返回列表 發帖
究竟有冇機會全版千嬅
全盛時期既楊千嬅一分鐘可以引幾多人入黎放低正評

...
John 發表於 2015-1-27 00:14

全盛時期既美瑞就連cool hot hit都幾十萬點擊率

係, d價位升得超勁, 興幸自己係第一場開場前已收左張row a
aRh3i 發表於 2015-1-27 00:23

尾場依家牛牛賣緊咩價?

閃靈, 小星星, 自由行, 明日再會, 我係我, 深息, 嬅存, 火鳥, 最後的歌, 曾幾何時, 直覺.....是但中一首我 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-27 00:23
我想聽我係我,最後的歌,唔知尾場encore最後一首有冇機會係最後的歌

決定長駐此POST, 直到刷新記錄為止
Kyle_ 發表於 2015-1-27 00:21

你係至好講,成日都玩失蹤

我哩幾日上返去都係睇相但好驚訝咁冷淡
Kyle_ 發表於 2015-1-27 00:31

啲post好多一個留言都冇架我都估唔到咁冷淡

千千CD rom揮手
adrianou0328 發表於 2015-1-27 00:31

hi~

其實大家仲記唔記得n年前有個美瑞forum叫悅嬅軒?

哩個POST 每頁都見到你起碼五個REPLY
Kyle_ 發表於 2015-1-27 00:33

你睇我既積分咪知我係呢個post留低幾多腳印

最多人地upload片/錄音,打句 thanks
Nathan 發表於 2015-1-27 00:33

我唔夠積分,入唔到去睇download post

女 above 60%   男裏面feel 到好多hehe. 由其一pair boy嗰啲.
matthewyky 發表於 2015-1-27 00:41

聽得楊千嬅既男人,應該有80%係hehe

嬅麗緣唔好唱ar,聽CD la
joshua 發表於 2015-1-27 00:39

X2
首歌幾悶下
啲詞又難記

今日又換幾套衫
第一日藍色果件好靚
ho_ 發表於 2015-1-27 00:46

換咗幾多套?

要我係千嬅既歌入面揀10隻真係好難
佢好多歌 唔同階段聽有唔同感受 唔同時候最鍾意既都有唔同

係有某幾 ...
John 發表於 2015-1-27 01:00

我既top 3深紫色 / 零號 / 藍與黑

不過真係唔同時期有唔同感受

同埋好多歌係愈大個經歷多咗先愈體會到份詞講既野

380, 售1300 2張 ~第30行
966 發表於 2015-1-27 01:05

呢個價同開show前差唔多wor

專登上去睇一睇
我竟然仲記得自己係cafe既account同密碼

睇返真係少左好多人
Meridian個排既caf ...
John 發表於 2015-1-27 01:14

我有段時間唔記得咗,用forget pw先登入到

其實成個甲音樂時期都好顛特別係呢度

日日鬧甲音樂+泥生

炒飯,我差啲唔記得咗

咁留意我要訓教, 返工, 做野, 出街ma
Kyle_ 發表於 2015-1-27 01:14

訓教

未興forum舸陣有咩千嬅的祈禱。
kenneth 發表於 2015-1-27 01:16

呢個我真係唔知呀

最後的歌都唱過好多次,不如試下唱深紫色做第一首encore咪唔使回水嚕。 ...
kenneth 發表於 2015-1-27 01:15

佢如果肯唱深紫色,我會鳩嗌出嚟

咁你係咪啊
Kyle_ 發表於 2015-1-27 01:21

大人既野細路唔好問

我發現呢版9成都係男人
   哈哈
ho_ 發表於 2015-1-27 01:22

9成都係hehe添

千嬅係同期女歌手入面hehe指數係最高
個幾年同屬一線既陳梁(同埋聽99-08年歌成長個代既容祖兒)無得比{:1 ...
John 發表於 2015-1-27 01:24

唔知千嬅既hehe指數高唔高得過Sandy?

