返回列表 發帖
First Of All
JasOh103 發表於 2018-3-27 22:07

改變樂壇運作!

好似未聽過有人用買碟送紅館霏呢招 煎煎快啲搶處女機會
帥小寶` 發表於 2018-3-27 21:59

想買 我買三雙

演唱會倒數2999天

今日想先同大家重溫下呢首
比較少唱live既

呢首既live 大家很想要吧?

#Alex Fung #梁栢堅 #很想要吧

李幸倪個唱開售朋友撲飛:搞到我差啲喊

歌手Gin Lee(李幸倪)六月的紅館演唱會《First of All Live Concert》門票今日開始公開發售,Gin到電台接受訪問直言心情十分緊張:「尋晚瞓覺之前已經諗緊唔知今日瞓醒會點,因為我真係好想好想可以快啲賣晒啲飛,因為如果淨係做一場真係會好低落,希望可以加到場,所以我要集氣!」

問售票情況?她興奮地說:「今日晏啲再問同事,不過尋晚開始已經有好多朋友喺群組嗰度問我留飛,個個都幾十張、幾十張咁order(訂購)落來,搞到我差啲喊,亦都有好多fans留言,大家反應都好好、好感動!」

演唱會如人生縮影

Gin又透露今次是跟新的造型師合作,希望在造型上給大家耳目一新的感覺:「唔係話有咩底線,我嘅設定係要安全,希望畀到大家驚喜,始終都係音樂行先。」至於音樂方面,她說除了自己的歌亦會選唱其他歌手的歌:「我覺得兩個鐘頭嘅演唱會好似係要呈現我嘅一個人生縮影咁,都想同大家分享一啲心路歷程,喺我遇到挑戰嘅時候係邊啲歌曲一路撐住我,都會同大家分享。」

講到已經入行9年,Gin Lee透露剛剛出了精選碟:「覺得件事好神奇,精選碟呢樣嘢感覺係要有番咁上下年資同作品先至出到,同埋今次最感動嘅係公司將我喺舊公司時候嘅作品版權買番晒返嚟,集碟入面可以見到我2011到2013年嘅作品,我覺得公司肯去做呢樣嘢真係好難得嘅事。」

Gin Lee好開心得到粉絲和朋友支持,希望演唱會可以加場。

喂 啲新聞過期既
帥小寶` 發表於 2018-3-30 00:32

佢係另一個universe

呢首我都唔想...
616.1314 發表於 2018-3-30 00:31

聽日post邊首好

嗚嗚 睇見都喊左
帥小寶` 發表於 2018-3-30 00:44

快D買飛

嗚嗚 睇見都喊左
帥小寶` 發表於 2018-3-30 00:44

【馮仁昭四圍超】李幸倪想個唱加場

李幸倪(Gin Lee)噚日到商台宣傳精選碟,佢感激公司向舊唱片公司洽購舊歌版權而促成呢隻碟。演唱會門票噚日開賣,佢話心情緊張,又見到好多fans留言都話排咗好耐隊都買唔到:「我好想加場,因為如果花咗咁多心思只係做一場,驚自己唔捨得,身邊嘅朋友都不停向我訂飛,數量係20張、30張,得到大家支持,令我都好感動。」

陰公 仲買到$680 第12行 13張連位 係13張連位
帥小寶` 發表於 2018-3-30 00:46

不如公司唔好放sponsor飛出黎 直接開多場

想知「好多fans」係咪最多3個
帥小寶` 發表於 2018-3-30 00:47

佢地係咪去左G2000排隊

俾著我都好心痛
帥小寶` 發表於 2018-3-30 00:49

希望登勤可以紅隧落廣告
想著你還是想到心痛

好應該唔計成本加兩場 呢個係煎煎既第一次啊 第一次啊
帥小寶` 發表於 2018-3-30 00:48

遲D會回本

千其唔好 寧願佢將啲錢用黎買飛 之後出街派
帥小寶` 發表於 2018-3-30 00:52

我會叫哂D同學睇

希望登勤派100張飛俾我 我有100個同學得閒
帥小寶` 發表於 2018-3-30 00:54

我可以寫樂評吹捧佢

咁快就倒數
你偶像好多歌呀而家
JasOh103 發表於 2018-3-30 00:58

多過得兩隻大碟個D創作歌手先囉

儲左3000分 等加場先再呃飛

如果煎煎有上黎睇 我想同煎煎講:你要加油啊 唔好喊
帥小寶` 發表於 2018-3-31 00:57

很堅強很堅強很堅強很堅強

不如CM壇主買左佢,比大家抽獎啦
Nathan 發表於 2018-3-31 21:51

我有多兩張飛 可以比cm抽獎

Gin唔應該黎香港發明星夢?
Nathan 發表於 2018-3-31 21:53

所以佢發歌星夢

Gin gin又拎「雙雙」果段愛情舊事出來博宣傳,負分。都係霏霏最叻,當年一放風同余文樂拍拖/甩拖,人氣爆燈 ...
黃家正 發表於 2018-3-31 21:50

Gin lee快d拍拖 搵adrian fu炒下緋聞啦

個位ex咪就係b會員lo
JasOh103 發表於 2018-3-31 22:05

唔怪得咁反gin

要同林德信拍拖先有新聞效果
Nathan 發表於 2018-3-31 22:10

同Aga拍呢?

