返回列表 發帖
新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/06/28
RK LW Songs           Singers
01 02 無條件          ...
chanchan0909 發表於 2015-6-28 10:51
purple姐姐早過903、997冠無條件慶祝Eason拎金曲歌王

呢排playlist大約係咁:
Escape (大部份歌)
我們都是這樣長大的 (全碟)
Odyssey (全碟)
True Instinct (全碟)
小手術 / 年輕人們 / 香港傑出廢青 / 幸福之歌 / 逾越生死 / 虛偽 / 泥沙堡壘 / 時間靜止器 / 上次講到 / 仁至義盡 / 咖啡因眼淚 / 瑕疵 / 女孩 / 天國與地獄 / 肆無忌憚 / 只怕不夠時間看你白頭 / 改潮玩代 / 只談喜愛不談戀愛 / Colour Your Life /

EDIT: 你正常嗎接虛偽好掂喎

仲有個D成人咒人生美之個D
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-1 17:38
你講緊乜

反OT: 真得不似是真

黎啦  
2/7/2015 (002)
「人其實怎麼長大 未必懂性 已說靠英文取勝
 為何要我學明朝歷史便會聰 ...
kwanie 發表於 2015-7-2 01:19

呢首真係好正

其實gem頭幾隻碟係幾好聽嘅
個個都淨係講愛得太遲  

3/7/2015 (003)
「如何勤勞 便有甚麼出路 令你與我少了幾里漫步
 沒 ...
kwanie 發表於 2015-7-3 00:36
cc 啲歌好有挑戰性 幾好玩但真係會唱到無氣

琴日聽到人翻唱《我的快樂時代》,好想佢接著唱《幸福之歌》 (後來仲要發現佢最近翻唱過呢首歌)

哭 / 哭 / 哭 /

LINCEYE狙擊會會長呈獻 : 2015年度蛋記EP評分 第3回

上兩回重溫:
羅力威 再生      歌曲 9.5/20 MV 5 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-4 18:10
農夫:0/0.5/0/1
Sherman: 4.5/4.5/2/4.5
Mag: 3.5/3/2.5/1.5
農夫呢隻碟係年度ep大熱之選

我們咒~買樓買車...

4/7/2015 (004)
「誰說過為情為愛高雅動聽 忘記了盡情換來任性 耗盡機心都只因好勝 ...
kwanie 發表於 2015-7-4 21:21
求呢首係你個榜既走勢

#Joey100Songs

2. 舊日回憶的山丘

Side track 四寶之中 呢首應該係我最愛
亦係祖b少有關於成長苦樂既歌

...
bagfgfcde 發表於 2015-7-4 23:38
side track四寶係邊四首

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/05
RK LW Songs      Singers
01 03 大愛      朱紫嬈
02 04 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-5 10:21
繼鍾嘉欣憑《大愛》勇奪兒歌榜冠軍,朱紫嬈憑《大愛》再次勇奪兒歌榜冠軍!

瑕疵 / 虛偽 / 女孩 / 小手術 / 關家姐 / 有事嗎? / Colour Your Life / 找對的人 / 幸福之歌 / 別來無恙 / 逾越生死 / 靈魂盡頭 / 改潮玩代 / 仁至義盡 / 上次講到 / 年月匆匆 / 年輕人們 / 黑色西裝 / 肆無忌憚 / 咖啡因眼淚 / 時間靜止器 / 世界真細小 / 天國與地獄 / 本身的用處 / 香港傑出廢青 / 格拉斯哥流浪 / 真得不似是真 / 永遠的愛麗斯 / 為何要我愛上你 / 愛在旁若無人的太空
不依次序

我又玩每週一些牙先~!

本週最高播放率十大 Vol.002 (01.07.2015 - 07.07.2015)
-->

#10 Sober  ...
ed8671ed 發表於 2015-7-8 19:00
無 真得不似是真

隨心排個美playlist

年月匆匆
上次講到
時間靜止器
幸福之歌年輕人們
香港傑出廢青
格拉斯哥流浪
本身的用處
Colour Your Life
逾越生死
真得不似是真
愛在旁若無人的太空
瑕疵
肆無忌憚
小手術
別來無恙
世界真細小
靈魂盡頭

我想食ALI多過食雪糕

靈魂盡頭 x 21385971972456018234078435
正到痴線 諗緊用呢首換走另一首歌原有既十大

都講到明 人生有個真正朋友 都唔 share RB 嗰首
chanchan0909 發表於 2015-7-16 12:29
佢係反RB力 (好似係

近排咁多新歌 呢首相當唔錯 推下先

《我們都是這樣長大的》全碟
好o岩呢排聽

藍奕邦 - 為執著乾杯
作曲 : 藍奕邦 填詞 : 藍奕邦 編曲 : 何秉舜@goomusic 監製 : 何秉舜@g ...
chanchan0909 發表於 2015-7-18 11:36
《優與美》真係神碟黎架

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/19
01 02 年輕人們    周國賢
02  ...
ed8671ed 發表於 2015-7-19 10:48
點解五四三二一走勢唔係5>4>3>2>1
年輕人們首冠
急急子 colin 全力支持

12. 黃色大門

2:30 開始啦
點解chob成日唱呢首歌都痛哭既呢
係真係同某人有野定係純粹wyma ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-19 11:17
我都好鍾意呢首歌

係既話不如聽朝播左你瞞我瞞先啦
kwanie 發表於 2015-7-20 00:22
D人想聽皇后大道東多過你暪我暪

格拉斯哥流浪

首歌好聽到我已經接受左個vocal
jose 發表於 2015-7-20 19:10
呢首同史詩式都係唔計vocal,就非常高分嘅作品 可惜唱得麻麻

yuki有新歌喔~
唔知plug唔plug呢
ed8671ed 發表於 2015-7-20 21:03
回勇噶 好聽過尋找梭角好多

等到Sunday就Call你/黑色西裝/改潮玩代/有事嗎?

