返回列表 發帖
你哋講嗰堆快歌都唔似有可能唱,尤其是花好月圓嗰啲,好奇怪。
如果真係可以有啲少唱嘅快歌或中板歌,希望 ...
Serendipity 發表於 2017-10-9 23:14

揚媚隻碟超正,我每次聽都唔洗skip歌
有生之年好想聽佢唱一次big band既 小島 呀

慢歌:
我錯過了甚麼/直覺/友誼萬歲/乾脆/字跡/手信/洋蔥/曾幾何時/親/我不要你愛我/只要為我好/仲夏夜之夢/冬天的故事/零號/深息/快樂與哀愁/友誼小姐/塔羅迷/慢.熱……北海道夏/學習街童/我是羊/一個人的童話/稀客/藍與黑/咬唇/舊地/真愛開玩笑/電光幻影/Single/我等我在/超齡/水月鏡花/我的生存之道/亦舒說/陌路/一葉舟/明日再會/我在橋上看風景/麥芽糖/All About Love/沒關係不是愛情/高我
怏歌:
花樣+年華/繼續努力/夏日戀人/內有惡女/吹牛娃娃/放煙花/照相本子/還未夠快/家有幾米/啼笑因緣/忌廉溝鮮奶/吵我/偷吻杜魯福/詭異/毅行/別阻我開心/大慈善家

明明仲有大把歌揀~有1/4以上咁就正正子了~~
kenny1102 發表於 2017-10-9 23:49

如果會唱上面個堆,die hard 呢世都會死而無憾了

喂,唔準漏佐  「一千零一個 / 傷感真相 / 缺陷美 / 曾幾何時 / 台北夜沒有車 / 扭到十」 架

悶死班保險佬
gooloo 發表於 2017-10-10 00:07

一於開個紅館史上最minor既演唱會

btw 其實三面台780蚊去到數字行會唔會已經仲難睇過19 20嗰啲高起咗嘅位... 以前讀書年代冇錢未試過三面台 ...
myungwon 發表於 2017-10-10 00:08

row 9好似已經係高起佐既位?

row 9開始係固定果d樓梯位每上一行高一級果d
aRh3i 發表於 2017-10-10 00:39

姐係row 9以下都係紅色摺凳?

我愛壞人/讓我重新愛上你/因為愛上了/我很好...
成隻碟仲高質過AMUSIC D廣東碟~~

BTW~我次次都SKIP我 ...
kenny1102 發表於 2017-10-10 00:08

一定高質過甲記個三隻碟喎可能隻碟擺佐好多時間係台灣製作同宣傳,所以成隻感覺係好台灣feel

我ok喎,不過我猜你不會又的確算係全碟最唔好聽個首既

箭嘴係row 2附近, 指唔到實際行數
係唔同嫁, 個個人3面台既行數名都唔一樣, 以往正常係用綠閘做正面方位 ...
aRh3i 發表於 2017-10-10 00:14

邊度睇到佢用藍閘做正面台?

我以為一直都係固定係一個閘

你地覺得有邊 d星必定會去睇呀??
佢地睇 show係免費定要比返錢??
河童妹妹~ 發表於 2017-10-10 14:30

夕爺
應該唔洗錢? 坐panel位個d

對住舞台既係50-59, 係藍閘
平時正面係60-69(綠), 其他兩個係40-49(紅, 9成四面台公售放出黎既位, 亦姐係望屎忽), 70-79(黃)
三面台/鑽石台既字母行會跟正面閘叫法/啡閘, 紅館入口設於地面, 其他入口都係要先上一層

ps. 64-65段既row12-15係加出黎既位, 應該都係紅色摺椅, 果個位本身係無位坐, 平時d 知名人士坐既大海報位置
aRh3i 發表於 2017-10-10 01:08

係喎,唔記得佐睇row數添
又學到野了

正面山頂考唔考慮得過...
myungwon 發表於 2017-10-10 01:24

9衝喇直頭要

支持呀
難得有個千嬅吹水帖演唱會討論post
John 發表於 2017-10-10 11:13

我一定會做洗版王炒熱呢度
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

吵我應該幾高知名度
假假地都叫廣告歌
同埋都算有beat
可以夾Wonder Woman

想睇千千唱色惑 ...
John 發表於 2017-10-10 11:16

你都係想睇班色惑大隻仔dancer姐  

係就MINOR 到盡啦, 佢一向SIDE TRACK 好聽過主打
火鳥場場唱PLS, 我係呢首未聽過LIVE ...
wchild 發表於 2017-10-10 11:16

火鳥係神獸黎,神出鬼沒
就算主打,好多都冇唱過

其實坐得太前 要抬起我的頭來咁睇都幾辛苦
John 發表於 2017-10-10 11:22

問過坐側田位既人未?

