返回列表 發帖
日期:13/06/2017
時間:15:10 - 15:30
節目:ILUB

歡迎使用人民幣 (艾粒) / Miss Miss埋鏡試試 (艾粒) / 香港大河蟹 (五行欠) / 無人完美 / AKB友達

日期: 13/06/2017 (TUE)
時間: 1900-2000
節目: HEHA十大 2013

第10位 - 小日子 - 容祖兒

"成為小小的 ...
hehehaha 發表於 2017-6-13 19:16
第一位拋離其他歌幾百個山丘

日期:14/06/2017 (Wed)
時間:16:00 - 16:30
節目:HOTMAN熱辣辣

潮神 / 好時辰 (Live Version) (兩倍速) / 雙截龍 / 兩溝 / 城市人 / 慧敏歌 (陳慧敏) / 永不失聯的愛 / 微光 /

日期: 14/06/2017 (WED)
時間: 22:00 - 23:00
節目: 喊足一小時

若(AGA) / Say Something(featuring Chris ...
JasOh103 發表於 2017-6-14 22:14
無點題作 流淚的怪獸

唔係關於喊既歌 係聽完會喊既歌
個playlist咁高質可唔可以唔提啲劣作
搞到 ...
JasOh103 發表於 2017-6-14 23:13
流淚的怪獸明明係年度級作品 每次聽完都要喊半個鐘先平伏到心情
坐時光機去到2018年1月
盧凱彤 - heha唱作人金奬得主、heha女歌手金奬、heha十大、heha組合銅獎(at17)

上 ...
hehehaha 發表於 2017-6-14 23:29
懂事無冠 ban

林家謙把聲其實幾好聽...

飛(林家謙) / 在空中的這一秒(林家謙) /
bagfgfcde 發表於 2017-6-15 09:38
驚。。。。你學免免咁留意林家謙。。。

日期:16/06/2017
時間:16:00 - 17:00
節目:小爾激光

第一天(謝安琪) / 第二天 (快樂是…)(謝安琪) / 3/ ...
jose 發表於 2017-6-16 16:41
所有對抗容祖兒既會員都值100000分

點亮奇夢:上海迪士尼一週年
A Dream Is A Wish Your Heart Makes (Cinderella) / Circle of Life (Lion Ki ...
616.1314 發表於 2017-6-16 22:21
支持你

13/11/2015: 失語者>活著是最好的死亡>菲林>偷窺秀>先生有事嗎?>粉末>異類的同類>一克拉>謎>貓鼠遊戲

10/ ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-17 11:38
碟評出得街未

碟評 : 好好聽x200000
Btw 你鍾意邊幾首
bagfgfcde 發表於 2017-6-17 11:43
好耐無聽 淨係記得o個陣其實想自plug歌名好長o個首
但因為佢唔係容祖兒粉絲 所以作罷

日期:17/06/2017
時間:15:00 - 17:00
節目:小爾激光 之 排榜星期六

火炭麗琪(FOTAN LAIKI feat. YoungQ ...
jose 發表於 2017-6-17 14:58
希望流淚的怪獸勇奪冠軍

如果佢想玩野就好成功 玩音樂就算吧啦
bagfgfcde 發表於 2017-6-20 21:00
#mean

日期:21/06/2017
時間:13:00 - 14:00
節目:新歌進場

差一點 / 當你走了以後 / 冒雨 / 追光者 (岑寧兒) / 家家酒 / 我說 (Gin Lee) / 和每天講再見 / 無非一聲掰拜 (符致逸) / 靈魂獨舞 / 地心引力 (Nowhere Boys) / Let's Say / 放浪舞者 / Hide & Seek /

https://www.streetvoice.com/nowhereboyshk/songs/482322/

聽漏左所謂的愛喎
bagfgfcde 發表於 2017-6-21 19:36
留返一次過聽曬成隻碟

原來一首都未聽
Bye
bagfgfcde 發表於 2017-6-21 20:37
其實你應該推薦佢嘅歌畀免免聽 話曬佢咁愛宇

日期 : 22/06/2017
時間 : 0830 - 0930
節目 : 所有下宇天

同在 / 慣性取暖 / 原來的你 / 不好過 / 這樣好 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-22 09:21
幾時聽宇落大地

