返回列表 發帖
完未
John 發表於 2017-2-4 22:12
完左

希望你繼續加大力度噴出
Wonders 發表於 2017-2-4 22:50

Frenzi Music 分享了 Cool Music Forum 的貼文。
艾石仔 發表於 2017-2-5 00:57
話說原來per se都係Frenzi Music

ATRL

Hi matthew1990,
Your registration request has been approved at ATRL. You can now sign in with ...
matthew1990 發表於 2017-2-5 12:59
不如你比個account HOTMAN用

某會員點解可以各方面都咁勁!

本帖隱藏的內容需要積分高於 1900 才可瀏覽

等我用依個PO紀錄番依個稱號
harryharry 發表於 2017-2-7 20:45

「孱仔」林奕匡踩一圈即嗌痛 補吓佢喇!

歌手林奕匡出席「維特健靈慈善單車馬拉松」活動,踩咗一圈嘅佢隻腳好似抽筋,佢解釋:「其實係過度酸痛啫,我前幾日training隻腳未康復。(做熱身唔夠?)唔係呀,其實我前年上年都有參加呢個活動,我諗係我搵唔到個平衡,用晒啲力,搏得好盡啫。(名次?)唔知啵,我前面有兩個人,應該都有三甲嘅。」
=========
歌手林奕匡(Phil)接受電台訪問,提到自己的side track(非主打歌曲),他坦言最喜歡《單位》和《浮生六記》,兩首歌均很有意思和感覺,他謂:「《浮生六記》有6個故事,有好大幻想,好想同人分享,我哋有幾關心其他人?《單位》講人好似留咗喺魚缸,好滿足就唔願郁。」他形容兩首歌的音樂都很豐富,或會於2月10與11日舉行的演唱會唱。

好在唔係睇2月9日

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

好多花生+pun
JasOh103 發表於 2017-2-9 21:56
邊度有花生?係咪要去超級市場?

係咪大家都對今年903太失望, 搞到無人有動力去做
kevinlai1621 發表於 2017-2-9 22:50
應該係因為903無再播難得一遇 大家太唔開心

開心子..今晚有得睇淫液框
可以現場聽佢出盡奶力唱停止繁殖
艾石仔 發表於 2017-2-10 09:05
#rich

希望今年可以俾獎俾兩位件雅
bagfgfcde 發表於 2017-2-10 18:33
淨係姓連嗰位好啦

天外飛仙個MV係咪專登剪多啲Nate嘅鏡頭去滿足部份cm會員

難得一遇

本帖隱藏的內容需要積分高於 4500 才可瀏覽

「我出道了九年,一定早過謝安琪——哈哈,二○一一年度最佳新人包括林欣彤、欣宜同吳雨霏!我永遠被當新人。」

要征服旺角金毛,吳雨霏本身就金毛——典型金髮長腿。
「以前成日諗變招,一時 cute,一時 rock,轉公司也有人建議剪短頭髮。但原來可以簡簡單單,人家覺得你女仔咗順眼咗,你便順住條路行落去。從不認為自己好靚,是一年順眼過一年。
「一樣穿高踭鞋,我十八歲 Ping Pung同現在就係兩回事。論性感尺度,那時仲激,但無幻想嘅;現在,拋個膊頭都引到吓人囉。」
Ping Pung的 Kary黑黝黝,懶型;現在?「我拍美白廣告都得呀!」健康膚色、格調氣質、Punk盡皆豬扒們的遮羞布,你看日韓系化妝品即知何謂王道正宗。這方面我屬保皇黨

吳雨霏這天對攝影師搔首弄姿說:「我依家係甫士王。」
「要人相信你,首先要相信自己。」

主將如 Stephy來自屯門,入住劏房宿舍; Kary免疫,家居半山。有錢唱得,如果不知收斂,聽光榮孤立。
「女仔好 sensitive,一定有 jealousy——是 jealousy不是 envy。」
有次收工,隊友寸:「你屋企直升機嚟接你嘞!」她也一味戇笑。

關鍵是:題為《搞掂 Lam仔》而非《俾 Lam仔搞掂》,獵戶白兔還不角色明顯
「朋友勸我,藝人改名,通常仍會被記實原名,但叫咗『吳雨霏』之後,好似真係霸啲咁。」她總結。

