返回列表 發帖
好想好想好想睇
11場都幾...大膽
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

想開到15場以上?希望佢唔會又失聲……睇頭幾場最穩陣
stephybest 發表於 2019-3-16 13:39

佢唔病應該又唔會失聲既 最多越唱越沙

反而擔心佢膝蓋 希望今次唔好跳咁多 再傷多次
乖乖咁坐住唱多啲冷門慢歌就已經好心滿意足

點解仲未開美瑞嘅po。。
難得美瑞今次計劃衝出珠三角
唔係要到下年香港站先開po呀嘛。。 ...
btvfans 發表於 2019-3-16 15:00

http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1
嬅粉果然恐怖

瘦文粉都好恐怖
張相又唔知點解早一日leak過

張海報都應該係假
寰亞正式宣佈優先係4月4-8日...

知點解開11場咁specific了

原來自96年X Live到上次16年Touch Mi 2總共開過89場紅館
咁今次(暫定)尾場就會係第100場 別具意義

切勿跟車太貼 SAMMI IG已經講左網上呢張圖日期唔係真...
等官方公怖啦~(上面條LINK都唔岩啦) ...
wewa1001 發表於 2019-3-18 13:56

confirmed
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

既然birthday gig買咁多首版權 今次唱多啲啦
另外都想聽呢10首 https://goo.gl/zvZE47

小心女人 show mi 先唱完...
wzx0825 發表於 2019-3-19 15:28

show mi都12年前啦
唔好再唱男仕就真

Sexy Part有兒童不宜/地下室/小心女人 已經好滿足
慢歌唔求冷門 只求唱不拖不欠/最後一次/插曲/交換溫柔 ...
fifty1205 發表於 2019-3-19 15:12

佢咁淫應該都鍾意唱兒童不宜 幾睇好上到紅館

Show Mi 3 part dance medley 都好正
希望今次都有 叮噹同CHOTTO等等 都好耐無唱 想聽{:1_112: ...
fifty1205 發表於 2019-3-19 19:23

仲有Mi
神奇女俠幾時先有全首聽

我想冇 不要驚動同終身多D
lemontea1069 發表於 2019-3-21 15:22

不要驚動要連住千年都幾難飛

終極冤鬼:默契、終身美麗、不要驚動愛情
最好全部唔要
hihi 發表於 2019-3-21 22:49

我對呢幾首歌已經好反感
明明首歌本身okkk

不要驚動愛情都未聽唔厭
終生美麗 同 唯獨 真係唔駛啦。
最想聽 "如果你有事" 同 "相信自己" 同 "上一次流 ...
dom 發表於 2019-3-21 23:11

上一次流淚好應該認認真真唱一次全首

明明終生美麗聽九萬次都唔厭囉好無 a classic
另外兩首真係不了 ...
nicknicknick 發表於 2019-3-22 08:48

真fans
今次有唔有興趣睇

睇下搶唔搶到霏
nicknicknick 發表於 2019-3-22 09:39

睇下有無機會一齊睇
雖然我今次係想睇980

不過如果有機會睇多場就可以買平d

默契 / 終身美麗 / 不要驚動愛情 / 唯獨你是不可取替 / 煞科 / 信者得愛 / 星秀傳說 / 獨家試唱 / 千年如一 ...
hihi 發表於 2019-3-22 15:46

睇到呢堆歌想爆粗

可唔可以唔好再有 不要驚動愛情 同 唯獨你是不可取替呀......
放空 發表於 2019-3-22 18:37

咪係
當年想溝返條仔就話唱

都做咗許太咁多年啦仲唱...

地鐵站見到海報了

默契我都仲可以

其他真係受夠了

其實見到個名都仲係XXX Mi都已經唔敢有咩太大期望

做佢f ...
masterdragon 發表於 2019-3-26 22:03

默契我不了
呢首對我黎講已經淪落到握手自high送最後一條毛巾歌
上次認認真真咁唱全首已經要數到99年...

Believe In Mi兩首新歌首次上紅館我ok
其他做個big hits medley算啦不如 唔想難得有冷門歌但係得個chorus

iconcert still remains the best

講到尾佢都係一個懶女人
唱慣唱熟一堆 就可以唔洗記其他歌 ...
masterdragon 發表於 2019-3-26 23:03

上次touch mi 2前比佢個相信自己fake咗 已經唔信呢個女人
不過佢唱咗姨婆我就原諒佢

唱咁多次終身美麗都可以唱錯歌詞真係
健身排舞就勤力 想佢專注返歌呀

agree
已經好厭倦好厭倦

諗番佢love mi果次
尾場encore唱左rock版插曲/哭泣遊戲
佢好似話本身 ...
masterdragon 發表於 2019-3-27 22:35

我兩首好愛既歌俾佢咁玩法

還我原版編曲哭泣遊戲
上次cut左今次唱返啦好嗎

有咩所謂啫,佢十幾年前就已經唔爭呢d喇,不過今次仲未夠三十週年,沒有跨年還是有點可惜 ...
Allen_ms 發表於 2019-3-28 02:59

Don’t give rubbish the attention it needs

要計既唔止輸場數海報 女金/最女/優女次數更加係慘敗
某粉要刷存在感好心就搵好啲既對象啦
明明兩位天后都互相欣賞 心之科學派台到攞完至尊歌都仲推
有時好難唔相信「有點既偶像就有點既粉」個腦得返個贏字

好緊張~

omg買到4張尾場680!!!!

