返回列表 發帖
冇得POST GIF圖TIM
屮SiU霖屮 發表於 2016-6-5 11:59
今日第一大小確幸

不要分離!
HOTMAN 發表於 2016-6-6 01:37
光環會掉下來

笑話區

年度噴言候選
-Prince- 發表於 2016-6-6 19:52
係咪佢有份同坤哥合唱 所以多左個小數位?

事後兩人接受訪問,問到Jason給女友送吻是即興?Jason謂:「畀個驚喜佢嘛,都問定佢坐邊度,但一定唔會喺做騷時求婚。(坤坤首歌咁歡迎真係呷醋?)少少都有架,但都開心嘅,但呢個後生仔…要小心,下次唔請佢嚟。(坤坤係『睇騷王』?)係咩,咁算啦,下次做騷的海報寫埋佢名可以幫助銷情,但佢就冇得分紅囉。」

一出街 能重遇你不禁心中暗喜
一轉身 為何又有一個分身的你
這裡有你 那裡有你
每個途人亦似足 ...
kayzzz 發表於 2016-6-6 23:36
佢搞Phil
班記者仲要不斷寫野吹捧佢 =_=

林奕匡拉女模白沙灣拍MV踏浪戲水搞浪漫 暖男形象被讚「香港大仁哥」
香港創作小天王林奕匡6/8將發行新歌加精選《小眾情人Goodman》,新歌〈天淵之別〉日前率先播出,引起網友熱議。其實原曲是他2014年在香港發行的粵語歌〈高山低谷〉,連天后鄭秀文都聽得感動,在自己演唱會上翻唱,讓該曲瞬間成為超級金曲K歌,目前已在YOUTUBE累積近1億次「天文級」點閱率,如今他找來老搭檔陳永謙重新操刀作詞「高山低谷」深情國語版為〈天淵之別〉,再度引起時下年輕人共鳴!
林奕匡出生於加拿大一個離島小鎮,全鎮6000人,只有一個紅綠燈,環境單純而幽靜。大學就讀化學相關科系的他一直熱愛音樂,出道前與友人組成爵士樂隊,奪下北美最大型爵士樂比賽薩克斯風冠軍;2007年,贏得溫哥華新秀歌唱大賽冠軍,並代表溫哥華出賽「全球華人新秀歌唱大賽」而出道,但期間遇上版權問題,讓他事業瞬間滑到谷底,曾經經濟拮据卻不敢讓家人知道,當時一名知名音樂人鼓勵他:「最後對音樂失望,唯一的解決方法就是寫歌,當你每寫一首歌,就如能夠向前多行一步。」因此他把當下心情寫成〈高山低谷〉,不但是他音樂歷程的寫照,更反映了時下年輕人懷抱理想卻困在貧富差距而不見天日社會現況,引起千萬網友共鳴。
他日前為拍攝MV抵台,生性害羞靦腆的他想到要和初次見面的女模演感情戲,會不斷NG卡關,前晚徹夜反覆演練腳本。隔天一清早4點趕赴白沙灣取景,穿著一件薄襯衫牽著女模踏浪戲水,看似唯美浪漫,其實當時8度低溫凍得他全身僵硬,海水更是冷得刺骨,風狂雨驟把兩人轟得一身狼狽,妝髮師一旁待命隨時拯救妝容,但也激起他暖男的性格不時擔心女模受寒,完全忘了害羞;傍晚劇組再到北投取景,雖然室內較溫暖,但滿屋「蚊子軍團」飛竄,一幕他在廚房和女主角互餵義大利麵的畫面,頭頂盤旋數百隻蚊子,導演一喊「卡」,他立刻幫女主角驅趕蚊蟲,工作人員都稱他是「香港大仁哥」,與專輯名稱「小眾情人」不謀而合,十足細心體貼。

