返回列表 發帖
日期 : 09/07/2017
時間 : 15:00 - 17:00
節目 : MLMF TOP20 之 排榜星期日
jose 發表於 2017-7-9 15:08
疑似衛蘭歌名

日期:09/07/2017
時間:18:00 - 18:30
節目:國語力

讓我留在你身邊 (陳奕迅) / 漂向北方 (黃明志 feat. 王力宏) / 演員 (薛之謙) / 我的歌聲裡 (曲婉婷) / 謝謝妳愛我 (謝和弦) / 是什麼讓我遇見這樣的你 (白安) /

日期:09/07/2017
時間:22:30 - 23:00
節目:The End

還不夠遠 (盧凱彤) / 郭源潮 / 這樣你還要愛我嗎 (張惠妹) / 好不容易遇見愛 (楊千嬅) / 好不容易 (方大同) / 一晚長大 (Yukilovey)

呢個playlist幾高質
bagfgfcde 發表於 2017-7-9 23:31
希望你冠完小宇可以讓位畀宋冬野上榜

日期:11/07/2017
時間:23:15 - 23:30
節目:魔鬼

這樣你還要愛我嗎 (張惠妹) / 吃定我 /

其實我唔係真係要分手歌因為給我愛過的男孩們都唔係分手歌
但想要d個feel一致d既歌 ...
CunninG 發表於 2017-7-12 14:59
狠狠

日期:12/07/2017
時間:16:15 - 16:30
節目:DSE放榜特備節目

漫長人生路 (BBCute) / Dream Big (BBCute) / 心急人上 (BBCute) /

有請BBCute送上三部曲 畀所有應屆DSE考生

首先係呢首大師級既《漫步人生路》
相信你地見到咁Cute既BBs 已經唔會再驚任何野
等我節錄部份歌詞鼓勵你地

路縱崎嶇亦不怕受磨練 願一生中苦痛快樂也體驗
愉快悲哀在身邊轉又轉 風中賞雪霧裏賞花快樂迴旋

無論考得好唔好 其實DSE都只係人生其中一個環節 之後仲有好多關卡要過
呢首咁有意義既《Dream Big》教我地「無分高低 無邊關」 應該會聽到喊

經歷過 失敗過 我試過太多 跌倒過 幾多次 我仲有火
邊度跌 我地邊度起番身 有太多夢想做緊實驗

最後送上近年香港樂壇既代表作——《心急人上》
相信大家都好心急想知憑自己成績最終入唔入到心儀既學系
係等待既期間 不妨做下一D令自己開心既事
比如唔鍾意個男仔六尺高但下面得四吋半就霏左佢
每日loop下《Come With Me》
人生其實仲有好多事值得開心既

連換了四五百個造型 至發覺我換了新衣

評分人數

日期:14/07/2017
時間:17:15 - 18:00
節目:新人環節

醒著不醉 (李權哲) / Hide & Seek / 不停手 (李權哲) / Lil Gurl (李權哲) / 滾開 (李權哲) / 你不會說 (李權哲) / 回頭 (李權哲 feat. Zenbo) / 兩顆星星 (李權哲) / 請收留我(拜託!) (李權哲) / 我們眼裡還有對方嗎 (李權哲) /

日期 : 15/07/2017
時間 : 1200 - 1300
節目 : 真•專業推介

宮若梅(薛凱琪) / 沙燕之歌(Supper Moment) / ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-15 12:55
Mr.兩隻碟咁多好歌 竟然係天知道跑出

冇話得呢首好聽/最好聽喎
bagfgfcde 發表於 2017-7-15 14:53
只係估唔到第一次見你playlist出現Mr.新碟嘅歌竟然係呢首

日期:16/07/2017
時間:15:30 - 16:10
節目:tag辛棄疾都值1000分

Intro (草東沒有派對) / 醜 (草東沒有派對) / 爛泥 (草東沒有派對) / 勇敢的人 (草東沒有派對) / 大風吹 (草東沒有派對) / 艾瑪 (草東沒有派對) / 等 (草東沒有派對) / 鬼 (草東沒有派對) / 在 (草東沒有派對) / 山海 (草東沒有派對) / 我們 (草東沒有派對) / 情歌 (草東沒有派對) /

曲詞編各方面其實都調較到好符合大眾口味 難怪會紅得起

點解有啲黑有啲藍
bagfgfcde 發表於 2017-7-16 16:17
未上榜係黑 上榜係藍
非派台歌唔bold 派台歌bold

日期:16/07/2017
時間:16:30 - 17:00
節目:Remix Time

超級火炭麗琪 (FOTAN LAIKI feat. N.O.L.Y + 大埔奶其 + OTAKU MOBB + 柒羊 + Ah Fucc) / (Budweiser EDM Remix) / 是他不配 (DJ Koo Remix) (孫盛希) / 好心分手 (亢奮版) (盧巧音) / 日落日出 (Christmas Evening Remix) (周柏豪/連詩雅) / 高山低谷 (同行版) (林奕匡) / 小城大事 (女子十二樂坊伴奏) (楊千嬅) /