還好唔係開鑽石三面台,睇得仲辛苦
Nathan 發表於 2017-10-10 08:07

鑽石台真係世界級垃圾既台黎,唔明點解會有呢D反人類既設計
上次睇慧嫻,坐row21,唔算好側咋,已經睇到好辛苦,全程俾天花吊住舊大喇叭擋住,
個台中間塊plasma既visual係完全睇唔到,我想像唔到坐再側d個幾段既人係點睇
影d相要左cut右cut上cut下cut先見得人,自從個次之後,發誓除非美瑞開,唔係以後紅館三面台都唔會去睇

你已經做緊
反OT 好奇代瑞瑞點樣再突破AAL & LB
wchild 發表於 2017-10-10 16:04

請多多指教

今次新班底,有fran9,high king,雖然話carl同美祖合作三次紅館已經見底,
但同美瑞都係第一次做紅館,突破唔知有冇,但應該會幾新鮮,同埋呢幾個都係出名搭台靚,排舞型既人黎,幾奇袋喎

今時今日既千嬅
有時都估唔到佢會做咩出黎嚇我地一跳
John 發表於 2017-10-10 11:13

最驚又跳老舞,又fing下手,對腳企定定唔郁

吵我應該幾高知名度
假假地都叫廣告歌
同埋都算有beat
可以夾Wonder Woman

想睇千千唱色惑 ...
John 發表於 2017-10-10 11:16

吵我 同 詭異 邊首好un D?

就算千千搵葉劉、梁美芬、希拉莉、默克爾同文翠珊伴舞,我都要睇色惑!!! ...
John 發表於 2017-10-10 16:27

新年流流入完場要洗眼既?   

鑽石台睇過一千零一次衛蘭
個次坐地面但偏後既位
感覺還好
但真係要對正台,對唔正好唔掂

三面台而坐側邊得一次謝安琪
條頸好辛苦

唔明點解而家d人咁鍾意開三面
John 發表於 2017-10-10 16:29

budget有限
人數少,適合第一次開紅館既歌手
三面台要記既位少
就返巡迴既三面台
谷場數

仲有無第度有得討論???香討有無千嬅討論貼??
河童妹妹~ 發表於 2017-10-10 17:32

X登有,個post都有唔少人討論,當然冇呢度咁多人,亦有唔少料係從呢度copy過去
X討都有,但上面D嬅粉走得8899,已經唔再活躍,都有人係度開佐個post,但冇乜人討論,多數係圍插
X討太多老seafood,個度已經變作歌手互踩討論區,新歌手不如舊歌手,大陸歌唱節目討論區,基本上可以無視

佢咁論盡,都係企定定唔郁好d
happychicken 發表於 2017-10-10 20:08

三面台好D掛? Let's Begin個台真係睇見都牙煙,幾驚佢會叉錯腳

加加場幾號開始賣?
ericp222 發表於 2017-10-10 21:44

12/10

我驚開完演唱會之後,會唔捨得呢度
happychicken 發表於 2017-10-10 20:09

再等到2020年佢開25週年囉

而家CM紀錄係Let's Begin 94+33=127頁
JayantL 發表於 2017-10-10 22:10

2個post加埋  
584,859 個click rates
6,299 個 comments     

但LB成個台既design真心覺得靚
相反三面台既design唔會特別得去邊
aRh3i 發表於 2017-10-10 22:32

我坐row 10其實唔係好睇得曬個台有幾靚
我見坐山腰D人影既相拍既片真係幾靚,燈光好震撼

20-18行最靚~
果日比張飛千嬅簽, 佢話,,,嘩你買到20行,
個位好靚

但佢無理到我個block係側過側田{:5_135 ...
艾石仔 發表於 2017-10-10 22:38

第一次後悔坐咁前,第一次後悔坐近panel位

係角位?

