返回列表 發帖
好似話佢今晚出黎行得好慢
electric 發表於 2015-1-27 02:54

唔係下話? 跳舞有冇事?

“繼續努力“佢自己嚮facebook道share過,話仔仔中意唱,又話個mv原來係hocc喎,其實個箇係tvb版本。 ...
kenneth 發表於 2015-1-27 02:59

幾時架,完全唔知

佢真係好多Hehe Fans,係男既應該都係,只少我知既都係 袓又係勁多,去佢地演唱會見到勁多,只 ...
nickymuk 發表於 2015-1-27 03:02

bingo

08年放咗嚮七仔有售。
kenneth 發表於 2015-1-27 03:03

好似賣咗2萬隻

同埋個陣報紙話佢搶咗janice既大廈外牆廣告牌

您咁講係表示香港多hehe?
kenneth 發表於 2015-1-27 03:04

唔止香港, 係根本呢個世界係會有愈嚟愈多hehe

其實play it loud就應該收埋入去至係,畢竟都重新錄過。
kenneth 發表於 2015-1-27 03:25

邊度有得聽返普普樂團版既繼續努力?

乜凌晨3點都咁多post
我由5十幾頁開始追post都見唔到有人講繼續努力呢首歌,以為無人記得添

08真係得明日再會好d, 撈月亮我都係麻麻
09就麥芽糖, 橋上都ok
其實tvb果兩年比千嬅都應該係唔想美祖破梅姐紀錄je
偏偏就o係千嬅低谷果陣先比佢.. 真諷刺
hechart 發表於 2015-1-27 03:32

有,係呢兩頁都有人提起 「繼續努力」

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=7387&extra=&page=34

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=7387&extra=&page=37

睇到相覺得佢笑得好開心好甜 :)

不過近年千嬅的確"媽媽"左
(睇番上年年頭 d 雜誌啦,
個樣擺唔番以前 d 好 cool 個 d pose,
依家做番陣野又擺得番 haha)
我睇番05、06年個陣仲怪

唔知點解成日著到自己咁老成
依家carry 女人味都 ok既,不過千嬅既笑容真係殺曬   

深紫色先係歷年黎既一大奇案
永遠都話個 song list 有永遠都唔係演唱會出現

---------------------------------------
睇埋條片啦 千嬅好可愛
mix_nzi 發表於 2015-1-27 06:47

其實佢06年個個頭真係幾肉酸下

深紫色佢都話揀咗係佢個8首wish list個度架

其實尋日千嬅8:30開show
唱到11:30
唱足三個鐘
真係好抵睇
jason567 發表於 2015-1-27 09:14

昨晚好準時開show喎希望晚晚都係咁,咁encore可以唱多幾首

唔制啊尾二場我要譚伯啊
nicknicknick 發表於 2015-1-27 09:30

uncle tam嚟緊新年都開show喇,咁想睇佢咪買飛入場支持佢囉
仲晼晚都買一送二大粒星添

尋晚聽開場前熄燈o個一下既歡呼聲已經知道有 d 大鑊
頭兩晚全場歡呼勁大聲勁多螢光棒
尋晚目測入座率 >90% 但係比起頭兩晚少左好多螢光棒
歡呼聲都細左好多 明顯勁多街客/派飛
wildchild 發表於 2015-1-27 10:41

我睇片都覺得開場冇第一場叫到咁大聲
但係我睇啲人係山頂拍既片,螢光棒好似俾第一場仲多呀

尾場唔會啦, 個氣氛應該比頭場更勁!d死忠留到果場一次過去
Kyle_ 發表於 2015-1-27 10:43

唔該尾場encore到12點!!!

微博Sammi fans 已經公 雞 緊人瑞
siongguan 發表於 2015-1-27 13:26

未開show前已經四出攻擊喇
咁多年都唔化

其實有冇人記得夢裡的人????
呢首係咪連CD VER都冇??
kenny1102 發表於 2015-1-27 14:06

呢首好似只有 99年 903狂熱份子音樂會有收錄live版

好想睇SAMMI X 千嬅
唔知唱咩呢!!
但冇飛啦..
ho_ 發表於 2015-1-27 14:28

好想睇 X2
仲有學友

可能唱終身美麗?

