返回列表 發帖
烈女當不當快歌?處處吻計不計?
Kaybb 發表於 2017-10-3 18:53

熱血青年呢

其實我想知,你地今日唔洗番工番學? 點解有時間撲飛?
我而家唔知點買到票好:( ...
Nathan 發表於 2017-10-3 19:54

6/10係旅行中,食得屎,到時唔知點買飛

今朝10:00入到去即買首場23號! 10:01比完錢
買到480$既第二行
ho_ 發表於 2017-10-3 20:10

點解你地都入到,我9點開始已經入唔到,直至下午2點幾差唔多3點先入到,
但已經得返一張26號$480同$280,仲要有人揀緊

呢兩隻係我最鍾意果兩隻,要埋台北夜沒有車,下次希望夏天開,唱埋夏日戀人 ...
joshua 發表於 2017-10-3 18:53

其實佢華星早期嗰期啲歌都好indie好夏天feel,
我鍾意非賣品,都幾夏天 feel

點有得睇數量?
JayantL 發表於 2017-10-3 20:32

選擇購買幾多張飛嗰度

就係無睇果場,今次要盡睇,28號果場其實有人encore點深紫色,佢都聽到,但無唱 ...
joshua 發表於 2017-10-3 19:49

28號唔係深紫色嗰場咩?

彈珠人都好hit
John 發表於 2017-10-3 20:35

唔知今次會唔會好似上次medley加入大激想咁加入彈珠人呢?

27/1
joshua 發表於 2017-10-3 20:38

係喎,28係學友假尾場嗰場

28,佢係咁喊,都幾好睇
joshua 發表於 2017-10-3 20:45

嗰場係假尾場,氣氛好好,美中不足係opening 勇嗰度嗰台升唔到美瑞上黎

回復  John

寫果個冇睇餃子?
klihm 發表於 2017-10-4 07:01

段嘢似係講緊新紮師妹?餃子係2004年出喎

佢話會唱 小星星,一個人的童話,Single,嬅麗緣,電光幻影,閃靈!!!
超期待 OMG  ...
ilovemiriam 發表於 2017-10-4 10:20

再加埋平時成日唱既怨婦十大,半個rundown出晒黎了

可能佢為左記少D 歌詞, 拉闊大部份GE 歌會係紅館再唱
快劍俠 發表於 2017-10-4 00:07

分分鐘拉闊既rundown正過大膽過紅館既

啱啱睇多一個訪問佢話今次未必咁多跳動,會多d肢體動作唔會又係老舞掛- -又有抬起我的頭來 ...
joshua 發表於 2017-10-3 23:39

跳老舞我情願佢企定定唱,或者好似萬紫千紅咁有多啲prop撐場

今次拉闊無咩人放飛
aRh3i 發表於 2017-10-4 11:01

我見好多人求飛

其實千嬅年齡去到咁上下簽英皇攻國內市場都係好事
Kaybb 發表於 2017-10-4 11:49

嬅粉會反枱㗎喎

暫時8場

27,28休息會否太長?
2應該都會開卦
應至少10場
Kaybb 發表於 2017-10-4 11:56

美餃對上嗰次聖誕跨年好似都係27-28 break 2日

係, 我諗緊再加會唔會加27同2號兩場, 咁就5場抖1日再5場
aRh3i 發表於 2017-10-4 12:33

2號應該係加硬㗎喇,係另一場唔知係加22定27,JW係咪6/1開?姐係美千最盡淨係可以加到2號?定3號?

楊千嬅今日去左aia
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-4 12:42

去做咩?

又唱抬起我的頭來
gooloo 發表於 2017-10-4 12:43

狼來了,數你,愛人,抬頭,4選1

宣傳aia內部訂購
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-4 12:45

咩形式?press con定點?有冇live㗎?

愛人, 每次LIVE, 一開聲已經起雞皮
wchild 發表於 2017-10-4 12:46

最近聽我都係,好懷念嗰陣既唱腔,愛人對我意義都幾大,我第一首聽美千既歌就係愛人

但可唔可以用稀客換愛人,稀客擺到明係愛人續集喎

仲有水瓶座、瑞瑞的祈禱,全部都不了
gooloo 發表於 2017-10-4 13:22

又唔見你地話厭假如讓我說下去,野孩子,飛女既

因英皇反枱定國內發展反枱?
Kaybb 發表於 2017-10-4 13:25

因英皇反枱喇,你睇下KKK以前過檔英皇嗰陣fans幾大反應

不如開多一場for hh啦
Kaybb 發表於 2017-10-4 13:28

For HH俾邊個先?fans club?

真係會有人買,黑人問號
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-4 13:52

真係唔少人係8800嗰個網買,但係咪買8800個張就唔知

保險狗識條鐵咩
分分鐘D飛落左去D唔識美千D歌既人到
side L 晒
masterdragon 發表於 2017-10-4 13:34

上次Let's Begin炒起佐之後CM友就開始擔心下次會唔會好難買飛,點知真係成真,仲要比想像中難咁多

保險狗炒燶變蟹就好笑

等我買多幾張31號先得^^
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-4 13:59

大家都係CM人又係嬅迷,原價同你買OK?

買到同你講....^^你想要幾張~
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-4 14:06

31/12, $780/3,thx

tt 全男班粉絲之夜演唱會, 幾有noise
Kaybb 發表於 2017-10-4 14:08

入得場既男人,除佐陪女友既,都係hehe喇喎已經

邊有人買單數....

