返回列表 發帖
大家放心 暫時麥浚龍計埋有成過百首歌

Isn’t kay

咁可唔可以係Lady Gaga 同Gin唱Telephone

但估唔到FILA會sponsor演唱會 希望會出個靚靚仔仔既系列

遺落美好枝葉 換到好前途 皆負數

好想聽山林道
帥小寶` 發表於 2019-7-18 23:11

咪成張poster影埋比你睇囉

美千321go吹爆兩個post好似係CM歷史巔峰
JayantL 發表於 2019-7-18 23:33

超左First of All先再講

Btw kay終於有個正常既演唱會名
kayzzz 發表於 2019-7-18 23:31

《謝安琪2012你們的幸福演唱會》?

諗唔到有咩演唱會名可以正路過咁樣

好心急想知會唱幾多首比side tracks更加無人想聽既歐美70-90年代流行曲

到底kay...isn’t me呢個statement 係邊個make?
係Juno安落去?公司決定?為浦銘心度身訂造?定佢自己心聲?

我好希望呢個只係一個扮哂有深度既演唱會主題咁簡單
呢個statement唔係普通一個歌手轉型
可以係 抹殺緊自己過去十幾年所講既野所做既歌所有既野

留意番 係 kay... isnt me

Double negative

即係 kay 仍然係自己 好似係
kayzzz 發表於 2019-7-19 00:14

咁希望盡快宣布浦銘心壽終正寢

然後 我歌...故我在

/
暗戀的忐忑、單身的寂寞、熱戀的快樂⋯
愛情中每個忘我時刻,也許我們會愛到迷失自己⋯
但總會找到謝安琪。
細聽她的六大都市戀曲,十月紅館,一起聽一個屬於你我她的故事。
\

WTF? 係咪即係我只會聽到十七度 載我走 鍾無豔 年度之歌呢d?

六大都市戀曲
She can keep iT
nicknicknick 發表於 2019-7-23 21:38

咁既主題既話 真係不了

Concert宣傳文案一定係要focus係街客 咁既文案唔意外
你數下kay有幾多廣東愛情歌先啦 個數量根本fill 唔 ...
kayzzz 發表於 2019-7-23 22:22

Hah?有冇街客想聽謝安琪「六大都市戀曲」呀?

覺得人妻的偽術同浦銘心堆歌唔係同一個tone

唉丫~唉丫~

仲難買過gun lee丫

等買跳樓飛

【黃牛炒飛】謝安琪演唱會未開售已現黃牛票 Kay10月個唱不設售票處賣票

謝安琪演唱會門票暫只公布在指定音樂網站優先訂購日期,正式發售日期未定,不過早前有指謝安琪演唱會已出現炒飛 ,原價980元、680元及380元的門票被黃牛炒貴近一倍,甚至未知門票真偽。

謝安琪早前受訪指,不希望歌迷觀眾冒受騙風險購黃牛票,亦不能助長炒風。

Kay透露今次個唱公開發售時,將不設售票處賣票,只接受電話或網上訂票,訂飛者將在開演兩星期前才可領取門票,每張票上都有QR Code,希望阻止排隊或假飛黨。

黃牛勊星謝安琪!

佢唔好再係度取巧玩氣聲 練返音準先再講

其實有進步喇
2016年(樓上有人話聲勢好) 2場賣到演唱會開之前先賣晒
今年(樓上話好flop喎{:1_9 ...
kayzzz 發表於 2019-8-19 00:31

2016年係2月18號賣哂

第一次見人開演唱會開到唔見左人影

可能每個入場人士送眼罩
咁仲唔係紅館黑暗新體驗?

已經大概知有某首歌係必唱!

今日個訪問係咪劇透左第一首歌

可能沖住涼咁opening

保守地大膽估Opening 係活著
然後有一part係睡房唱完偷情再賴床
之後著返衫唱港女的幸福星期日 ...
hehehaha 發表於 2019-9-14 14:43

Bye

會員請勿挑起罵戰及比較其他無謂女歌手,保持冷靜、克制,否則一律當OT扣fun同出催淚彈處理並不作任何事前 ...
hehehaha 發表於 2019-9-14 15:52

我係reference緊其他歌手既concert都有類似意念,
係跨文化既藝術比較及研討,從而希望謝安琪小姐既演唱會達至全新境界,造福樂迷

你個"Bye" 都幾跨文化藝術比較及研討wo
hehehaha 發表於 2019-9-14 16:05

眾所周知,photo speaks a thousand words,
本想以相片引起深度討論,
可惜我既藝術鑑賞造詣又點及你專業wor
唔敢係你面前班門弄斧,只好講句bye告辭
請你可以教下大家如何評價

