返回列表 發帖
原來天天狼人殺係apple store落左架
玩吧啲人又咁低質
唔知用乜玩狼人殺好 傷心 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-16 20:50
今日同中學同學telegram玩狼人 係十人局以村民級既身份成為最後一個生存既人 強勢carry村民

某男歌手一拎就拎男金好唔好
-Prince- 發表於 2017-8-16 22:36
估唔到你咁鍾意吳_坤

排隊List :
遊園地
少年他的奇幻漂流
黑色星期二
給男神的面書
如果青春不會有盡頭
愛情動作神功
內外

...
bagfgfcde 發表於 2017-8-17 08:36
支持五、淑、男

但顧慮還要趕約會 竟不察覺是苦是甜
HOTMAN 發表於 2017-8-18 12:26
唔好聽呢首廢歌 你心情就會改善

原來Maniac《一三》句說話唔係「愛的價值」而係「所有野都係假架」
雖然首歌愈聽愈正

今年上半年啲碟真係...
真係好好聽既係一隻都冇
咁落去點頒專輯獎
...
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 22:01
樂觀D啦 你上年五隻得獎專輯有三隻9-10月出

上年五隻都好聽過今年暫時最好聽既同在 點算
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 22:32
請支持仲未有上榜歌既We R Mr.!

呢隻係我度大熱 1.001倍
除非KARY出碟
jose 發表於 2017-8-20 22:53
We R Mr.好似係次熱 大熱係Songs of Love
支持吳雨霏出Come With Me單曲
隻碟有紫/停格級數嘅歌可以byebye先
jose 發表於 2017-8-20 22:56
放心 一定有

嘔 難得一遇同愛情小品大扣分
jose 發表於 2017-8-20 23:22
但呢兩首好聽過有淚多好 ^^

預計Tanya未來五隻碟既音樂路線係
1. hiphop
2. Dance-pop / EDM
3. experimental
4. metal
5. Punk

就黎攻陷哂各種音樂風格
支持蔡健雅突破!
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 23:38
其實Tanya無論唱Reggae、Jazz、Opera、Blues定Country都會有金曲獎女歌手提名架啦。。。

U mad?
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 23:42
會唔會係你太敏感 明明只係講佢既音樂永遠深得金曲獎評審歡心

希望tanya唱gangsta rap
相信難佢唔到
jose 發表於 2017-8-20 23:52
但應該爭唔到獎
Brutal Death Metal會更適合佢

現階段的Kary完全是「憑感覺」造歌,她笑言:「我已經2年冇出歌,一直想找新音樂試下,Alex fung 一直都有畀demo我,但一直未感動到我,直至《Come with me》的melody出現,好形容到我現在的心情,很有tgif的感覺,做音樂咁多年,每次都想有突破,但依家嘅階段真係唔想太多計算,所以決定要呢首歌。」歌曲特別之處,是由Alex Fung先創作Melody,再交由藍奕邦先後5次填詞,「歌詞睇落好簡單,但越簡單越難填,今次melody好強,歌詞不能太蓋過音樂,填詞反而更難,其中一句『捨棄未來﹑擁抱片刻』,呢句好形容到我。」

「沒有計劃」的Kary,除了與音樂監製Alex Fung合作推出了新歌外,並未有考慮今年內推出新專輯,更沒有計劃在香港舉行演唱會。「好多人問我幾時開,我都好掛住,我覺得紅館係歌手成長的地方,經歷由準備演唱會到正式站上台,係一個成長過程。今年都唔會了,今年在內地有幾場演唱會,希望內地演唱會熱熱身,看看下年會怎樣!」

說到這裡,Kary又提起自己造歌時的樂趣,好希望與Alex Fung保持輕鬆的工作環境,「佢係一個香港少有的個性監製,明白市場需要啲乜,我入錄音室好需要熱身,今次唱45分鐘就完成錄音,我好掛住錄音室,2年冇入過去了。我想同Alex fung keep住呢種曲風,我唔會排除再唱情歌,但想做新啲嘅吳雨霏音樂。」

邦邦填份詞填左5次 霏霏入錄音室45分鐘就收工

本帖隱藏的內容需要積分高於 9300 才可瀏覽

發生咩事?
harryharry 發表於 2017-8-21 21:49

can't see
harryharry 發表於 2017-8-21 21:57
原來你係見到我有個hide就問我咩事 頭先assume左你睇到

咁即係咩事,我差成500分
harryharry 發表於 2017-8-21 22:00
不如你refresh個page睇多次?

