返回列表 發帖
填詞太無良
仲有隨著美雅嘅走人 dearjohn呢個組合是唔是等於已經玩很完?
林仔 發表於 2017-10-2 09:15
其實大公司既情歌YouTube views可以低過獨立樂隊同名作品都幾慘 連點擊率都唔幫佢買
Dear John玩票性質好濃啦 同埋而家係分開谷 唔洗再整隊組合啦

Appraisal原來係咁痛苦既一件事
點嘔啲字出黎呀
JasOh103 發表於 2017-10-2 23:35
你可以放《Live in the Moment》8首歌歌詞入去

五月天已經派到第7 plug 嗰啲出完大碟派一首歌就收檔嘅歌手好應該反省下檢討下
如果男女歌手三甲可以好似組合咁大競爭就好啦

轉眼同終於結束的起點 RIP
好彩全碟TOP4好聽既另外兩首一早派左
bagfgfcde 發表於 2017-10-3 20:14
我估呢兩首出年會出MV 到時就會派台

吳雨霏、AGA、孫盛希、Supper Moment 肯派新歌未?

點解《紫》會係串流平台上左架 唔係諗住派台下話

原來FB專員最愛o個首_ _ _ _買到60萬點擊率

CHH 5分比率
查無此字>停止繁殖>卜卜卜>難得一遇>惡女>愛情小品>和每天講再見>是日休息絕不工作>閃光>和每天講再見 (合唱版)>閃光 (美麗也短暫mix)

CHH 1分比率
停止繁殖<查無此字<惡女<難得一遇<愛情小品<卜卜卜<和每天講再見<閃光<是日休息絕不工作<和每天講再見 (合唱版)<閃光 (美麗也短暫mix)

CHH 5分數量
停止繁殖>和每天講再見>難得一遇>查無此字>惡女>愛情小品>卜卜卜>閃光>是日休息絕不工作>和每天講再見 (合唱版)>閃光 (美麗也短暫mix)

CHH 1分數量
停止繁殖<閃光 (美麗也短暫mix)<查無此字<惡女<卜卜卜<難得一遇<愛情小品<是日休息絕不工作<閃光<和每天講再見<和每天講再見 (合唱版)

Weighted Score
停止繁殖>查無此字>難得一遇>惡女>卜卜卜>愛情小品>和每天講再見>是日休息絕不工作>閃光>和每天講再見 (合唱版)>閃光 (美麗也短暫mix)

《Baby Stop》睇歌名似係《停止繁殖》個friend 相信可以承接到前人既成績

啱啱睇agill條仔ig已經見到某猴擒既會員follow左佢。。
洗唔洗牙
bagfgfcde 發表於 2017-10-7 19:22
好明顯你都對條仔有興趣 先會發現呢件事。。。
其實堆歌嘅共通點係?
林仔 發表於 2017-10-7 19:34
都係派台歌

AIII
聽左陳珊妮同A-Lin既碟都覺得冇好到要俾專輯獎
希望宇宙人隻碟有驚喜啦 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-8 11:47
對陳珊妮一直無太大好感 亦無聽佢隻碟
但A-Lin隻碟算ok既 以今年專輯水準黎講已經叫拎得獎

點解冇好感到唔聽佢既歌。。 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-8 12:53
佢2000-2013果幾隻碟都正囉homo
dongbb2332 發表於 2017-10-8 12:55
對把聲無乜感覺
可能有日突然狂loop佢既歌會愛上 但而家就……

上年week42既總結係

女歌手十強
方皓玟 (冠軍歌:你是你本身的傳奇 / 終於好天氣 上榜歌:BELIEVE IN LIV ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-10 12:21
無論今年粵語定國語樂壇都係勁靜 大部份歌手都係跌緊watt咁 保持水準已經算好突出

李榮浩:1 2 3 4 祝你幸福

原來Supper Moment《世界變了樣》隻碟之前畀我del左……

本帖隱藏的內容需要積分高於 6000 才可瀏覽

聽講所有撕裂 搞show可以補救
豪宅必須供應 農田還剩五六畝
飯要開 無謂說真話
回家post個 「嬲嬲」足夠
我是時候自戴手扣

點解Wyman會覺得呢段嘢適合唱出黎?
「為何地球還未爆炸」相比之下正常100倍
係咪叫青出於藍?

