返回列表 發帖
小巧提到錄到最後一首先開始識得點樣可以喺錄音投入喺歌裡面
chanchan0909 發表於 2017-1-15 19:47
咁點解之前四首歌監製會收貨

2016 CBM 年度總選

恭喜小巧同埋謝國維
[話說謝國維 like 左我地 CM 個 page 開心 ]
...
chanchan0909 發表於 2017-1-15 19:49
C AllStar如果有獎 會帶埋草蜢表演

Nate專登唔去Peel Fresco既Sunday jam黎你個頒獎禮 希望Nowhere Boys掃獎
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

年度卓越歌手
小塵埃 [專輯: A Little Louder]

Joyce : 再次恭喜小塵埃
今晚第 3  ...
chanchan0909 發表於 2017-1-15 20:01

希望凱彤贏

不如我地聽首未出CD version既歌呀~

接住公布年度男歌手
有請頒獎嘉賓
上年年度男歌手陳柏宇 !

Hello ! 我係 Jason 呀 !
...
chanchan0909 發表於 2017-1-15 20:27
希望李榮浩唔會白果

仲有年度歌手
chanchan0909 發表於 2017-1-15 20:35
不說咁低分 呢位歌手肯定白果啦

小明係咪比佢食左 所以拎唔到女歌手獎

恭喜二汶 !
亦都唔該曬 TANYA !

跟住就頒發年度樂團
有請上年呢個獎項嘅得主
蘇打綠 ! ...
chanchan0909 發表於 2017-1-15 20:45
我估係落機無耐既五月天

唔計nh個幕後獎 五個伯伯已經起三台拎咗獎
Wonders 發表於 2017-1-15 20:55
幕後獎好失禮咩

跟住係投票獎項 !!!

年度我最欣賞歌手
Gin Lee
陳柏宇
周國賢
方皓玟
容祖 ...
chanchan0909 發表於 2017-1-15 20:57
陳柏宇已經準備好演唱過百萬點擊率既《沒有你,我甚麼都不是》

btw 估Jason>>>>Joey>Endy>小明>Gin Lee 留名睇錯曬

祖祖加油唷 唔好包尾已經好叻
賴爽 發表於 2017-1-15 21:02
唔洗同謝安琪爭已經好好

小明唔洗白果
恭喜juno
我自己棄咗呢隻碟主要係因為個故事太複雜
11首歌好似未表達晒全部嘢咁

btw我睇佢解釋個故 ...
ed8671ed 發表於 2017-1-15 21:35
同埋部份歌對個故事無乜幫助

小明有 2 個獎架
chanchan0909 發表於 2017-1-15 21:47
但都係最尾先拎到
《你是你本身的傳奇》打低《山林道》真係好開心

COOL MUSIC HOT HITS 100
Awards 2016

先為大家總結一下上半場所頒發過嘅獎項

年度組合 / 樂隊 ...
jose 發表於 2017-1-15 21:59
山林道

Awards 2016

年度十大歌曲  第十位
今生不回家 / 周國賢

作曲:周國賢 | 作詞: ...
jose 發表於 2017-1-15 22:04
如果我們不曾相遇

Awards 2016

多謝weiquan咁落力tag林奕匡既歌

年度十大歌曲  候選名單
圓         卜卜卜        有事發生        停止繁殖         終於好天氣
女神        山林道        永遠很近        還不夠遠         該死的快樂
四季        四不像        消化不良        B面第一首        哪裡只得我共你
孤雛        銀髮白        穿花蝴蝶        一樣不一樣        如果我們不曾相遇
雙雙        舊街角        我好得閒        今生不回家        你是你本身的傳奇

年度十大歌曲  第六位
呢首歌應該係最具創意既破地獄形式
聽到首歌頭兩個字就知

Awards 2016

法事一切發生之時仍舊黒的」
講真對呢首歌未到好大感覺
但正如《你是你本身的傳奇》同《山林道》係普遍街外人既選擇
《女神》係好多903現場觀眾既選擇
呢首《銀髮白》都係唔少樂迷既選擇

年度十大歌曲  第六位
銀髮白 / 林二汶 + 岑寧兒

作曲:馮穎琪 | 作詞:周耀輝   
編曲:蘇道哲 | 監製:蘇道哲 / 謝國維 / 馮穎琪

係頭先既頒獎禮好耐都無得唱live 而家終於有
https://www.facebook.com/lamtwo/videos/1247123685339506/

「yoyo搞左兩分鐘終於可以放入口喇!!!!」

年度十大歌曲  候選名單
圓         卜卜卜        有事發生        停止繁殖         終於好天氣
女神        山林道        永遠很近        還不夠遠         該死的快樂
四季        四不像        消化不良        B面第一首        哪裡只得我共你
孤雛        銀髮白        穿花蝴蝶        一樣不一樣        如果我們不曾相遇
雙雙        舊街角        我好得閒        今生不回家        你是你本身的傳奇

年度十大歌曲  第五位
「呢首歌都好幸福喎」

我對銀髮白都未有太大感覺 .. 其實 ..
賴爽 發表於 2017-1-15 22:26
以2016年既歌黎講肯定係above average 但真係未到咁多人講到咁神級

