返回列表 發帖
其實首歌係幾熱門既話題 有廿萬係正常
HOTMAN 發表於 2017-7-6 01:22
咁即係應該跟潮流做歌。。。

Photobucket弱智到覺得會有人為咗其他網站可以出佢哋嘅圖而每年畀HKD 3100........
有排搬相了 苦苦

PLEASE UPDATE YOUR ACCOUNT TO ENABLE THIRD PARTY SHARING
kwanie 發表於 2017-7-7 15:43
UPDATE=課金
要畀嘅錢夠買幾百隻艷羨砌隻霏船環遊世界

現任朋友 纏綿朋友 朋友身份

好多朋友呀
HOTMAN 發表於 2017-7-7 20:33
以前青春頌hit到就一人一首正能量歌
而家原來她不夠愛我Hit就一人一首friend zone歌
又要被人話香港樂壇只有情歌了

Starz People被人告都有心機告Angela

終於update曬個榜既logo
呢排無歌好聽真係好唔想排榜
-Prince- 發表於 2017-7-8 18:28
可以考慮re冠難得一遇、查無此字
週數        冠軍        主唱        亞軍        主唱        季軍        主唱
25        剎那的烏托邦 [1]        岑寧兒        小碎步 [1]        鍾舒漫        兩溝 [1]        鄧小巧
26         ...
dongbb2332 發表於 2017-7-8 20:56
相信又係女人三甲

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]
bagfgfcde 發表於 2017-7-9 00:13
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]

**** 本內容被作者隱藏 ****
kevinlai1621 發表於 2017-7-9 08:08
係咪要黎探你

你唔係記者, 點招待你

而家開tvb or 有線就得

不過都唔會見到我 ...
kevinlai1621 發表於 2017-7-9 13:17
CM特派記者
上office搵你先 雖然唔知係邊

Yan 發表於 2017-7-9 20:19
本帖隱藏的內容需要積分高於 200 才可瀏覽

Yan 發表於 2017-7-9 20:25

bagfgfcde 發表於 2017-7-9 20:47

點解《本能》可以同其他20首歌既主題咁大出入

本身我唔係好care

但屋企發生左d事
真係好需要有份穩定既人工 ....
CunninG 發表於 2017-7-11 21:57
咁其實你已經有答案

其實我一早plan左會走
只不過呢家係時間問題
因為呢份工去到某個位人工就唔再係十分吸引
再加上我呢家做既 ...
CunninG 發表於 2017-7-11 22:37
其實如果你短時間內有經濟需要 即使你再唔鍾意份工/人工唔夠吸引 都唔會立刻quit既
如果個經濟需要滿足或者其實件事唔係咁緊急 咁咪quit囉
當然你一直拎住其他工既offer又另計

本帖隱藏的內容需要積分高於 7000 才可瀏覽

慢慢搵啦
我都搵緊...
John 發表於 2017-7-11 23:58
你仲未有工

原來我之前唔記得左update簽名條link
bb原來最鍾意逆轉
希望個唱會唱
4:11
jose 發表於 2017-7-12 16:01
Kary既笑聲好明顯係笑勁班細路

突然醒起

原來冇upload成績

Diu
HOTMAN 發表於 2017-7-12 19:53
有分別麼

句野有浸陳大文專屬既膠味
一search原來真係佢寫
bagfgfcde 發表於 2017-7-12 20:17
就算係好合理既論點 佢都有能力寫到好似歪理咁 其實係點做到

Um.....冇乜

又好似好大分別
HOTMAN 發表於 2017-7-12 20:04
即係點 :o)
睇翻佢既文筆真係有浸mean bitch既感覺
之前某會員講都冇留意
bagfgfcde 發表於 2017-7-12 22:03
呢種文筆都有佢既市場既