希望快D係Cool Hot Hits見到B*** S***
我驚某會員發律師信去CM

NH TOP 20 AWARDS 2015 最遲派台十大歌曲係10月9日派台既天下大亂
NH TOP 20 AWARDS 2016 最遲派台十大歌曲係10月25日派台既停止繁殖

今年10月又有無派台歌成功趕上十大尾班車呢?

狂賀衛蘭做歌打入中東市場
走左唔好返黎啦

點解Edward Chan要_ _ _唱ad-lib……

懷疑自己鍾意嗰個人係lesbian.. (非TB)
jose 發表於 2017-10-14 15:58
推薦你聽呢首歌

淒美地
發行日期:2016年10月22日
派台日期:2016年12月23日

不明下落
發行日期:2017年9月22日
派台日期:不明

16/8 21:00
我:請問你的專輯正式推出了嗎?我在網上看到相關的資訊,但卻顯示缺貨。在街上也看不見你的專輯。

20/10 00:57
黄意雅:因為還未進行公開發售售,請再耐心等候公司正式公佈

宇宙人隻碟悶到我搭車過站……

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

馮穎琪既翻唱碟《繼續彳亍》KKBOX一早有得聽 但《剎那的烏托邦》到而家都係無途徑聽……
雖然8首歌都有一段仔聽下 不過一隻concept album拆開黎聽好難好評架喎……

胡琳首《一天也不能少》好難聽
都係聽返《一個都不能少》(林奕匡)  

浪客行個旋律寫咁長做乜
lca6 發表於 2017-10-26 15:43
你指完整版後半部份?
首歌派上電台嘅版本短好多 我揾日得閒crop出黎 難得Colin播咗唔止一次

跟住兩個月若果以下歌手出碟我就要破費

小肥
王嘉儀
小巧
林奕匡

若果上面4位其中有3位出唔成碟 ...
jose 發表於 2017-10-28 23:21
小肥好似下年出 Sophy唔覺有出碟消息
Phil同小巧都話今年出碟 Phil過去出碟係會delay 睇低一線
不過Songs of Love其實已經好好聽

突然有D唔想畀獎小肥……

give me
John 發表於 2017-10-31 01:10
唱到第二句已經走音 不了

說再見了吧

一起身就冇佐4000蚊
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-2 16:36
呢位百萬富翁點洗擔心4000蚊 似擔心點洗4000蚊多啲

往日王子 投身海裡做小船

《到此一遊》同《自然醒》MV場景係同一個工業區重金屬廢鐵堆放處

千色同長期失戀Cool Hot Hits都無人理
CM是否背叛了林夕?

Where's Shiga?

捉啲出垃圾歌污染樂壇嘅歌手仲好
E.g.  許XX, X幸X, XXStar
jose 發表於 2017-11-8 21:21
有最大機會拎至尊碟嘅_田墊底 我覺得呢三個還好啦

誰來愛我????
小心愛錯。。。。
以免彼此無助!!
jose 發表於 2017-11-9 13:19
有聲post

其實你嚟到呢個世界係一個安排
你會比你想像中更加偉大

放假 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 是日休息絕不工作
JasOh103 發表於 2017-11-11 00:43
比較歌名簡潔度?

終於喺麥當勞聽到look what you made me do 原來幾噴

剩返最後一個星期就截止 但十二大仲有一個位剩 唉

希望高質既會員推介翻啲你覺得我miss左/唔係上左好耐既 ...
bagfgfcde 發表於 2017-11-12 18:51
支持Siu Yuen

拍完MV又唔派
Serrini想點
bagfgfcde 發表於 2017-11-13 22:15
佢只要喺我截數前派到已經有多個獎

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽
又想揾啲無厘頭嘢發洩下情緒……

**** 本內容被作者隱藏 ****
harryharry 發表於 2017-11-17 22:57
本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

專家Dickson首歌其實好順耳