Source? 唔好嚇人...................... 難得今次咁訓身跳舞
wildchild 發表於 2015-1-27 14:37

昨晚佢出紅館,班fans係場外等佢,拍咗片
同埋話佢昨日一完show落舞台就即刻敷冰

我都覺係終生美麗 哎呀 好想衝去買飛
ho_ 發表於 2015-1-27 14:38

應該都係呢首掛,又萬人大合唱

頭先check咗下
$680/$380都係得返單丁

輪椅位就一直都係  所選區段的尚餘座位正有其他顧客選取,暫時未能提供所須的座位

定會係上一次流淚呢@@
aRh3i 發表於 2015-1-27 14:38

正路應該係終生美麗,始終比較多人識

我諗mi fans 比祖粉 (喺數量上)更dislike Fa.
matthewyky 發表於 2015-1-27 14:42

米粉應該比祖粉更dislike美瑞
講既說話難聽十倍,多數係人生攻擊

攻啲咩?
kenneth 發表於 2015-1-27 14:48

以前就咒美瑞流產
開show前係美瑞微博留言話torres咁樣衰一定係試管嬰兒
仲叫人瑞唔好係微博貼相,個樣老過dodo姐
開完第一場話人瑞件衫抄sammi
今日就話美瑞借sammi賣飛

我見到都係 係諗緊一個人去好唔好咋
ho_ 發表於 2015-1-27 15:00

我開咗幾次睇都見唔到輪椅位有飛,同埋已經show咗少量出嚟了我都想一個人去山頂睇下啲燈光有既震撼

李逸朗。
kenneth 發表於 2015-1-27 14:45

救命, lauge die!!

其實早期FA真係好唔主流~~

而家真係冇咩邊個歌手可以咁樣行~
kenny1102 發表於 2015-1-27 13:50

睇下 到此一遊
再對比下同期既女歌手就知

可能一首獨唱, 一首合唱, 諗起都正lol
aRh3i 發表於 2015-1-27 14:58

如果好似昨晚阿王咁唱快歌都好正睇片啲歡呼聲好勁

好毒辣呀....
sillybeef 發表於 2015-1-27 15:02

仲有好多,特別係攞完影后之後,頻頻美瑞

一個金像獎惹的話
siongguan 發表於 2015-1-27 15:02

唔名點解把口可以臭到咁
咁多年都唔化

睇到呢段笑死我。bb唔係咁嘅樣係咩樣?
我記得好多年前,05 06左右做調查香港人最想邊個做自己媽媽,千嬅大比數勝出。
相信而今結果祇會更明顯。
kenneth 發表於 2015-1-27 15:07

就算唔靚都唔洗講到咁毒喇對一個bb
做人積返啲口德都算係日行一善(千嬅教既)

好爆,排第二係邊個?
仲有一個開心果調查,肥姐第一,千嬅第二

同年王菲比得上呀。
kenneth 發表於 2015-1-27 15:12

王菲一向都玩另類,又好難比既

人身攻擊冇問題...毒辣到咒人流產...一條生命...她主子信主個啵
睇今晚同聽晚的路過 ...
sillybeef 發表於 2015-1-27 15:19

咒人流產真係太毒,就算祖粉點攻擊美瑞,我都未聽過佢地咒美瑞流產咁陰毒我好想睇sammi同歌神

第一次細心留意千嬅係九九年嘅慈善show...
唱“夏天的故事“,但個咪無聲成幾句,千嬅一邊跳中國舞一邊相當鎮定照唱,幾句之後有返聲。
好好聽,當時咁啱錄低咗,之後猛攞出蒞重温,感覺相當靚同專業。
外父唔怕做舸啲劇集已經好受歡迎嘅靚女明星,原來唱歌水準都係一流。

諗諗下,01年個形勢真係幾險,歷史性真空期。之後第一次新公司,重有無得再上都未知。之前少女的祈禱太爆,人紅必反嘛。開拓電影市場救咗千千。
kenneth 發表於 2015-1-27 15:26

我記得佢早年出function跌落新城市廣場個個噴水池

01年上半年真係好擔心佢就咁消失咗...好彩6月就plug熱血青年,跟住個年啲歌係勁好聽
年尾 姊妹 同 野孩子 都同時入咗叱咤最歌五強

拍玉女添丁真係救咗佢

我記得mc舸陣好多人話係媽媽小氣,多過驚個肚小氣喎。
kenneth 發表於 2015-1-27 15:39

咩係媽媽小氣?

