返回列表 發帖
睇完千千ig, 好感動,佢真係有睇我地嘅留言,我地嘅心聲
happychicken 發表於 2017-10-7 00:13

感咩動呀,轉頭咪又係黑晒,佢肯7成公售我就話佢為我地諗過

等放黑鮑飛
John 發表於 2017-10-6 19:46

me都係,等放飛恥笑到佢2046,再跳樓價買

肯5成都偷笑, 係為我地就好似joey咁, 專開一場全場for fans club, 我寧願入會拎飛去睇lol ...
aRh3i 發表於 2017-10-7 01:20

咪係,究竟有冇為fans爭取過
講起就嬲,今日發住高燒係度死禁佐成日都搶唔到,我個frd都話估唔到你都買唔到飛

而家仲有冇得入fansclub
gooloo 發表於 2017-10-7 01:50

好似唔受理架喇,好似話你send email俾佢都唔會再覆

全FB 矛頭直指千嬅演唱會 千嬅條命真好,愈老愈紅
Nathan 發表於 2017-10-7 08:13

一個歌手既演唱會fans買唔到飛被fans小爆既係咪得佢一個?

可能鄭秀文容祖兒陳奕迅個班已經慣左?
千嬋一向都唔使咁, 今次係廿年來第一次, 所以fans反應特別大 ...
John 發表於 2017-10-7 10:48

明明以前任買㗎嘛,計過度過睇過啲位靚唔靚仲加唔加場先買,目的就係想睇真尾場

依家係變佐一票難求,唔理位置好醜,但求有張飛既願望已經好奢侈,好難怪大家唔大反應囉

唔知佢加前定加後
賴爽 發表於 2017-10-7 11:14

前後各加一場?

其實佢前面係邊個?好似仲未公佈?

同感
由任揀變成比主辦單位揀淨d最差既位仲要你咁都買唔到, 反差好大 ...
John 發表於 2017-10-7 11:32

今次之後,可能以後想睇佢既尾場都好難了,唔join fans club睇怕都買唔到飛

其實真係應該全面杯葛
睇千千係好重要
但唔應該放棄原則
John 發表於 2017-10-7 10:48

唔堅持原則都唔得,啲飛炒到好貴,下下幾千蚊,都係等DVD算了

人瑞IG 暗示有得再加
wchild 發表於 2017-10-7 11:01

如果加場冇7成飛係公開發售, 加多十場我地咪又係買唔到, 佢究竟知唔知嗰問題出係邊?

根本係唱片公司黑箱作業,
果頭開SHOW, 轉頭開間公司請人買番哂D飛,
再高價放番出去
一黎做到noise 二黎有 ...
艾石仔 發表於 2017-10-7 11:46

我都懷疑過係咪咁,因為啲滯銷演唱會既跳樓飛散飛好似都係同一班人

估唔到瑞瑞仲有市有價
wchild 發表於 2017-10-7 11:54

冇樣冇身材唱唔得跳唔得演唔得但票房大收演唱會一票難求炒到癲,肯定又去借運,紅多十年

飛長期有得炒多得某fans肯高價買
不要為了自己想睇就害到其他fans迫住買貴飛

我原則係貴過原價先買 ...
Kaybb 發表於 2017-10-7 12:45

好驚開show之後係ig/fb俾人洗版會忍唔住走去買

祝黃牛炒燶扑直

其實有得睇千千已經好開心
當然最好尾場啦
John 發表於 2017-10-7 12:54

真粉想睇尾場,尾場係有其他場冇既感動位

佢地買黎炒者, 或等澳門站
Kaybb 發表於 2017-10-7 13:06

佢今次冇寫「世界」巡迴喎

好耐冇上過cafe
John 發表於 2017-10-7 10:49

自從上次想上去睇下點知唔記得pw之後就再冇上過

今次多唔多人討論?記得上次let's begin靜到...

