返回列表 發帖
會唔會最後2號加場爛尾1號變真尾場
gooloo 發表於 2017-10-8 17:27

點會,如果2號爛尾,直接加27號 同 2號 咪得,仲有一日break添

其實連踩都有連踩既好, 起碼個人無咁易病
反而我依家諗緊, 到時會27,28公售之後再22,2公售定係27,28,2 (m ...
aRh3i 發表於 2017-10-8 17:27

係呀,佢同美祖都係break完就病
所以都幾想睇下美瑞今次做唔做到連踩十一/二場都冇事

我都唔知佢唱咩key

我完全唱唔到佢既歌
Nathan 發表於 2017-10-8 18:16

me 都係
就算唱到都唱唔到佢個仲細膩,
試過唱 好不容易
唔好話細膩度,係連唱晒成首歌都好難,就黎斷氣個隻

不認不認還需認
大慈善家
啦啦誇啦啦
你幸福嗎!
John 發表於 2017-10-8 22:27

喪婆四部曲呢?
內有惡女
吹牛娃娃
娃娃夫人
忌廉溝鮮奶

千千唱經過那些年實失聲,,,
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-8 19:32

想聽瑞瑞唱熱咖啡 + 迷人pink lady  

我覺得有冬天Feel又鍾意既歌:
冬天的故事
我的醉愛
冰點
悲歌之王
寒舍
我只能跳舞

希望千嬅會唱
Nathan 發表於 2017-10-8 22:45

零號 (冬天的故事ver)
深紫色
芬梨道上
笑中有淚
我是羊
好不容易遇見愛

不如大家列埋其他三季

偷吻杜魯福都幾喪
艾石仔 發表於 2017-10-8 22:53

好鍾意呢首失眠歌,差d唔記得佐
失眠好down個陣就聽 「假如讓我說下去」
失眠好掛住某人個陣就聽 「我是羊」
失眠好hyper個陣就聽 「偷吻杜魯福」  

唔該唱埋 適量運動與均衡飲食! 好想聽
Nathan 發表於 2017-10-8 22:54

呢首堅正,其實依家聽返 下半場 真係覺得好大膽以當時罐頭k歌橫行既年代
呢隻ep真係愈聽愈正

佢演唱會係咪得萬紫唱過??有無人有去睇過萬紫千紅??
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 22:56

係!! Let's Begin係電台訪問個陣話torres鍾意,會唱,最後都係冇,不過都岩既,同let's begin成個主題唔係好夾

好好玩
唔知仔仔有冇表演時間 唱你是你本身的傳奇
John 發表於 2017-10-8 21:34

torres都鍾意唱女神架

跑步聽慳D
現場唱慳D應該唔錯
艾石仔 發表於 2017-10-8 23:02

我有個frd又係成日做運動聽慳D同開大  

個陣係咪暑假開?? 多學生哥睇呀加上個陣最平山頂百五蚊??
我沒睇現場 但睇DVD覺得佢講佢媽咪點睇足咁多 ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 23:11

$380 / $150 / $80

ff緊31號倒數完之後係唱男女關係科

當年好似未有信用卡訂?
好似個個都去現場買咁
艾石仔 發表於 2017-10-8 23:21

有架,當年係MasterCard優先訂票
不過就係打電話:28 611 611

四季個concept係咪開年大典用過?
John 發表於 2017-10-8 23:28

係,但當年個四季medley其實好悶

唔知嘉賓會唔會有驚喜呢?
swl 發表於 2017-10-8 23:36

希望今次唔好有嘉賓

好想同千嬅對話, 教佢簡歌
Nathan 發表於 2017-10-8 23:28

pm佢
但我睇艾石訪問佢條片
佢話好想唱一D未唱過既歌
佢開始打算唔理了,唔理人鍾唔鍾意,總然之side就side喇,
sidecut咪sidecut,唱佐先,岩個show就要做,歌詞內容岩個個理論岩個件事,視覺上配合到就唱
佢唔知下次仲有冇得開,可能呢個係最後一個

姐係今次會有唔少sidecut,同埋今次props有visual又有

佢經過左minor classic 之後, 由LB佢其實都想有side係入面, 所以今次都有/再多d都唔出奇 ...
aRh3i 發表於 2017-10-9 00:03

係呀,上次既身份證歌同花與愛麗絲都真係估佢唔到

有咩演唱會會冇
cathay1996 發表於 2017-10-9 00:32

Lets Begin 咪冇props囉

送比大家......喜喜洋洋同埋皆大歡喜~~
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-9 00:23

呢個係西方節日 唔好同我請小鳳姐

唔記得上面有無人提過
覺得今次會有"最後的歌"
配合個"倒數"主題
masterdragon 發表於 2017-10-9 00:45

咁冬天的故事成隻碟既末日主題都配合到喎

覺得Carl會揀好多佢監製/編曲過既歌,應該會有唔少1-100入面既歌入選

擺隻新世紀福音戰士喺尾
joshua 發表於 2017-10-9 00:51

分分鐘又黎私奔

其實吵我喺aal出現過但又被打入冷宮
gooloo 發表於 2017-10-9 01:00

all揀歌咁大膽 (特別係快歌),點解之後都咁保守

因為aal揀歌係人瑞放手畀朱祖兒揀囉唔係又點會有新世紀福音戰士、8步半、稀客、民間傳奇、三分鐘 ...
gooloo 發表於 2017-10-9 01:05

仲有稀客,出埃及記,風彩依然,最估唔到係唱8步半同燭光夜,呢兩首如果唔係die hard都未必識
好似冇 民間傳奇 ?