隻碟最後一個mv
hehehaha 發表於 2017-6-22 21:56
Off, Do Not Disturb 其實都可以出MV 好似係

日期:24/06/2017
時間:12:30 - 12:45
節目:你我山前沒相見

Prelude (周國賢) / 離心力 (楊乃文) / 尋人啟事 (徐佳瑩) / 卡帶 (盧凱彤) / 謝謝你的殘忍 (Yukilovey) /

日期: 2017.06.24 (SAT)
時間: 1330 - 1400
節目: And the next self plug goes to ...

第一個早晨(林奕匡) / 還原成長(Mr.) / 朝如青絲(Yellow!) /
ed8671ed 發表於 2017-6-24 14:03
呢三首都唔錯 其他唔該走開

想自plug達爾文Live version
點算
bagfgfcde 發表於 2017-6-25 00:23
蔡健雅專榜要出場了

日期:26/06/2017
時間:11:00 - 11:00
節目:比Come With Me好聽的2017年香港歌曲

時間:15:15 - 15:30

Come With Me / 上下線 (周柏豪) / 愛是彩色的 (周柏豪) / 月光濃湯 (周柏豪) /

Pakho堆歌好似祖祖生日已經係內地發行左
三首國語咬字都係咁「出色」 但旋律都唔係太差既
《上下線》可以同《Touchscreen》放埋一齊聽
「朋友圈」應該係講WeChat o個個 即係針對內地市場寫
《愛是彩色的》應該好受CM人歡迎 「養一隻貓咪作孩子」

時間:19:30 - 20:00
節目:彤傾聽

還不夠遠 (盧凱彤) / 卜卜卜 (小塵埃) / 囂張 (盧凱彤) / 你根本不是我的誰 (盧凱彤) / 卡帶 (盧凱彤) / 一刻戀上 (C AllStar) / 難得一遇 (林奕匡) /

話說《還不夠遠》終於有10萬點擊率 開心

時間:15:30 - 15:45
節目:This is it

就這樣 (李榮浩) / 因愛閃光 (半首) (徐佳瑩) / 纏綿朋友 / Come With Me /

李生隻碟睇黎同硬戳一樣可以棄得 佢仲要無得唱劇集電影廣告歌
徐佳瑩唱乜鬼閃光 又可以放入ban list

Come with me都ban得
意識不良有傷風化
jose 發表於 2017-6-27 15:47
你又唔係石頭 驚乜鬼風化

又係重溫美碟時間

《說到愛》是蔡健雅的第9張國語專輯。此張專輯入圍第23屆金曲獎最佳年度歌曲(說到愛) ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-28 20:16
如果派曬頭七首 就會有兩首無得拎Top 5 慘

日期: 2017.06.29 (THUR)
時間: 0000 - 0100
節目: Shiga誕特備節目 - 大了一碎雅

大了一歲 / 好好過 / 為 ...
ed8671ed 發表於 2017-6-29 00:18
連說一句都無

日期 : 29/06/2017
時間 : 1230 - 1300
節目 : 音樂盛宴

Always On My Mind(Da'Ville) / It's Alright(Sit ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-29 13:03
其實近期有首廣東話新歌係reggae 唔知你會唔會支持呢

共有 0 人參與投票

好慘但我笑左出聲
bagfgfcde 發表於 2017-6-29 13:19
可以計新人 而且係香港萬中無一主打reggae既歌手
明明只係好耐之前聽左首歌一次 但近排個腦會不斷飄出「這個世界變」

