返回列表 發帖
我成日見到千嬅喊就好嬲個 d 令到佢咁傷既人
覺得佢好慘,成日工作都要喚醒番 li d 痛苦既情緒
(但 L&G 個陣咁幸福又真係唱得冇咁到... )
mix_nzi 發表於 2015-1-29 00:24

L&G 係唱冰點喊個陣感動到我,其他個啲真係...

成件事真係好變態…點解會跟住佢喊佢今日講話encore 衫係彩虹七色…一晚一種顏色
係ar sham 揀 ...
sillybeef 發表於 2015-1-29 00:26

又好似真係彩虹七色wo
今晚encore係咩色衫?

張學友…唱左兩首…
一首唔太記得個名
一首係你最珍貴..唱wif 美嬅
仲提起學友打比佢做梅姐show
話千嬅真係好好
sillybeef 發表於 2015-1-29 00:28

有冇話點解請學友?

回復  快劍俠

我個邊有關菊英 同 sun boys 其中一個成員
kent 發表於 2015-1-29 00:32

係咪麥子豪(唔記得咗名)
佢同丁生豪frd的

我睇尾場呀
想睇埋30 癲埋一份
ho_ 發表於 2015-1-29 00:39

仲以為你都唔睇添

同埋隻傷感真相
mix_nzi 發表於 2015-1-29 00:42

成日都覺得傷感真相同我不要你愛我係一pair

最尾一晚一定係紫
ho_ 發表於 2015-1-29 00:51

咁聽晚應該係藍

志明幾時嚟呀?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

岩先再問完尾場row a..12000 for 2
aRh3i 發表於 2015-1-29 01:03

貴到癡咗線
係咪有價冇市架?

聽晚係休息日hahahhaaa
aRh3i 發表於 2015-1-29 01:03

唔記得咗

30再繼續

你係咪未睇其實?
到時一齊嗌爆紅館
嗌到2nd encore 先走!
ho_ 發表於 2015-1-29 01:13

我未睇呀,仲有三日要等
呢度仲有幾個未睇,包括潛咗水既 wchild
尾場一齊嗌爆紅館,要過12點呀

冇人提既主打歌

長信不如短訊
lemontea1069 發表於 2015-1-29 01:44

長信短訊 同 有過去的女人 都比較少人提
同埋有過去的女人mc第三場係咪有同側田唱咗幾句?
其他個幾首好多人提呀

好彩同學買多左兩張放出黎
我同家姐先有得睇
真係好興奮
今晚氣氛真係幾好
雖然我坐個邊唔多人嗌
最激動應 ...
8283 發表於 2015-1-29 01:30
千嬅拍埋學友一齊唱有冇失禮人呀?

原因Similar to 呀王啦  都係隔經理人幫手
sillybeef 發表於 2015-1-29 00:55

以為係佢親自請添

咁個個重量級又未合作過既嘉賓係學友定sammi?

回復  Jacz

表示,我阿媽都係咁up,係米每個楊千嬅的fans的阿媽都這樣 ...
berry_008 發表於 2015-1-29 00:52

我諗係,我全家冇個鍾意佢,次次見親佢都要講一樣既說話

我阿媽同我一齊睇第四場,佢居然識得唱火鳥,仲要跟埋唱!!!我以前就知道佢鐘意處處吻,小城大事同少 ...
aussie2013 發表於 2015-1-29 00:59

你阿媽好潮呀
我啲屋企人淨係覺得徐小鳳,譚伯,慧嫻,梅姐,哥哥,學友,甄妮佢地有實力咋

6000兩張row a我都仲勉強接受到
真係唔知有邊個去買...
aRh3i 發表於 2015-1-29 01:51

係囉, sammi / yy 佢地都係$6000/2張
$12000我覺得太誇喇

我都未睇
尾場等待中
lemontea1069 發表於 2015-1-29 01:53

仲有John好似都未 (響咗朵添)

唔覺龍爭虎鬥有人提
不過我唔係想佢唱
lemontea1069 發表於 2015-1-29 01:54

有呀,都係呢兩日既post,連歌舞昇平都有人提就係啼笑因緣好似未見有

另外,今次make up既歌真係唱得好少,淨係係encore出現過一次飛女咁大把

應該是學友吧
sillybeef 發表於 2015-1-29 01:58

佢話冇諗過佢會應承喎
之前唔係邀請過2次sammi都唔成事架咩?

