返回列表 發帖
都唔係好慢姐
真billboard個top10仲out啦
jose 發表於 2016-7-1 00:47
唔可以學人D衰野架

第二句好惡毒
John 發表於 2016-7-1 00:50
呢個plot twist幾有趣呀
咁我遲啲問下大家意見再改下啲formula
jose 發表於 2016-7-1 00:54
即係我覺得女神呢D全cm熱捧既歌+持續有唔少榜上既歌 一直高位好合理既
但得翻你個榜上消化不良 都繼續高位 就有D奇怪啦

某暗星自爆咗嚕
Wonders 發表於 2016-7-1 14:07
邊個暗星

聽日去中大one day camp
開心。。。
bagfgfcde 發表於 2016-7-1 23:00
咩科

哎呀有人發爛渣喎
kwanie 發表於 2016-7-2 17:24
燈神詞典又有新詞彙

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

百姓咁高質 點解咁多人唔識欣賞

祖兒唱無人知道雙子座 我好無奈
bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:20
咁祖祖唱新貴呢
個camp係咪好開心

都ok架 幾好訓吖

有識到啲野既其實
不過太文既科目讀既野對我黎講唔算特別吸引
我係會覺得識 ...
bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:25
我當年去另一科既camp 好chur
「太文」既科目即係點
我feel到個post好多伏
HOTMAN 發表於 2016-7-2 23:26
咁我伏唔伏

文科style係fifi style啲fd 好似係

我最愛都係social science
bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:29
但你係想讀social sciences下面邊科
其實去呢d pre camp / one day camp如果到時入唔番去呢間u, 會唔會好7
kevinlai1621 發表於 2016-7-2 23:30
唔會 因為唔會有人記得

11日後答你
HOTMAN 發表於 2016-7-2 23:31
支持CM狀元HOTMAN
有人會po ig
HOTMAN 發表於 2016-7-2 23:35
都無follow我
中間無交流咩
kevinlai1621 發表於 2016-7-2 23:35
有呀 不過全部人得兩個入唔到o個間U 其中一個係我

geog
bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:37
本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽
你係去睇乜?

其實一諗起我下年就要考
就會好鬼驚
bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:38
本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

其實無野驚 你絕對唔需要準備到100分先拎到5**
咁咪係lol, 當入唔到時就好似人間蒸發左, 無人會記得你, 變相去camp呢件事都幾無聊 ...
kevinlai1621 發表於 2016-7-2 23:39
不過睇佢地facebook 好似都好開心咁 仲要唔少上左莊
相比之下我好摺
講cm狀元拍馬都追唔上你啦
HOTMAN 發表於 2016-7-2 23:40
hku第一學府 某會員應該先係最勁

我最後會唔會跟隨你既步伐揀左同一科
bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:40
由CM會員昇華到大學同學
某祖粉讀書都好勁
nh同佢慢慢爭做no.1啦
bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:41
邊個
雖然我肯定我距離no.1好遠
**** 本內容被作者隱藏 ****
   上莊呢d係不歸路黎
kevinlai1621 發表於 2016-7-2 23:46
其實CM對geog有興趣既人多到可以開大group
唔通你有上莊

呢個無底深潭我係唔會踩, 特別係我呢d太過就得人嘅人真係好危險
  我係我fd到都聽唔少 ...
kevinlai1621 發表於 2016-7-2 23:49
我都係呢類人 sosad
有時會覺得自己係好多人既工具人
bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:50

不如就真係開個group 大家順便俾啲資料我幫助我溫習
話說某d會員好似都鍾意geog ...
bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:53
眾星拱照b祖粉地理拎5**
我都想做工具人 可惜太廢冇咩人用
HOTMAN 發表於 2016-7-2 23:55
你點會廢呀
咁如果係熟嘅人又或者我係鍾意嘅我覺得我係樂意嘅
  不過上莊真係好多黑暗野, 我又成日聽唔少, 所以 ...
kevinlai1621 發表於 2016-7-2 23:56
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

