返回列表 發帖
蔡健雅新碟:

1. 作曲方面比以前難消化。Tanya一直以唱平實但唔流於表面既歌為主,由與你無關到陌生人到說 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-13 19:11
雖然長過香港威廉蕭出post 又未聽過隻碟 但見你咁用心寫都無人理就幫你推下post啦

專輯有少少嘅試聽
chanchan0909 發表於 2016-1-18 17:56
聽落好似正過上隻碟

想快啲買到實物!!!

btw 美浩好似三月會黎香港宣傳
ed8671ed 發表於 2016-1-22 12:32
話說邊度有得平啲買到模特
OMG 好想聽到佢live
如果有音樂會就要聽實雲妮鍾情拎飛
唔知joey幾時先拎到佢嘅歌

係喇
佢就黎錄幾下飲水聲鼻鼾聲你都覺好聽啦
jose 發表於 2016-2-20 22:20
唔知呢首係當咩語言既歌?

好彩
對我黎講 佢呢一年出既歌最好聽已經係女孩
bagfgfcde 發表於 2016-2-20 22:42
別說沒愛過襟聽過女孩好多 一個人都唔差 雖然你覺得唔好聽
XX鏡o個D就無視吧啦

為了你活吳好聽既 喊
dongbb2332 發表於 2016-2-22 22:32
xx鏡都好聽過呢首

劇歌主題歌得別說沒愛過叫做聽得落
dongbb2332 發表於 2016-2-28 23:40
原來「聽得落」已經係十大level
女孩同一個人都幾好呀

點解手腳可以慢成咁
btw 首歌越聽越好聽
bagfgfcde 發表於 2016-3-14 23:25
歌本身幾好 但CD版執到蘇蘇把聲怪怪地

Ahha陣間返到屋企又有韋才子新歌聽^^
dongbb2332 發表於 2016-5-3 20:40
係咪又同乜乜代言/乜乜電視劇/乜乜電影有關?

韋才子又再一次挑戰我耳仔既極限 個試聽版都幾難聽下
dongbb2332 發表於 2016-5-4 07:35
但你都會照上佢架啦

蔡健雅 Tanya Chua
(小天使)已經看到大家的意見了喔。在這裡跟大家說明,我們並沒有放棄港澳演出的可 ...
bagfgfcde 發表於 2016-5-7 12:45
寫左咁多野 都係無講到會唔會係香港/澳門搞多場

佢公司點諗野特登寫篇文案叫香港人去深圳睇,中間無人覺得有問題? ...
HOTMAN 發表於 2016-5-8 02:46
仲要講到香港得紅館一個場地開演唱會咁

我都係咁話  amei 真係加左好多分  

暫時聽左幾首 幾鐘意床邊故事 ...
chanchan0909 發表於 2016-6-18 12:21
其實我覺得不該係三首新歌中最唔好聽

韋禮安 新專輯:8月推出^^
dongbb2332 發表於 2016-7-3 18:12
我估入面最少八首歌係乜乜代言歌曲/乜乜劇集主題曲
唔知剩翻既歌會唔會都係第一個xxx同L唔識串U咁既質素呢 ^^

應該仲有呢首^^
dongbb2332 發表於 2016-7-3 20:02
一睇歌名就知會係乜乜劇既主題曲/插曲/宣傳曲啦
o個段疑似chorus既聲音都幾難聽下 wo的moyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang
不過訓前應該幾o岩聽

韋才子新歌 - Lipton奶茶廣告歌
阻住 發表於 2016-7-4 22:22
又距離全碟都係廣告歌/劇集歌邁進一大步

佢以前d廣告歌劇集歌都好高質好文青
呢家果堆一係悶到瞓著一係唔知做乜  ...
CunninG 發表於 2016-7-4 23:34
在你身邊其實都係美國棉廣告歌+劇集主題曲
可能想「突破」掛

我覺得係還是會同在你身邊太高質
搞到呢家果埋比下去
CunninG 發表於 2016-7-4 23:41
其實別說沒愛過同女孩都ok 我甚至覺得xx鏡唔算好差 係無諗過而家會走出一堆聽左一次唔想聽多次既歌姐

要走硬膠路線嗎

應該只係幾位韋生粉絲自HIGH姐
CunninG 發表於 2016-7-9 09:20
我係咪其中一個

Ps有冇人同我自hi林宥嘉
HOTMAN 發表於 2016-7-9 11:00
你可以同我傾架 但你要先帶起話題

咁蔡健雅呢
bagfgfcde 發表於 2016-7-9 12:20
都係無人識

周董隻碟係幾普通 無乜邊首特別impress到我
好多歌都似幾首舊歌mix埋一齊就算
說走就走同一點點音樂底唔錯 但唱得幾難聽
英雄第一次聽嚇親 幾重口味下
土耳其冰淇淋編曲好豐富 但我無乜感覺
我都係聽翻不該同前世情人就算

林姓細眼男歌手隻國語碟又有冇impress到你
HOTMAN 發表於 2016-7-9 21:45

呢個?