台灣既記者係咪痴線架

你應該要highlight 埋「1億次」
matthew1990 發表於 2016-6-7 00:05
有理由相信台灣既「1億次」同其他地方唔同

咁超級金曲K歌又冇錯喎...
John 發表於 2016-6-7 01:35
其實都係既 只係「超級金曲」好似好浮誇咁

_凱彤人氣高企 連某林姓版主ig都出現佢個名
琴晚發夢 活著是最好的死亡 拎到編曲人獎
bagfgfcde 發表於 2016-6-7 07:21
有無係夢中聽佢唱live
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

joox有小塵埃新歌
開心。。。
jose 發表於 2016-6-7 14:03
一年一首歌 係咪想五年一碟

第一隻碟都係得4隻廣東歌姐
仲差一首就夠數喇
jose 發表於 2016-6-7 15:16
但無出英文歌
Post出嚟做咩?冇人想理呢個暗星
HOTMAN 發表於 2016-6-7 15:21
_凱彤好慘

正所謂年歲這麼輕 隨意的追星呀!!!
nh留意咩星係咪要你批准呀!!!
harryharry 發表於 2016-6-7 20:41
唔係有_凱彤份都唔會POST出黎啦

凱彤都叫講得出名 個個林姓細眼男歌手冇人識wor
HOTMAN 發表於 2016-6-7 21:00
連你都要蝦匡匡
防止佢追暗星學壞榜樣
HOTMAN 發表於 2016-6-7 21:01
謝安琪?

**** 本內容被作者隱藏 ****
HOTMAN 發表於 2016-6-8 09:43
本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

林奕匡:雨落大地
John 發表於 2016-6-8 21:36
曾經對他說過,「我由……雨落大地就開始聽你喇」
John 發表於 2015-12-24 15:01

原來你呃佢有聽雨落大地 但其實連榜都無得上

我第二年先聽返
寫詩即刻上榜

咁同佢講寫詩 可能佢自己都唔記得左係咩歌
唯有講乳酪大地 ...
John 發表於 2016-6-8 21:59
可能佢接受唔到有人因為聽寫詩而認識佢
佢最近一首唱《3》之前推出專輯既歌已經係Stay with you tonight 仲要係同咫尺mix 睇黎已經唔記得曬頭兩隻碟既歌點唱

寫詩都唔算聽得多
第一首真正好鍾意係30歲前xxxxx
點知出完隻碟就收左皮
個陣真係以為以後都唔會再聽到 ...
John 發表於 2016-6-8 22:07
其實出到隻《3》已經好神奇 其他Sony暗星好似都無third chance
仲要有首高山低谷hit得起 真係好好彩 如果唔係都出唔到一隻有三首兩週冠歌曲既碟

原來4lum英文名都係colin

如果唱作小天王係林奕匡 咁唱作大天后係咪生日女神吳雨霏?

謝謝大家給我的生日祝福!!!我感受到很多愛呢
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
我很少大長連篇的寫那麼多字,就容許我這個變三字頭的女人囉嗦一下吧。
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
有時候我都幾懷念剛入行的我- 那個15歲死靚妹。又煩又成日瀨野,成隻牛咁猛衝直撞。雖然蠢就蠢左D,但我好欣賞那份純真和衝勁架 (我又開始在想當年,這是變老的表現嗎... ) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
然後很多人常常問我為什麼今年不出專輯,原因很簡單。我想我是到了人生另一階段,我終於想放慢腳步做我喜歡的事。除了讀書,我一直都在參與義工工作,也令我有很大的滿足感呢!入行14年,要停下來也需要勇氣,但也是因為這樣我才慢慢真正認識自己,面對自己,懂得愛錫自己和家人。我深信這一切都是天父爸爸想我體會到的!請大家放心,我仍然熱愛音樂,遇到好歌我一定會唱。但我現在,最想最想做的就是好好享受和做好太太的角色。
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
所以呢,30歲才是人生的開始。吳家穎同學,你要加油!去找回那個15歲死靚妹的傻勁去做你喜歡的事吧!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
今年的生日願望,就是所有我愛的人和愛我的人都健健康康,開開心心!愛你你們!主恩常在!

