-7-31 11:12

好煩,分分鐘開場

其實天之驕女除衫唱蛇都好正
JayantL 發表於 2019-7-31 11:14

N6無可取代

可唔可以有紅牌出場~呢排唔知點解好中意聽

不如唱give love a break!! 和音負責rap
jack27 發表於 2019-7-31 11:23

可能請農夫做嘉賓就有得聽(又唔係無可能)

其實除咗rundown,嘉賓都有排擔心,分分鐘咩徐小鳳,譚詠麟,關菊英都來

麟伯呢排邊敢喺香港蒲頭咩
除非佢想出嚟致敬「你哋唔係hur我吖嘛」

蛋記嗰邊軒 KKK 送禮 Twins  ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:34

哎呀,忘記結合時事 蛋記呢d真係一個都唔想睇包括twins

我都係
睇慣睇熟
而且一定講勁多九唔搭八嘢浪費時間 隨時搞到後面cut歌 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:42

講起呢個就嬲 LOL美祖上去發酒瘋搞得孖女最少少唱兩隻歌,綵排嘅咖啡迷都cut

有冇人有預感祖祖會笑住唱悲觀生物學?
jack27 發表於 2019-7-31 11:55

呢首點笑住唱啊,唔好趕客啦

唔記得邊嘅訪問話會還《優秀》一個正義嘅,可能又隨口up。
風見志郎 發表於 2019-7-31 11:53

我都有ff過優秀開場,好似幾正

Boy'z好似係預開兩場,若果真係搞Part 2的話,兩場真係少得濟
Ki 發表於 2019-7-31 11:56

無可能啦,美祖開完仲有蕭敬騰,美祖個台應該會拆,時間趕唔切

其實幾想聽時不與我
MSL唱嗰次好有時代曲feel
仲要係祖祖至愛嘅AF作嘅曲
mix埋最後的茱麗葉同啲怨鬼做一par ...
JayantL 發表於 2019-7-31 12:00

心賊難防,It Doesn't Matter!!!

有冇人好掛住祖祖d r&b (誰來愛我同全身暑假兩隻碟),開一part就好
jack27 發表於 2019-7-31 12:06

loving you十幾年無唱!!!

點解你哋冇人提兩面
我覺得呢首出土機會大過呢兩首
JayantL 發表於 2019-7-31 12:26

唔覺得呢首好聽

美祖出周邊post~哎呀,真係一日日倒數

唔係咁講架,perfect 10好多side tracksss.  最後一課、歌姬、我想醉、沙堡壘、暖光、今年新款、扮 ...
jack27 發表於 2019-7-31 15:50

perfect 10又唔算大show,可以話係大路MSL,紅館show要照顧街客

四面台都可以帶出同樣功能
jack27 發表於 2019-7-31 16:00

但我覺得四面台好似high的唔夠喉

開場:派對機器+隆重登場+一面之緣+What’s Up
Sexy Part: 另眼相看+桃色冒險+Mad About You+二人浴
Craz ...
fifty1205 發表於 2019-7-31 16:06

如果有咁嘅rundown真係發夢都笑,但事實就...亞亞亞+喜喜

其實一直都想不通點解1314會唱朱古力萬歲咁side嘅歌~希望今次都有一兩首從來未live嘅

應該仲有part輕鬆歌(心花怒放果d)

理想:13點+綠野+美麗在望+銀蛋⋯⋯⋯
現實:綁夢+天 ...
jack27 發表於 2019-7-31 16:19

呢首真係diu出來

你知唔知我講乜呀,我講緊本身許志安個期,俾Boy'z拎咗,Boy'z原本係預計開兩場呀
關蕭敬騰咩事呀{:1_117 ...
Ki 發表於 2019-7-31 17:12

係我理解失誤

點知?
jack27 發表於 2019-7-31 18:29

光頭IG出post啦,吹得好大,好驚

5號可唔可以見到CM嘅朋友

終於搵到飛
1314睇完覺得失望, 唯一開心係果晚聽到損友同雙冠軍LIVE
我EXPECT 今次精彩程度 ...
Kyle_ 發表於 2019-7-31 18:33

喜喜實有容祖兒真係好愛呢首

光頭 ig po d 衫好過1314少少
jack27 發表於 2019-7-31 18:45

至今難忘花千樹嘅裝,驚嚇指數十萬級

side track俾佢唱到變怨鬼真係好犀利
JayantL 發表於 2019-7-31 19:06

當年唔係第4plug咩?不過前三隻成績太好,呢首四台聯ban

YY主理多數驚嚇級
今次佢好似無出過聲 希望無YY份
yinjai 發表於 2019-7-31 19:45

人哋一早出post去撿衫了

成日覺得因為王雙駿做音樂總監同band leader先有呢隻
因為佢自己作
今次何丙可能冇了 ...
hehehaha 發表於 2019-7-31 19:48

但何丙嘅快歌編的好一般

其實搵Kenny合唱勇氣情歌會好感動
misterben111 發表於 2019-7-31 21:03

不了吧,呢首歌真係0共鳴

JPop話曬至尊碟,應該走唔甩
stephybest 發表於 2019-7-31 21:51

閃光彈pls!!!

上次千千請美祖唱習慣失戀,今次如果美祖請千千都揀首千千嘅歌啦~想聽美祖唱煉金術

牆紙我覺得佢會唱
stephybest 發表於 2019-7-31 21:40

墻紙點會唔唱,5首改編之一

倒數4日!!!你哋準備好未???
到時俾大家直播

充電器祖祖話歌詞好感動。
stephybest 發表於 2019-8-1 00:27

Sing for the moment ,這是我和YY今年唯一一個歌曲上的合作,輕快的,看歌名,我想大家第一印象當然知道是為著什麼原因而唱,但唱著唱著就愈奇怪,鬼馬的Y,你又下了什麼魔法?明明是一首超正面的廣告歌但為何我愈唱愈感動?謝謝你這份及時的歌詞。「當我,欠缺朝氣,只要可串通我知己,充電器」

爷爷扮了解,裝作愛心很偉大
大家早晨

这首千万不要唱!拜託!
好難听
hehehaha 發表於 2019-8-1 07:34

今次主題係初心,分分鐘升起一堆跳舞機

想聽你說得對~aha~

希望早早接咗boy'z個檔期,開part 2 side track!
數彩虹 發表於 2019-8-1 09:26

咁又要搶飛

古巨基主題又係初心,結果大家有眼睇,唔好啦
你老闆 發表於 2019-8-1 11:57

容祖兒嘅初心大部分都係災難,所以今次都好驚

周邊好貴