睇完林生個廣告就不其然諗到韋禮安
兩個都係一曲爆紅人氣急升同極速入屋

無腦二揀一 韋禮安定林奕匡

==== ...
-Prince- 發表於 2017-7-13 22:15
起碼林奕匡會出到首你會自plug既歌先啦
相比之下韋生首新歌繼續係無靈魂既

蔡健雅首新既電影歌垃圾到
應該用左5分鐘就hea作完
差過停格20倍 更加唔好講很靠近海呢首神曲 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-14 23:35
由蔡健雅演唱的電影插曲《紫》正式上線,歌曲以電影中孫悟空與阿紫的凄美愛情故事為創作靈感,詮釋心中有愛但卻來不及相守的深深遺憾。歌曲在音樂與製作上斥重金打造,田丁作詞,配樂人波多野裕介作曲,製作人郭頂加盟,此次也是蔡健雅與郭頂的首次合作,二人細心打磨歌曲,小到每句唱詞的表達,精益求精。另外,此曲的製作團隊精良,還與國際首席愛樂樂團合作,達到了聲音與樂器的無縫結合,再加上美國資深后期工程師Ryan Smith的加持,可謂是誠意之作。
歌曲開端便將聽衆置身於幽靜又空靈的環境中,帶有明顯東方元素的曲調猶如撲面而來,代入感十足。蔡健雅低聲淺唱,唱腔冷靜而內斂,淡雅中有種感人的溫度。她的歌聲中帶着詩意的哀嘆與不及的悔恨,帶着絲絲憂傷,輕輕訴说一段悲傷的愛情故事,正如歌詞中所寫,“昨日的情景再浮現,遊蕩在心底,化一縷煙,飄散”,有遺憾,也有惋惜,唱的令人心疼。

原來Yukilovey係祖粉

其實今年樂壇都幾悶
暫時得八首歌想俾十二大 往年呢個時候已經爆爆地
...
bagfgfcde 發表於 2017-7-16 14:22
小道消息話Come With Me將會強搶我個榜至尊
另外仲有3首歌好大機會十大 2首歌大機會十大
由於上年十大有一半係最後一季冠 我當full左架啦

點解佢係祖粉就要訴苦?
bagfgfcde 發表於 2017-7-16 15:47
千嬅無得請佢。。。

如果Serrini派多一首歌就好
bagfgfcde 發表於 2017-7-16 16:07
你re返油尖旺金毛鈴咪得
@nicholashin
等佢慢慢同你講
bagfgfcde 發表於 2017-7-16 16:14
驚。。。。突然被tag。。

佢派左 如果好聽先再re翻啦
而家re黎冇用 若果佢冇新歌

Blaster 小塵埃 去哂邊
上年個個發力  ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-16 16:36
Blaster錄緊新歌 小塵埃應該隔年發力
不過已經有三隊想畀組合三甲

未有膽量主動去聽惡女 我等超級勁歌推介算

大家投左一格格未?
bagfgfcde 發表於 2017-7-16 23:39
投26-30係最好嘅

香港除左謝安琪好似9成女歌手都出過淫歌
已成定局
反而男歌手比較少
期待kwanGor唱yum歌 ...
hehehaha 發表於 2017-7-17 00:26
請支持Jude!

他他他咁yum都支持
果然係最淫會員
JasOh103 發表於 2017-7-17 00:42
你係b會員分身?呢首歌點都唔係yum囉

Dllm 唔好再落雨
jose 發表於 2017-7-17 15:24
啱啱入商場廁所扭乾對襪

我褲腳好濕.. 早知著短褲
jose 發表於 2017-7-17 16:41
落到水浸咁款 踩咗落個大水氹短褲都濕咗……

係呀我住頂樓
John 發表於 2017-7-17 17:31
有丁權

還是想念嘅side track整體好過派台黎香港嗰三首好多

No la 搞滲水ar
HOTMAN 發表於 2017-7-17 20:00
搞到人滲水 so bad

今年編曲人比Adrian定Carl?
JasOh103 發表於 2017-7-19 00:31
Edward Chan

John 發表於 2017-7-19 23:15
等我幫bag會員tag空白格

今年除左顏小姐同秦小姐仲有咩新人...
-Prince- 發表於 2017-7-22 22:01
李權哲可以計新人 所以你已經頒到新人三甲

飲左珍奶訓唔著

你住邊?
得閒嘅話我唔介意幫你叫野食
jose 發表於 2017-7-23 09:56
你唔好咁黑心啦 送外賣既人無辜架

Supper Moment學草蜢出首《完美》 不過都係「我愛你」x1000次更有power

11:36

btw 出得碟未

而家聽慢歌會想有d電子野聽到,否則會覺得好悶

和每天講再見同水晶靈魂唔錯 ...
HOTMAN 發表於 2017-7-23 18:24
話說前排搵左Something Just Like This黎聽
明白到拎一首唔好聽但hit既歌做reference 做既歌唔會好聽

林生出新歌
係咪想叫我唔好自plug第一個祖晨
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 11:38
《有淚多好》同《第一個早晨》同key 未升key前
可以同時上

同時上就會三奪男金 考慮下先
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 12:12
睇黎林奕匡幾高分

啲中一生既英文grammar好得人驚
突然之間好想睇翻自己中一啲英文作文睇下係咪一樣咁廢 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-25 17:03
補習天王

但做唔到青出於藍
bagfgfcde 發表於 2017-7-25 22:45
你勁過我咁多。。。

咩野勁...
-Prince- 發表於 2017-7-25 23:08
寫tag

如果要有孫個孫就要開始罷聽cum with me呢首淫歌
影響思想 教唆人又come又濕 好傷身 ...
JasOh103 發表於 2017-7-26 14:33
如果你唔come 連仔都無 點會有孫個孫