返回列表 發帖
太多的成就未得到過
還是得到過 就夠
女金
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

2:10 果下鬼叫係咪tribute某種老朋友?
losyes 發表於 2023-9-25 23:43

因為超渡緊AGA

vocal真係好好 好動人真摯既演繹

後段真係好diva feel

茫茫的粒「的」音好聽到癲咗

其實最尾 「能如何在過後過後別回首」 之後既最後最後就升8度會唔會好D, 而家好似撻唔著車咁 ...
people 發表於 2023-9-26 14:24

唔會好啲
會俾人話賣弄唱功, show off技巧, 9叫, 毫無感情

鍾意今次較為subtle既演繹

好好聽 救命

啲扭音點解可以咁好聽

首歌好有魔力同後勁
係咁想loop嚟聽

愈聽愈有感覺
初初聽覺得個key limit 左Gin 把聲
但後來覺得Gin 呢把聲反而有種誠懇
中低音既佢估唔到都好 ...
victor1991415 發表於 2023-9-29 10:10

可能因為係Derrick/fergus啦 後半段都真係好A-Lin味
所以你應該會鍾意

冇可能出Dear Secret 2.0啦,佢而家公司唔會搵何方或者許弘毅,除非搵黃偉文包碟。 ...
Serendipity 發表於 2023-10-6 22:17

辛苦你了同煙花紀咪美毅

鄉音太勁有時仲慘過音唔準
hissorhk 發表於 2023-10-7 01:38

你講大陸妹陳蕾?

人地根正苗紅廣州人, 廣東話咬字仲好過香港好多歌手
馬拉妹 D 鄉音唔係諗住同人比較啊MA? ...
hissorhk 發表於 2023-10-8 13:24

啲大陸女人真係好嘔心

大陸妹馬拉妹又如何
佢哋講/唱廣東話仲標準過一堆土生土長嘅香港人呀
最起碼啲懶音少過土生土長嘅香港人 ...
米色蘇 發表於 2023-10-8 15:13

大陸妹唔係貶義,it’s just a fact

痴線

什麼最後最後 退後退後
總是想到瘋了也不休
太多溫柔
太多的成就未得到過
還是得到過 就夠

呢段真係超好聽