返回列表 發帖

NH TOP 20 2016 WEEK 26 (2016/6/19)

2016年 每週冠軍歌
WEEK 1-13: 一晚長大 / 分手是常識吧 / 后會無期 / 有人共鳴 / 像我這樣的一個雅茲迪女子 / Children Song (1) / 野生動物 / Children Song (2) / 一雙手 / 異類的同類 / 你是你本身的傳奇 / 灰色的小紅帽 / 有理想 /
WEEK 14-26: 山林道 / 亂世超人 / Here We Are / 消化不良 / 夢花鏡影 / 諸神混亂 / Believe In Live / 不相為謀 / 女神 / 一樣不一樣 / 瀰漫 / 流行歌曲 / #Jungle /
WEEK 27-39: /////////////
WEEK 40-53: /////////////

本週冠軍歌:MastaMic - #Jungle (Radio Edit)

本週熱播派台歌曲: 愛情小品 (林奕匡) [20] ; 少女時代 (陳凱彤) [10] ; 困獸都市 (Fabel feat. Al Rocco) [10] ; 啱數 (Supper Moment) [8] ;

MastaMic將社會類比森林 深刻描寫了現代社會中激烈競爭及不平等
誠然社會達爾文主義在思想界中被視為過時 但在現實生活仍有其意義

恭喜MastaMic首冠

RKLWNWPK歌曲歌手走勢
01090601#Jungle (Radio Edit) [1]MastaMic08>04>05>06>09>01
02070402光環Gin Lee06>02>07>02
03050301瀰漫 [1]Blaster01>05>03
04150204頂硬上林海峰15>04
05060602逃出阿卡拉Nowhere Boys06>02>03>05>06>05
06120306Miss Fiona薛凱琪12>12>06
07190207上集大結局陳柏宇19>07
08NE0108愛情小品林奕匡08
09110509後知後覺馮允謙15>14>17>11>09
10160310大奇蹟日雨僑20>16>10
11180211少女時代陳凱彤18>11
12NE0112自由飛翔JW12
13040204派對動物五月天04>13
14NE0114前世情人周杰倫14
15080508愛的履歷J.Arie19>13>16>08>15
16010801流行歌曲 [1]李榮浩11>06>03>03>11>04>01>16
17140504在,也不見孫燕姿09>04>07>14>17
18NE0118困獸都市 (feat. Al Rocco)Fabel18
19130502Hands In The Air (Explicit)MastaMic + 鐵樹蘭13>02>08>13>19
20NE0120天地不容胡鴻鈞20
OUT
XX020901女神 [1]鄭欣宜02>05>07>05>14>01>08>10>02
XX030303天淵之別林奕匡10>09>03
XX100410有事發生Super Girls20>19>13>10
XX170217浮沙之路泳兒18>17
XX200120專業失戀30年C AllStar20

NH TOP 20 2016 半年結
紅字為最高分
以下按冠軍歌曲數目排序,如冠軍歌曲數目相同則按上榜歌曲數目排序,並不直接反映分數高低

男歌手八強 (MAX: 668 MIN: 102)
林奕匡 - 有人共鳴 [1]/一雙手 [1]/Here We Are [1]/不相為謀 [1]/天淵之別/愛情小品
李榮浩 - 野生動物 [1]/有理想 [1]/流行歌曲 [1]
周國賢 - Children Song [2]/消化不良 [1]
MastaMic - #Jungle (Radio Edit) [1]/15 HK Rap Up/無聊之歌 (feat. 胡琳)/Hands In The Air (Explicit)
陳柏宇 - 告別之前/請跟我走/上集大結局
馮允謙 - Keep On, Fight On (feat. MastaMic)/後知後覺
周柏豪 - 等不到/不可能
麥浚龍 - 初開/如髮 (feat. 盧凱彤)

IN: 馮允謙
OUT: 陳奕迅

焦點一:MastaMic憑1.5首歌狂追分,Week 26更超前陳柏宇
焦點二:去年男歌手五強(林奕匡/陳柏宇/周柏豪/麥浚龍/馮允謙)只得林奕匡有冠軍歌

女歌手八強 (MAX: 401 MIN: 116)
謝安琪 - 山林道 [1]/諸神混亂 [1]/有夢要想/拾回
方皓玟 - 你是你本身的傳奇 [1]/Believe In Live [1]
鄭欣宜 - 分手是常識吧 (feat. Supper Moment) [1]/女神 [1]
Yukilovey - 一晚長大 [1]/至少我們之間還有一首歌/沒關係
蔡健雅 - 異類的同類 [1]
曾詠欣 - 灰色的小紅帽 [1]
Gin Lee - 雙雙/月球下的人/光環
連詩雅 - 舊街角/血一般紅