話說禮拜睇完認瑞後同幾個米飯食野,距地問我有冇唱走音 又話應該唔好睇etc ...
siongguan 發表於 2015-1-27 15:42

我有個死忠祖粉都去咗睇第二場,佢一返嚟我都係問佢有冇走音,有冇悶親佢

btw 哩排千嬅開show, 眼見fb唔少人寫文章/各大網媒唔少文章 都講千嬅
特別講千嬅點陪住大家成長 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-27 15:58

點解我見唔到架,可唔可以pm俾我睇下

其實唔需要太介懷WO,人地點講由得佢啦
   作為死忠,
   有時我都感恩千嬅唔係開10幾廿場的女歌手,
  ...
stone@stone 發表於 2015-1-27 15:59

不過都算係minor同major平衡得幾好
當然有幾首歌係可以換下就更perfect,特別某幾首快歌

如果是Kelly 我會開心d
sillybeef 發表於 2015-1-27 16:03

咁事實係sammi既話反應會爆啲,話題性會強啲

小儀 禮禮 麻利
ho_ 發表於 2015-1-27 16:08

仲有YT / 小美

我陪個MI 粉睇 TOUCH MI, 佢陪番我睇LET’SBEGIN,       我就覺得TOUCH MI元素真係好豐富, 台又靚,DANCERS D 3 又靚好多..夠    晒ENTERTAINING.
       但我個FD 反而話今次楊千嬅好睇D, 個台簡簡單單, 冇乜花巧野. 最緊要係把聲靚, 唔怕拆. 佢本身唔多熟美千D..佢問番我出埃及記同飲酒思源, 佢話好聽
快劍俠 發表於 2015-1-27 16:10

sammi個台真係好靚,啲衫都係

痴線71頁 有2X頁都係同一個人
成1000幾個POST
西利西利
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-27 16:41

係咪講緊我

果兩次拎我當係:08果次補返04年
09果次當結婚禮物送比千嬅
Kyle_ 發表於 2015-1-27 16:52

咁10亞太女呢

儲印花咁儲齊三個大獎
Kyle_ 發表於 2015-1-27 16:54

唔係太公分豬肉,人人有份咩

到時迫美千ENCORE EN到12點幾補數
Kyle_ 發表於 2015-1-27 16:58

唔知今次過唔過到12:20

後記:一失足賠萬五蚊
採訪當日,筆者向千嬅提起她一件發生在六年前的瘀事,當年初出道千嬅,在沙田新城市廣場噴水池的舞台上表演,一曲唱罷,她竟當眾叉錯腳,噗一聲墮進水池。千嬅全身濕從水池爬出來後,只自顧自的在台前笑走回台後。
千嬅說:「我記得日係我第一次唱現場,自己跌落水之際淨係識笑,唔知係咪因為咁,自此人就話我係大笑姑婆。我重要賠番支咪畀無,成萬五蚊呀。」但一次失足,令到千嬅日後走每一步,都更加小心。

gooloo 發表於 2015-1-27 17:02

我記得有相架,同埋個日好似係著紅色衫?

快歌排舞好辛苦㗎,萬萬不能換。除非佢真係整傷腳仔啦,咁換下其他快嘅唔跳都得。 ...
kenneth 發表於 2015-1-27 17:08

唔係叫佢依家換,係話如果有幾首快歌換成放煙花,內有惡女,還未夠快可能反應會更好

祖兒都未結婚,就已經封利是。
kenneth 發表於 2015-1-27 17:11

係囉,唔係丁氏伉儷俾祖兒先啱咩

我覺得應該要8點3開SHOW, 懲罰果D 遲遲唔入場GE 人
快劍俠 發表於 2015-1-27 17:17

其實本身就應該係8點3開show,只係啲人習慣性遲到
將8點3當咗係入場時間,8點半係開show時間

要靠FANS CLUB帶頭賴死唔走先得
gooloo 發表於 2015-1-27 18:00

係呀,不過上次我見大部份$480既都瀨死唔走

今次尾場星期六...應該會多D人唔走
Kyle_ 發表於 2015-1-27 18:18

一於唔好走希望fans club會帶頭 啪啪啪...楊千嬅

好彩千嬅早15年出道
如果唔係一定youtube, gif萬世流芳 直到永遠
John 發表於 2015-1-27 18:40

又想有片有想冇片
想有片:可以一睹佢跌落水個過程
唔想有片:俾人改片改圖,萬事流芳,笑足成世

上次280山腰都好多人瘋狂dum地lur千嬅啪啪啪
John 發表於 2015-1-27 18:41

段片

http://www.tudou.com/programs/view/u2bR7L6u5Nw/   

http://www.tudou.com/programs/view/2qRDuVeUKRo/?FR=LIAN

我要聽鍊金術!!!