返回列表 發帖
有生一天 06>07>16>05>XX
終於我們 04>07>08>18>17>16>XX
近在千里 17>03>XX
How Do I Look 16>14*
囂 ?
自己讚自己 , HAHAHA
dongbb2332 發表於 2017-4-15 21:59
堆歌真係正喎

季度旋律無冠  vocal肯定好差
stopzi 發表於 2017-4-15 22:33
如果唔係無位冠同趕住上下一首 應該會冠囉
始終我對Pakho既vocal無乜特別expectation 不過不失咁囉

和你這心跳無聲的半段情
原來大人已沒有童謠

日期: 17/04/2017 (MON)
時間: 16:00 - 16:30
節目: Relax Time

簡單是福 / 好好 (想把你寫成一首歌) / 3AM / I Will Be Alright / 突然一生人 / 無敵 / 不意外的意外 /

日期 : 17/04/2017
時間 : 1730 - 1800
節目 : 每日一PUN

完美(草蜢) / 簡單是福 / C3PO / Heads Up Phone ...
Wonders 發表於 2017-4-17 17:54
第二首同第五首幾好

日期 : 18/04/2017
時間 : 1200 - 1230
節目 : 俾佢地十二大好唔好

無敵 / 3am / 淒美地(郭頂) / 長相廝守 ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-18 12:49
淒美地其實真係好襟聽

卜卜卜
好好 (想把你寫成一首歌)

寫文聽欣賞 肯定唔會訓著

其實係點做到聽一首歌300次 我overall最高收聽率嘅歌都係得250次 係我頭像某首好好聽嘅歌
我通常係Shuffle一個放曬近期歌曲嘅playlist去播多過單曲循環

我喜歡上你時的內心活動 / 說再見了吧 / 好好 (想把你寫成一首歌) /

我今年暫時聽左告白氣球超過600次
點睇
bagfgfcde 發表於 2017-4-22 06:45
代表你無專心温書

但已經考完
bagfgfcde 發表於 2017-4-22 15:15
仲有口試架

日期:22 / 04 / 17
時間:2030 - 2130
節目:揀下本周個榜排咩歌先

脫胎換骨 /  ...
HOTMAN 發表於 2017-4-22 20:55
簡單是福好聽D

日期 : 23/04/2017
時間 : 1130 - 1200
節目 : 融化人心的歌聲

我喜歡上你時的內心活動 / 就算世界無童話 (衛蘭) / 查無此字 / 說謊/淘汰 (HOTMAN) / 飛 (林宥嘉) /

日期 : 23/04/2017 (SUN)
時間 : 17:00 - 17:30
節目:新歌全面進場

Common Sense / 就這樣不退場 / 影子戰 / 深海 / 虛構喝采 (Empty) / 終點的擁抱 / 我喜歡上你時的內心活動 /

日期 : 24/04/2017
時間 : 2130 - 2300
節目 : 識貨之人 揀咩好

The Cure(Lady Gaga) / 纏路 / Attention( ...
jose 發表於 2017-4-24 21:32
紅字除咗野佬都幾好

日期: 25/04/2017 (TUE)
時間: 02:00 - 03:00
節目: 深夜特備節目

終身贊助 / 有人共鳴 (林奕匡) / 查無此字 / 說再見了吧 / 3AM / 簡單是福 / 脫胎換骨 (譚詠麟/五月天) /
他狠過你 (Live Version) (容祖兒) / 就這樣 不退場 / 虛構喝采 (Empty) / 我寫了很多字,卻得不到一個人 / 老了十歲 (張敬軒) / 我喜歡上你時的內心活動 /

日期: 2017/04/26 (WED)
時間: 14:30-15:00
節目: Cos’ you were just supposed to love

請你愛我 / 近在千里 (周柏豪 feat. 衛蘭) / 我寫了很多字,卻得不到一個人 / 查無此字 / 不意外的意外 (連詩雅) / 他狠過你 (Live Version) /

shiga bold?13 words song is jeng
JasOh103 發表於 2017-4-26 15:05
啱啱排咗下週榜單 4 re 7 ne 新上榜歌好新

