返回列表 發帖

2-14/5 格鬥系精靈出現率增加、打GYM及打RAID均有2X XP,打RAID更有3000星塵!! 新增大力蛙、火爆猴、陳/李生、斗笠菇、力壯雞RAID,另外有禮物包

今日打左3場捉到第一隻LATIOS

前日起所有RAID完結時間延長2hr(2045開始,2130完)

包包上限1500->2000

今日1100-1400社群日進噴火龍將有大技為2格100的爆炸烈焰

今日出返鳳王直至6/6

HKT 25/5 4AM-5/6 4AM 冒險週:
岩系精靈放題
BUDDY每粒糖公里數X 1/4
新增岩系寵RAID及有關岩系寵的田野任務
禮物包(唔抵,咪上當!!)

今日煙左100iv鳳王,係我第一次煙100神獸

今日出ALOLA版椰樹獸

最後一日終於捉到閃鳳王!!

8-21/6潑水節,蓋歐卡重返5星RAID,水系精靈放題

垃圾server每次活動都會死
屮SiU霖屮 發表於 2018-6-16 13:08

逢雙數活動必死
肥大、大班都係勁寵,所以2月同今次HANG得特別犀利
BTW活動EXTEND 2HR至1600

今日捉到CP2319(15/13/15)蓋生之後又捉到閃蓋

聽講聽日出3柱: REGIROCK/REGICE/REGISTEEL

今早打左3場捉到第一隻REGICE

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

遠方的朋友有無收到我的明信片呢
xteve 發表於 2018-6-26 22:14

收過幾次
但好多時過左一日20份的QUOTA,要第2日先至拆到

解哂鎖!
HKT明天4AM-10/7 3:59AM:
捉寵,孵蛋3倍XP
打RAID 2倍AP
7/7 1100-1400急凍鳥RAID回歸

7月起完成7日田野調查獎大技是BODY SLAM的卡比獸, 任務大洗牌, 其中有打嬴LV3或以上RAID一次送迷你龍任務

正!

我唯一高IV嘅shiny車厘龜係佢award送嘅黑超車厘龜,
不過CP低到喊, 又要大量stardust去power up佢 ...
Pure. 發表於 2018-7-8 15:00

水箭龜BASE ATTACK只得17X,就算有HYDRO CANNON都廢過蓋歐卡同鯉魚龍好多,唔值得嘥塵升!

噴, 有傳聞話下個月community day係rattata
Pure. 發表於 2018-7-10 17:13

之前唔係傳拉魯拉絲咩??

14-15/7全球活動若達標將解鎖:
17-23/7孵蛋公里數縮短、打RAID送彩糖、7K蛋出ALOLA小拳石/地鼠
21/7 1100-1400所有GYM出雷鳥,有機會中閃,細技電擊(THUNDER SHOCK)

今明兩日NOKIA又回歸
8月社群日主角係伊貝, 11-12/8 1100-1400都有
係, 兩週年海報有出現第四代御三家
估係最遲八月尾會出

宜家有交易系統, 諗緊會唔會喺第四代推出連接交 ...
Pure. 發表於 2018-7-13 23:29

我睇出哂3柱後才出GEN 4

今早解5蛋任終於拎到CP629吉利蛋,可惜唔係100iv(HP並非15)

N記已CONFIRM HKT 20/7-16/8出REGIROCK
佛系玩家我仲未有閃光神獸
屮SiU霖屮 發表於 2018-7-17 21:20

我有閃NOKIA X2+閃蓋歐卡+閃鳳王

打左3場終於開到REGISTEEL圖,亦捉到隻ALOLA雷超

我今日雷鳥5捉4, 無閃, 最高CP1876

2/8起完成7日田野調查改獎雷公

今日又出新任務: 3連CURVE送晃晃斑

今日至20/9出REGIROCK
21-29/8有城都週(2代精靈放題)
21/8起推出獎品為雪拉比(CELEBI)的特殊調查

原來SET定伊貝做BUDDY真係有用架!! 但有個小技巧: 盡量教到啱啱由第3關進入第4關時隻伊貝已經行左4.X km,咁一行夠5km佢就會當你行左5km,慳返好多腳程!