好感動

睇到好心酸,感覺美霏有口難言,作為fans明佢點解今年要避風頭,心疼 ...
kayzzz 發表於 2016-6-9 21:06
從前為每份痛吶喊樂與怒 再也聽不到

我即時喊左 我愛你霏
要多謝10年前既自己
HOTMAN 發表於 2016-6-9 21:52
(全場觀眾無奈地笑)

當時有人噓佢
matthew1990 發表於 2016-6-9 22:14
「有咩咁好笑?」

咁林奕匡對手呢?
只要握成拳頭能捱下去
John 發表於 2016-6-9 23:37
唔知佢對手有幾大呢

原來你想引色狼同你訓...
John 發表於 2016-6-10 00:25
可能佢自己就係 想引同類出黎

引到你出黎
kk8733 發表於 2016-6-10 00:29

聽日去女行豬啦:D
希望有人幫我昅下個版幫我批下POST啦^^
屮SiU霖屮 發表於 2016-6-10 17:02
去邊度旅行呀
比其他會員做下版主都好

Nowhere Boys
久違了的 Frenzi Music 錄音室,好似返咗屋企咁!今日為嚟緊7月嘅最新派台歌 ‪#‎普通華‬ 錄vocal demo,想知首歌講乜同埋我哋同邊位合作,記得密切留意~

大發力

春風撲面~~~
有得聽林奕匡既新歌就係我每日的幸福
本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽

chisin新碟都未自plug完
RVHOCPC 發表於 2016-6-13 21:14
呢班仔好快手

溫泉酒店is so jengjengzi
so big so syufuk so homeiso many men can see
屮SiU霖屮 發表於 2016-6-13 21:47
你既英文肯定差過日本人 ^^

原來可以自plug單車 (林奕匡 + 馮允謙)、從不喜歡孤單一個 (林奕匡 + 黃浩琳)同裙下之臣 (林奕匡)去R會員個Pun 10 ^^

唔小心high 到個ebter 掣姐
He Gotta Get High
kwanie 發表於 2016-6-14 09:02
你都係

pakho睇黎就有新歌

就係同麻甩佬先要點靚女歌手EG,super girls, 陳詩欣
harryharry 發表於 2016-6-16 20:53
佢地唔會有反應 然後會覺得你聽女歌手係一件好奇怪既事

wt exact7ly
同埋我覺得男歌手D 歌好唱D~
kwanie 發表於 2016-6-16 21:01
我點男歌手歌 大家就算未聽過都會好有興趣 甚至嘗試跟住唱
so far 我印象中女歌手既歌得mag既歌算比較配合我個range

what is your vocal range?
kayzzz 發表於 2016-6-16 23:16
我都想知 淨係知mag好幾首歌我都可以幾舒服咁唱

低八度?
kayzzz 發表於 2016-6-16 23:28
yes

開心 我個rundown係暫時唱得最多次陽光點的歌既一個

佢係咪得罪左造型師,件skirt 搞到佢好似好生養咁
harryharry 發表於 2016-6-17 23:40
佢戴帽好睇過啲奇怪髮型

Yukilovey係咪諗住一年派十首歌

不過,Kay稱雖然「放長假」,但她已完成兩張唱片,所以歌迷仍有新歌「止癮」

不過,Kay稱雖然「放長假」 ...
HOTMAN 發表於 2016-6-18 17:21
謝安琪邏輯:完成兩張唱片唔代表會派歌

無邏輯笑人串錯字
(笑)
kwanie 發表於 2016-6-19 21:22
話佢串錯infinity 佢又會視若無睹~

恭喜曬騎士
chanchan0909 發表於 2016-6-20 10:51
2016 NBA季後賽討論區個post laugh die me

唔該某人唔好走入排波po
要燈 燈USA SRB RUS BRA好喇^^
Wonders 發表於 2016-6-20 10:57
好期待燈神被勇士fans圍毆 ^^

n會員真係真係好好人
JasOh103 發表於 2016-6-20 17:10
係咪要對號入座

新cm男神噶
bagfgfcde 發表於 2016-6-20 19:11
咁上一個cm男神係邊個

N 會員開頭唔係咁,依家露出真面目。。
kk8733 發表於 2016-6-20 22:36
Nicholas版主躺著也中槍

可能係呀。。不過佢做唔到

nicholashin 依家變哂
kk8733 發表於 2016-6-20 23:14
一打膠唔洗找 :o):o):o):o):o):o):o):o):o):o):o):o)

thx喔
kwanie 發表於 2016-6-21 08:24
生日快樂呀