返回列表 發帖
希望到時Gin Gin唱多d英文歌,好好聽

話說堅姐話演唱會會有5parts ,我根據佢既歌同曾經翻唱歌整個Rundown (較保守),大家討論下

Powerful Gin
光環
Umbrella (翻唱)
Heartburn  (翻唱)
今朝有酒

Gin in City
月球下的人
玫瑰的故事
如果牆會說話
和每天講再見
空姐

Gin goes wild
潛水
芝麻開門
未來
隨風而來隨風而去
固定嘉賓位1:  一加一 or 獨一無二(with Aga)
3am (Aga solo)

Dancing Gin
1st Date
下一位

GT
翻唱快歌(未諗到-,-)

堅Lee
Falling
眼淚(翻唱)

很堅強
Superwoman (翻唱)

假Encore
嘉賓位2:  (未知)
今天終於一人回家
廢話少說
不再分離
十年如當日

終極Encore
If i ain’t got you (翻唱)
雙雙

期待堅姐係紅館搞到班直男噴血

Gin lee 不如轉型做跳唱歌手

大馬環球好support, 比大馬fans抽機票連酒店去香港睇演唱會

回復  Ching2015

祖祖唔攞獎 瓊姐咩人出錢都可以做打手
黃家正 發表於 2018-6-4 23:32

瓊姐對Gin Lee都幾客氣,無見過佢插Gin Lee

有d擔心夠唔夠80個參加者
John 發表於 2018-6-5 19:09

家下拎張票都好艱難,又要作文,又要落舖影相

咪係,有心入場睇Gin Lee李幸倪一早買哂飛啦 例如: John, H0TMAN
唔係fans既仲要搞咁多嘢唔知為乜
以為啲 ...
hehehaha 發表於 2018-6-5 19:28

唔見John 話有飛,佢好似一直入唔到城網

可能係貓狗
阿mark 發表於 2018-6-6 18:16

幾正

Gin Lee會唱1st Date,環球post咗採排片段
一路唱一路fing個pat pat, 又坐係張櫈張開雙腿
好意識好不良 ...
hehehaha 發表於 2018-6-6 18:55

Aga都試過坐係張櫈張開雙腿,你中意睇邊個多d

估唔到係
《堅強的動物》 好聽過 《很堅強》
Click me

G2000送飛收到飛了 21行側田位
royloyloy 發表於 2018-6-7 21:42

夠竟cm有幾多人入場支持

GIN粉好cute cute

開始band rehearsal, Gin隊band真係幾正

睇IG, Gin Lee 終於變瘦 好難得瘦到

唔小心睇到部份rundown lol

JasOh103 發表於 2018-6-13 21:52

佢自己既歌會唱乜已經好清楚,唔知佢簡多邊幾首翻唱呢

尾場380終於出現少量
680賣到18行 (20行最尾)
480賣到26/29連位 (32行最尾)
380賣到36行 ...
fifty1205 發表於 2018-6-14 16:47

剩低尾尾幾行,CM會員每人買一張就可以爆啦

有少少頭緒 唔係藝人既嘉賓係邊個

唔係帶埋D 貓貓狗狗當嘉賓呀?一係佢個靚靚表姐
dom 發表於 2018-6-14 19:21

可能係佢老豆老母

演唱會倒數9天

演唱會叫First of All,今日緊係 ...
hehehaha 發表於 2018-6-14 17:46

諗起有個訪問, Gin話佢以前搭叮叮時有位啊叔企到好埋聞佢頭髮

《Bold & Beautiful》專輯記錄這個階段的她,一個值得紀念的時刻,一共六首全新廣東作品,為Gin的紅館演唱 ...
fifty1205 發表於 2018-6-15 11:45

唔同意放國語歌入碟

訪問幾搞笑 , 皮紋學話佢幾個領域係資優,唔怪得音樂語言勁
不過佢初出道就有d自大, 同而家一樣

https://jeanielee.pixnet.net/blog

原來Gin寫咗幾年Blog, 當初係香港一個人好宅女生活

原來Gin寫咗幾年Blog, 當初係香港一個人好宅女生活
Nathan 發表於 2018-6-17 21:29

03 JUNE 2011  “你是。。。?”

吃晚餐的時候發生一件很好笑的事。一踏進餐館時一對男女一直看著我,用餐的時候也一直在望著我。

突然那個女生走向我的位置問道:“我有沒有認錯人,你是不是那個。。。?”

“那個。。。?”,我問。

當整桌人完全安靜等待她的答案時。。。

“阿嬌!”,她說。

我們有點想笑卻笑不出來,我答她說我不是。她說:“不是嗎,你很像耶!”