日期 : 16/07/2017
時間 : 2100 - 2130
節目 : bagsic

每個眼神都隻身荒野(郭頂) / 帶我去一個陽光普照的 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-16 21:28
怒抄我個榜 5分

2100-2115
花約

失約(Twins) / 有約(Twins) / 朋友以上(Twins) / 不愛之恩(Twins) / 加油(Twins) ...
dongbb2332 發表於 2017-7-18 21:16
用15分鐘聽完20分鐘嘅碟 可見隻碟難聽到要飛住黎聽

日期:19/07/2017
時間:00:15 - 00:30
節目:定驚

奇怪 (林欣彤) / 藍血人 / 喜劇之王 (李榮浩) / 怪人 /

日期:19/07/2017
時間:22:30 - 22:45
節目:點解非洲女人可以咁正

I'll Be With You / Come With Me / 吃定我 /

日期:21/07/2017
時間:11:45 - 12:15
節目:Break

Papercut (Linkin Park) / One Step Closer (Linkin Park) / 告別完再聚 (鐵樹蘭) / Chop Suey! (System of a Down) / Escape (PsychoSkull) / 人間失格 (Maniac) /

日期:21/07/2017
時間:12:30 - 13:00
節目:Extended Break

光影 (Instinct of Sight feat. Kitlo) / 落花 (逆流) / Bring Me To Life (Evanescence) / Numb (Linkin Park) / In The End (Linkin Park) /

我都唔算特別鍾意 不過覺得愁滋味算係OK高質啦

Like A Gun (2016)13>05>(2017)07>09>09
深淵 08 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-21 15:42
獵 12>10>08
深淵 20>18>11
愁滋味 20>XX>XX>14>09

2100-2115
遺憾只可以講對不起, 如你偶然記起這個我

森山大道(湯駿業) / 只談喜愛不談戀愛(湯 ...
dongbb2332 發表於 2017-7-21 21:17
第3首到而家都未有Lyric Video/MV 慘

0000 - 0030
仿佛我靈魂被擄走

千千萬萬個我 / 我懷念的你 / 你不是真正的快樂 / 快樂很慢 / 慢 ...
ed8671ed 發表於 2017-7-22 00:31
愛GEM
下一首係咪Yumiko嘅舞吧!舞吧!

日期 : 22/07/2017
時間 : 15:15 - 17:15
節目 : MLMF TOP20 之 排榜星期六

Come With Me / 放棄治療 / 還 ...
jose 發表於 2017-7-22 15:28
支持8

日期:24/07/2017
時間:08:00 - 08:45
節目:屍首

一 (AGA) / I'll Be With You / 我的宣言 (周柏豪) / 時間做證 / 遠在咫尺 (陳奕迅) / 夕陽武士 (Nowhere Boys feat. Cheronna@Super Girls) / 孽 (麥浚龍) / 長相廝守 (ToNick) / 自療 / Children Song (周國賢) /

時間:10:45 - 11:00
節目:新歌進場

有淚多好 (林奕匡) / 安全感 / 暫時未能接通 (未能接通) / 撫心自問 /

時間:20:00 - 20:30
節目:其實呢排既新歌唔差

花季 / I'll Be With You / 風鈴的味道 / 時間做證 / 吃定我 / 風鈴的味道 / 有淚多好 /

你漏左紫
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 20:22
呢首好聽咁多
https://www.youtube.com/watch?v=MWC4BigXLWE

你漏左呢首
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 11:33
呢首最好聽
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 20:28
先生有事嗎?

唔知安全感算唔算新呢
我覺得越loop越正
JasOh103 發表於 2017-7-24 20:46
呢首都ok
恨上癮好聽
dongbb2332 發表於 2017-7-24 21:10
點解可以唱得咁難聽
未執vocal前應該有2/3首走音

會執得勁過時間做證?
HOTMAN 發表於 2017-7-24 21:26
成首電音咪o岩你

推介多首畀你聽:https://www.youtube.com/watch?v=V40KH20Hvhw
而家聽慢歌會想有d電子野聽到,否則會覺得好悶
HOTMAN 發表於 2017-7-23 18:24

日期 : 25/07/2017
時間 : 1930 - 2000
節目 : 係時候RE冠一首

剎那的烏托邦(岑寧兒) / 說再見了吧(Supper ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-25 19:57
個個星期都叫人畀十大嗰首放棄治療呢?

日期:25/07/2017
時間:03:30 - 04:00
節目:那夜的嬅歌

深息 (楊千嬅) / 出埃及記 (楊千嬅) / 電光幻影 (楊千嬅) / 深息 (Minor Classics Live) (楊千嬅) / 一個人的童話 (楊千嬅) / 煉金術 (Let's Begin 演唱會) (楊千嬅) /

日期:26/07/2017
時間:04:30 - 04:45
節目:那夜的外語歌

Despacito (Luis Fonsi feat. Daddy Yankee) / Shape Of You (Ed Sheeran) / Castle On The Hill (Ed Sheeran) /

