返回列表 發帖
一直一直諗著磨到佢派Don't Let It Go?
RB破冰

一直一直無冠

千 fa 連冠左幾多首

頌讚詩走勢勁到呢
chanchan0909 發表於 2015-2-7 18:13

如果唔跨年已經變左至尊大熱

唔洗望兩週冠架啦  
唔似上年 SHIGA, 今年個榜太塞
kwanie 發表於 2015-2-19 23:33
phil個分唔考慮跨年應該仲高過獨家村
要兩週冠既我同John個榜都畀咗

有兩週冠既我驚小白會變至尊歌
kwanie 發表於 2015-2-20 02:23

03>12>11>19>14>01 We Are Colourful 2.0 應該唔會爆分
Pakho出乜歌你都上架啦

又唔巧貢講
對歌唔對人姐 (好似係)
kwanie 發表於 2015-2-20 16:13

上年由異能到日落日出8 plugs淨係ban左國語既小孩 冠左4首 三首廿大 小白走勢凌厲 好難話係「對歌唔對人」喎
下週會上我敢愛嗎

10>02>05>04>03>04>05>05>06>05>01>03>06 勁到呢

頌讚詩過250分 十大高位standby

幾次上死位
PHIL霸氣落榜

點解你會覺得第三係死位既 lol
kwanie 發表於 2015-3-14 23:12
有d爆上去feel xd
同埋你的男人似力谷中 咁數落去第3位咪似死位

美祖落曬共和榜先上死位 仲要係第4位
上落俗唔上百年不合 pakho嬲嬲架

下週有驚喜
kwanie 發表於 2015-3-24 21:17

01 這麼近那麼遠                                                  主唱:張學友?

保證你嚇一跳
提示: PACO 比足錢
kwanie 發表於 2015-3-24 21:19

CYL/乾坤卦 爆上冠
小人物/一直一直/Let Go RE冠
你的秀/我在機場等船/盜亦有道 NE冠/高位
你的男人 RE雙週冠
希望點都中一樣 ._.

GJ 和平的象徵 空降冠軍
chanchan0909 發表於 2015-3-24 21:27

沈震軒 約誓

亢帥克 擦膠
chanchan0909 發表於 2015-3-24 21:29

咁支持兒歌 榜上仲有你瘦夠了嗎同飛吧獨角仙

念念不忘仲未夠分十大咩
Joey居然未死 lol

其實無諗住比十大, 比起Juno d 舊歌呢首中上姐
原曲好聽嘛, 比多個第二佢啦 XD ...
kwanie 發表於 2015-3-28 19:18
我覺得非常普通添 雖然20>XX又殘忍左d 但又完全無位re
愛祖噶 美祖好耐無歌上到三甲位置

Juno仲未夠分

一堆RnK響榜尾
RVHOCPC 發表於 2015-4-11 12:32
18-20同R&K一樣係組合

好偏心有個「柏」字既歌手 ._.
話說由08年開榜以黎 Jason每年都有冠軍歌

唔知GEM鍾意Shake It Up多D定我敢愛多D呢 :P

華麗轉身

冠軍 pls
chanchan0909 發表於 2015-5-2 13:11
銀河歲月麼

溫馨提示:Pakho plug左上次講到 小道消息話WHITE會勇奪至尊碟

今週先上Jay Fung 無得以全部榜上榜姿態奪共和榜冠
>18 ?
上次講到無即上,肯定係ban咗

百年不合仲未out 阻住上次講到

再次Pakho vs SM

SM至尊組金standby 雖然一直都知
華納過唔夠數 Shiga仲未上得

下星期成個華納一齊上
kwanie 發表於 2015-5-23 12:41
告白NE 03 一定係咁

喂 咪以為上告白就當上左霏霏

回眸十大
瑕疵走勢完全反映唔到瑕疵好過念念不忘

發覺念念over 谷左添

燈燈唱既可能會諗下
kwanie 發表於 2015-6-20 17:09
咁念念等咗勁耐先冠 咪高分咗

恭喜Supper Moment推出派台歌#幸福之歌# [話筒](KL:非常好聽!!)
留名睇SM兩週冠 咁已經會高分過shiga

SHIGA ?!

有古怪有古怪
kwanie 發表於 2015-6-27 14:45
只要和你在一起都係兩週冠
同埋幸福之歌真係高分過為何要我愛上你

並無多週冠軍
幕後o個堆諗起霏霏一首歌5個作曲人3個監製已經唔想加column用pivot sheet計 自己揀算數

個榜咁鬆動 SM都無兩週冠
Yellow!組銅??

齊冠瑕疵
SM 儲夠分啦咩
chanchan0909 發表於 2015-7-25 22:49
FYI:
只要和你在一起 - 連詩雅       14>13>06>03>03>02>01>01 (240)
幸福之歌 - Supper Moment 02>03>05>03>08>01>06>01>18 (???)
上年十大底線係238

李11有望首冠 但我覺得自由落體好過難查字好多好多倍

Christopher Chak 2010年係咪拎作曲人獎 四首十大 包括一首至尊
GEM Joey都拎過十大

JF 死位 雖然呢首以JF黎講好似算成績好
你揾唔到羅生門隻派台碟?
如果我計ap排榜肆無忌憚應該邁向上榜第11週

Candy Ball高位上
未開榜前先比大家估榜
究竟 WEEK 35 那一個我上榜位置係

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5 ...
kwanie 發表於 2015-8-23 00:21
C

KWANIE MUSIC PICKS WK35 (29/8/2015)

第三十五週冠軍歌
去一轉台灣返黎
眼見香港邊度都係簡體字poster
大 ...
kwanie 發表於 2015-8-29 21:00
是有種人睇黎會16>03>13>03>10>03>07>03>04>03>01>03>XX
我揀Now I Know 呢首有愛將Pakho 希望令你同恭碩良破冰

黎生男銀

究竟華納一年畀幾多錢谷期下歌手係KWANIE MUSIC PICKS既成績
幾首高位上榜歌都好快無力

係咪一齊畀movin'組合獎
你對L姓歌手們都幾好

放心,下週肯定無二  
正呀呢首
下星期應該要同hocc 爭 ._.
好怕挾持咁叫法, yellow 小塵埃無歌
...
kwanie 發表於 2015-9-19 14:16
可能DJ派多首強搶組銅呢
連續四星期冠L姓歌手 下週仲唔係shiga lin冠

KWANIE MUSIC PICKS 不定時估榜遊戲 ._.

請問 安徒生的錯 WEEK 40 位置為:
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 E. 6 ...
kwanie 發表於 2015-9-30 23:18

D! 唔可以高過Fi

無人估E, 就估E
  榜主可以變頭號phil粉, 頭一批上安徒生的錯嘅榜 ...
kevinlai1621 發表於 2015-10-1 11:16
AK TOP 20 2015 Week 39
18        ne        01        安徒生的錯‬        林奕匡

Shiga plug接plug
希望Phil趕到十大/男銅尾班車

得返 B