返回列表 發帖
唔講真係唔記得色惑災難原來已經咁耐歷史
myungwon 發表於 2017-12-31 00:21

我哋係唔會忘記色惑帶俾CM眾美會員既集體回憶

已唱左兩首啦啵
aRh3i 發表於 2017-12-31 00:22

WM?

你想方丈又嬲豬
matthewyky 發表於 2017-12-31 00:22

再幫方丈做個囉,方丈的人瑞十六宗罪演唱會

我買搭正一點 MUSICBREAK 係倒數
不過想聽佢唱你是唯一 我是之一 ...
cch 發表於 2017-12-31 00:22

我之前都講過好想佢唱呢首㗎

首國語歌佢仲記唔記得㗎

昨晚氣氛真係high到痴線,坐近山頂都好好氣氛

尾場cm嬅粉揮手區
8283 發表於 2018-1-1 23:34

揮手!
今晚要將31號晚嗌到僅餘既聲嗌爆紅館

唔該今晚 1001,Single,超齡通通同我唱佐佢

3RD ENCORE,最好全場坐定定
oreo 發表於 2018-1-2 03:07

只要fans club唔走就有機
31號晚啲人開始走,都係fans club non stop咁係度嗌佐3個字啲人先開始一齊嗌瑞瑞先出返黎

仲有閃靈 好不容易遇見愛
係甘先
siongguan 發表於 2018-1-2 10:19

我等我在都要

下次開唔該找返咬唇同小星星條數

今晚氣氛應該係咁多場最正
aRh3i 發表於 2018-1-2 10:30

想知瑞瑞今晚會喊幾多次

勁想今晚可以由頭到尾都大合唱
aRh3i 發表於 2018-1-2 10:51

洋蔥要開手機電筒靜靜聽

我希望有稀客 1001 傳說中的MR
wchild 發表於 2018-1-2 10:55

冇錯,補償返31號全部唱大路嘢俾我

回復  Jacz

其實數你都係靜靜聽好d
8283 發表於 2018-1-2 11:00

數你一入intro就失守狂開水喉

肯亞徐昨晚有去睇

我最後的歌
wchild 發表於 2018-1-2 11:04

仲有親嗰段Interlude,  嗰水喉真係失禁式咁噴

大家今晚唔好遲到,等佢可以罰少啲錢,唱多兩隻歌

其實佢都無罰過錢
過左十二點先要罰
aRh3i 發表於 2018-1-2 13:42

唔係喎,有人話依家好似係11點幾已經要罰錢

唔要超齡得唔得
醒醒定定今晚encore d衫唔好咁醜
jason567 發表於 2018-1-2 14:54

超齡正喎

宜家邊幾場有錄影???
721AXA 發表於 2018-1-2 15:03

31有錄,同埋對比返邊場既衫同31號既一樣就知嗰場應該都有錄

見到一大班crazy ghost既人入場

丁生班frd又霸曬啲靚位

Green zone 63段 row 21有一行四人開場到依家一直係度大聲吹水, 想用支Bon bon棒塞落佢地把口度

冇1001

D 人叫我等我在, 之後千嬅已經唱左一句話應該唱到
問埋band 都摷緊譜, 我拎起機準備錄
千嬅再問我等我在o ...
aRh3i 發表於 2018-1-3 00:20

綠區最近舞台嗰邊啲人真係同對面fans club一個天一個地,瑞瑞係過黎唱歌都可以冇乜反應

今日完全冇31號叫得咁齊囉

講氣氛31號完勝
ho_ 發表於 2018-1-3 00:33

係,31號一開波已經全場自動波high起身

以後買飛都唔知點算, 想坐點但冇氣氛
坐後先有返dd咁-.-
aRh3i 發表於 2018-1-3 02:13

不如以後CM嬅粉搵人內部訂喇

回復  Jacz

我地下次組團睇
8283 發表於 2018-1-3 03:30

反正CM嬅粉個個都睇尾場㗎喇

痴線,仲未得閒loop啲片就冇曬,演唱會後遺症靠曬啲片㗎

親原本真係冇乜感覺,俾佢唱完之後呢幾日喪loop.
matthewyky 發表於 2018-1-3 21:59

同佐兩個街客frd睇佐兩場
兩個都問我親係咩歌,話好好聽,係咪新歌黎

我都覺得live版既親冇得輸,呢個Key先有feel,CD ver嗰個key太高太惡頂

回復  Jacz

尾場果日飛返英國,sad!見證唔到余文樂合唱。
黃家正 發表於 2018-1-3 18:45

做乜唔睇埋先走

手信其實唔轉得,佢同小城大事係呢part個故事係連接既。我等左手信接小城好耐,今次終於做到。所以有時我 ...
powerful 發表於 2018-1-3 22:22