**** 本內容被作者隱藏 ****
harryharry 發表於 2017-8-21 22:03

無意發現原來某人強姦左《推開世界的門》呢首歌
要聽原版定驚

聽住韋禮安既新電視劇主題曲先好無
CunninG 發表於 2017-8-22 22:55
呢首算係咁啦 雖然都係聽到眼訓

咩情況 新聞好唔流通
HOTMAN 發表於 2017-8-24 01:51
可以望下澳廣視同愛暪日報
有個Facebook group「澳門高登起底組」都好多怨氣

簡單黎講 氣象局勁遲先話發八號 幾個鐘上十號風球 好多人做唔切準備
於是澳門好多地方無水無電無通訊 交通近乎癱瘓 仲死左最少八個人
12歲ja wor。。
bagfgfcde 發表於 2017-8-24 09:40
Child prodigy?

澳門英皇娛樂酒店
hehehaha 發表於 2017-8-24 20:15
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

At17又話暑假出歌!
就黎九月啦

JOOX播完520就播復刻回憶

完全高下立見

苦苦 好想out某幾隻歌 但真係百聽不厭out唔落
-Prince- 發表於 2017-8-26 21:57
林XX既歌又真係百聽不厭既

點解去到wk35姓鄭個位人瑞仲喺三甲
JasOh103 發表於 2017-8-27 01:02
唔准你話鄭融係人瑞!

高質fans :
祖粉
bagfgfcde 發表於 2017-8-27 11:24
AGGER
賴爽 發表於 2017-8-27 11:37
林奕匡霏常興奮!

反霏可恥
-Prince- 發表於 2017-8-27 14:36
全力支持Come With Me喺你個榜有雙位數上榜週數

咁咪會超越推開世界的門
唔可以!
bagfgfcde 發表於 2017-8-27 15:22
你唔係以為霏霏未超越楊婆婆下話

又係啲CM人聽歌高尚既論調
bagfgfcde 發表於 2017-8-27 16:26
你係咪話緊我

本帖隱藏的內容需要積分高於 5645 才可瀏覽

汪阿姐又提到,作為藝人身不由己,唔想再有政治問題影響自己,又表示自己是受害者,但自己仍然守住香港。 ...
John 發表於 2017-8-28 01:18
唔想有政治問題影響自己 所以去做政協

萬水千山總是情

給我一個吻
玫瑰玫瑰我愛你
夜來香
何日君再來
Ja Jambo
水仙花
美麗的時光

金絲雀
...
艾石仔 發表於 2017-8-28 10:21
無明成皇后

為Jiu如ChingC無被派台默哀兩秒
kwanie 發表於 2017-8-28 16:14
夠歌組銅啦 利申未聽新歌

又難怪,美廁同KAY把聲其實幾似!
酷愛903 發表於 2014-8-8 11:53
唔怪得佢地近幾年都唔再認真唱歌

希望林奕匡同Jay Fung組隊band 好驚布生拎既獎仲多過匡匡

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
去左咁多次OCAMP 都未聽過campfire 廣東歌
matthew1990 發表於 2017-8-31 09:56
係咪My Bonnie is over the ocean嗰類唔跟音樂嘅campfire

啲人懶得諗新野
用番啲舊野就算
matthew1990 發表於 2017-8-31 22:16
campfire有跟音樂跳既 亦有唔跟音樂跳既
咁唔跟音樂跳既「歌」來來去去都係o個D 咪好似好無新意

苦唔見左空港 mi-re-do同小日子
艾石仔 發表於 2017-9-1 00:31
你一日都食好多杯麵喎

SAD 做佐22年學生 終於冇得再用學生證冇得再用學生優惠
去游水要比正價/_\ 去睇戲要比正價/_\ 食飯冇得食學生餐/_\
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-1 19:09
我真係恭喜你呀

我覺得我再聽I'll Be With You會想冠

bagfgfcde 發表於 2017-9-2 23:45
原來你反鄭姓人士

最上鏡小姐到底邊度上鏡...
bagfgfcde 發表於 2017-9-3 22:15
咩黎架

我要ban你
electric 發表於 2017-9-4 06:28
引人懲罰返你

作詞: 周耀輝 (感謝各位同學的初稿)

唔 我唔知喎 好似好悶咁囉
不過喂 阿Winnie借咗幾隻碟俾我喎
有《獨家試菜》《十蚊菜》同埋《我的鐵蓋》
我想今晚一口氣煲曬佢 唔瞓覺囉

已經好難想像而家會再有咁既對答

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

點解當年我會寫得出咁噴既post

諗緊俾某廣東歌至尊好定俾某國語歌至尊好
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 21:18
支持Siu Yuen fight低周二珂

呢首垃圾過主啦

支持翻唱我首候選至尊歌既歌手
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 21:23
https://www.facebook.com/SiuYuenEric/videos/625944154270090/

原來你候選至尊歌係呢首 @616.1314

音樂100分 演唱1分 但都想聽