灰姑娘受盡姊姊們冷嘲熱諷,韜光養晦做阿四; Kary在 Cookies排最細,認醜扮傻。兩則故事,結局都由小妹後來居上。
女人間的鬥爭,少點心計成不了大事。而且我深信,Cinderella與吳雨霏一樣,自知令王子宅男迷倒的,在於其一雙長腿美足,而非容顏

容粉框又幫容祖拍mv
Wonders 發表於 2017-2-13 14:25
係咪同Aka拍嗰個

Yes 個首咩最好的時光
HOTMAN 發表於 2017-2-13 15:26
聽個名似膠歌

本帖隱藏的內容需要積分高於 7000 才可瀏覽

Why?
dongbb2332 發表於 2017-2-13 21:57
本帖隱藏的內容需要積分高於 9000 才可瀏覽

U is 津崎平匡さん?
dongbb2332 發表於 2017-2-13 22:43
唔識呢個人

套劇咁hit你竟然無睇過lol

逃恥入面個男主角呀
dongbb2332 發表於 2017-2-13 22:48
無睇過 認得樣only

睇完之後你個心應該卜得再勁啲
dongbb2332 發表於 2017-2-13 23:16
無時間睇呀

好醜 成個胡夏咁
jose 發表於 2017-2-14 00:16
其實佢係咪同吳姓暗星一樣sell偽毒?

希望可以畀Ellen女金
但皇冠同十八字歌派唔派架……

現階段只能說正籌備一張原創大碟,細節還未能透露。其間也會作另一些嘗試,例如以新方式翻唱一些被大眾遺忘的歌曲。

唔派萬物之靈
hehehaha 發表於 2017-2-16 19:03
佢哋本來想派架 見到你唔用林奕匡做icon就放棄咗 ^^

做乜咁留意me
hehehaha 發表於 2017-2-16 22:45
你應該問小塵埃 not me

無文字版?
-Prince- 發表於 2017-2-19 15:35
明明我頭先search 係有comment section
不過要視頻直播係咩玩法

其實只係輪流發言
每人講一分鐘
我係遮住個鏡頭講野 lol

啱啱玩左鋪預言家
贏左係開心既 但有啲人好lun ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-19 17:15
仲以為有機會見到你同王子個樣。。。

陰公 Janice feat人哋嘅歌仲好聽過獨唱歌同Dear John堆歌

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2017-2-21 09:26
你覺得段嘢係我寫?

我次次聽到呢句都好似傅穎聽到有人講粗口咁打哂冷震
matthew1990 發表於 2017-2-22 00:23
咁應該係你有問題

屮SiU霖屮 發表於 2017-2-22 08:52
變態!

謝安琪揀左歌?
HOTMAN 發表於 2017-2-23 20:43
發現琪粉

一開FB見到美JOHN既靚仔相
Kyle_ 發表於 2017-2-24 23:05
你又會咁留意佢嘅

http://www.cmusichart.com/discuz ... 7382&pid=525154
睇黎真係要等到香港有真普選

cool chart 條友真係極品喎
kwanie 發表於 2017-2-25 23:54
佢對粗口嘅定義會唔會太獨特

好耐無寫長tag

下星期ne煙霞好冇
RVHOCPC 發表於 2017-2-28 15:47
應該re翻馬賽克

JasOh103 發表於 2017-2-28 17:32

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

JasOh103 發表於 2017-2-28 21:20

加加埋埋有 16 個單位 like 或者 share 了 , 開心
林奕匡
chanchan0909 發表於 2017-2-28 21:30
呢個歌手幾正
harryharry 發表於 2017-2-28 21:43

不知不覺已經3月, 唔知今年仲有無人搞
kevinlai1621 發表於 2017-3-1 18:54
其實CM已經少咗人 大家都忙 上榜嘅只會來來去去同一班人

好啦, 咁我入紙申請, 大家多多指教啦
kevinlai1621 發表於 2017-3-1 21:17
留名睇4月1日先批准

呢舊好正
HOTMAN 發表於 2017-3-3 21:46
你暗戀R&K?

林奕框版主個工作原來係做翻譯
kevinlai1621 發表於 2017-3-4 23:51
邊度講
我淨係睇到新聞話佢買咗容祖兒大碟 仲拎咗簽名 但祖祖無乜寫嘢畀佢

剛剛
  今日騷動音樂有新碟訪問
kevinlai1621 發表於 2017-3-4 23:58
得閒重温下先 Phil把聲真係好正