話說我同事係samsung機幫我買到
其他人包括我自己係apple到依家都入唔到

佢仲買咗兩次...

呢堆歌真係我頂唔順....I will Survive 仲要ENCORE唱多次

不來的季節

娃娃看天下

長恨歌

Medley: ...
wewa1001 發表於 2019-4-4 10:58

WORST setlist EVER

世界之最要上紅館啦

已經想喊死

又唱
好快變怨鬼
Bday Gig已經唱左兩次
uran 發表於 2019-4-4 18:22

係咩
點解兩次既

呢首我其實唔mind佢一晚兩次(如果唔同版本)

忘記巴黎+浮雕接住聽真係好啱flow
真心希望有一part歌劇 好好運用管弦樂團(如果再有)

可能 我不是歌手 浮雕 火宅之人全部都唱 全場冷到呆咗
fifty1205 發表於 2019-4-7 10:19

好正呀救命

今日郭啟華上叱咤903話今次演唱會唔會好似上幾次好似金曲演唱會咁,會唱番一啲比較少唱嘅歌
仲話觀眾會覺得 ...
angelcheng0203 發表於 2019-4-6 23:15

近三次演唱會固定rundown都有國語歌
值得 長恨歌 沒那麼簡單
睇黎今次快樂不快樂都幾大機會有

平凡之路@福音part
fifty1205 發表於 2019-4-7 11:44

好好 可以去廁所

聽返個訪問 唔止歌會side 仲有估唔到既合作
真心想有個鄭秀文x陳輝陽x女聲合唱part

又係fran9+梁基爵+Alan mak

星秀傳說+獨家試唱 is coming
encore唯獨+默契 is coming
中間嗰幾場唱兩次終身美麗is coming

其實最唔想見到果個係佢 >>> 梁基爵
將d歌改到無晒feel
不過合作開真係唔知點轉到

好想sammi再拍王 ...
masterdragon 發表於 2019-4-8 20:01

01年都係Carl

基爵上次發熱發亮/罪與罰 編得好出色
但係自Love mi既不要驚動愛情我就超唔鍾意 原版正好多
另外堆唔想聽既歌次次都一樣...好hea

出圖
pooh1460 發表於 2019-4-8 21:33

AA-AE班人好幸福

網上佢地可以做手腳,做乜都冇人知(主辦單位/售票系統/黃牛)
排隊反而冇得拗
等睇一陣又難入到仆_ 喊出黎 ...
721AXA 發表於 2019-4-9 08:04

排隊萬一出事咪一樣俾人鬧
話上次華仔係咁都唔吸取教訓...

買到尾場row 2
㩒四連話無連
要分開 2+2
hinz 發表於 2019-4-9 10:05

好羨慕

現在心中只有灰色...

終於搶到兩張頭場680...
頭場380已經冇晒連位
uran 發表於 2019-4-9 11:39

靠F5定由佢auto retry?

尾場情況如何...

得返7399
stephybest 發表於 2019-4-9 13:11

怎麼我 還要追

唉 幾個鐘都入唔到
fifty1205 發表於 2019-4-9 13:19

究竟6萬幾張飛去咗邊
我都係一次都入唔到 CLS

仲係買唔到囉

原來上次哭 哭不出眼淚
風見志郎 發表於 2019-4-9 14:12

感情 不進則退

要反呢個女人了

門票銷售情況Ticket sale update
(截至As at 2pm)

以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still ava ...
tyli 發表於 2019-4-9 14:10

951不過未有sold out場次

134張

10點到而家終於入到但全部俾人hold住
JayantL 發表於 2019-4-9 15:27

same

所選票區的尚餘座位正由其他顧客選取,暫時未能提供。

Mi:「今次公售個座位表係往年比例最高既,大家應該可以容易D買飛,應該有更多人可以享用正價睇今次演唱會 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-9 17:34

難聽過粗口 lol

96000都抵既 同瘦瘦握到手可以當自己受洗

但係我想買680 個牛都覆我話1750一張
神經病!

唔洗咁急買 演出14日前先有飛 班牛都係吹姐
stephybest 發表於 2019-4-9 19:48

死都唔好幫黃牛買!!!

個網廢先係最大問題
就算買唔到我寧願好似台灣咁十零分鐘內就知然後清票再戰,唔係俾佢由10am虐待 ...
阻住 發表於 2019-4-9 20:53

真心覺得好浪費時間
8點幾等到5點 全程要睇住幾個mon究竟入唔入到
辛苦