Why not HOCC ??? 我以為佢多啲hehe fans?
matthewyky 發表於 2015-1-27 01:26

佢本身都係同志,多係正常的但美瑞係直女,咁多同志粉絲,幾奇怪下

蘋果近年都好愛千嬅下
mychart- 發表於 2015-1-27 01:29

一傳媒有個資深記者係楊千嬅死忠嚟架

row d, $4500兩張. 真係好顛
aRh3i 發表於 2015-1-27 01:30

估唔到人瑞都可以賣到呢個價

Hocc只係吸she she ..
  Hehe都聽千嬅或joey
ho_ 發表於 2015-1-27 01:31

上次去睇Hocc, 好多 TB

三套都有
  第一日靚啲
  可能佢太多sponsor..
ho_ 發表於 2015-1-27 01:30

到時要統計下一共換咗幾多套衫
係咪依家開紅館興每日唔同衫?

Exactly ..
好難揀十首
不過我會揀友誼萬歲 / 冰點 / 笑中有淚

佢啲歌可以聽一世 ...
ho_ 發表於 2015-1-27 01:35

我近年聽唔厭既
除咗 深紫色/藍與黑/零號

仲有大熱的 假如讓我說下去,水瓶座(可能自己都係水瓶座),姊妹,悲歌之王
仲有成隻冬天的故事

今晚仲唔係假如。。。
mychart- 發表於 2015-1-27 01:46

我都買假如

之後可能有木偶奇遇記/最後的歌/咬唇

可能係十成  
因為我仲未見過唔係hehe既千嬅fans 死忠fans
ho_ 發表於 2015-1-27 01:46

我其實都想講十成架,驚有人走出嚟插我咋
我識個啲千嬅fans都全部係hehe

笑中有淚 my all time 飛佛

我曾經瘋狂聽, 瘋狂感動既都好多, 數唔哂了
親之後中間斷左兩年, 楊小姐其 ...
John 發表於 2015-1-27 01:48

親,星星同學會,light me up,我到依家都係零印象
唔知點唱

最可圈可點係將返工, 做野, 出街分開擺
究竟有咩要做
John 發表於 2015-1-27 01:49

好似好兒童不宜

其實今次最欣賞千嬅真係係快歌O個PART.....
無諗過千嬅跳得咁好....
更加無諗過千嬅跳得之如仲顧到VOCAL... ...
roderickchan 發表於 2015-1-27 01:50

有冇氣喘呀

雖然係流料, 首詞真係作得唔錯
同是流料仲有「朝花夕拾」

cm+其他音樂forum真係由化一出狂鬧到a ...
John 發表於 2015-1-27 01:50

朝花係邊期出? 我唔記得咗
以前好顛,成日驚佢遲派歌搞到年尾食白果
日日上cm check住啲ap

記得08年年尾撈月亮個陣,日日check

鬧完aal之後到wonder miriam又鬧,甲音樂唔聽粉絲講派邊首歌,成日亂派,
個陣成日走去甲音樂官網個forum度留言,搞到最後個forum要摺埋

鬧得最高潮係遊艇個期,個陣真係令到我地好失望
個個都想佢快啲完約走人

我都好似未,可能我識得直仔少。
joey直仔死忠就大把,近年佢hehe死忠都真係多咗,求其演唱會插幕男男吻 ...
kenneth 發表於 2015-1-27 01:58

做咩要大字報

睇美祖no.6 dvd鬥唱歌贏咗電話個個好似都係hehe

咁到底新碟係想唱別人的故事,定玩情義結續集?雖然以前金牌已經成日fake人。
諗起原本話“難過要笑“係 ...
kenneth 發表於 2015-1-27 02:09

金牌個期話出國語碟都冇咗件事

一個歌手可以咁hea待自己嘅唱片,講埋出口,都算係一個可一不可再嘅經歷。據悉all about love首歌係佢自己 ...
kenneth 發表於 2015-1-27 02:24

佢個陣仲係moov live度話有諗過唔再唱
佢個三年真係又黑暗又樽頸

原來係咁架,我都奇怪,以泥生既品味,冇可能做到aal呢啲咁有格調既演唱會架

呢個真係笑死

個三年既千嬅差過以往唔少, 但娛樂性都相當高 ...
John 發表於 2015-1-27 02:25

係好顛囉,日日都「邋」興fans

個三年係幾娛樂性架
同埋真係 陪同佢失望又期待

完全唔係我地認識既楊千嬅囉

佢個三年雖然音樂作品好差
但見報率真係超高
幾乎日日都見報,好離奇

講起遊艇,當時話王菀之特地作隻“月亮說“畀千嬅做“有發生過“續集,但天王覺得唔March隻碟,隻碟其實係 ...
kenneth 發表於 2015-1-27 02:28