STAGE 7又要掟一次CURVE+EXCELLENT

今日終於捉到雪拉比!!!!!!!!!!

呢幾日冇派飛,原來...
14-20/9 3神鳥重返5星RAID
21/9-23/10超夢登陸普通5星RAID
又返炒3神鳥,超夢變普通5星RAID你叫之前辛辛苦苦追夢GYM博黑PASS班人情何以堪??
N記幾時先肯出GEN 4呀??
另外本月內7K蛋有機會孵出一代地區限定寵

EX-RAID出DEOXYS

你唔再交換禮物了
xteve 發表於 2018-9-22 15:03

SORRY, 百幾個FRIEND顧唔切,我而家都係主力2星升3星先
第一日就收到 Deoxy ex raid pass

今次一定要喪捉
最愛色違巨金怪
Pure. 發表於 2018-9-28 13:33

我抽唔到SSD

好似係地區性死server

我三個鐘都冇事,
如果擇日重賽嘅話都唔拘  ...
Pure. 發表於 2018-10-21 17:42

死L10 cell(港島+九龍半島)
我喺九龍公園中哂招,好彩喺龍堡野生捕獲lv30 14/12/15鐵啞鈴並進到巨金 不過冇閃

今日下午到MARBLE SINK第一次打代歐,9波最後一波才捉到(全部金提GREAT),嚇死我!!
傳聞明日5星出GIRATINA

明日1100-1400鐵啞鈴日補賽,求神拜佛咪再死SERVER
3/11 1100-1400所有GYM出4星耿鬼RAID,限定技LICK+PSYCHIC

今日SERVER正常,捉到4隻閃,並完成所有特殊調查開花岩怪圖

今日耿鬼日都可以搞到死SERVER,N記好野!!

今日出美碌坦特殊調查,第3關就要捉1隻百變怪,要靠掟1次EX送百變怪任務

今日5星居然出CRESSELIA(超能系)

靈位加至2000
出足三日
好野 可以進番我堆巨金怪
屮SiU霖屮 發表於 2018-11-22 07:15

會否死足3日server?

尋日終於過哂8關捉到美祿坦

2/12/2018-1/1/2019每次完成7日田野調查可隨機得3神鳥or 3神狗其中一隻

尋晚公布PVP細節

至今8次對戰拎到2粒神奧石,進化電擊魔獸同超甲狂犀都係最靚技
隻超鐵暴龍大到睇唔到對面
反而吼鯨王識自動移位

試咗幾場, 頭兩場獎勵得星塵400, 兩場之 ...
Pure. 發表於 2018-12-13 14:04

其實係FIX左
MASTER LEAGUE
黃: 雷電獸(火系大技)->美納斯(破壞光線)->雷鳥(打雷) (建議出地->電->岩(超甲狂犀/滾動岩頂得較耐))
紅: 烈焰猴(近身戰)->電擊魔獸->火鳥 (建議出水->地->岩)
藍: 背背龍(冰息+衝浪)->天蠍進化版(燕返)->急凍鳥(冰凍之風) (建議出電->冰->岩(大班/ALOLA滾動岩好D))

今日出新5星席多藍恩,打左一場煙左

聖誕孵過N隻7K,只有3隻小卡比,冇利歐路/小飛魚/鈴噹響SSD

明日又翻炒蓋歐卡+固拉多
斗笠菇大技有打草結其實冇咩用,DPS都係略小於羅斯雷朵,3月蜥蝪王有瘋狂植物一定會成為草系DPS NO.1!

今日1100-1400醜醜魚任務LISTBUDDY拎1粒糖
孵1蛋
掟10次GREAT
掟15次NICE