Awards 2016

其實「杏仁露裡穿梭」fail既程度同「十了大歲」有得fight
兩首都係林若寧填詞 當然把關唔好都係一個原因啦

就算未遇上一個人同我做孤雛 首歌其實真係好sad
眼見最預期唔到出到pool既人都出埋pool 唔知幾時到我呢

年度十大歌曲  第五位
孤雛 / AGA
作曲:AGA | 作詞:林若寧
編曲:Johnny Yim | 監製:舒文@Zoo Music

係時候交畀 賴爽 睇下《我好得閒》有無獎

該死的快樂

我都要 search 最後一句先知
jose 發表於 2017-1-15 23:04
見到等價交換已經load到

無啦啦比人連埋框框黎 tag 係咩玩法
-Prince- 發表於 2017-1-15 23:33
證明CM好多愛匡力

Bad Boy (Live)

Awards 2016

最佳女歌手

thx jose  

作為一個迪士尼粉當然要騎劫呢個 ...
616.1314 發表於 2017-1-15 23:46
你真係好愛Disney

周國賢:24 分 (6 票首選,6 票次選)
張敬軒:3 分 (0 票首選,3 票次選)
馮允謙:3 分 (1 票首選,0 票次 ...
jose 發表於 2017-1-16 00:23
Phil得一票

小巧隻碟要靠CM會員先賣得出

Yes, I've bought a copy, however, without 煩可寧 Piano Live Version, me 男女男  ...
boy4dudes 發表於 2017-1-16 00:40
我覺得呢個版本好難聽 又唔啱flow 唔收錄先好

衷心感激呢半年來各位榜主嘅配合同支持
我好感動嘅係今晚你哋每一個都有出席!!
而且你哋好有心 ...
jose 發表於 2017-1-16 00:52
辛苦曬數據大王 其實我啲Tag幾hea 見到個個寫千字文 自己都覺得唔好意思

男歌手銀獎 - 周國賢

雖然今年並無歌曲特別突出
HOTMAN 發表於 2017-1-18 18:35
四首都咁好聽咁高質 幾難有首特別突出嘅

女歌手銀獎 - Gin Lee

一級推薦歌曲: 雙雙/芝麻開門
二級推薦歌曲: 一想到你/獨一無二/很想要吧
推薦歌 ...
HOTMAN 發表於 2017-1-18 18:59
質素未夠但又拋離女銅……

組合金獎 - C AllStar

一級推薦歌曲: 聲音騷(永康)了/兄兄我我
二級推薦歌曲: 專業失戀30年/生於斯

無 ...
HOTMAN 發表於 2017-1-18 19:22
Jase

支持weiquan畀獎Phil、Wonders畀獎美浩

Wonders Music Awards 2016

歌曲十大 第三位

蘇眉有著 Soul Mate 的意思
每當失意時
總希望背後有個默默 ...
Wonders 發表於 2017-1-21 21:40
卜卜卜五台第三個十大第三位

好明顯我最愛卜卜卜
第二位
ed8671ed 發表於 2017-1-21 22:33
最唔愛卜卜卜嗰個依然未揾我拎獎

唔記得左  咩獎黎架
chanchan0909 發表於 2017-1-21 22:38
頒獎禮估榜 最高分嘅人都係五台成員
NH TOP 20 AWARDS 2016
後記

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-1-8 14:48

NH 可以舉下牌^^
Wonders 發表於 2017-1-21 22:43
為第六位歡呼?

年度推薦男歌手 銅獎

林奕匡

榜分 391
上榜作品 一雙手 112 愛情小品 4  ...
Wonders 發表於 2017-1-21 22:50
五台除左我個榜最高質榜單!!!!!

我本人非常喜愛的單位
是本地樂壇一隊有特色的組合
繼2014年後第二度打入組合 ...
Wonders 發表於 2017-1-22 00:01
三首歌都谷到組金
年度推薦歌曲
銀髮白 277
你是你本身的傳奇 240
卜卜卜 245
終於好天氣 271
山林道 236
該死的快樂 235
還 ...
Wonders 發表於 2017-1-22 00:37
瀰漫又入唔到十大

Flash樂壇流行榜頒獎禮2016 得獎名單

《Flash樂壇歌曲推介》

金曲金獎:女神 - 鄭欣宜
第2位:終於好天 ...
manu 發表於 2017-1-22 19:13
恭喜林奕匡唔洗白果

Phil又多個男歌手獎 其實佢都幾受歡迎

如果唔係要留番首十大俾小塵埃有獎
停止繁殖我一定谷到拎十大 ...
Lewis 發表於 2017-1-22 22:30
明明兩樣嘢無衝突

因為卜卜卜係第10位
Lewis 發表於 2017-1-22 23:18
明明停止繁殖好聽過兩首季節歌好多

KMS Summary 2016 將頒發以下獎項 :

KMS年度十五大
KMS年度跳舞歌曲*
KMS年度華語歌曲
KMS年度新人 (金 /  ...
jasonng 發表於 2017-1-26 18:36
支持Do You Know勇奪KMS年度華語歌曲

冇派真係可惜
jasonng 發表於 2017-1-26 20:01
新碟有呢首歌 希望派完六首廣東歌會派埋

好難估
撞 偽君子

你估得仲冷門喎  

KMS年度十五大 - 第十五位

四不像 (158)
作曲:Vincent Chow
作詞:林夕