返回列表 發帖
回復  JasOh103

同mi握手邊洗幾萬蚊呀 上次believe in mi個簽名會握手都係幾舊水之嘛 裸個簽名會我仲 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-9 21:01

sarcasm
同佢握手要咁貴 班黃牛係咪以為佢係點金勝手
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

個熱狗網真係廢到呢
又話冇權限又話冇access code
唔知佢點玩, 仲絕望過公售

買唔到尾場, 假尾場都照殺啦
...
uran 發表於 2019-4-15 10:50

買咗咩位

Mi 加油啊 負能量化成力量 我唔介意演唱會有3 part怨婦慢歌
About Tears: 如何掉眼淚/上一次流淚/哭泣遊戲/ ...
fifty1205 發表於 2019-4-16 13:45

默契bye
唯獨bye
千年bye
不要bye

希望唔好再唱呢啲嘔心歌

其實專心為演出練唱排舞係幾好
咁大件事唔會咁快就有心情po自己跑步 放毒 ootd
雖然我有見過佢like幾張日本美食

希望7月見到佢係狀態大勇

就講就出 唔小心做咗燈燈
tag霏姐

其實使乜擔心mi,可能成件事係佢一手策劃都唔奇
阿mark 發表於 2019-4-28 20:33

are you flow?

今年會有幾首新歌
又要出錢買碟

好想睇頭場啊
到時開show一定會有各大傳媒大肆報導
就會劇透唱左咩歌

希望到時仲有輪椅位剩
又 ...
masterdragon 發表於 2019-5-6 00:46

same
點忍十幾日先知rundown
今次好想好想睇頭場

忍咁耐真係好難頂
除非無所謂就話者

btw以為你會買頭場
masterdragon 發表於 2019-5-6 22:56

優先 頭場好快賣晒 最後有四張已經想唱上帝早已預備我不相信運氣
anyway應該到時會搵頭場飛睇

琴日sammi去rehersal見記者個表情好得人驚 未見過信教之後佢咁嘅樣 希望sammi頂得住啦 ...
交換溫柔 發表於 2019-5-15 16:22

正wor!!!!
無啦啦停低然後企住喺度 個樣好似想打交咁 型到震
好掛住佢呢個臭四格

回復  KendjiBB

唔好啦 sammi膝頭唔舒服 同埋佢唔止一次話d舞步難記報紙話sammi紋左身 同埋話佢開完s ...
交換溫柔 發表於 2019-5-18 03:45

如果真係紋咗 只係想講: 好靚

FF嘉賓+合唱list:

楊千嬅 - 最好的債
容祖兒 - 心之科學
吳雨霏 - Come With Mi
薛凱琪 - Better Mi
梁詠琪 - 花火
鄭融 - 13樓的大笨象
何韻詩 - 願mi可以學會放低你
謝安琪 - 人妻的偽術
王菀之 - mi真的受傷了
衛蘭 - 男人信什麼
連詩雅 - 為何要mi愛上你
鄭欣宜 - 你秀夠了嗎?
Gin Lee - 很堅強

回復  JasOh103

你漏咗touch mi唯一女嘉賓卓韻芝 仲有shocking colors嘅dodo姐同汪阿姐{:1_8: ...
交換溫柔 發表於 2019-5-23 02:29

我唔係講歷史呀
係希望今次13場有佢地做嘉賓

收到風會唱....
雖然幾鐘意呢首但估唔到會唱
hihi 發表於 2019-5-26 14:19

都正路呀 佢一定會有淫part+一首國語歌
再加 兒童不宜/唉聲嘆氣 就正

另外如果今次都有管弦樂團 好想聽心肝命椗

嘩 有strings既編曲正到
希望今次還呢首

同埋原來祝大家好過有live過

佢的碟可以由頭到尾, 唔SKIP歌的, 我都係得我們的主題曲同WONDER WOMAN可以做到, 其他碟總係會有一兩 ...
gordon0807 發表於 2019-5-27 13:22

唔會飛既碟:
很愛很愛
Ladies First
Love Is...
Becoming Sammi
Wonder Woman

上次係CAS今次會唔會係SM

首新歌有少少兒歌FEEL
同「盡快將憂愁眼睛憂愁面孔憂愁內心拋棄吧」完美銜接 ...
uran 發表於 2019-6-2 20:02

希望派首快歌啦
得返40日...

