返回列表 發帖
鏗粉彤粉坤粉巧粉 邊個最好?

開心些牙

小宇有時有啲角度有少少似林奕匡
不過林奕匡型過個傻仔好多 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-19 18:26
Agree

有時事實擺在眼前
唔係你改一改我個po就可以改變到
bagfgfcde 發表於 2017-6-19 18:49
但你無端端攻擊Phil
夠喇
Stop 啦please
dongbb2332 發表於 2017-6-19 18:55

姓林既作歌都有一手
#林宥嘉
#林家謙
#林俊傑
#林_ _
-Prince- 發表於 2017-6-19 19:24
林二汶作歌正呀

harry先係大師
ed8671ed 發表於 2017-6-19 21:36
你教電腦繪圖 harryharry教手繪
今年男女金封盤啦好唔好
bagfgfcde 發表於 2017-6-19 21:43
你肯定蔡健雅出得切碟麼

Gin Lee係咪諗住出Hi-fi碟

KARY > AGA > GIN LEE
hehehaha 發表於 2017-6-20 19:04
有品味嘅選擇

https://www.facebook.com/umwebzine/videos/813404485499633/
點解Kary可以又靚女又有愛心 講英文仲要咁好聽

點呀又
kwanie 發表於 2017-6-21 23:46
怪那一位安徙生

如果金曲獎照我個預測頒就正子 (其實係我想多過預測)
bagfgfcde 發表於 2017-6-22 23:52
最佳國語男歌手獎: 林宥嘉/今日營業中
bagfgfcde 發表於 2017-6-7 21:36
呢個唔錯

發夢見到五月天拎到年度專輯獎

Omg omg
再創世紀7月開拍
如果係真既話我會開心到喊出黎
我老婆ss呀!!!
JasOh103 發表於 2017-6-24 16:26
原來林文龍係你老婆

整圖整到嘔血
ed8671ed 發表於 2017-6-25 00:12
支持小編

自找亮點

唱得一般就梗架啦 都唔啱佢唱 而且又唔熟首歌
bagfgfcde 發表於 2017-6-25 10:33
唔熟首歌就走去cover :o)

咁都可以身家過憶 吹麼
bagfgfcde 發表於 2017-6-25 14:51
證明呢個世界真係有好多無知少男

仲有1小時45分鐘就可以同Gin Lee說再見 迎接真‧天后 吳!雨!霏!

本帖隱藏的內容需要積分高於 3300 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好尊貴
kwanie 發表於 2017-6-25 22:41
尊貴到無人理

唔知12點有冇得聽 Come With Me 呢...
jose 發表於 2017-6-25 23:51
F5到手痛

Kary一開聲已經有戀愛嘅感覺

邊度有得聽。。。
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 00:07
Spotify Joox都有得聽 好聽到癲咗

好正呢首歌要lur d先好聽 清楚就會聽到D交詞
HOTMAN 發表於 2017-6-26 00:07
咁應該可以攻到歐美市場 嗰度嘅人鍾意呢種詞

反高潮先
吳雨霏收啦 派埋啲垃圾
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 00:24
逆轉真係好垃圾嘅 不過Come With Me好好聽!

呢兩位會員相當有可疑
-Prince- 發表於 2017-6-26 00:19
HOTMAN又有新目標

唔好拎上過金曲獎舞台既祖祖同件香港扒比得唔得
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 00:34
祖祖上台係出醜
霏霏上台係自信
又真係好難比

可以拎黎做903下半年台歌
jose 發表於 2017-6-26 00:45
希望拎到容祖兒發夢都想拎嘅至尊歌

兩個女神一齊派淫歌 #scary
-Prince- 發表於 2017-6-26 00:22
兩首都係藍奕邦填詞

見到有人連續聽左12次Come With Me 開心

霏霏話想開side track演唱會 雖然停留係「想」既階段
我聽左73次

其實我可以做第一個上cum with me既榜
不過呢份榮幸都係留返比真霏粉
下星期先高位上 ...
JasOh103 發表於 2017-6-26 17:12

究竟come with me有沒有涉嫌宗教?
HOTMAN 發表於 2017-6-26 19:42
有, 因為音樂是有些我們的信仰   

Kary吳雨霏——粵式苦情歌的承包者。

憑藉著沙啞嗓音、較闊的音域,吳雨霏聲嘶力竭地唱出一首又一首進入我 ...
jose 發表於 2017-6-26 21:12
呢個作者一黎就話霏霏沙啞嗓音 仲完全無視Kary近年一首又一首破格作品 睇黎係暗地反霏

咁係因為佢兩派應有嘅元素都有
就好似千嬅祖兒謝安琪咁
要稱佢做天后
jose 發表於 2017-6-26 21:42
霏霏係天后 咁AGA係咪灣仔?