好啦好啦,大家唔使再SEND楊千嬅演唱會相畀我啦。係人都知我係陳年FANS又竟然錯過了這個可能是楊千嬅史上表現最好、嘉賓最勁的演唱會。

我想說的是,最近被楊千嬅洗版的一點感受。

從喜歡楊千嬅,到一段時間幾乎想否認喜歡過楊千嬅,到現在在臉書大大聲說自己喜歡楊千嬅,實在是人生的一個過程。昨日有一篇文章,說楊千嬅勝在夠平凡、易代入。這論調早在當年新紥師妹大賣後有人唱過,說穿了就是平庸也可找到白馬王子。

老老實實,這條方程式之後不斷被複製,不見得有誰比千嬅(幾親切~)更成功。方麗娟之後,還有余春嬌。我無意說她就值得拿下影后,可是光用「平凡」二字就總結她的成功,這調調也太平凡。

直接,愛笑愛哭,不是人人都可以做。當年薜凱琪得獎又喊又笑就被人小到飛街(她也正好是方麗娟二代)。的確,楊千嬅無論聲、色、藝,比上不足比下有餘,難得幾乎近十多二十年全香港最強大音樂班子都願意和她合作,好歌好詞好唱片主題靚靚封面源源不絕,讓她事業一帆風順得甚至曾傳過她「借運」。也許她的爽朗形象是經過刻意包裝,但更多人願意相信真實的她也是個可以「越過生死一刻跟你電單車之中峽路再相逢」的「烈女」。

當初喜歡楊千嬅大概是被這種氣質吸引。如果你以為這是「平凡」,那麼你只是看輕了「做自己」有多難。

後來有好些年,如無意外是從方麗娟到余春嬌中間那段日子,我很少再主動提起自己喜歡(過)楊千嬅。部份原因是接觸了更多不同類型的音樂,「發現」楊千嬅除了天生清脆的聲音外幾乎沒有唱功可言,覺得說喜歡(過)她實在沒面子。不過我一直有留意她的動向,算是一種「集體回憶」吧,所以幾乎她每首歌我都識唱(《色惑》除外.....沒辦法聽完/看完MV )。

人大了才發現,直面自己喜惡有多困難。我不知道楊千嬅真人是不是如鏡頭面前那麼和藹可親簡單直接。她的成就或多或少出於好運,但你估,有能力把握運氣和機遇是很簡單的事嗎?你覺得,萬千寵愛在一身,真的只是運氣而不是性格使然?我更願意相信,那是楊千嬅願意虛心學習、待人至誠所種下的因。

我,也不是什麼天生了不起的人,我相信態度取勝。誠實面對自己就是正確態度的第一步,所以今天我堂堂正正的說:

我真係好想睇楊千嬅演唱會呀嗚 !!!!!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我想聽啼笑架 黎明到沙灘跑一趟
其實首歌好楊千嬅

不過super minor既歌我想聽 台北夜沒有車 味之素 想偷你
你是唯一我是之一
ho_ 發表於 2015-1-29 02:09

會唔會聽到「黎明」已經唔想唱
呢首既節奏好急速,成日聽親都會覺得抖唔到氣咁

後面三首真係super minor喎
我都差啲唔記得咗

super minor我想聽 啫喱,搭正一點,台北夜沒有車
仲有 遊花園,慈善情人,其實千嬅早年都唱咗唔少bossa nova
不過佢肯唱多次 缺憾美,非賣品 我已經好心足

今次concert 有幾首係唱得特別好
1. 飲酒思源
仲好聽過cd﹐d 高音上得幾靚
2. 最好的債
全晚最有感覺,演 ...
victor1991415 發表於 2015-1-29 02:12

昨晚聽深紫色都好正,唔名點解今晚又冇咗

我想再睇呀
sillybeef 發表於 2015-1-29 02:16

盛惠$12000/2  

you so好記性
John 發表於 2015-1-29 02:23

因為個晚同你同kenneth係呢度9吹洗版到凌晨3點幾

咁佢不嬲都受歡迎既。。
有得炒先真係出奇
victor1991415 發表於 2015-1-29 02:24

其實佢爆晒已經奇
有得炒我諗真係冇人會諗過 ==

make up d歌大部分都好唔舞台...稀客藍黑上次又唱左, 飛女比J子高搞到濫哂, 係咬唇囉
忌廉歌舞娃娃好難 ...
John 發表於 2015-1-29 02:26

咬唇可以係encore唱呀

難道靠黎明
John 發表於 2015-1-29 02:34

笑死人咩

俾人cut左尾場飛- -有無人打算排輪椅位?可pm我,要輪更
joshua 發表於 2015-1-29 02:38

下? 咩事? 俾牛牛cut?

我諗今次會有好多人陪你一齊排隊買輪椅,不過驚唔夠南亞裔排隊黨搶

我都估唔到千嬅可以再經歷大紅時期,之後又兩齣電影又大碟,重有有機會嘅part2,以而今聲勢,今後一兩年不 ...
kenneth 發表於 2015-1-29 02:41

有啲似結婚個年反彈
咁鬼忙,咁torres咪冇機會有妹妹?