她尷尬地走了,我尷尬地繼續用餐。

可能真係有人6.23-24入場睇阿嬌演唱會

演唱會前夕,講下我很想聽到既歌:

1. Get here

You can reach me by railway
You can reach me by trail-way
You can reach me on an airplane
You can reach me with your mind
You can reach me by caravan
Cross the desert like an Arab man
I don't care how you get here, just get here if you can

You can reach me by sailboat
Climb a tree and swing rope to rope
Take a sled and slide down slow, into these arms of mine
You can jump on a speedy colt
Cross the border in a blaze of hope
I don't care how you get here, just get here if you can

There are hills and mountains between us
Always something to get over
If I had my way, then surely you would be closer
I need you closer

(Musical break)
There are hills and mountains between us
Always something to get over
If I had my way, then surely you would be closer
I need you closer
You can windsurf into my life
Take me up on a carpet ride
You can make it in a big balloon
But you better make it soon
You can reach me by caravan
Cross the desert like an Arab man

I don't care, I don't care, I need you right here right now
I need you right here, right now, right by my side
Yeah,yeah, yeah, yeah

I don't care how you get here, just- get here if you can

呢首我聽咗好多次
Gin同大家講 I don't care how you get here, just get here if you can
佢班大馬朋友攀山涉水都黎香港睇演唱會,你呢

笑 啱啱聽 信 國語版 又幾好聽

都幾肯定gin lee唱廣東歌效果打折扣係因為佢唔熟個語言 ...
kayzzz 發表於 2018-6-19 17:12

堅強的動物都唔錯

之前KKBOX 一起聽, 美煎問演唱會想聽咩歌, 我建議左佢唱憶蓮既野花, 今次演唱會主題係花, 我可能有糊叫.{ ...
lblemon 發表於 2018-6-20 10:54

佢成日食咖喱叻沙呢類濃味野

應該係幕後, fergus係band leader搵嘅人多係外國國籍, 好似LITM咁
kevinlai1621 發表於 2018-6-20 19:12

佢請隊band好多黑人

花做主題?係咪邀請美祖合唱花千樹先
stephybest 發表於 2018-6-20 19:20

寧願聽千嬅既花與愛麗絲

24/6 加場終於三個價位都少量 480剩返最後37張
其實Gin Lee真係超額完成,頭場爆滿,尾場9成
呢個 ...
fifty1205 發表於 2018-6-21 02:50

Gin 果然玩開長跑耐力賽,慢慢去曬d飛
擺明香港人想睇,但到最後拎唔到免費飛先捨得買飛

我都係買正價680的。
lblemon 發表於 2018-6-21 11:13

你係咪買到全場第1行?

我最後買到張正面全場11行

我都正價買飛支持

又搵同鄉去襯托自己唱功好
nicknicknick 發表於 2018-6-22 23:00

不如搵GEM 一齊嗌爆大家耳膜

Gin綵排到零晨,好趕下

天文台今日(23日)上午10時15分發出特別天氣提示,表示與西南季候風相關的雷雨帶會在未來兩三小時持續影響珠江口一帶,市民應提高警惕。天文台又預料,高達每小時70公里或以上的陣風吹襲香港。

Gin Lee 威力好大 。 隨風而來 隨風而去

個台有握手位

山頂位都有人坐

好多空位好陰功
stephybest 發表於 2018-6-23 20:14

都未入曬

9成5滿啦

Gin lee 老豆坐我後面2行

見到有賓賓睇
TheOcean 發表於 2018-6-23 20:31

有細佬仔 婆婆 鬼佬 中佬 中女 乜都有

1. 由Falling開始把聲愈唱愈好聽
2. 估唔到係月球下的人呢首歌全場揮動燈光
3. 出奇地Family part 觀眾反應好好
4. Superwoman 神級唱功征服左全場
5. 估唔到雙雙唔放ending
6. 很堅強,和每天live好聽過CD ver 好多倍
7. 同aga既合唱好似為唱而唱,二人互動好唔知點講

Falling live 好震撼,仲要行雷;天后級唱功試問香港仲有邊個當打做到
TheOcean 發表於 2018-6-24 00:13

係好屈機,成個show音準好勁

近距離見到Gin, 好瘦,上鏡肥d

睇完
1. Gin Lee 唱功真係好勁,除左superwoman 真係叫佢要用多少少力去唱,其他歌真係食菜咁食。
2. famil ...
victor1991415 發表於 2018-6-24 00:20

我都覺得有d位好容祖兒

支持了Gin六年,今晚睇了頭場覺得感動,其實我聽到光環已經少少想喊
TheOcean 發表於 2018-6-24 00:19

我感動位係佢家人個段speech

我見到有個auntie識得唱月球下的人
stephybest 發表於 2018-6-24 00:35

Gin既聽眾range好大, 我都見有阿叔識唱佢既歌
但同時又有小朋友

如果全場Gin唱得最差既歌,應該係一加一,甩左

1. 由台已經睇得出低成本製作,不過有時覺得無煙花無紙碎仲好,真係聽歌加Band搭夠
2. Video Wall真係嚴重 ...
johnny0113 發表於 2018-6-24 01:11

係啊,cam機亂亂地,visual無咩特別,不過Gin個人加把聲搶曬focus, 所以無理visual既野

佢同佢家姐合唱,好聽過同aga合唱and同自己合唱

係啊,cam機亂亂地,visual無咩特別,不過Gin個人加把聲搶曬focus, 所以無理visual既野

佢同佢家姐合唱 ...
Nathan 發表於 2018-6-24 01:17

最正既visual我覺得係falling後半段

comments 係重點,祖祖力讚
just11256 發表於 2018-6-24 01:25

祖兒有無去睇