千嬅既尾場永遠都係最正
John 發表於 2017-10-7 13:45

同埋尾場佢會搭正8點半開show

今次真係睇巡迴冇咁嬲
快d開雲頂!!!
John 發表於 2017-10-7 13:44

又可以儲馬航里數,一舉兩得

千千自己都珠三角世界巡迴演唱會啦
唔好用千千d弱點攻擊其他人好5好=.= ...
John 發表於 2017-10-7 13:50

其實佢以前都開到澳美加喇,唔明點解近幾次既演唱會都唔過去?
定係佢真係flop到開唔到?

Ladies and gentlemen ar
仲比瓊狗笑珠三角=世界
John 發表於 2017-10-7 13:54

嗰陣真係好嬲,被瓊狗咁講,
原本諗住佢係要開minor classics同生仔先唔繼續巡
以為let's begin咁高質應該可以巡遠啲巡多幾站喇,點知最後都係多佐嗰星加坡站

有人開post討論既,只少有我同幾個舊fans有發言呀~
只少仲有幾個壇主 幾個好資深fans仲有 keep住上cafe~~ ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-7 14:01

一二三嗰post多唔多人討論?我記得你既名

佢FB ig好多大陸人叫佢係大陸開,唔知點解唔去開。
Nathan 發表於 2017-10-7 14:07

好多重慶成都既人叫佢過去開唱會,佢係嗰邊咁紅㗎咩

我想問澳門站果啲時間會縮?氣氛會無咁好嘛??
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-7 14:14

Let's Begin 廣州站氣氛好好喎,落住大雨都full house,仲要準時開 show,唱足三個鐘,嘉賓有edmond唱滾同七友
Cut佐開大,好似唱佐煉金術,唔係好記得,但四面台變三面台嗰台真係超核突,完全冇香港嗰隻feel

Lets begin有雲頂站呀
John 發表於 2017-10-7 14:32

雲頂次次巡迴都有㗎

疊飛厚到佢,點樣舉報佢lol
Nathan 發表於 2017-10-7 15:17

人神共憤,真係diu 出聲

絕對是
起碼cut 5-8首歌
lemontea1069 發表於 2017-10-7 14:23

好似個個係澳門開都好早完場,其實係咪有時間限制?

Reported 佢好似無曬所有post
Nathan 發表於 2017-10-7 15:28

FB 嗰啲report有冇用?

有!
kenneth 發表於 2017-10-7 15:41

開親都係售罄,睇黎我同三二一高都係無緣了

打電話有無?
kenneth 發表於 2017-10-7 15:44

未試過,我係城網睇㗎咋

試下!我都係用電話。
kenneth 發表於 2017-10-7 15:50

Thx!!!

去排輪椅位
wchild 發表於 2017-10-7 16:02

輪椅位難搶到痴線,睇返let's begin就知

係ar,但依家取消左剩係紅館賣,網上同其他售票處都賣
joshua 發表於 2017-10-7 16:27

Let's begin輪椅位搭正十點都可以俾人買曬

我睇美君算.......
千嬅其實可能覺得我做啲咁表面既野你地都信我袋過千萬暖笠笠可以生多過....理得你地~ ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-7 16:53

有得聽戀愛大過天淫版又有跳樓飛,正
一齊OK?

我又睇
誰願意 身體每寸任撫摸!!!!
John 發表於 2017-10-7 16:58

組隊喇,成行嬅粉

號外:27-28加場啊! 今次會放多d飛出黎比fans
Nathan 發表於 2017-10-7 17:38

comfirm 佐㗎啦?會唔會到時27-28先係最多fans睇?

開十二場
jason567 發表於 2017-10-7 17:50

唔通press con草蜢講既係真?