其實想問下..之前唔係話拉闊係同人山人海合作咩 點解好似無左件事咁既

今次個演唱會要睇好睇啦...佢呢2次開咁密..下一次起碼4-5年之後先開...到時50歲真係跳唔郁色惑啦
放空 發表於 2017-10-10 22:39

我都好想知,同埋拉闊好似冇晒聲氣,一d消息都冇,下個都開show喇

你慌佢間無良公司肯放過25週年呢個機會唔幫佢開?
如果呢次冇病冇痛順利舉行口碑又好的話,下次一樣咁難買飛

Sign...人地d唱片就夾住concert一齊出
佢就永遠晒度氣先出

希望唔好plug晒先出,如果唔係邊黎咁多side track
mychart- 發表於 2017-10-10 23:04

永遠都話唔夠時間,冬天的故事,make up夠係兩個星期整出黎架喇

明明開演唱會期間出碟先最谷到燒量

話唔定佢到時專心湊仔呢
kelvinyu188 發表於 2017-10-10 23:12

torres都返緊小學,大個仔,唔洗點湊架喇

或唔定個天比佢再有第二胎~
佢四十四歲前陀b"
河童妹妹~ 發表於 2017-10-10 23:22

佢唔係雪佐卵咩

角位
最側邊既780蚊, 仲要排左成晚先排到個垃圾位
艾石仔 發表於 2017-10-10 23:35

好慘,對住大電纜
我係等城網最後個次放飛執死雞的

話說,除左演唱會同唱片,大家有無美瑞新電影既消息啊?
Gary 發表於 2017-10-10 23:54

年尾有2個大show,有新戲都腰推佐喇喎

聽Billboard radio千嬅訪問,

千嬅話2018年出大碟,最近收左隻歌,原來係cy kong 16年前寫比千嬅但比rejec ...
Nathan 發表於 2017-10-10 22:53

CY Kong既都reject?佢d歌又高質質素又穩定喎

會唔會係Reject 而家呢首揀左姊妹?
ricnature 發表於 2017-10-11 01:11

但係佢話係華星個陣喎

btw, 睇佐條片,真係覺得d音樂人好錫佢,好野都留俾佢先

如果有埋佢前妻作歌就好la,好希望演唱會都有jean chien既歌,好想她成功了他沒有改一改加返d抖氣位咁唱一次live,想再聽照想本子、慢熱北海道夏
joshua 發表於 2017-10-11 05:55

阿Jean好似好耐都冇新作品了
真心好想聽一次她成功了他沒有,好想知邊個可以改得掂首歌
慢熱 呢排聽返真係正到痴線
以前係鍾意萬紫千紅ver多過cd ver,依家係調返轉

聽日開賣啦,,,好緊張呀
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-11 08:32

城網到依家都未有聽日加場既page  

仲要係24號毒L睇
BTW 好彩我執到31號內部霏
艾石仔 發表於 2017-10-11 09:10

但聽人講24號好正喎
個種驚喜係難以言喻

希望佢今次首場唔好咁多蝦碌

人山人海 好似得阿于有聯絡 (我估ONLY)
wchild 發表於 2017-10-11 09:39

阿于次次都係音樂顧問or統籌,今次應該都係

明哥都有去let's begin架,at17都係
但就好耐冇聽過jason既消息

對上一次合作已經係火鳥隻碟了

我估今次明哥都會去睇

希望千千d飛繼續比世界各地fans買哂!
巡迴演唱會有望新增新德里站!
John 發表於 2017-10-11 09:11

姐係今次會唱 不認不認還需認 喇

係咪專登想遲啲講,等南亞人趕唔切排隊
thm 發表於 2017-10-11 12:31

照計佢地都一早收晒封,去排隊喇喎
佢加場張poster上面都有印埋個開賣日期
同埋我覺得佢地收封會俾我地更早

等睇聽日加場開賣後,其他場次跟住跌價
gooloo 發表於 2017-10-11 12:57

扑直最好,可以執死雞

側田之後美瑞之前個期到依家都未有人攞,唔通真係吉佐?

jason 係咪同過千千一齊?
04年果陣好似好感觸咁

反OT 仲未有 SEATING PLAN?
艾石仔 發表於 2017-10-11 13:08

唔係hehe咩?

反ot,好奇怪,係咪見前面個期冇人要,又攞佐,改係加前面? 唔加27-28 (純ff)

要唔要羅湖站???
John 發表於 2017-10-11 13:11

有羅湖站咪又係炒炒炒,邊輪到你地買飛

邊會呀

唔知佢會唔會做特別嘉賓唱小霏俠呢
定又比男嘉賓(吳業坤??)唱 ...
John 發表於 2017-10-11 13:13

可唔可以唔好出現!!
情願比比鳥都好過佢,起碼個樣賞心悅目得多

佢係HEHE 咩?
反OT : 可以再多次小飛俠
wchild 發表於 2017-10-11 13:24

一直都以為個堆人都係喎
反ot: 佢其實都又唔少合唱歌,其實可以每晚搵一滴比較新既歌手一齊合唱呀

飽滿愛

初見
花好月圓
萬語千言
星之碎片
有愛錯無放過

wchild 發表於 2017-10-11 13:41

其實我記得 呢?
火紅火熱 呢?

有羅湖站 可以攞林鄭個交通津貼!
一邊炒飛賺錢 一邊補貼交通費 大樂呀 ...
John 發表於 2017-10-11 13:46

我驚你通宵訓街都搶唔到飛呀,最後連時間都蝕埋

一路以為人山人海入場券就係
你估好似某個反嬅會員,低質到連人山人海都唔知係乜仲要衝出黎_咩

唔知有冇人山人海成員做band member呢???
John 發表於 2017-10-11 13:47

我都覺得係,個個都似係
人山人海都唔知?

我估未必有,除非好似美祖美吹咁專登請Ellen黎彈吉他

跟住全部搵哂丁子高唱
一晚一首
John 發表於 2017-10-11 13:47

諗起佢個chok樣都得人驚
分分今次會唱最新個首國語合唱歌