妳看妳 奶奶波波 那麼大
尻川 翹翹der
肌群 又那麼辣
我也是男人 也有TM兩顆睪丸
所以當然 比妳更懂他

...
matthew1990 發表於 2017-4-26 17:41
其實想講 以音樂廳最新嘅定位 你最少一半post會被del

日期: 27/04/2017 (WED)
時間: 21:15 - 21:45
節目: 還記得

終點的擁抱 / / 我寫了很多字,卻得不到一個人 / 終身贊助 / 確定論 / 就這樣 不退場 / 影子戰 /

Too much taste in one playlist
nicknicknick 發表於 2017-4-28 13:34
那一個我>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>所有下雨天

日期: 29/04/2017 (Sat)
時間: 01:00 - 01:30
節目: Thanks God I'm not forced to choose from these songs

出場序 / 别消失 / Take Your Time / 煉獄健身室 / 有幾何 (C AllStar) /

SuperStar 14
時間之光 9
戰場上的最後探戈 11
煙花非花 12
Pair J 5

目測四首solo新歌成績都會差過Collab Star相應歌曲 ^^

日期: 2017.04.29 (SAT)
時間: 1900 - 1930
節目: 少男的祈禱

柏拉圖式的愛情(陳綺貞) / 小綿羊的氣味(Yuk ...
ed8671ed 發表於 2017-4-29 19:30
大好人好聽

Discord 群組入面某台灣人整既 Playlist:

林宥嘉 / 一點點
matthew1990 發表於 2017-4-29 22:01
呢首正

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

SM 同CAS 係咪即係DOWNGRADE 左既五月天同蘇打綠
kwanie 發表於 2017-4-30 04:32
組合同樂隊唔適合類比 好似係
做咩成日亂入我係d唔關事既post度
HOTMAN 發表於 2017-4-30 11:14
某版主OT得好離譜!

日期 : 28/04/2017
時間 : 1230 - 1300
節目 : 天使與魔鬼的對話

一直看見天使(容祖兒) / 小天使(容祖兒)  ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-30 13:16
原來魔鬼容祖兒一直看見嘅天使係蔡健雅

仆街
HOTMAN 發表於 2017-4-30 13:49
你這嘴巴太髒太粗 你這狗口亂吐垃圾 令偉大價值破壞美善亦淪為俗套
在教壞細路 人見人怒

艾粒仔?
艾石仔 發表於 2017-4-29 14:47
預知演唱會嘉賓

我而家先知原來Eason 首「你給我聽好」喺台灣都有啲hit
matthew1990 發表於 2017-5-1 02:31
我記得有人話《Rice & Shine》隻碟雖然香港反應唔算好 但係台灣幾受歡迎

JJ + Eason 有唔hit嘅理由咩⋯⋯
ed8671ed 發表於 2017-5-1 12:36
無呀 不過其實想知台灣人點睇火星電台堆歌

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

日期: 2017.05.03 (WED)
時間: 1745 - 1800
節目: 一曲兩詞

討厭喜歡你 (陳綺貞) / 我喜歡上你時的內心活動 / Goodman (林奕匡) / 小眾情人 (林奕匡) /

我聽告白氣球就黎聽到嘔
但又控制唔到自己
有冇人可以幫下我

告白氣球(周二珂) *10 / 我喜歡上你時的內心 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-3 21:40
聽查無此字平衡返

日期 : 07/05/2017
時間 : 1215 - 1245
節目 : 最新派台歌

You'll Never Know / 愁滋味 / 當你走了以後 / It's My Day / 一生青春 / 嫌疑 / Paris is a Bad Boy / /