係,應該用返原來個編曲或者編得再爆啲,跟住倒數放煙花就完美喇

其實新世紀福音戰士同烈女嗰part都有同樣既問題

因為大家唔係比較其他女歌手,係比較返千嬅自己之前既演唱會。

All About Love 係一個不可重現既奇蹟,Le ...
powerful 發表於 2018-1-3 22:39

我睇Let’s Begin冇喊,但今次睇佐兩場都喊到痴線
特別係數你,親嗰段幾分鐘既片都喊
唔係話佢今次做得好過Let’s begin, 而係佢今次啲歌同啲visual graphics 係好夾,
係會好吸引到你認真去睇同聽,仲有一樣好重要既嘢係321今次既音效係tune得好過let’s begin
音樂同瑞瑞把聲係平衡得好好,lets begin啲編曲編得太full同rich, 好多時瑞瑞把聲都俾啲音樂cover佐,dance medley特別明顯

我係我呢個arrangement 真係令呢首歌有番生命 我d朋友話好好聽 dl番黎聽lol ...
eldrian710 發表於 2018-1-3 22:45

我嗰frd都話好好聽
同埋嗰visual effect真係好靚好啱首歌
但我發現嗰effect其實係reference佐一個英國歌手既MV,嗰歌手美瑞都好鍾意

我都勁鍾意,可惜唔係呢場

28號encore簡直係民間傳奇,只此一晚
powerful 發表於 2018-1-3 23:16

我睇31同尾場,雖然都有唱其他場冇唱過既歌,但聽唔到1001真係好唔甘心
仲有嗰條令我地聽唔到我等我在既PK

其實根本就蠢左啦,千嬅冇可能用我等我在做ending song,所以一定可以聽多一首,急咩呢? ...
powerful 發表於 2018-1-5 01:20

根本我等我在就係stand by list度,真係俾條PK累死

講起就火都黎
oreo 發表於 2018-1-5 04:48

係現場仲嬲,明明已經清場佐兩句,又同隊band傾曬準備唱㗎喇,點知問正個PK

還我我等我在
wchild 發表於 2018-1-5 10:10

下次要再早啲發起我等我在等你唱行動

今朝發夢千嬅落返去之後又再上返黎唱我等我在
aRh3i 發表於 2018-1-5 11:53

好想返返去31同尾場

講真,當時我真係有d驚嗰條友會俾人打~ (好在佢附近貌似都係街客親戚朋友比較多) ...
llggjj 發表於 2018-1-5 11:57

如果佢坐我前面我會用支Bon bon棒bob佢個頭

開多次!!!
John 發表於 2018-1-5 13:20

唔知等到幾時瑞瑞先再有機會開聖誕跨年show了

但千嬅放緊長假,唔知會唔會拍,連派唔派台都係一個問號
stone@stone 發表於 2018-1-5 16:57

連首歌錄起未都係一個問號

家燕媽媽果晚成9點幾先入場返埋位LOL
matthewyky 發表於 2018-1-5 16:45

係咪抗議瑞瑞唔讓個期俾佢

楊千嬅好似最唔care mv,最好的債歌詞mv升格做official mv夠膽死
來生舞大慈善家1st plug mv都無個
動地 ...
mychart- 發表於 2018-1-5 17:12

色惑 個MV好重皮喎

相信今次都唔好曬
有拉闊又有紅館再加咁多操肌片
黎緊5plug都有著落 ...
mychart- 發表於 2018-1-5 18:07

講開又講,其實今次拉闊會唔會出碟?

以華星三寶去搶個期可能得
Nathan 發表於 2018-1-5 20:30

千奇唔好呀,如果係華星三寶開,就平日嗰日期已經夠難搶飛,如果開聖誕跨年我唔敢想像會係幾難搶

寧願佢hea下先錄, 爛聲錄歌唔好聽
Nathan 發表於 2018-1-5 20:31

隻新碟應該又要等到2019

我覺得佢自己唔會再開聖誕跨年
分分鐘紅館已經black list左佢lol
次次d人都唔肯走lol ...
aRh3i 發表於 2018-1-5 20:40

想佢開次四面台呀
然後dance medley好似LB咁high到企曬起身

仲講三寶......今次二寶齊齊失踪
swl 發表於 2018-1-5 23:17

Eason都話有飯局,梁炳又做乜唔黎

之前話開套戲係華星三寶,又冇佐件事

因為唔係唱片公司出錢吧
mychart- 發表於 2018-1-5 23:33

近年拍得最好既MV算唔算係 好不容易遇見愛?

其實都要appreicate 瑞瑞仲有heart 去做一個project
其實個mv 拍得唔hea
wchild 發表於 2018-1-5 23:43

我都覺得幾正嗰MV、可惜首歌太多負皮