IN: Gin Lee/鄭欣宜
OUT: 楊千嬅/關心妍

焦點一:終於好天氣遲遲未上榜,小明能否保持女金地位?
焦點二:謝安琪四首上榜歌,但分數上與小明保持一定距離

組合八強 (MAX: 300 MIN: 57)
C AllStar - 后會無期 (feat. 梁詠琪) [1]/生於斯/孩子的天空/夜幕天星/專業失戀30年
Supper Moment - 一樣不一樣 [1]/風箏/孩子的天空
Blaster - 瀰漫 [1]/星期一太空漫遊/一往無前
Fabel - 夢花鏡影 [1]/困獸都市 (feat. Al Rocco)
Nowhere Boys - 亂世超人 [1]/逃出阿卡拉
Kolor - 大吟釀/鐵拳之道
MATZKA - 嗚哇嗚 (feat. A-Lin)
Dear Jane - 哪裡只得我共你

IN: Dear Jane
OUT: Twins

焦點一:上榜歌曲數目最多的C AllStar三甲不入
焦點二:組合分數低迷,排名變動空間極大

歌曲二十強
李榮浩 - 野生動物 [1]/有理想 [1]/流行歌曲 [1]
周國賢 - Children Song [2]/消化不良 [1]
林奕匡 - 有人共鳴 [1]/一雙手 [1]
方皓玟 - 你是你本身的傳奇 [1]/Believe In Live [1]
Nowhere Boys - 亂世超人 [1]/逃出阿卡拉
其他歌曲:#Jungle (Radio Edit) [1]/告別之前/灰色的小紅帽 [1]/異類的同類 [1]/女神 [1]/一晚長大 [1]/山林道 [1]/夢花鏡影 [1]/一樣不一樣 [1]

IN: 女神 [1]/消化不良 [1]/一樣不一樣 [1]/流行歌曲 [1]/Believe In Live [1]/逃出阿卡拉/#Jungle (Radio Edit) [1]
OUT: 至少我們之間還有一首歌/生於斯/后會無期 [1]/像我這樣的一個雅茲迪女子 [1]/星期一太空漫遊/嗚哇嗚/等不到

焦點一:#Jungle最後關頭闖進二十強
焦點二:李榮浩座擁三首二十強歌曲,傲視群雄

唱作人八強
林奕匡/李榮浩/周國賢/方皓玟/Yukilovey/Nowhere Boys/Supper Moment/Blaster
IN: Nowhere Boys/Supper Moment
OUT: 蔡健雅/周柏豪

大碟八強
有理想/Children Song/有人共鳴/失語者/JOYCE/N/Welcome to Our Hyperreality/Keep Moving Forward*
IN: Welcome to Our Hyperreality/JOYCE/Keep Moving Forward/Children Song
OUT: 生於斯/告別之後光影音樂劇場原聲大碟/如果大家都擁有海/404 Not Found
*未正式推出

候選新人名單
Siu Yuen/王振祖/Colin/Ning/Heyo

閉路電視特約:「女中光華」全女班冠軍歌
我好得閒 / 剛剛好 / 舊街角 / 你是你本身的傳奇 / 你是你本身的 ...
616.1314 發表於 2016-6-19 03:48
留名睇不像週冠
CBM 第 339 期  2016 第 26 周

2016 CBM 冠軍歌
睡前服 / 你是你本身的傳奇 / 野生動物 / 舊街角 / 雙雙 / ...
chanchan0909 發表於 2016-6-19 07:00
上百姓都唔上愛情小品 決定唔同你講野一分鐘

如果全個榜都係四字歌就好
ed8671ed 發表於 2016-6-19 16:37
其實我睇過 如果今週三首四字歌無out 加埋四首等上榜既四字歌 係夠歌全個榜都係四字歌

你個榜變19個位咩??
jose 發表於 2016-6-19 16:46
打錯 係首等上榜既歌
13+3+4=20

lm 匡匡年尾掃獎  
* 你好愛肥彤 (?)
* 大奇蹟日聽聽吓又幾好聽
* 天地不容 so  ...
616.1314 發表於 2016-6-19 18:36
小道消息話少女時代會冠
#Jungle 2 台冠收工
希望 Ning Colin 拎到新人獎
chanchan0909 發表於 2016-6-19 19:43
希望五台某榜主除左上Phil作曲既無聊之歌都上埋#Jungle
Colin同Ning係暫時新人銅

框框又強勢搶fun喇 ^^
Wonders 發表於 2016-6-19 19:56
NE 08唔算好強勢 兩週亞既Gin Lee、空降冠軍既Blaster同六星期頭六位既Nowhere Boys就話姐
係咪好想見到框框繼續搶fun呢 ^^

