返回列表 發帖
本帖隱藏的內容需要積分高於 9000 才可瀏覽

反對
應該食三哥
jose 發表於 2017-7-26 20:48
搭車先有得食呀

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

隔咗成年先出MV  lol
jose 發表於 2017-7-27 20:52
其實Heyo把聲好唔親民 不過支持陳家樂 5分
冠邊隻歌好
A. 分過手請舉手
B. Come with Me
John 發表於 2017-7-27 21:10
A
反對老seafood

而家先發現原來二珂(2 all)咁狼毒
希望人地dse科科都level 2
bagfgfcde 發表於 2017-7-29 17:43
小宇(U)都好衰

好多粒星星好多人拍手個個係咪你...
-Prince- 發表於 2017-7-29 23:44

希望今個星期一格格re上榜拎十大
當日未派未聽剩係睇歌名已經覺得應該十大
然後8月開始熱播I dont Know I D ...
hehehaha 發表於 2017-7-29 23:52
上一隻第一plug無冠但有至尊碟既專輯好似係《我的快樂時代》

你咁計上年JPOP第一plug Gotta Get High冇冠喎
真。第一plug穿花蝴蝶咪冠左 lol
hehehaha 發表於 2017-7-30 00:56
拎至尊碟o個年第一首派台歌

陳奕迅 - 海膽
hehehaha 發表於 2017-7-30 12:14
誰來剪月光 仲噴過思念做宵夜……

原來當年派左兩首神曲...
點解今次隻碟一首都冇派 ==
bagfgfcde 發表於 2017-7-30 21:37
因為小宇終於有自知之明

《朋友以上》份歌詞會唔會太萬能key

暗戀人就「明明喜歡你 為何竟退避」
友達以上戀人未滿就「良朋是否都愛做戲」
熱戀緊就「常致電 慰寂寥 默契好到令別人討厭」
就分手就「陪著你 即使似即若離 偏不想放開你」
分過手請舉手就「而熱戀的總會分手」
做返朋友就「情人可一秒鐘捨棄 長伴一生只有知己」

Maniac新歌硬tag Killing Me Softly
Ban

小宇出不好過既MV都唔出原來的你既MV{: ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-31 17:40
本帖隱藏的內容需要積分高於 6910 才可瀏覽

所謂的愛真係好難唱得好聽
啲尾音好難搞
bagfgfcde 發表於 2017-7-31 20:14
期待你學二珂靠翻唱出道

聽完裙姊之後
已經唔想聽李榮浩新碟
bagfgfcde 發表於 2017-8-1 15:42
應該好似韋禮安咁 光環掉下來後就出堆唔知做乜嘅歌
利申未聽裙姊

其實你係男定女
Kfmusic 發表於 2017-8-1 20:27
禽獸有分性別架咩

我都好肥
bagfgfcde 發表於 2017-8-1 21:12
黑人問號

自傳係咪要派到出下隻碟先停 :o)

惡女 / 小心女人(鄭秀文) / 烈女(楊千嬅) / 分過手請舉手 /

since emily = miriam,
cherry = sammi? {:1_1 ...
JasOh103 發表於 2017-8-3 09:29
而家乜新人都話係楊千嬅接班人 但無新人係容祖兒接班人
容祖兒地位不置疑!

做乜咁快冠美之
屮SiU霖屮 發表於 2017-8-3 15:04
袋住先啦 燈神再數index就out得
若果為咗返工而take兩日8半堂是否唔明智....
jose 發表於 2017-8-3 16:13
住hall嘅話可能都接受到

睇遊園地個Lyrics Video由旺角行到去觀塘已經流曬汗

有好多歌要上

很晚的晚安
Hide & Seek
有囡多好
時間做證
遊園地
光年之外

...
bagfgfcde 發表於 2017-8-3 18:48
未上榜歌曲高質過上榜歌
希望李權哲高分過秦馨敏

淨係上光年之外就得架喇
其他唔使上
dongbb2332 發表於 2017-8-4 00:01
很晚的晚安明明都係女人歌

咁大你一年Lu sad
Kfmusic 發表於 2017-8-4 19:28
仲以為你出咗黎做嘢

呢個台入面會有乜po????
bagfgfcde 發表於 2017-8-4 19:56
咁快想知

我似32咁你應該係64
dongbb2332 發表於 2017-8-4 21:02
佢唔應該有歲數 因為佢理應死左

死左都計冥壽喎 -_-"
kwanie 發表於 2017-8-4 23:58
佢連父母都食。。。邊有人計咩冥壽。。。。。

哎唷唷
大半個共和都反倪 典算
jose 發表於 2017-8-6 09:54
好慘 竟然得大半個共和反倪 明明應該全個共和都反

上左和每天講再見 冇上兩溝

I'm so pure lor
HOTMAN 發表於 2017-8-6 11:22
不如我地一齊重溫HOTMAN's Music Picks既走勢
《兩溝》3>3>3>3>3>3>3>9
《和每天講再見》2>2>1>5>5>5

**** 本內容被作者隱藏 ****
dongbb2332 發表於 2017-8-6 17:05
汪明荃

#一定唔會係林奕匡!
dongbb2332 發表於 2017-8-6 17:52
林奕匡《有人共鳴》隻碟既歌咁hit 可見任何性別/性傾向既人都會聽林奕匡既歌架喎 ^^

