返回列表 發帖
我覺得佢點都會有break

我想睇佢跳勁舞喎
如果淨係fing下手腳我寧願佢企定定唱 ...
Jacz 發表於 2017-9-16 22:56

三面台,跳舞視覺效果無咁好。

不如佢整個T字台伸展出黎?

希望千嬅唱哂近年既宇宙級快歌
應該全場 high 爆

大慈善家 / 啦啦跨啦啦 / Ready or Not / 色惑 / Wonder  ...
-Prince- 發表於 2017-9-16 23:55

廁所位。

三面台如果唔係佢開,我係唔會去睇囉

我諗佢唔會咁整喇,會少好多貴飛位,同埋佢唔係主打跳舞  ...
Jacz 發表於 2017-9-17 00:09

唉, 剩低咁少時間,唔知準唔準備得切;

今次要買780啦,坐後d都睇唔到千嬅

老老豆豆
我就真係對呢個con 唔會太大期待
一嚟let's begin 太高質
二嚟我唔知佢咁短時間內再開可以sell 咩 ...
victor1991415 發表於 2017-9-17 00:24

3-2-1!Go! 好似想講倒數。 跨年倒數、生命倒數,但倒數得好正能量。佢呢幾年成日提自己倒數緊....

係咁少時間內要準備兩個大show
我睇親三面台都係坐側田位,真心好唔舒服  ...
Jacz 發表於 2017-9-17 00:28

我都唔記得佢要做拉闊,

拉闊當warm up囉,做衰左都唔怕

大傻變舞曲先係真難頂
其實我哋真心只想睇最簡單最真嘅楊千嬅
真係唔使搞咁多自己handle唔來嘅另類嘢噶

...
JayantL 發表於 2017-9-17 00:39

佢今年實玩另類野,睇佢黎緊要玩band sound就知

真係好惡頂
狼來了,愛人,數你,少女都唔想要呀
Jacz 發表於 2017-9-17 00:49

其實愛人,數你係好聽既,只係成日都唱,但唔能夠再唱得好聽d

狼來了,少女真係可以out

其實最擔心係千嬅把聲,我覺得佢今年d live聲線薄左好多,聲帶好緊咁。

-_-佢把聲最靚係AAL, 把聲有力,可以真音唱上去。

大路歌唔係問題呀,但可唔可以唔好成日唱個堆?
下面呢堆都係大路情歌都曾經hit過架
咬唇,煉金術,閃靈, ...
Jacz 發表於 2017-9-17 22:11

我想聽 我的醉愛! 佢堆電影歌都好正

應該係鋼琴 - 吉他 - 豎琴
Jacz 發表於 2017-9-18 13:04

如果千嬅自彈自唱都幾正,佢都學過鋼琴啊

千嬅破自己記錄,開8場就夠,23-26,28-31

23-26, 28-31, 9場喇喎
我覺得佢今次應該都係開10場架喇,冇理由開得31唔開1號架 ...
Jacz 發表於 2017-9-18 19:03

你計多次啦,8場啊啊:P

我諗緊睇邊場,節日正日應該同屋企/朋友/另一半過

姚子玲係咪好鍾意千嬅? 見佢好多千嬅既post都like

千嬅ig張圖, 睇黎wonder woman mv又要跳下老舞? 感覺伏

係嘩鬼ig見到,原來當年dancer件tee係有咁多野睇
Jacz 發表於 2017-9-21 09:32

條J好嘔心,當年無人投訴咩

個mv 好似ready or not mv

張poster個look, 佢上中國新聲音幫eason做嘉賓都係呢個look, 佢想rock, 但把聲薄到痴線,高音上唔到:(

佢今次又要扮型玩band sound, 又唔知道自己把聲弱

想講好耐,佢可以rock,但acoustic個隻岩佢多D囉,唔係只會只暴其短   ...
Jacz 發表於 2017-9-23 00:19

所以唔知千嬅邊度黎既自信

阿于今次會唔會做音樂顧問?