希望個演唱會有花灑

單純一張相片係可以引起觀看者對相片本身既閱讀同感受
但如果相片 (或影像) 配合文字,無論文字係作用內容 ...
hehehaha 發表於 2019-9-14 16:39

既然係咁既話,我都十分建議謝安琪小姐係紅館場地,
以佢日常係浴室或睡房生活為題(咁private既場景好接近心靈作家既主題),
用攝影作品貼滿一幅「浚龍牆」,
攝影加文案加歌曲加謝安琪小姐動人扎實既演繹,
一定可以帶比樂迷耳目一新既storytelling

原來係Fila Milan Fashion Show

希望同Fila整件靚靚仔仔 著得出街既衫
或者至少望得順眼既souvenirs

唔好再整件yap到爆既佐丹奴T shirt
同個project 完全唔夾

全部幻國youtube music videos既thumbnail 都tune光左lol

千五蚊隻熊仔chi la sin
hehe 發表於 2019-9-25 16:02

已經賣哂

謝安琪會唔會挑戰chandelier

聽日派主題曲:773312

佢1977年3月13出世 唔通有關係?
musiccc 發表於 2019-10-3 16:23

我估係機械人number

身份證都好似係6個數字

我估今次最少有1首唔係佢主唱既歐美流行曲

想聽多次shallow
WZA111 發表於 2019-10-5 19:37

想聽佢唱Juice

Expectation:
OPENING: 囍帖街(Marching Band Version)
DIVA: 773312 / 神奇女俠的退休生活 / 方玲霞
DRAMA ...
JasOh103 發表於 2019-10-7 01:25

都幾好 攬炒佢成個演唱生涯冇人再聽佢演唱會

真係唔好太expect今次係hit歌大集合
entertainment元素應該會好低
hehehaha 發表於 2019-10-7 02:41

你又知?

真心唔想佢再現場毀滅羅生門
JasOh103 發表於 2019-10-7 02:59

有Juno陪佢唱wor 起碼一定唔係佢毀滅先

估 畸 做opening

歌手謝安琪(Kay)將於本月9日假紅館舉行四場演唱會,日前其個唱主題曲《773312》MV曝光,見「女神K」變成 ...
myrichardac 發表於 2019-10-7 13:40

估今/明出

今晚開始rehearsal
可以去紅館門口聽下有無唱沐春風
hehehaha 發表於 2019-10-7 19:31

可以順便聽下有冇跑步機上

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

我估 會有其他歌手上台但唔係以嘉賓形式

良心歌手 知道經濟唔好大平賣

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-10-8 19:11

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

[kay... isn't me. our scented story tonight]

據說,氣味在腦內的記憶是最深刻的。

你可能也試過因為一 ...
mosesming 發表於 2019-10-8 17:27

呢個其實都少癲

睇黎大部分忠粉都係睇第一場 同First of all一樣

想怎樣
我係睇第二場First of all
JasOh103 發表於 2019-10-9 18:22

睇下你張icon都知咩事啦

【特別巴士服務 - 夜馬及紅館散場路線】9/10/2019

為咗方便大家今晚喺香港體育館睇完演唱會,九巴將提供11條特別線,活動結束後約15分鐘起,喺暢運道停車場(紅館綠區對開)開出!而睇完夜馬嘅你哋,九巴都會提供兩條特別線,服務時間為尾場賽事開始前35分鐘至完場後30分鐘,方便市民喺完場後返回新界及九龍各區。

跑馬地馬場特別巴士服務
101R 途經地點:土瓜灣、九龍城、九龍灣、觀塘
102R 途經地點:旺角、深水埗、美孚

香港體育館特別巴士服務
36R 途經地點:葵芳、石籬、安蔭、石圍角
41R 途經地點:荃灣、青衣
87R 途經地點:大圍、沙田、馬鞍山
98R 途經地點:寶琳、坑口
215R 途經地點:觀塘、油塘、安達、順利
224R 途經地點:啟德、九龍灣、慈雲山、黃大仙
259R 途經地點:屯門市中心、屯門碼頭
260R 途經地點:大興、良景、建生、兆康
269R 途經地點:元朗、天水圍
270R 途經地點:新田、上水、粉嶺
271R 途經地點:大埔、太和

#九巴 #KMB #特別巴士服務 #跑馬地馬場 #香港體育館