好似得你一個聽喳喎.....
bagfgfcde 發表於 2017-8-6 17:57
不如你望下你自己今個星期冠邊個歌手先講野啦

原來第一個早晨係有人共鳴隻碟既歌...
Hidden track黎?
睇過 check下先

到底係邊?
...
bagfgfcde 發表於 2017-8-6 18:00
咦原來我之前個post打漏左d野
簡單黎講 好多人都會聽林奕匡既歌 包括你 ^^

「媽媽好喜歡聽英文歌,小時候常聽她在家播放。尤其記得Carpenters的《Top of the World》,曾經以為是一首很快樂的歌--“I’m on the top of the world/Looking down on creation/And the only explanation I can find/Is the love that I've found/Ever since you've been around/Your love's put me at the top of the world”。至後來媽媽才告訴我,唱者Karen Carpenter其實沒有過着快樂的人生,因為過於執著身型,以及沒有得到媽媽的愛,患上神經性厭食症並引發心臟病而死⋯⋯我才恍然快樂的表面有着如此悲傷的故事。
自己第一次感覺悲傷和孤獨是在外國讀書的時候⋯⋯如常走進廁所,突然一班當地高年班同學衝進來用污水淋我。校園欺凌其實好嚴重,她們特別針對新人,我也不知自己為何成了眼中釘!那刻無力反抗,哭也不懂。自始,我築起了一堵牆,下課後直奔去做兼職,放工後直接回家,不見任何人,不要朋友。我想,自己一個何以不可?
但原來在以為絕望的時候,便會找到一個出口⋯⋯我無聊到一個人自彈自唱拍片放上網,就是要慶祝不快樂。沒想到因而被現在的經理人發掘了,當上歌手。
媽媽為我起了名字Merry,跟一般的串法Mary不同,好簡單的想法是希望我有快樂的人生。但經歷過悲傷,捱過了,我才知道人要得到真正的快樂,一定要學懂和不快樂相處。」

創作歌手 Merry Lamb Lamb

熱到融
Kfmusic 發表於 2017-8-7 14:02
立秋

好懶寫tag
其實係唔識寫
JasOh103 發表於 2017-8-7 22:38
你直接寫「林奕匡 有淚多好」就ok

9-11,12-2 ,4-5 ,6-8
Kfmusic 發表於 2017-8-8 22:05
試過星期五8個鐘 最尾嗰堂漫長到

如天註定我們 走到盡頭
用力撞壞那天門 親手自救

在分手後,手機難免不停地loop他的Facebook、Instagram……在看到他把感情狀態改為「單身」時,先是手震, ...
HOTMAN 發表於 2017-8-11 00:51
睇黎你想鼓勵CM會員唔好add你Facebook同Instagram

277:449:111:21
但佢自己add人Facebook囉
hehehaha 發表於 2017-8-11 12:57
你accept左佢再unfriend佢?

本帖隱藏的內容需要積分高於 1234 才可瀏覽

下?! 本身原來無ga
hehehaha 發表於 2017-8-11 15:07
04>02>06>09>01>02>10>18>03
年尾通常會有堆歌衝入十大

邊首。。。
Kfmusic 發表於 2017-8-11 17:47
I don't know, I don't care

上月31歲生日嘅幸福人妻吳雨霏(Kary),日前同老公洪立熙(Brain)去咗美國甜蜜遊,人妻仲不時在ig貼靚相,恍如花生騷!上周六(8日),小夫妻回港無耐又穿情侶裝做連體嬰去中環ifc拍拖睇戲。其後見Brain攬住跌膊愛妻入超市買餸,人夫全程出手揀料,專揀有營食材,似想槽肥fit爆身材嘅靚老婆呢!

甜蜜遊返港無耐,見少陣都唔得嘅洪氏夫婦周六下午又去咗ifc恩愛放閃。當日Brain與洪師奶穿上藍色牛仔布情侶裝,先去睇場4點半《蜘蛛俠:強勢回歸》,睇完接近7點,小夫妻就轉入超市買餸,煮飯仔夠健康又可以二人世界嘛!見叉完電返港嘅Kary超薄妝容光煥發,跌膊人妻小鳥依人黐實丈夫,man爆Brain有默契一手攬實愛妻入超市。兩人早已揀了一車食物,在counter取回購物車後,再揀啲新鮮蔬果。負責下廚嘅洪師奶任由老公發辦揀食材,Brain就揀了一包菜芯、薯仔、蒜頭、洋葱等,然後再去揀鮮肉、牛奶、芝士、栗米片、乾糧等,食得有營!行逛半小時,洪氏夫婦排隊走人,人妻在Goyard tote bag內取出環保袋裝嘢;丈夫負責畀錢拎餸,夫唱婦隨。

跌膊Kary與丈夫Brain買餸煮飯仔,人妻聽晒honey話,全由男方揀料。
Brain揀完薯仔,又揀蒜頭等好熟手,似乎成日同老婆一齊買餸喎。

下週冠軍歌可能係開榜以黎最難tag既一首

恭喜呢首歌
bagfgfcde 發表於 2017-8-12 23:38
咁呢首copy幾句歌詞都叫tag到既……

唉 算
果幾廿分
要唔要都罷
反正已經+左3
dongbb2332 發表於 2017-8-12 23:53
實質AP少Adjusted AP 10次 班DJ應該憎首歌憎到癲

李幸倪 - 和每天講再見
385,950 views

吳雨霏 - Come With Me (feat. AF)
215,003 views

FOTAN LAIKI -  ...
HOTMAN 發表於 2017-8-15 13:08
而家啲點擊率inflate到我覺得要除10睇

點解可以唔派R.E.M.

林生首新歌得5千幾
JasOh103 發表於 2017-8-15 14:28
林家謙?