咁細個近視就咁深
dongbb2332 發表於 2017-5-7 10:29
好擔心佢文憑試將B1睇做B2

5/6/2017        獵        林奕匡
5/7/2017        停止繁殖        王嘉儀
RVHOCPC 發表於 2017-5-7 17:59
聽完呢兩首 好擔心我家HOTMAN今晚會點

my standard

金曲: 就有就有 / 狠狠 / 真過份 / 逆轉 / 豔羨 / 我本人 / The Present / 潮爆 / 殺她死 /  ...
hehehaha 發表於 2017-5-8 22:59
無爆笑管家?ban

日期 : 09/05/2017
時間 : 16:00-17:00
節目 : CM特備節目

天賜的滋味 (harryharry) / 強弱 (moxy) / 女神 (rubylovessss) / 衛蘭不知名歌曲/容祖兒不知名歌曲 (Medley) (kk8733) / 就這樣 不退場 (ed8671ed@Wharf Two) / 沙時計 (jose) / 自由行 (John) / 身體健康 (Wonders) / 最後一首情歌 (chanchan0909) / 只想擁抱 (RVHOCPC) / 說謊/淘汰 (Medley) (HOTMAN) / 情歸與盡 (electric) /
Encore: Back to December (HOTMAN) / 雨過天陰 (HOTMAN) / 留不低 (HOTMAN) / 花千樹 (HOTMAN) / 最後勝利 (timmy) /

ban this program
JasOh103 發表於 2017-5-9 16:59
終於露出反HOTMAN尾巴

日期 : 11/05/2017
時間 : 12:30-13:00
節目 : 遊戲時間

殘酷遊戲 (衛蘭) / 纏綿遊戲 (梁漢文) / 哭泣遊戲 (鄭秀文) / 現實遊戲 (Mr.) / 遊戲遊戲 (鐵樹蘭) / 距離 (吳雨霏) /
玩遊戲 (韋禮安) / 瑪利奧派對 (陳奕迅) / 任天堂流淚 (古巨基) / 人間遊戲 (Mr.) / 時間遊戲 (Mr.) / 高山低谷 (林奕匡) /

我覺得呢個playlist值1000000分

你聽過???
kk8733 發表於 2017-5-11 12:47
Rundown要有15秒廁所位 利申未有勇氣去聽

一首哭泣遊戲已經值10000000分
JasOh103 發表於 2017-5-11 13:54
我覺得呢個list有好多位都值10000000分

半個鐘聽到咁多首歌就已經超越分數可衡量
JasOh103 發表於 2017-5-11 18:39
唔畀係Medley? ^^

點解無我本人?
jose 發表於 2017-5-11 20:12
因為要比大家認識多D霏霏既作品

實情呢?
Wonders 發表於 2017-5-11 22:40
支持鄭智偉
https://www.flashlyrics.com/lyrics/%E5%BB%96%E7%A2%A7%E5%85%92/%E5%AF%A6%E6%83%85-23

We are one(蔡張林那) / we are one (蔡張林那楊徐黃蕭) /

MV有李榮浩同Yoga
愛浩力同Yoga力一定要睇 ^^
...
bagfgfcde 發表於 2017-5-12 10:02
有梁詠琪 等我tag @John

日期 : 12/05/2017
時間 : 1730 - 1745
節目 : 老餅時間

流淚的怪獸 / 冥想練習 (許志安) / 脫胎換骨 (譚詠麟/五月天) / 流淚的怪獸 /

2230-2300
一期一會Special: 五支煙的時間

一支煙的時間 (傅珮嘉) / 愁滋味 / 哪裡只得我共你 (Dear Jane) / 天真有邪 (林宥嘉) / 愛後餘生 (謝霆鋒) /
-Prince- 發表於 2017-5-12 22:39
Good taste

日期:13/05/2017
時間:17:45 - 18:00
節目:野生動物

野生動物 (李榮浩) / 流淚的怪獸 / 禽獸 / 超人的主題曲 (陳奕迅) /