原來呢首都有十年啦

方力申同stephy而家同公司就好應該整首合唱

至於思覺失調個個就繼續俾人雪啦 ...
kevinlai1621 發表於 2015-7-23 13:40
其實好好戀愛之後都整左好多首合唱

等到Sunday就Call你
格拉斯哥流浪

夏天瘋狂loop噶
至少有時行行下街發姣想叫春會聽

相安無事
為何要我愛 ...
jose 發表於 2015-7-23 21:48
小手術要勇奪十大麼
雖然呢首真係好襟聽

大嘴巴 - 沒禮貌
作曲 : 阿弟仔 填詞 : 阿弟仔 編曲 : 梯依恩 / Starr

「你這什麼態度 我覺 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-23 23:17
話說今日聽左佢地隻大碟《有事嗎?》 派左o個幾首係最正既
家燕媽媽

我都係咁話
原本我諗住喺《有事嗎?》share 一首非派台 ... 但係真係揀唔到 ... 真係無主打咁好 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-23 23:44
頭幾首好搶好掂好好聽 之後就急速跌watt

居酒屋 playlist
香港傑出廢青 / 肆無忌憚 / 小手術 / 鬼叫我窮牙 / 世界真細小 / 我是樂隊 / 新地球 / 那 ...
kwanie 發表於 2015-7-24 20:38
呢間深水埗居酒屋咁正既 D歌新到呢

思城/小小宇宙/天盡頭/粉紅解密/靈魂盡頭

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/26
01 04 漂泊的心    李紫昕/余俊 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-26 10:49
其實purple姐姐係咪單睇歌名就當兒歌

https://www.facebook.com/movinthemusic/videos/728409007282147/
小確幸當然好聽好多 但呢首都唔差

14. 歌姬

首歌好難唱
同埋令我諗起蜃樓

猜猜猜開開開愛愛愛唱唱唱你也 ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-26 12:20
我屋企人好like呢首 難得既good taste
王雙駿 x Joey 都幾多好歌
========================
旋律唔夾電子既

格拉斯哥流浪
...
jose 發表於 2015-7-27 21:41
今年暫時最高質既新人派台歌

呢首真係正到痴線!!!

林奕匡 + 馮允謙 - Uptown Funk
馮允謙 - 今天開始
馮允謙 - 真得不似是真
林奕匡 - 黑暗之中 (關楚耀作曲 MastaMic 填詞)
林奕匡 - I See You Everywhere
馮允謙 - 我好想你
馮允謙 - 普通朋友
林奕匡 - Rolling in the deep
林奕匡 - 頌讚詩
馮允謙 - 天涯無歌
馮允謙 - 飛星雨
林奕匡 - Goodman
林奕匡 - 高山低谷
林奕匡 + 馮允謙 - Just the way you are

今日個show個歌單?
  黑暗之中就係新歌?
kevinlai1621 發表於 2015-7-28 22:45
係呀 港台個活動有部份係十二個歌手互相創作新歌 最終每個參與歌手都會有一首由其他歌手創作嘅新歌曲風幾dark 好似唔錯 唔知會派黎攝時間呢

呢D 歌903 BAM 硬喎
kwanie 發表於 2015-7-28 23:08
好過揀歌揀到9月呀 反正一定無獎

一 LOT 咁BAM 12 首都咪話唔過癮
kwanie 發表於 2015-7-28 23:12
有首係PHIL作曲 MastaMic feat. 胡琳 唔ban先奇
話說有無人有12首歌既班底睇下 今日開既記者會講曬

Phil粉絲好強橫,當左個場係紅館。
表妹保莉 發表於 2015-7-29 00:07

蓋過曬jay fung fans btw 真得不似是真後段完全聽唔到jay fung歌聲

怪物 x 13
分手的情書 x 4

Be Little 全碟
點解小塵埃咁正可以0動靜
me : 平均每日發帖: 0.64 篇
616.1314 發表於 2015-7-31 20:58
o岩o岩好每日平均7篇

o岩o岩發現 5月已經出現北京認可既Let It Go國語版

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/08/02
01 02 五四三二一   BOP
02 03 ...
ed8671ed 發表於 2015-8-2 10:56
我是樂隊?小朋友要組band??????

推下呢兩首工運歌先

失落於時空堡壘好好聽

而家聽緊
ok ge
jose 發表於 2015-8-4 14:30
頭先連續聽左27次 有望02>XX

希望中哂
bagfgfcde 發表於 2015-8-4 18:12
咁咪聽少幾首歌 想睇你介紹100+10首不同既美祖高質歌

點解光源只係新城勁爆新媒體歌曲同2014勁歌金曲優秀選第二回得獎歌曲
燈神寫乜千字文