我記得電台訪問個陣千嬅都幾鍾意月亮說但唔知個原因係因為咁

佢個三年個三隻碟我到依家都唔知係咩主題

學林夕話齋“控制慾完全出於獸性“。
aal唔知係係純好彩定千嬅唔畀佢亂搞,以黎老闆作風,乜都親力親為㗎 ...
kenneth 發表於 2015-1-27 02:33

痴線架佢
將俾衛蘭個啲野俾晒千嬅唱

個年離奇地903好鍾意呢首,我記得年尾ap好高下

08 09日日都話自己好忙但除出碟乜都無做過,戲都無拍。
kenneth 發表於 2015-1-27 02:35

人瑞前排咪話個排冇人搵佢拍戲

可能個排佢都掛住同丁生拍拖

所以我08年等極佢冇新歌果陣都竟然質疑左自己鍾意千嬅咁多年係咪只係一個習慣
好彩後尾搞埋moov ...
electric 發表於 2015-1-27 02:38

我都係,其實個陣係對佢啲音樂好厭惡
眼見個年 Kay/Joey/Ivanna/Hocc 佢地既音樂質素全部都好高
而一向以高質素見稱既美瑞竟然出埋啲垃圾,好失望

千嬅叫佢唔好揌咗首歌,不如盡快自己出咗先,我成日妄想點解唔等多幾個月做新碟首派,分分鐘成就高好 ...
kenneth 發表於 2015-1-27 02:40

但係個陣好似已經4/5月喇喎,再等會唔會太遲?

其實當時真係好憎呢三隻碟
但係今時今日拎番出黎聽又覺得係另一番風味
尤其是meridian揸 ...
electric 發表於 2015-1-27 02:40

我到依家都好少聽呢三隻
特別係遊艇
我唔敢聽,雖然個陣都係狂loop原來過得很快樂

您講aal? 舸年明明首歌恰恰好嚮死線度同埋女歌手ap係第三。
kenneth 發表於 2015-1-27 02:43

係呀
我記得aal同化都幾高ap

千嬅好似拗親隻腳
roderickchan 發表於 2015-1-27 02:28

下? 咩事
幾時既事?

其實07年d歌都仲幾好聽
08-09真係差d... 偏偏TVB o係呢兩年比最受歡迎女歌星佢
但係佢拎TVB最受歡迎女歌星 ...
hechart 發表於 2015-1-27 02:43

07有化,陌路,aal,幾多人聽下
08真係冇乜人聽
個年人地個個女歌手啲歌都好好聽
係得佢既唔好聽

08俾最受歡迎女歌星佢真係搞到佢俾好多人插
我諗佢自己都唔估唔到tvb咁大整蠱

繼續努力我記得呀,前排仲係呢度提希望佢唱

演唱會口碑好 隻歌又唔錯(起碼想像唔到Janice會點唱AAL)
加上其他歌手都播哂上去 新歌又唔係Meridian既 ...
John 發表於 2015-1-27 02:44

Meridian中間幾plug真係幾慘烈

可能903都想造下年尾女歌手大混戰

癡埋咗箇生意人道,當然特別有生意頭腦,特別識經營自己,期待千千再造經典! ...
kenneth 發表於 2015-1-27 02:44

人生智慧都高咗

個陣執到隻明日再會已經好安慰
感動到傻左
延續到而家都仲好鍾意明日再會 抽返出黎隻歌曲詞編都唔好{:4_ ...
John 發表於 2015-1-27 02:46

一直都覺得明日再會林若零份詞好堆砌,其實初時我係覺得勁悶,係攞完最受歡迎女歌星,唱咗之後先ok鍾意

今晚睇完, 8成滿only :(
千嬅把聲都有80分, 但忘詞情況實在太犀利 ._."
烈女個part唔好睇...色惑頭一段仲要 ...
hihi 發表於 2015-1-27 02:49

唔係好信佢會咪嘴喎佢寧願走音都唔咪嘴降key架喎

八成? 我聽人講幾full下

moov live個版本我幾鍾情,無咗幾句廢話。
個陣啲人話似“為何他會離開你“ ...
kenneth 發表於 2015-1-27 02:51

純良的愛往往也碰灰 同 為何他會離開你 呢兩句係幾似