我真係恭喜你拎到候選新人嘅資格呀
chanchan0909 發表於 2016-6-20 09:32
候選邊方面既新人

年度新人囉
你以為係咩
chanchan0909 發表於 2016-6-20 09:50
我以為係香港羽毛球新力軍

61 chanchan0909 /(可以換60分的中獎喔)
~~~~~~~(01)~~~~~~~
55 Kitston /
~~~~~~~(02)~~~~~~~
43 moxy  ...
RVHOCPC 發表於 2016-6-20 18:09
學我上紳士作風

又到溫馨榜人報榜環節 ^^
Week 25 Kitston's Top 20
RK WK SONGS
01 07 木馬小盒 陳柏宇
02 06 血一般紅 連詩雅
03 03 浮沙之路 泳兒
04 04 流淚的歌 羅力威
05 06 妄想 鄒文正
06 06 女神 鄭欣宜
07 04 無人知道雙子座 容祖兒
08 04 後知後覺 馮允謙
09 03 火線下 鄭俊弘
10 04 問天 許廷鏗
11 03 愛的履歷 J. Arie
12 02 天地不容 鄭俊弘
13 03 想回到那一天 周興哲
14 02 等價交換 羅孝勇
15 02 過來人 應昌佑
16 02 有事發生 Super Girls
17 02 大奇蹟日 雨僑
18 01 專業失戀20年 C AllStar
19 01 被滿足的愛 衛詩
20 01 紳士作風 李治廷
RVHOCPC 發表於 2016-6-20 20:00
睇黎呢個榜既C AllStar愛的履歷少過其他榜既C AllStar

中獎有咩獎呀 講下
chanchan0909 發表於 2016-6-20 21:23
I want to know too

CBM 2016 第 2 季季選 戰況速報

評選 link :

公佈日期 : 2016.06.27 21 ...
chanchan0909 發表於 2016-6-21 00:00
Kwangor so high marks

反而你d剛陽咁重
kevinlai1621 發表於 2016-6-21 14:58

正字刑警都有失手時候

HINZ TOP 20 Week 26

2016年度冠軍歌
Superman / 七百萬種樂與怒 / 剛剛好 / 分手是常識吧 / 討厭的我 /  ...
hinz 發表於 2016-6-22 00:00
原來你當韋禮安係倫伯

年度冠軍歌列表:
Season 1  后會無期 / 虛齡時代 / 放空 / 矛盾一生 / 剛剛好 / Superman / 點水蜻蜓 / He ...
jasonng 發表於 2016-6-22 20:56
唔知某d會員點評價呢個榜呢 ^^

me 聽朝飛, 星期一再見大家啦

WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 有沒有我 / 點水蜻蜓 /  ...
kevinlai1621 發表於 2016-6-22 23:55
個榜好似幾塞
又飛

CBM 2016 第 2 季季選 戰況速報

評選 link :

公佈日期 : 2016.06.27 21 ...
chanchan0909 發表於 2016-6-23 00:00
坤坤反超前 GEM要拎最後一位啦
雙冠軍點分勝負
咩叫又, 人地都係一年一次ze ma
  咁都叫塞, 我個榜d歌真係新到無人有

好彩有 ...
kevinlai1621 發表於 2016-6-23 00:06
我都想一年飛一次
塞冠軍歌 not上榜歌

John 發表於 2016-6-23 00:18
Phil畀佢個好朋友同大師兄壓住 無得同佢偶像一齊拎金獎

點壓@@
John 發表於 2016-6-23 00:26
上面兩個人分數大過Phil 所以壓住Phil係下面

COOL MUSIC HOT HITS 100
Vol. 3   17/6/2016 - 23/6/2016
jose 發表於 2016-6-23 10:07
CM好多反匡力
Bubbling under top 20有兩首天淵之別 唔知呢兩首歌係咪有天淵之別呢 ^^

有事發生打漏今week走勢

你唔講都唔覺
咁林X匡有兩首歌上到榜了
jose 發表於 2016-6-23 10:22
原來你個榜得72個位

Wonders Music Recommendation 2016 Week 26 (25/06/2016)

2016年度冠軍作品
差一點我們會飛 / 失語者 /  ...
Wonders 發表於 2016-6-24 00:00
陳陳斷左五台冠

唔知呢半年同大家撞咗幾多首冠軍歌呢  

兩年來第二首四台冠 成績算唔錯嘅  
繼續加油 ...
Wonders 發表於 2016-6-24 12:56
你同陳陳都係同我撞14首
der: 差一點我們會飛 / 有人共鳴 / 一晚長大 / Children Song / 野生動物 / 你是你本身的傳奇 / 異類的同類 / 有理想 / 山林道 / 夢花鏡影 / 消化不良 / Believe In Live / 一樣不一樣 / 女神 /
chan: 你是你本身的傳奇 / 野生動物 / 有理想 / 山林道 / 灰色的小紅帽 / 一雙手 / 夢花鏡影 / 消化不良 / Believe In Live / 一樣不一樣 / 流行歌曲 / #Jungle / 在,也不見 / 瀰漫 /