2號 同 頭場留俾sponsor
    27 28 施捨俾你地
jason567 發表於 2017-10-7 17:58

慘過做乞丐

冇講幾時賣喎
Serendipity 發表於 2017-10-7 19:58

12/10 開售

楊千嬅事隔兩年再開紅館,今年12月23日至12月26日舉行的《楊千嬅三二一GO! 演唱會2017》,門票在10月3日正式發售的早上已被秒速掃清,而千嬅亦在當日隨即宣布加足四場,在12月29至18年1月1日與樂迷跨年渡過。不少樂迷聽到消息也相當高興,心想今次必定能買到楊千嬅的門票,怎料昨日再次公開發售加場門票,同樣是全數秒殺。網民感嘆,今次一票難求的原因,也是歸咎於內部認購的門票比率實在佔了太多。

根據發售座位表統計,原本四場的演唱會門票,有八成座位也是內部認購,不作公開發售。至於加開的四場,正當大家也認為官方會開放大多數座位作公開發售,怎料昨日去到銷售場地排了一輪長龍,才發現原來一樣是「絕望座位表」,有高達七成座位被塗黑,亦即是內部認購的門票,結果只剩三成門票是真正公開發售。

真正想聽演唱會的樂迷當然出盡方法搶飛,可惜排隊、打電話、上網,通通也是無功而回。雖然售票網已限制每人每次最多只能買六張門票,不過有網民指出,自己已一早搭的士到現場排隊,也只能眼白白看著前面的南亞排隊黨把門票掃清光,亦有網民表示:「一日未有實名買飛嘅制度,一日都唔會有可能買到飛。」排隊黨、購票網死Server,固然是一眾樂迷要面對的挑戰,但更有網民貼圖分享:「打(電話) 咗460次,通咗十幾次響幾下收線,終於比我打通排到隊有人聽,然後話比我知賣晒。」那種絕望感大概比起在網上買新款iPhone然後在交易前一刻才告知售罄還要嚴重十倍。

不過有人歡喜自然有人愁,正當大家也四圍撲飛之際,亦有人輕輕鬆鬆便把門票拿到手。事關有保險公司贊助了今次千嬅的演唱會,更包辦了大部份的內部認購門票,網上消息流傳,該保險公司的區域總監由今日開始已經可以優先訂購內部飛,每人最多可訂購十張,更不用捱黃牛價,實在羨煞旁人。而該公司的財務策劃顧問及營業單位主管,由10月9日開始也可以開始認購內部門票。似乎街外經歷一場搶飛潮後,接著又到公司內部的競爭,看來千嬅不單止要加場,更要晚晚加時演唱才能安撫一班辛苦撲飛的樂迷。

不過今位粉絲買唔到飛都唔使太傷心住,事關啱啱有最新消息,就係千嬅所屬嘅寰亞唱片決定再加開12月27至28日兩場,即係加場再加場!其實呢兩日本來是留返俾千嬅休息,不過可能見反應實在太好喇,所以千嬅都十分為粉絲傷心,就即刻同公司與公司商量爭取加場的機會,估唔到公司咁快就已經做到嘢,唔怪得千嬅永遠都咁得粉絲愛戴喇!不過今次加場再加場,第一次買唔到嘅都係繼續,今次第三次係咪真係有機會買到呢?結果就未知,不過肯定嘅就係已經達到晒宣傳嘅目的,唔通係專登收埋啲檔期然後慢慢放出嚟?同埋排隊檔咁猖獗,內部認購又咁誇張,如果唔搞一個好嘅機制出嚟,粉絲們一樣都係買唔到飛。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

12月27-28日係早場? 姐係幾點
Nathan 發表於 2017-10-7 22:15

冇講到係早場喎

楊千嬅ig有提,唔知咩意思
Nathan 發表於 2017-10-7 22:19

唔好嚇我,連開唔break已經好擔心,仲開埋早場?