我反而無乜聽上莊黑暗野 可能因為熟既人無個上莊

bagfgfcde 發表於 2016-7-2 23:59
你諗左去邊, 我講如果係鍾意(有興趣)嘅事
kevinlai1621 發表於 2016-7-3 00:01
咁你對咩有興趣
如果geog有5** 我應該會開心到跳起yeah
因為我真係好愛呢科
bagfgfcde 發表於 2016-7-3 00:01
你一定有既

明白走的必需走 橫豎走不到白頭
天清雨過最後我看得透

睇嚟就快出新歌  ...
ed8671ed 發表於 2016-7-3 00:54
又可以做愛雅力 ^^
#段歌詞有聲既 #希望hit得起

好似係林若寧
之前佢ig po過

如果呢首正嘅 why not both~

希望月尾會有

我覺 ...
ed8671ed 發表於 2016-7-3 01:30
咁希望成績好過自由霏長

除了歌曲唱出自己心聲外,祖兒希望透過這次MV,製作出屬於雙子座的創舉,於是上網招攬「雙子們」自拍歌曲短 ...
John 發表於 2016-7-4 01:29
Why not both

寫篇今日營業中碟評 希望快過john哥篇千fa。。。
HOTMAN 發表於 2016-7-4 16:40
咁我寫咩好。。。
框框推薦o個三隻都未聽。。。

失語者
bagfgfcde 發表於 2016-7-4 17:47
我不知寫甚麼,只好貼上新聞一則
「早上空腹喝效果最佳」 蔡健雅怕衰老自製養生飲料 [2015-12-05]
40歲的蔡健雅坦言怕老,「女人最怕的就是被說成老女人!」她上網研究養生祕方,自製出「蔡氏特調檸檬飲」,一年多來每天喝一杯,效果很好:「我做這張新專輯都靠它生存,不然我一定累死了。」
她上網蒐羅資訊,研究食材優缺點,將萊姆等調製出兼具排毒、美白、減肥、抗皮膚氧化的養生飲品。《中國時報》的報道稱,她每天早上都會空腹喝1杯「蔡氏特調檸檬飲」,「早上空腹喝效果最佳。」
她常到海外,無法控制飲食,體質偏酸性,萊姆是維持酸鹼平衡最佳食材,「萊姆或檸檬進入身體後是鹼性,有去油清腸胃功能。」
她稱「蔡氏特調檸檬飲」有抑制腸胃油脂吸收妙用。並說,起床後的肚子是最空的狀態,且早上適合排毒,每天排毒則不易生病:「經常處於壓力下的人很容易感冒,藝人更是,但我幾乎不生病。」
蔡健雅日前拍攝新歌《先生有事嗎》MV,她在中場休息時舉手伸懶腰,結果面前關著的一扇門和門簾突然一起打開,現場工作人員都被這股突如其來吹進室內的大風嚇到,蔡健雅開玩笑說:「一定是我的電磁場在作祟。」
《先生有事嗎》歌詞描述現在社群網站上的亂象,有些人會在名人的社群動態留言,但都是留一些很沒禮貌的文字,意圖吸引該名人的注意,讓蔡健雅忍不住透過歌詞來表達她對這個怪現象的看法。
蔡健雅新專輯音樂風格走電氣風,她還戲稱自己是「蔡電雅」。她在MV中穿上洋裝,拿著權杖扮女王,接著又換上俐落褲裝,大展鮮少在鏡頭前表現的性感舞姿。
蔡健雅11月中旬還拍攝了新專輯同名歌曲《失語者》MV,選擇在台北某大樓頂樓進行,當天雖然天氣不錯,但狂風一直打斷拍攝過程,還把她的頭髮吹到遮住臉,蔡健雅要一邊弄頭髮,一邊又要顧到鏡頭前的表現,十分辛苦。
蔡健雅無奈的說:「這張專輯還沒有要放過我,在巴黎的時候長針眼又遇到下雨,到了台北又碰到颳大風,也太考驗了吧!」