日期:29/06/2017
時間:19:00 - 21:30
節目:那些被無視的歌

愛變了世界襯衣 (胡琳 feat. 林一峰) / 愛如雪 (泳兒) / 愛是彩色的 (周柏豪) / 五十路 (李克勤) / 有你一個 (林二汶) / 追光者 (岑寧兒) / 陽光小姐 / 光之序曲 (Nowhere Boys) / One Punch (RubberBand) /
缺氧 (黃劍文) / Touchscreen (周柏豪) / 上下線 (周柏豪) / 朋友身份 / 3AM (Demo version) (AGA) / 就這樣 / 原來只因深愛著 / 習慣愛你 / 當你走了以後 /
行屍走肉 / 差一點 / 怪人 / 城市人 / 沉睡啟示錄 / 魚仔 / /
古董車 / 靈魂進化 / 我的燦爛 (秦馨敏) / 恭喜你 (李克勤) / 分過手請舉手 / Keep住你團火 / 打不死 /
就當他唱歌 / 黑膠 (李克勤 feat. 6號@RubberBand) / 搖籃曲 / 月光濃湯 (周柏豪) / 不經不覺 / AKB友達 (艾粒) / 給歌迷梁小姐的公開信 (李克勤) /

雖然下週我個榜淨係上呢堆歌其中兩首

點解我回你果個po唔見左...  

日期 : 30/06/2017
時間 : 0945 - 1015
節目 : bagsic

推開世 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-30 10:09
因為小霖6月30日del咗個post 相信就係你呢個

傷心
明明個po就唔係就咁po左條片出黎就算
好似打左兩行野回應你話聽完首歌覺得唔好聽

反OT哦
...
bagfgfcde 發表於 2017-6-30 14:57
同埋話聽always on my mind算

日期: 01/07/2017 (SAT)
時間: 1300-1400
節目: HEHA CHART

01. Come With Me       吳雨霏 Feat. AF ( ...
hehehaha 發表於 2017-7-1 14:15
out霏 0分

日期:01/07/2017
時間:16:15 - 16:45
節目:青澀

永久保存 (陳柏宇) / 固執 (陳柏宇) / 尊嚴 (陳柏宇) / 拍一半拖 (陳柏宇) / 別怕失去 (陳柏宇) / 再見不再見 (陳柏宇) /

罰抄呀唔該
bagfgfcde 發表於 2017-7-1 17:01
呀唔該

用手抄
bagfgfcde 發表於 2017-7-1 17:25
用手寫板ok?

日期:02/07/2017
時間:15:00 - 15:15
節目:怪獸

流淚的怪獸 (live@草蜢Music Walker演唱會澳門站) / 流淚的怪獸 / 如果我們不曾相遇 (五月天) /

究竟蔡一傑唱錯/漏左幾多歌詞?
第一次唱live 班觀眾都係咁去廁所

日期:02/07/2017
時間:23:30 - 23:45

上傳狂 (Fabel) / 一直走 (A-Lin) / We Are One (Hardwell feat. Jolin Tsai) / Come With Me /
Fabel新歌正過安多酚好多

記得首歌兩三年前903播過demo
終於出 lol
ed8671ed 發表於 2017-7-3 23:44
我之前引咗你嘅post去證明首歌幾耐歷史
世界級
nicholashin 發表於 2017-6-29 23:37

miss咗
anyway 原來都等咗差唔多三年。。。
ed8671ed 發表於 2017-7-3 23:51
佢哋幾時肯一年派三首歌……

BB點解?
HOTMAN 發表於 2017-7-4 00:31
Big Brother

日期 : 05/07/2017
時間 : 15:30 - 16:00
節目 : 室內廣播

Stay With You Tonight(林奕匡) /
jose 發表於 2017-7-5 15:44
10000000分
日期 : 05/07/2017
時間 : 16:30 - 17:00
節目 : 愛情小品