做緊新歌 好似係  

你地季度歌手係邊個  
D: 小明 E: SM
你好囂張  ...
chanchan0909 發表於 2016-6-24 14:49
李榮浩>林奕匡>>Nowhere Boys>欣宜>SM>Kay>>小明>爸爸>Blaster
利申無計曬所有人
Wk 14-26 : Dear Jane
bagfgfcde 發表於 2016-6-24 16:06
SM 15>08>08>09>06>05>06>09>13>01低分過DJ 20>07>10>14>09>02>05>01>02>12

居然贏左某人 開心
chanchan0909 發表於 2016-6-24 17:23
咦 原來我唔記得扣翻野生動物分數 唔知你會唔會因為野生動物第二季無貢獻而唔開心呢
應該係:林奕匡>>Nowhere Boys>欣宜>SM>Kay>>李榮浩>小明>爸爸>Blaster

你專登嘅
chanchan0909 發表於 2016-6-24 17:29
無心架 本來見到浩浩咁叻好開心無check清楚 點知一check就發現計多左
唔好唔開心啦 我會去支持下你最愛既野生動物 一陣聽翻

RK LW SONGS        SINGERS        TREND
01 02 有事發生   Super Girls        8>4>4>1>9>2>1
02 05 困獸都市   Fabel ft ...
RVHOCPC 發表於 2016-6-24 17:33
dong有咩收
55 你聽完講比 ed 聽你聽左首歌
chanchan0909 發表於 2016-6-24 17:39
點解要咁做?

今期好似我輪流 好似咋 唔知有冇計錯period
RVHOCPC 發表於 2016-6-24 17:48
雖然無計錯 但如果計錯你點算 dong點算

假設性問題我係唔回答的
RVHOCPC 發表於 2016-6-24 17:52
咁假設唔係假設性問題 你會唔會答

總之我唔會冠某細眼男歌手四字歌曲啦!
RVHOCPC 發表於 2016-6-24 17:56
李榮浩好慘

WK 26 香港至潮音樂流行榜 2016
RK AP LW  
01 31 02  無人知道雙子座 - 容祖兒
02 23 06  浮沙 ...
1d14 發表於 2016-6-24 23:22
祖祖 2>2>1

Hey ya, mr. Boo
Please come back to the Earth
seeseetv 發表於 2016-6-26 13:47

話說2015年上半年男金係張敬軒

又有草蜢  
壓軸環節 陳0九表演派豆漿呢
Wonders 發表於 2016-6-27 15:25
唔知會整幾多支呢

支持陳09永和豆漿

每位入場觀眾會獲得陳零九鮮榨豆漿一杯
ed8671ed 發表於 2016-6-27 21:31
咁肯定好大杯 永和豆漿都幾大間架

亂估sherman

呢首居然低過4分

Gin Lee都咁高

估第三至一位:Miss Fiona / 終於好天氣 / 女神

羅賓?

EDIT: 真係中左
唔係真係百姓
kevinlai1621 發表於 2016-6-27 22:37
前20名無呢首~

其實佢唱乜cm人都覺得好難聽架啦
何必花時間喺個咁討厭既歌手身上呢?

sorry我做咗十年cdrom,睇得出呢度既人從來都討厭佢既十年八年前呢度就有人like佢既

點解cm人咁討厭佢 但比首歌4分/5分既

最後有第三  希望可以比佢知道
chanchan0909 發表於 2016-6-27 22:42
你同佢講啦

Miss Fiona無份 證明Fi Fi已經係CM棄將

小道消息指出小明分數既兩倍係第二到五名分數加埋既五倍

你地好了解我個榜
無咁誇
不嬲唔做馬
我見到呀 知你一定滿意  ...
chanchan0909 發表於 2016-6-27 23:06
咁係其他歌手既幾多倍

JF forum前版主已經衝緊上台!
點解SM無票反而鐵樹蘭有票

2016 CBM 第 2 季季選

我最欣賞歌手: 容祖兒 (17.14%)
季度歌手: 方皓玟 (150.5)

01) 4.82 方皓玟 / Rub ...
chanchan0909 發表於 2016-6-27 23:14
今季排名合理過上季好多 雖然MastaMic同孫燕姿好慘
其實我真心覺得Kolor首歌好麻麻

其實係邊個
kwanie 發表於 2016-6-27 23:24
無人知道雙子座MV最後一個出現既暗星

靚仔版等我post下週榜單時補返^^

Local top 30
01 04 浮沙之路
02 01 No Time
03 08 終於好天氣
04 03 化 ...
jose 發表於 2016-6-28 10:40