依d 我都算, 最憎果d 坐最前, 但又無表情無反應片都無拍淨係拎住電話玩未完場就成排一齊走果d ...
aRh3i 發表於 2017-10-8 10:53

仲有個D到快歌好high歌手叫觀眾企起身,但佢地好似死屍咁坐響度目無表情仲要diu企起身既人

但我覺得有d係幾有理道....
以千千依個名.....比一場係for fans.....冇人夠膽出聲...... ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-7 23:13

明明好多係忠言,建議同指出問題既所在,班搶到飛既盲粉就話人唔理千嬅感受,連失望都唔俾講
我心諗,你係咪on9,鬼唔知hold飛,黃牛呢D唔係佢個人決定咩,
但我地唔同千嬅反應,同佢間無良唱片公司反應佢會理我地咩?
我知佢地唔可以得失贊助商,同埋所有野都係商業決定,
但係以佢今時今日既地位,同歌迷爭取一場all for fans 既show真係咁難?
點解人地得佢唔得? 佢既地位又唔係低過人
我唔敢講27-28號呢兩場
係完全因為fans既反應同complain而加開同有7成飛作公售
但至少我地講佐,千嬅睇佐,而又真係加佐場同大幅增加佐公售比例

記得佢2010個次訓係紅館個台唱冰點
John 發表於 2017-10-8 06:26

見到佢唱到喊自己都眼濕濕

都遇過, 果次坐Row C, 去到快歌, 去到第5行都仲起哂身, 點知後兩行同實Q 講話阻住佢地, 之後前面比實q ...
aRh3i 發表於 2017-10-8 12:01

仲有個d一輪嘴講野不停既人都好煩,好想用支螢光棒塞落佢個口

基本上千嬅已經做左自己本份, 有問題佢有諗方法去解決, 亦有一個滿意嘅結果
所以其實D人都係搵野嘈,  ...
aRh3i 發表於 2017-10-8 12:07

惡意攻擊個d唔講喇,但好多真心係俾建議同講出問題既所在囉

幾時??等 d人仲話佢無口齒"
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 12:36

2002年叱咤攞女金個陣講既

唔係唔畀fans反映意見,而係今次好多偽忠實fans,話自己鍾意左千嬅十幾年既人,盲目係咁鬧千嬅,要話都話贊助商同寰亞啦,搞到千嬅而家直踩十一場冇得抖,佢地滿意啦?
呢班偽fans真係搞到我地呢啲真fans好嬲囉!
膠膠 發表於 2017-10-8 16:09

咁又唔好講到全世界逼佢直踩11場冇得抖 (分分鐘12場)
佢大可以加場,唔直踩架
其實開幾多場應該係一早已經決定佐
早前草蜢都係press con祝佢開到12場喇

同埋佢都係覺得自己得先直踩姐,如果唔得佢都唔會加開呢兩場喇

最好笑係呢d point有部分根本本身千嬅fans都算係認同
例如話佢死好命, 咁千嬅有咁多好歌真係佢好好彩, 好不容易遇見咁多好歌
又例如話佢做戲做得唔好, 但fans最鍾意睇個d戲就正正係千嬅做自己, 不停笑無咩演技可言既玉女添丁新紮師妹
攻擊完好似冇攻擊過咁

講真, 千嬅有幸收到好歌, 都要佢演繹得好先紅到架嘛
如果唔係咪不停浪費好歌
John 發表於 2017-10-8 15:26

成日覺得人地咩都冇付出就有收穫,又唔見你班死毒L坐係屋企靠運就可以得到咁多?
一個artist可以紅咁多年,冇可能淨係靠運氣同人緣,肯定有自己獨特既地方,
其中一樣最多人buy佢既就係佢好識掌握歌曲既情緒同感情,我唔識點形容,個種細膩度係其他歌手身上好難搵到

D人成日話佢全因有好聽既melody靚既詞先會紅,佢d歌俾任何一個歌手唱都係會紅
我覺得岩岩相反,翻唱親佢既歌既都要收皮,完全唱唔到佢個隻feel

佢唔再開都無人迫到佢,既然依家要踩十場~佢就萬分努力,要令唔係睇開佢既人下次會再黎睇佢!! ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 17:17

exactly!!! 佢大可以前後再加兩場,或者再係前面加架,12月中個期到依家都未有公佈係邊個攞佐