咩?三隻_V?
HOTMAN 發表於 2016-7-4 22:57
睇同聽唔同架喎

Kay又說覺得《殭》愈來愈受歡迎,被LIKE程度如經典日劇《悠長假期》同韓劇《太陽的後裔》般,粉絲們會專程 ...
HOTMAN 發表於 2016-7-5 08:52
小道消息話你係其中一個

好似係 但未肯定 因為共同朋友仲有共通點 都係樂園員工 / 關演藝事  ...
賴爽 發表於 2016-7-5 11:05
迪士尼樂園?

多謝某會員嘅手信

Shega拍完新歌mv
最近佢成日硬tag呢四隻字嘎 : 一 走 了 之
Wonders 發表於 2016-7-5 12:36
唔知係咪Angela系列

my new icon
hinz 發表於 2016-7-7 11:59
希望小白會跟住你換icon

係咪好好丁
hinz 發表於 2016-7-7 13:44
劣taste

愛雅
賴爽 發表於 2016-7-7 19:59
幾時罰抄

harryharry 發表於 2016-7-8 14:25
本帖隱藏的內容需要積分高於 6000 才可瀏覽

上面睇唔到
HOTMAN 發表於 2016-7-8 19:01
支持你不斷出 post

支持你不斷出pool
HOTMAN 發表於 2016-7-8 19:39
邊有你咁HOT咁MAN可以出幾次pool

我覺得最好就唔好喺Facebook page 報個人榜
因為會太分散同太亂
反而 COOL MUSIC HOT HITS 100  ...
matthew1990 發表於 2016-7-8 19:55
CMHH只係包括非共唔夠全面 k會員其實都只係指共和榜

跑完步 開心。。。

人肉吸塵機多謝晒~
kwanie 發表於 2016-7-8 22:36
人肉散熱機。。。

黃昏點.........................................
kwanie 發表於 2016-7-8 22:41
晚上十點都黃昏....................

下次係室內做運動啦。。(╥﹏╥)
kk8733 發表於 2016-7-8 22:53
連係邊度跑步都要管 :o)

唱完未呀~~~~~~~~~~~~
matthew1990 發表於 2016-7-9 23:09
唱完好耐啦

見到師妹post被單身的人歌詞。。。
HOTMAN 發表於 2016-7-10 11:04
你想追師妹?

九公出名多 HEHE 啦

唔好扮哂嘢喎你地班友
賴爽 發表於 2016-7-10 19:39
九龍塘公共運輸交匯處?

原來上天關了一扇門都有「雞湯」呢隻字

到底邊個係咁煲雞湯比Shoot the lyricist  ...
HOTMAN 發表於 2016-7-11 00:23
發現草粉

猛粉好聽d
HOTMAN 發表於 2016-7-11 20:05
蜢猛不分 蜢蜢晚晚會猛猛懲罰你

請無視樓上兩個人 ^^
有個咁好既英文老師真係大確幸
bagfgfcde 發表於 2016-7-11 21:37
可惜唔係科科都咁好

有個咁既中文同maths老師真係好不幸
bagfgfcde 發表於 2016-7-11 23:07
我個中文老師直情係叫我地去補習
反而數學老師都ok既

同場的林奕匡透過自己的經歷,鼓勵年輕人多幻想。

唔見左佢了
hinz 發表於 2016-7-12 18:12
知道你係度即刻走 我假如係jarvis都會咁做 ^^

where ar
electric 發表於 2016-7-12 19:53
jarvis無毛又無肉 你都有興趣?

Jarvis有腩肉嘎
matthew1990 發表於 2016-7-12 20:14
美電唔鍾意腩肉

豬鑑然
kwanie 發表於 2016-7-12 22:03
乜水黎架

朱仔喎
我老公
hinz 發表於 2016-7-12 22:51
唔識