我記得淨係聽過韋生第一隻碟啲歌
當年唱K fd子都會點大合唱chorus
跟住之後就冇繼續follow ...
ed8671ed 發表於 2016-7-10 00:40
我主要係聽過最hit o個幾首
呢排成日提佢係因為佢近排首首歌都唔好聽

以前仲有amei fish 陶吉吉 hebe都係必唱~
ed8671ed 發表於 2016-7-10 01:10
其實邊首hit就會唱~

極樂宿舍電影主題曲,係咪唔洗期待

聽朝就真係有隻碟首波主打推出,叫Intro ...
阻住 發表於 2016-7-12 12:19
多謝提醒 可以慳翻人生四分鐘時間

果5首硬戳選曲都幾好既
強烈要求唔好收第一個想到你同luvin u!!!!!!!
dongbb2332 發表於 2016-7-13 20:43
原來你唔想佢收全碟最好o個兩首歌

如果我們不曾相遇 > 野生動物 > 後來的我們
後來的我們俾我感覺冇乜活力同唔夾五月天 ...
bagfgfcde 發表於 2016-7-22 08:26
李榮浩亂入 @@
認同後來的我們唔好聽 聽咗1/3已經覺得好悶 然後見到首歌有排拖 = =

me 2
好期待隻碟有幾多首正常既歌
bagfgfcde 發表於 2016-8-14 22:51
暫時未有

intro唔正常咩? 幾好聽呀
jose 發表於 2016-8-14 23:10
正常過前兩首嘅 但好大機會照ban

禮安隻新碟聽到差啲訓著。。。。。。。
nicknicknick 發表於 2016-8-16 15:22
intro係咪全碟最好聽

呢首同在意都唔錯嘅

反而都係最鍾意放咗響bonus嘅別說沒愛過
nicknicknick 發表於 2016-8-16 16:09
陰公 即係第2-10首都唔好聽

有冇在你身邊式情歌
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 16:15
個文案睇落唔似有
利申未聽

硬戳頭尾都好正
不過真係只限頭尾, 中間真係悶到
CunninG 發表於 2016-8-19 00:00
其實渴望到為你好全部歌可以飛出碟 加埋CD2 o岩o岩十首添
不過某d會員無發表意見 第一次想到你同Luvin' U都入到正碟 都估到伏味濃
Intro原來已經好突出 sosad
[Old news]
今日營業中聽啱啱出嘅時候覺得好淡

但係出奇地越聽越順耳同舒服 ...
nicknicknick 發表於 2016-8-19 11:12
我都覺 等我召喚Yoga死忠同你討論
@HOTMAN

未得閒聽==
dongbb2332 發表於 2016-8-22 15:56
強烈建議你聽完Intro直接飛去聽嗰首有個鞋字嘅歌

想去聽壞與更壞live
阻住 發表於 2016-9-30 14:19
我未買隻碟 可以考慮下

好想去見林宥嘉CM頭號粉絲

A-Lin唱EDM
首歌係有驚喜既 幾正
bagfgfcde 發表於 2017-7-1 12:08
原來T-Ma有份作曲 bridge有少少似Let it go
覺得旋律唔夠強 但首歌唔差既

btw 呢個comment係咪你打:「跟小宇的同在專輯有點雷同,都走電音風格,但好聽」

美雅出返幾隻陌生人空白格谷人氣先去開啦
我驚蝕親佢間公司
bagfgfcde 發表於 2017-8-16 21:36
可能隻碟大部份歌都係《紫》咁既質素 ^^

人地對製作專輯係有要求架
你估係香港二線歌手林奕匡之流咩!
bagfgfcde 發表於 2017-8-16 22:24
明明《紫》係金曲獎七項獎項提名既郭頂製作!

A-Lin隻碟不同曲風嘅歌連接得好麻麻 但歌曲本身幾唔錯
《隨心所遇》可以連埋Gin Lee《隨風而來·隨風而去》聽
《光之海》、《好,不好?》 都係Side track格
認同《最佳男主角》最有hit嘅potential

全力支持大陸女歌手葛.... 呀唔係 係二珂首張個人專輯《帶著音樂去旅行》  

排個排名先
1. 楓紅  ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-11 09:53
頭四首幾好 最好係《櫻花粉的浪漫》、《第二次表白》   
《楓紅》喺極難聽嘅《I Love Us》反襯下算唔錯 副歌嘅電音幾扣分
《飄》歌本身高質 但曲風唔啱二珂 理所當然地handle唔到
後段其他歌都幾filler

如果監製唔好首首歌都要二珂唱到咁乖咁死會好唔少

呢個版本完勝 ^^
bagfgfcde 發表於 2017-10-19 18:27
CD版chok把低能聲感謝歌迷係咪想笑班fans
其實之後再聽接受到 不過就算聽呢個live都係覺得首歌普通

話說閻奕格係咪計金曲獎新人
雖然華研歌手連入圍都難

主題橫跨了從18歲到78歲都會有共鳴的青春和叛逆故事

即係冇主題
bagfgfcde 發表於 2017-11-13 22:59
目測係李榮浩嘅硬戳 要flop無難度

係貼吧見到有人分析 po上黎俾大家參考下同發掘2017年既好音樂
佢遲啲應該會po其他獎 到時再俾大家睇啦
bagfgfcde 發表於 2017-11-16 09:32
估唔到有一峰

偉大的渺小係咪想做不為誰而作的歌2.0

徐佳瑩 12月27日出新碟《心裡學》
12月5日 單曲《言不由衷》上架

原來《言不由衷》又係艾怡良曲詞
同《偷故事的人》一樣感覺唔太差 但又唔會愛上