到而家都唔明點解係Shape of You hit

因為全世界都好bad taste
唔似得你咁識聽歌
JasOh103 發表於 2017-7-26 08:11
唔係囉

日期:27/07/2017
時間:00:00 - 00:30
節目:為一生找證據

尋找消失的過去 (黃劍文) / 冒雨 (小肥) / 時間做證 / 嫌疑 (孫盛希) / 我不能忘記你 (林憶蓮) / 有淚多好 / 像我這樣的一個雅茲迪女子 (關心妍) /

2330-2400
一期一會 陸

秋天蒙太奇 (陳綺貞) / 剎那的烏托邦 / 很晚的晚安 / This is Love (周興 ...
-Prince- 發表於 2017-7-26 23:59
睇黎孫盛希終於有得上你個榜

日期:27/07/2017
時間:02:00 - 02:30
節目:失蹤的凱彤

少女時代 (陳凱彤) / 二見不合 (陳凱彤) / 出手 (陳凱彤) / 歡樂小姐 (陳凱彤) /

我仲等緊E3不整架

咪上過嫌疑lor
-Prince- 發表於 2017-7-27 19:13
竟然淨係上過呢首 佢首首都好正!

1300 - 1330
SATURDAY VIBES

Someone in the Crowd / I Don't Know I Don't Care / Hide & Seek  ...
ed8671ed 發表於 2017-7-29 13:29
支持李生同符生

日期:29/07/2017
時間:23:15 - 23:45
節目:可有K歌不押韻

越難越愛 (吳若希) / 愛近在眼前 / 性情中人 (JW/蘇永康) / 離家出走 (衛蘭) / 自療 / 你死我活 (J.Arie) / 花季 /

日期:30/07/2017
時間:04:00 - 05:00
節目:英文勢力

Fancy (Iggy Azalea feat. Charli XCX) / Work (Iggy Azalea) / Work From Home (Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign) / Worth It (Fifth Harmony feat. Kid Ink) / Sorry (Justin Bieber) / Baby (Justin Bieber feat. Ludacris) / How It Is (Wap Bap …) (Bianca Heinicke) / Friday (Rebecca Black) / Last Friday Night (T.G.I.F.) (Katy Perry) / See You Again (Wiz Khalifa feat. Charlie Puth) / Praying (Kesha) / Green Light (Lorde) / Magnets (Disclosure feat. Lorde) /

全部都好正!
HOTMAN 發表於 2017-7-30 14:15
原來你愛Friday

日期:30/07/2017
時間:18:00 - 18:15
節目:那年夏天

宇宙最強 (Cookies) / 我們的合唱歌 (2R) / 明愛暗戀補習社 (Twins) / 金睛火眼 (Freeze) /

2300 - 2330
邊一個發明了返工

I Don't Know I Don't Care(Janice Vidal) / R.E.M.(Siufay) / Ea ...
ed8671ed 發表於 2017-7-30 23:31
第二首等咗勁耐都未派台

日期:31/07/2017
時間:14:15 - 14:30
節目:曝露年齡

流星雨 (F4) / 你要的愛 (戴佩妮) / 情非得已 (庾澄慶) /
1030-1100
好後悔上年請左呢幾首歌食白果

孤雛(江海迦) /
dongbb2332 發表於 2017-7-31 11:00

Your Favourite Song...
孤雛 - AGA (6票)
dongbb2332 發表於 2016-12-27 20:59
慘得過你馬走AGA個獎

支持!
bagfgfcde 發表於 2017-7-31 14:59
CM其實有專業視光師 (唔係我) 要唔要搵佢驗眼?

多謝你呀熱男
JasOh103 發表於 2017-8-1 09:24
你同熱男咩關係

日期 : 01/08/2017
時間 : 1545 - 1615
節目 : 近排好聽少少既派台歌

一直走 / Come With Me / 霸氣情歌 / ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-1 16:13
支持很晚的晚安

日期:01/08/2017
時間:19:00 - 19:30
節目:新歌進場

內外 (小肥) / 能見度 / 愚蠢 (殷穎怡) / 嬋娟 (符瓊音) / 裙姊 /

內外個旋律抄返冒雨係咩玩法
今年出道嘅女新人應該唱兒歌都走音

日期:01/08/2017
時間:19:45 - 20:00
節目:Rhythm

The Way I Are (Dance With Somebody) (Bebe Rexha feat. Lil Wayne) / 悟空 (方大同) / 自戀自在 (盧巧音/Fabel) / 歇斯底里 (林宥嘉) /

吳雨霉
代表作品        
《愛是最大權利》(2004)=>間唔中聽
《愛你變成恨你》(2006)=>唔聽
《逼得太緊 ...
dongbb2332 發表於 2017-8-1 21:14
支持氣聲霏

係時候聽返首家變
dongbb2332 發表於 2017-8-1 23:08
究竟你收左Frenzi Music幾多錢

唔聽都知原子邦妮正啲!
今年谷佢地上三甲先
bagfgfcde 發表於 2017-8-2 09:17
九唔搭八到呢

日期 : 02/08/2017
時間 : 1200 - 1245
節目 : Gin Lee好聽既歌 (有排名)

1. 今天終於一人回家
2. 如果牆 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-2 12:45
光環十甲都無