我岩岩睇番let's begin making of,  原來果次演唱會2014年年頭就開始籌備。
今次開得太突然,所以都明點解開三面台

咁我又覺得poster好D, 呢張成個感覺好似哪吒
Jacz 發表於 2017-9-24 22:54

佢個look成個那英2.0

點解唔用之前jan舉住橫幅個輯呢?好似有跨年feel d
edwin0912 發表於 2017-9-24 22:41

果張好colourful , 令我諗起玩Mario 3-2-1-Go
希望到時個場都set得colourful d

香港人愛上睇演唱會? 最近好多演唱會都爆

今個月有四個都仆直
hinz 發表於 2017-9-26 19:07

講邊個啊,我見農夫/AT17都賣得唔錯。

千嬅又post野宣傳。
其實我有d期待佢會用咩形式倒數。

不過咁岩遇著剛剛, 呢段時間出毒LINK 那英_9人瑞
wchild 發表於 2017-9-28 12:22

雖然千嬅係唱得差,但那英唔洗咁講野既

評分人數

• hinz

黑到咁
electric 發表於 2017-9-30 19:24

其實黑左既票係邊度放?

1 信用卡
2 內部/親屬認購
3 俾黃牛
應該就係咁
721AXA 發表於 2017-9-30 22:36

-_-! 唉。 希望今次炒唔起,有平票

呢個三面台,坐側邊係咪無野睇:(

想買中間780,但無咩可能買到:/

千嬅而家IG開LIVE練歌

唱緊處處吻

Single好正啊,首歌唔易唱,希望唱得到

嬅麗緣應該得fans club班人鐘意,其實首歌,詞又堆砌,曲又罐頭,唔好聽

人瑞真係無咁多hit快歌撐起個場
cathay1996 發表於 2017-10-3 18:43

放煙花可以好high,希望佢唱

其實我想知,你地今日唔洗番工番學? 點解有時間撲飛?
我而家唔知點買到票好:(

佢偶像汪阿姐當年台慶成50歲人著黑絲唱熱咖啡咪又係咁
楊千嬅差唔多50路行性感路線完全意料之內 ...
hehehaha 發表於 2017-10-3 19:41

我想像唔到千嬅50歲,我仲會唔會睇佢演唱會

熱血青年呢
Jacz 發表於 2017-10-3 20:04

仲有心魔 三分鐘戀愛熱度

岩岩係youtube睇下演唱會發佈會

突然覺得今次演唱會開場應該係快歌

第一次同楊千嬅做既訪問   
仲係好神奇地唔知點解寰亞同事會invite我去press ...
艾石仔 發表於 2017-10-5 01:30

千嬅乜都可以吹到一番理論出黎,好勁

Btw 你問既問題都幾好,至少唔係官方問題

終極加場可能係,,,,22號
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-5 03:29

加咁多, 把聲頂唔頂到

睇聖誕場揮手
賴爽 發表於 2017-10-5 12:55

我也睇25號

第一次同楊千嬅做既訪問   
仲係好神奇地唔知點解寰亞同事會invite我去press ...
艾石仔 發表於 2017-10-5 01:30

不過今次唔玩時光隧道,唔知街客反應點

如果今次係AAL+Minor Classic combined ,我都覺ok ga la

大家加入,我前面排左幾個人渣
joshua 發表於 2017-10-5 19:06

嘩, 已經排緊

原來1231晚九點半先開場, 倒埋數

其實千嬅既fans 量 around 5-6 場 四面台
假設呢班人每次都會去睇
今次就算開8場 3面都已經唔夠塞呢班人
仲 ...
jason567 發表於 2017-10-6 19:16

邊有咁多fans, 好多都係陪人睇

我中意千千好多年,不過今次係第一次買飛睇 以前未出黎做野,邊有錢睇 ...
happychicken 發表於 2017-10-6 19:34

怪不得演唱會咁爆, fans大個出黎做野,有錢買飛
我今次都係第2次睇

佢開咁多場,會否又生病影響質素?!
佢體力做到十場以上咩,擔心佢身體!! ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-6 22:02

佢fing手fing腳唔會點用力。 最擔心應該係佢把聲

睇千嬅ig, 有機會再加場喎

全FB 矛頭直指千嬅演唱會 千嬅條命真好,愈老愈紅

被那英插完都一票難求,肯定再借多十年運
Kaybb 發表於 2017-10-7 13:45

搵人算下千嬅個八字

嗰陣真係好嬲,被瓊狗咁講,
原本諗住佢係要開minor classics同生仔先唔繼續巡
以為let's begin咁高質應 ...
Jacz 發表於 2017-10-7 13:59

佢FB ig好多大陸人叫佢係大陸開,唔知點解唔去開。

絕對是
起碼cut 5-8首歌
lemontea1069 發表於 2017-10-7 14:23

個台都hea 整