做黃牛炒啦
一定賺幾倍

賣唔出先讓比我
JasOh103 發表於 2018-3-31 22:07

我零蚊入手 幾倍即係幾多

一蚊賣比我
hehehaha 發表於 2018-3-31 22:22

Sorry gin既價值唔係用錢去衡量

開過紅館先可以成為天后? GinLee:我終於唔係一個新人

歌手Gin Lee(李幸倪)初初在香港出道時便簽入BM ...
Laichu 發表於 2018-4-2 00:20

好心環球入面既人唔好再吹捧佢 佢已經飄到分唔到邊條真數假數

幾經波折二人又再見了
幾多牽掛二人說不出口不緊要
不懂說話 只可以對你 ...
JasOh103 發表於 2018-4-2 09:44

有洋蔥

天聽不到 地看不見

大家加油
希望推到623破200頁!!!
dongbb2332 發表於 2018-4-2 15:56

堅堅好野

乜野吹捧呀?你地班gin fans當初無份吹到佢上天架?

資源佢就霸左咁多 但又交唔出高質素既歌 跟手有班友 ...
kayzzz 發表於 2018-4-2 14:17

乜原來堅Lee會上cm睇我地捧佢

如果係既話 我想同李講好多人支持李 加油

Gin Lee must be grinning from ear to ear as she has been hailed the next Asian Pop Diva. {:1_ ...
JasOh103 發表於 2018-4-2 16:01

國際堅

Ham Chuk (Implicit) is the first song that I wrote when I moved to Hong Kong. I was always lonely a ...
JasOh103 發表於 2018-4-2 16:05

同你個前偶像一樣 只愛自己寫既曲

不過堅堅既曲好聽d

原來環球16年就入紙 雙雙反應好好?唔好搞笑啦
帥小寶` 發表於 2018-4-2 01:28

雙雙的確已經算係反應好 係好多人既gin lee入門

可唔可以搵後生少少嘅聽馬拉堅啲歌
Frankiekiekie 發表於 2018-4-3 21:48

我

覺得煎煎會cover月球上的人
JayantL 發表於 2018-4-4 00:01

係就正

幾多可笑諾言被作廢了好感動

研究發現 經常睇演唱會有助延年益壽 希望大家支持gin lee

買咗正價 680 嘅堅堅粉路過

Talent always wins

加兩場加兩場加兩場

希望Cm會員兔兔早日搵到佢既主人
咁就可以入場欣賞Gin Lee既完美唱功
hehehaha 發表於 2018-4-6 02:07

你係最合適領養佢既人選

有得加場 即係銷情好過JW呢d開一場嘅暗星,睇齊兩位前環球一姐kay,霏霏上一次紅館演唱會。是次演唱會將會 ...
黃家正 發表於 2018-4-6 10:56

Kay? Who?

但我仍然 #信 美好的事情一定會發生!

仍確#信這裡美好的
JasOh103 發表於 2018-4-6 10:41

希望#信者得飛

好欣賞gin lee同佢團隊 為打擊黃牛不遺餘力
第一場賣完又不停放飛出黎 又有免費飛 搞到班黃牛損手爛腳
而家又加埋場 想同班黃牛講 你地都有今日啦!正義gin!

但你買左正價飛
samxdxd 發表於 2018-4-6 11:39

支持良心歌手

Gin gin 錄緊國語碟

The next Asian Diva is coming!

Dllm 環球幾時搞埋造勢大會
Laichu 發表於 2018-4-7 23:39

搵viu tv整個特輯啦

係咪應該會用返今天終於一人回家做ending

但係用Live做ending好似型d
newguy 發表於 2018-4-8 10:11

唔信唔係雙雙

10/4 時代有堅堅同佢緋聞男友adrian fu演出

愛堅之人請留意

2013 EASON'S LIFE 基本上都冇encore, 得尾場有
hehehaha 發表於 2018-4-8 18:34

你蝦人無睇過?明明好幾場都有

演唱會倒數999天  

仲有N個星期演唱會先正式開鑼
一於同大家預演一下先~~

今日重温呢首HIT so ...
hehehaha 發表於 2018-4-8 19:06

作死你咩 咁都叫大走音 咁霏姐個d叫咩?

#猩猩相識
帥小寶` 發表於 2018-4-8 19:08

猩定星?