好緊張呀 得返35日
見佢排舞多過練歌咁款 睇黎快歌都可能佔三part

希望有Mi/叮叮噹/原始武器 聽下
同埋可唔可以有全首神女俠

我姐夫是做演唱會音響的,佢話寰亞仲
內部hold左好多票仲未肯放出來,應該有50%以上,是郭經理人的意思
所 ...
gordon0807 發表於 2019-6-12 22:50

堅決唔好買黃牛!!!!!! 住

等到開show日先買 你睇下佢原唔原價放

應該係安心/反送中打亂咗派歌嘅計劃啦不過mi今日出返嚟po文 應該下個月頭點都有歌派 好似touch mi 2前派 ...
交換溫柔 發表於 2019-6-18 13:26

仲有開show前派fabulous
希望有EP啦

9字歌有多40秒聽

倒數三星期
好緊張呀救命

好似會有X派對
都12年了

邊度講? 好期待呀
angelcheng0203 發表於 2019-6-22 23:29

都係猜
佢del咗個彩排片段 聽到啲配樂 有呢首既影子
今次快歌都似係編曲好grand嗰種

會唔會係又搞一次開場快歌medley係回顧之前所有紅館演唱會主題曲

聽日派歌!

24/6聽日派歌"我們都是這樣長大的".  叱吒樂壇首播

【好滾動!】鄭秀文 全新廣東派台《我們都是這樣長大的 ...
dom 發表於 2019-6-23 17:14

缺 既 作曲人

演唱會前派慢歌都真係估佢唔到
今年兩單大事應該有打亂少少個部署
其實幾期待首快歌 (follow mi teaser+排舞片段聽到嗰首)

好好聽 之後仲有廣播劇啊
交換溫柔 發表於 2019-6-24 12:26

好K

還看最後荒廢或創舉
決定我成敗得失心胸裡

呢兩句好聽到

佢似乎係默認左有世界之最(你願意)
終於等到上紅館!!!!!
angelcheng0203 發表於 2019-6-25 23:31

另外一首好似係宿命主義 (根據句子長短)

史上最好rundown

羨慕你
masterdragon 發表於 2019-6-25 23:50

唔係講笑 開心咗成晚

呢個Ig洗版式宣傳簡直犀利。
估唔到各地不同語言的Fans 都咁快識唱
電台電視廣告費都慳返唔少。
Joey 版本 ...
dom 發表於 2019-6-28 01:22

美祖都係真粉 出幾日就識歌詞 睇黎佢都有狂loop
支持佢!!!

飛已到手 好想喊

不過第一場仲未搵到飛

今次演唱會會唔會終於唔請嘉賓呢?
samson712 發表於 2019-6-29 14:16

我覺得佢好難會唔請

估固定有rapper+Serrini+Sm
然後每晚請多位好朋友

Sammi都真係幾發力 橙咇咇jingle都錄

前日響viagoXX見到頭場有680賣900
有D心動
不過未響果度買過唔知可唔可靠  ...
masterdragon 發表於 2019-7-1 13:23

開show日先買! 逼佢地原價放!

黃志淙囉 55
b01091018 發表於 2019-7-3 18:27

由始志淙 只有你一位

Believe in Mi果陣已經話錄緊大碟...
可能腳傷同安心事件影響咗進度
fifty1205 發表於 2019-7-4 17:27

1. 千年如一日
2. Creo En Mi (feat. Jackson Wang)
3. 我們都是這樣長大的
4. Power Of Love
5. 謀殺案 主題曲
6. 八個女人 主題曲 (with GiGi)
7. Creo En Mi
8. Creo En Mi (Jackson BOYTOY Remix)

其實都夠歌出真EP偽大碟啦
寰亞係都要milk班fans

唔知今次會有咩翻唱 lol
96 X Live: Crying / 唯獨
97 SSS: Woman In Love
99 I Concert: 執迷不悔/明天我 ...
mc) 發表於 2019-7-4 22:35

心之科學!!!