Yoga點解可以chur到24號去完金曲獎 26號就搞婚禮

林宥嘉與丁文琪26日在台北舉行婚宴,金曲獎當天,丁文琪看到老公沒得獎,在臉書寫下「生一打給你」,林宥嘉透露當晚丁文琪回家後哭了,小倆口自己煮水餃當宵夜,他說:「不過呢,雖然沒拿到可以讓我開心好一陣子的獎,但我有今天好好善待她,就能被陪伴我一輩子的人,我很開心。」說這段話,他全程牽著愛妻的手,相當甜蜜。

林宥嘉今年角逐金曲28歌王寶座,可惜最後由方大同拿下,丁文琪當晚難過地掉眼淚,親自下廚煮水餃當作宵夜。婚禮現場,黃子佼對著林宥嘉說:「你不只是新郎,也是我們的歌王。新郎只有一次,但歌王可以有好多次。」一番話再度把新娘子逼哭,當場哭成淚人兒,而林宥嘉則對她說:「有了妳誰還需要金曲獎。」

林宥嘉受訪時被問「生一打」計畫,她笑說:「今天應該沒辦法,但有體力之後就能開始。」他口誤將「12個」說成「12打」,馬上惹來媒體一頓虧,他接著說:「現在知道懷孕有2個絕招,一個是好孕棉,一個是找青峰擁抱,他是送子哥。」青峰則是之前就跟他們說,「想要的時候再來找我」,想助他們一臂之力。

有了妳誰還需要金曲獎

令我諗起ellen
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 22:47
都幾明顯係抄Ellen
但真係好sweet
https://www.facebook.com/ETtodaySTAR/videos/1773665072650605/

真係好開心
HOTMAN 發表於 2017-6-27 00:27
你今日又有乜嘢開心事 ^^

突然諗起 我2016年「最佳歌詞」得主同第28屆金曲獎「最佳作詞人」係同一個人 ^^

但係得獎歌曲差好遠
kevinlai1621 發表於 2017-6-27 13:35
咁我覺得如果我們不曾相遇填得好D既
不過五月天無揀呢首去爭金曲獎姐

心如亂麻
錯過了...
John 發表於 2017-6-28 03:32
回眸一笑代表作 噴到

好明顯衛蘭真係一線啦,紅館都開過幾次啦,連LADY GAGA, KATY PERRY, ADELE一次紅館都冇 ...
hehehaha 發表於 2017-6-28 13:36
燈神唔識Adele 可見佢好flop

就改天 02>01>02>02>02>01*

愛國共珊
bagfgfcde 發表於 2017-6-28 18:38
有無咁好聽。。。。

反而唔落固執/斷絕來往
衛蘭d歌名又錯哂 而且連賣love賣fate都唔落
好奇怪 ...
John 發表於 2017-6-28 22:41
就算世界無童話 港台兩週冠 都話唔係代表作

若果有人一星期內聽足2017次Come With Me
我考慮送隻豔羨比佢
jose 發表於 2017-6-29 09:45
我唔食杯麵架喎

Nowhere Boys爭一首歌就出到8首歌大碟

b個靚tw 仲有fabel
上年10月叱咤樂壇播過嗰首《上傳狂》幾時出街!!!!!!!!
ed8671ed 發表於 2015-8-26 23:42
https://www.kkbox.com/hk/tc/song ... C9cpo0XL-index.html

世界級

原來林奕匡曾經同陳奕迅出現喺同一隻碟

喺倒數活動上面,Kary話打算全年復出,又話會多啲見下大家,仲話揀緊歌會錄下。其實,Kary自從三月小產之後,已經重拾心情走番入錄音室,諗住可以出碟會歌迷。點知去到十一月忽然傳出佢小產嘅消息,令Kary心情再度受打撃,唯有再將錄歌工作再度推遲,直到依家都係錄咗三首歌。好彩唱片公司好體諒,又叫Kary覺得無問題先再去錄歌。

有公司體諒之餘,仲有一個錫佢嘅老公。就算工作幾忙,老公依然抽時間同Kary去旅行,好似今個聖誕,兩公婆就一齊去滑雪Happy。至於,Kary亦都將家庭放喺首位,事業唔似以前咁搏殺。就算啲人成日將Kary跟同公司嘅Gin Lee比較,但Kary一啲都唔緊張。

Kary:「......同埋我又覺得唱歌唔係比賽黎...我覺得...其實我從來無擔心過...擔心就唔會停一年」
意思係咪Gin Lee根本無得同佢鬥 所以停一年都無所謂

呢個投票結果反映出CM會員越黎越bad taste
連咁既噴歌都有100個人俾5分
bagfgfcde 發表於 2017-7-2 12:45
你見到個cum字就噴 持久力好低喎

《獨愛》洗腦到屋企人聽電台播第二次已經想跟著唱

霸氣情歌個曲係作曲人近期佳作
kwanie 發表於 2017-7-3 00:23
點解我聽落作得好hea

別來無恙 > 霸氣情歌 > 愛情小品 > 停止繁殖 > 難得一遇 > 查無此字 > 容祖兒8月全新派台 ...
hehehaha 發表於 2017-7-3 00:56
你係咪好鍾意Cousin Fung作果種歌