反OT!!!
其實上次既歌單已經中哂我想要既野....
今次係純欣賞~所以希望都有勁歌 ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-4 14:13

咁2張喇,thx

我都想佢有勁歌熱舞,真心好想聽一次放煙花,還未夠快

佢講啲歌好吸引喎
希望唔好學kelly sammi咁整咩sidetrack medley 然後rundown全部hitsongs
真正融入個rundo ...
721AXA 發表於 2017-10-4 15:03

好似話係fran9喎

[quote]果一場除了千嬅,全部係hh男人幾壯觀
丁生又鍾意
Kaybb 發表於 2017-10-4 14:19 [/q

成功阻止丁生上台,條橋好得

我想佢跳到多d隻腳唔係黐住地下既舞同多d快歌
joshua 發表於 2017-10-4 15:37

想佢跳多次踎低起身舞,要耐啲既

其實三面台既舞蹈效果係咪冇咁好?

其實有冇邊條例話演唱會要留幾多成飛係做公開發售㗎?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

kelly系18-26日 连续9場 无break
跨年档期系TWINS

应该至少仲有27、28 、1月2   ...
solo-K 發表於 2017-10-4 22:43

講緊佢第一次聖誕跨年,唔係Let's Celebrate
不過我記錯佐,佢係break 1/1

個座位表黑過阿嬌之餘
仲要特登揀哂最邊同轉角d冇人要既豬頭骨位先放比大家買
當公售客乞衣咁 ...
John 發表於 2017-10-4 20:19

ON99, 公售冇一個位係對正舞台

加場我都覺得係買唔到飛,楊千嬅既演唱會fans買唔到飛,真係笑死人

搞咩今次係咁出事,
POSTER 賣飛 隻歌 連POSTER電話又出事
而家連dancers 都出事
係咪真係近得容祖多就出事 ...
艾石仔 發表於 2017-10-4 21:51

dancers 咩事?

其實以劉華面子計, 將個期比佢好朋友sammi咪仲好
而家睇係東亞要佢上多過佢想頂個期? ...
艾石仔 發表於 2017-10-4 21:59

sammi唔得喇,上年先開完,仲要爛聲劣評如潮
其實呢個期,同公司真係得千嬅會開,唔同公司又好似係得古巨基同eason會開到,
主要係好多巨星呢兩年都車輪轉咁開完演唱會 ,唔會再接呢個期
其他想開既歌手唔係未夠班就係食唔晒呢個期

好野,終於唔係sunny wong,成日都覺得佢D舞有真娘味

我有個fd係個度學開舞,話之前李克勤,容祖兒,何韻詩搞演唱會搵high king排舞,呢間學校都有出一樣既 ...
膠膠 發表於 2017-10-5 00:53

死喇,我睇唔出張poster既問題出係邊

啲人話咩小量經驗優先個句有問題喎白痴
膠膠 發表於 2017-10-5 01:11

下? 其實有咩問題? 小量經驗優先唔代表佢地perform得唔好架喎

1. 少量不是小量
2. 點解特登要少量,大量反而唔優先??? 尤其是英文,「little experience preferred」 ...
John 發表於 2017-10-5 01:26

少量經驗優先同little experience perferred唔係一樣意思咩?
我唔知佢出發點係點,我覺得句野本身係冇問題喎
好多工都係fresh grad優先添喇

如果係budget唔夠,因為少量演出經驗優先可以收便D,同埋佢地交到貨,係pro既,我覺得都冇問題,始終要睇粥食飯
但如果只係因為便而唔理質素,做爛市咁就另計

原来你講緊纸醉金迷,唔系break 1/1  好似系break28
1月1 叱咤送佐舊奖到演唱会现场 ...
solo-K 發表於 2017-10-5 01:35

我印象中記得都係break 27 / 28, 但岩岩wiki佐又見佢寫break 1/1

山頂多左好多飛
仲有部分280係對正台
John 發表於 2017-10-5 02:04

$780地下又係幾乎黑曬同埋冇正對住個台既

條例根本係過晒時,首先應該考慮修例將公售比例增加到五成同加強打擊黃牛飛,
除此之外,唱片公司都可以考慮將受歡迎部分列做要實名制先可以買到同埋將唔俾揸住黃牛飛既人入場 (參考五月天)
kelvinyu188 發表於 2017-10-4 20:24

今次fan club係實名制,每個會員每場淨係可以買2張

終極加場可能係,,,,22號
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-5 03:29

我都覺得係

點解你地甘想去睇,又唔肯通宵排隊去通利琴行買飛?個個都霖住守着城市售票網,幾時輪到你地吖?歌神,samm ...
乐坛风云 發表於 2017-10-5 10:58

依家係大把人通宵排隊都買唔到喎,
同埋個個都唔洗返工返學咩

我就想睇尾場多d
次次千嬅尾場都有驚喜
John 發表於 2017-10-5 10:20

31同尾場都驚丁生會亂入

嗱,你唔數埋 orange, 真係嬲ga
mychart- 發表於 2017-10-5 12:13

冇遲一個鐘開show被人嗌回水我都好唔忿氣囉

好似幾次都無pong pong 棒啦?
點啪
艾石仔 發表於 2017-10-5 12:21

不嬲都係齋拍手,係楊粉唔跟傳統直嗌encore