Expectation:
OPENING: 終身美麗
DIVA: 小心女人 / 神奇女俠 / Ladies First
MOVIE: 感情線上 / 喜歡憎你 / 回來我身邊 / 跳傘 / 醫生與我
SEXY: 裸體早餐 / 唉聲嘆氣 / 兒童不宜 / X派對
FAITH: 神化 / Creo En Mi / 加爾各答的天使 - 德蘭修女 / 上帝早已預備 / 信者得愛
HOPE: 上一次流淚 / 哭泣遊戲 / 快樂不快樂 / 衝過去
LOVE: 愛上一個人 / 愛的輓歌 / 愛情萬歲 / 愛你是我一生中理想 / 愛是...
FOR FANS: 世界之最(你願意) / 宿命主義 / 實不相瞞 / 傷
DANCE Medley:
Mi / 表演時間 / 一夜成名 / 叮叮噹 / 叮噹 / Chotto等等
HANDSHAKE: 荒漠甘泉 / 蕭邦寫過的歌
ENCORE: 交換溫柔 / 千年如一日 / 我們都是這樣長大的
2ND ENCORE: 最後一次 / Arigatou

Reality:
OPENING: 終身美麗
THEME SONG Medley: X派對 / 星「秀」傳說 / 發熱發亮 / 螢光粉紅 / Mi / Bang Bang Bang / Fabulous
MOVIE: 不拖不欠 / 玻璃鞋 / Do Re Mi / 長恨歌
SEXY: 非男非女 / 男仕今天你很好 / 小心女人
FAITH: 愛是... / 罪與罰 / Creo En Mi / 上帝早已預備 / 信者得愛
FOR FANS: 放不低 / 捨不得你 / 我們的主題曲 / 我們都是這樣長大的
DANCE Medley: 獨家試唱 / 煞科 / 火熱動感La La La
HANDSHAKE: Friends / 衝動點唱
ENCORE: 親密關係 / 千年如一日 / 不要驚動愛情
2ND ENCORE: 終身美麗(2) / 默契

已經準備抱住reality既心態入場 咁就唔會失望

其實好期待Creo en mi個part
想睇佢同班dancers跳副歌段舞

有Shimica

我係13/7, 35行
今次真係要當第一場咁睇 咩網都唔上就入場

頭場我會瘋狂IG tag你
fifty1205 發表於 2019-7-9 18:03

原來你stalk我...

好羨慕呀有首場睇

如果今次唱愛上一個人我真係會喊

上次睇touch mi2嘉賓係杜德偉 仲要唱咗2次終生美麗
希望今次睇頭場唔好再中招 同埋嘉賓成日都請古天樂同牛 ...
fifty1205 發表於 2019-7-10 14:52

希望今次全部女嘉賓然後合唱談情說愛

等咗咁耐好似好突然就開show
會睇3場,希望睇中美祖做嘉賓
hihi 發表於 2019-7-10 21:39

我覺得呢星期過得特別慢
都希望會睇到美祖個場

好緊張啊
後晚就開show
so far好似無乜綵排片段流出?
唔知會唱咩特別啲又未唱過既歌呢? ...
masterdragon 發表於 2019-7-10 21:36

今次要保持神秘ma

唔期望會有你愛我愛不起/心血來潮 因為近兩次都唱咗
但係如果呢兩首+姨婆 有求其一首已經當贏

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗
victor1991415 發表於 2019-7-11 11:52

honey, she’s cancelled

我寧願聽四次原版都唔想聽快版wtf

Worst tour confirmed

Hi 我返黎了
為 你愛我愛不起 心血來潮 實不相瞞 默哀一分鐘先