愛情小品 (林奕匡) / 難得一遇 (林奕迅) /
Kfmusic 發表於 2017-7-5 17:02
林奕迅係邊個……

挑戰你既容忍程度系列
睇下你可以容忍到幾多首

Part 1 : 唱乜7
心多(勁歌金曲Live) - 鍾欣潼
惡女 - 顏卓 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-5 17:44
係咪專登唔放我呢個list嘅歌
日期:05/06/2017
時間:00:00 - 00:15
節目:挑戰聽覺極限

觀音兵 (林羨淇) / 干干脆脆 (成鎵羽) / 輪候 ...
nicholashin 發表於 2017-6-5 00:06

我對噴歌冇乜研究 印象唔深
點解你個list冇閃光?
bagfgfcde 發表於 2017-7-5 18:21
因為難聽到mute住聽都嫌益咗佢

日期:06/07/2017
時間:12:25 - 13:30
節目:自plug時間

能傷心是種奢侈 (林一峰) / 安歌 (Mr.) / 只好再見 (Mr.) / Touchscreen (周柏豪) / 星光大道 (林一峰) / 光の序曲 (Nowhere Boys) / 人間遊戲 (Mr.) / 我變成我 (林二汶) / 瞎子摸象 (小塵埃) / 本能 (Mr.) / 少少瘋了 (林二汶) / 時間遊戲 (Mr.) / 不敢當 (林奕匡) / Dreamcatcher (周國賢) / 還原成長 (Mr.) / 青春殘酷蜜語 (林一峰) / 中伏 (Mr.) / 一直走 (A-Lin) / 萬物之靈 (小塵埃) / 遠走高飛 (Mr.) / 大城小子 (林一峰) / 致未來的我 (Mr.) / 第一個早晨 (林奕匡) /

小道消息話仲未列曬所有可能性

時間:16:10 - 17:00
節目:愛Nate也愛笑

Mr. Porter (Wong Way Down) / Dubai City Shuffle (Wong Way Down) / Oh How Creative You Are To End Your Set With Rhythm Changes (Wong Way Down) / Story Book (Wong Way Down) / Kat in a Hat (Wong Way Down) / The Everyman (Wong Way Down)

打算上某隻歌
jose 發表於 2017-7-6 17:25
原來你會聽Jazz 邊首

時間:20:30 - 21:15
節目:Coexistence

同在 (小宇) / 慣性取暖 (小宇) / 原來的你 (小宇) / 不好過 (小宇) / 這樣好不好 (小宇) / 所謂的愛 (小宇) / 給我你的壞 (小宇) / 理想時代 (小宇) / 被愛妄想 (小宇) / 我呢 (小宇) / 我們...能回到原來的樣子嗎? (小宇) /

專輯首聽後簡評:
製作甚用心,和音安排及編曲均見心思
電音編曲一般能配合歌曲,但亦有一定錯配處

然而小宇譜寫的歌曲旋律質素不高,副歌往往未能承接主歌建立的氛圍,副歌旋律變化少而不搶耳
部份歌曲的編曲嘗試結合弦樂、鋼琴等流行樂常用樂器與電子元素,但當中的轉折欠流暢
他亦未能配合不同歌曲適切調整演繹方式

評分人數

日期 : 07/07/2017
時間 : 1530 - 1630
節目 : 是日心情

所謂的愛 / 熱浪假期(Twins) / 我最親愛的(張惠妹 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-7 16:26
是日心情=Cum with me
即係你今日想落地獄?

日期:09/07/2017
時間:16:00 - 16:30
節目:Band Sound

還原成長 (live@Yes!ROCK大混戰音樂節) (Mr.) / 時間遊戲 (live@Yes!ROCK大混戰音樂節) (Mr.) / 長路 (live@Yes!ROCK大混戰音樂節) (Mr.) / 從前說 (live@Yes!ROCK大混戰音樂節) (Mr.) / 機械人 (live@Yes!ROCK大混戰音樂節) (Supper Moment) / 一樣不一樣 (live@Yes!ROCK大混戰音樂節) (Supper Moment) /