可能下次要爭住買添。
kenneth 發表於 2015-1-29 02:42

好想佢賣得
但又好驚好似sammi咁,啲fans買唔到飛 ,啲牛牛就炒到癲

不過要睇佢又會唔會想再生,因為要生就即刻,越遲就越無。睇佢個款似一個就夠舸隻。 ...
kenneth 發表於 2015-1-29 02:44

驚佢生完變咗蝦餃媽咁

我都覺
明明未開show之幾日上去城市電腦售票網睇中間場數仲有勁多飛
到今日fb d人勁收飛同炒飛
仲 ...
ho_ 發表於 2015-1-29 02:45

到開show 24/1個日下午 5點幾,我仲見到 24/1 既輪椅位有位30/1 有$380 33-34行連位,中間場次有好多單丁位

跟住開第一場之後啲飛就開始去得好快,祖兒個場開始單丁就已經唔多
到aaron個日,啲輪椅位就得返唔多,sammi個場朝頭早11點開城網已經售罄

個價位係可以幾日昇幾倍。天后果然好有頭腦,可以算真正反彈。
想知而今啲後生有無加入捧千行列。 ...
kenneth 發表於 2015-1-29 02:50

已經都吸唔到幾多後生喇,佢地依家多數聽kpop

我記得24號上去睇係

25 680少量, 380少量
26 680少量, 380少量, 250少量
27 680少量, 380少量, 250少量 ...
John 發表於 2015-1-29 02:52

我有cap晒24/1頭場開show前每場,每個價位既售賣情況圖
仲有每晚開show前每個價位既售賣情況圖

如果大家想睇我可以share出嚟

而今變謝安琪咁咪算。
kenneth 發表於 2015-1-29 03:00

但係kay開唔到咁多場紅館四面台喎

尾場唔知會唔會有驚喜?
提早慶生...eason送花
swl 發表於 2015-1-29 03:02

會唔會係個台度互掟蛋糕架?

希望唱足30隻歌先好搞大龍鳳
John 發表於 2015-1-29 03:04

佢唔唱足我地咪賴死唔走囉

回復  Jacz

曾幾何時當年萬紫千嬅都炒得起
dickson 發表於 2015-1-29 03:06

真係架? 炒到幾錢?
我淨係記得m vs m上下半場 同 music box 呢幾隻碟有炒咋

順便自貼唔該
John 發表於 2015-1-29 03:10

等我準備好聽朝貼出嚟

不過好鬼多張,可能會搞到呢度load得好慢  

fafa concert 都有得炒
真係有咩係無可能
adrianou0328 發表於 2015-1-29 03:14

又真係幾unbelievable既

咁嚴重!
獻吻算啦
swl 發表於 2015-1-29 03:16

丁生同torres係台下及住晒,吹神未必咁亂嚟
原來今晚老闆岳少都有嚟睇呀

上次L&G幾點完?
swl 發表於 2015-1-29 03:17

啲人嗌到12點4先肯走呀

自貼呀
John 發表於 2015-1-29 03:19

Yes Sir!
我聽朝貼,仲未將啲圖轉format

如果三月套校長嚮香港同大陸(譯可愛的你)都爆收到春嬌咁呢,就真係見真章! ...
kenneth 發表於 2015-1-29 03:19

但係個兩套好似都係小眾文藝片
唔知可唔可以延續春嬌既神話

回復  Jacz

Play it loud kiss me soft 第一版都勁炒

萬紫千嬅我買到第一次尾場R行。之後加場 為左睇 ...
dickson 發表於 2015-1-29 03:27

係喎,唔記得咗 play it loud kiss me soft, 好似1-100都有炒?

犀利! 當年山頂都係$80咋,不過個seating plan仲黑過依家

好不容易又到星期四
wchild 發表於 2015-1-29 09:32

Hi~
Bye~

同埋佢老婆應該會去~佢同千嬅都ok熟
上次AAL都有去,吹神都話老婆喺度唔敢錫 ...
swl 發表於 2015-1-29 03:44

好似上次肯亞除冇嚟?

話說今晚sunny wong出場果陣
坐我後面有兩條友問係咪李克勤
真係笑到我癡線 ...
electric 發表於 2015-1-29 04:04

我兩個 friend 以為係巫啟賢.................................
wildchild 發表於 2015-1-29 09:37

笑到我腸都跌咗出嚟

我要同千嬅瘋狂兒夜姨野
John 發表於 2015-1-29 04:14

又互撕又兒夜姨野又鳩嗌又喪喊
都真係幾唔得閒