唔好有陳奕迅梁漢文.....(除非唱不一樣的夏啦)
kenny1102 發表於 2017-10-9 01:13

唔好又吹水吹佐20分鐘
eason一定會黎睇

佢話torres最近好鍾意唱3AM
不如搵AGA做嘉賓合唱天橋啦
fifty1205 發表於 2017-10-9 01:18

點解torres識咁多新歌  
佢會唔會搵幫佢作過歌既唱作人做嘉賓呀?

aga /  周國賢  / 林二汶 / 盧凱彤 / 林一峰 /  藍奕邦 / 方皓玟 / 王菀之 / Kendy / 陳詠謙 / 側田 / 何山 / 蕭賀碩 / 戴佩妮 / 陳珊妮 / 陳綺貞 / 鄭中基 / 黃國倫

用返原本個version就最好
joshua 發表於 2017-10-9 01:06

私奔兩個ver我都鍾意
但唔該零號 ,深息唱的話用返原ver喇

花樣+年華
夏日戀人
內有惡女
男女關係科
慳D
家有幾米
忌廉溝鮮奶
偷吻杜魯福

睇歌名已經覺得好嘈好喪 ...
kenny1102 發表於 2017-10-9 01:24

佢竟然有咁多咁喪咁嘈既歌  

其實非賣品都可以計埋入去~
kenny1102 發表於 2017-10-9 01:43

並沒能耐可將你抱著愛   
咬你食你會有害   
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係唱野孩子再唱向左走再唱向右走再唱埋向左走向右走~

BTW~認真可唔可以唱一次精選歌(我成日覺得FA已經只係識係D大碟到搵歌而忘記左呢D)
只要為我好, 快樂與哀愁, 夢裡的人, 滿場飛, 舊地, 偷生, 甘願為您, 傻仔, 寒舍, 讓我飛, 咬唇..........

仲有好想佢唱一次讓我重新愛上你
kenny1102 發表於 2017-10-9 01:33

佢肯唱大碟入面未唱過既歌已經好好,呢堆精選遺珠佢記唔記得都係一個問題

話說,大家仲記唔記得有首歌叫 給香港小姐 ?  都幾好un

唔少sidecut,同埋今次props有visual又有..
期待值大加wor...
不過想當年蝦餃媽lets celebrate個三面台同visual都話落足本 最後cheap到
721AXA 發表於 2017-10-9 02:07

紙醉金迷演唱會佢夠話製作費超過2億喇

今次開咁多場,應該會多d budget掛?

Make Up隻碟其實好多歌都好值得唱
佢話今次個show音樂劇感覺重,其實歌舞昇平好適合做live performance ...
fifty1205 發表於 2017-10-9 01:20

音樂劇感覺重? 姐係好似let's begin咁?

歌舞昇平 同 啼笑姻緣 兩首歌我成日撈亂

唔係可以唱邊首呀??
唔通唱不一樣的夏?

ps:你又係男??呢個版塊得我一個女仔啦? ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-9 10:52

有架,應該仲有兩位絲打係度

仲有我呀
happychicken 發表於 2017-10-9 11:48

原來快樂雞係女仔黎

今朝開始連AIA 普通Staff 都訂埋飛, 市面應該會流出
我Fd 打左百幾個電話先通, 幫我訂左24號, 原先想要31,  ...
aRh3i 發表於 2017-10-9 11:49

咁奇怪,唔係24號爆先

唔知傳說中的2號最後開唔開呢...
kelvinyu188 發表於 2017-10-9 11:53

實加喇

其實個人感覺舊地好聽好多 但好似個個都鍾意寒舍
klihm 發表於 2017-10-9 12:06

舊地fans揮手,其實都算係講保育架,比xx街早好多

佢同sammi好似一向都唔算熟...
John 發表於 2017-10-9 12:13

見sammi周不時都係佢ig留言
不過我都覺得佢地係唔熟

但同美祖就應該係愈黎愈frd

咁傻仔都唔差既
Nathan 發表於 2017-10-9 13:19

傻仔成個theme係好特別,兵歌就一大堆,但娘娘歌暫時我淨係發現到呢首

好young 啊你

唔知你地鍾意個老女人做乜
Nathan 發表於 2017-10-9 13:22

其實同千嬅d男fans都係hehe一樣咁詭異

又唔係個個ge,不過的確次次睇親都見到好多中年大隻hehe
joshua 發表於 2017-10-9 13:45

應該9成都係掛?

我好似仲未見過有直仔係佢fans
好多中年咩? 我見多數都8x 同 90頭個d喎

美祖成日喺千千ig留言
gooloo 發表於 2017-10-9 13:35

過年會去美瑞屋企拜年,會派利是俾torres

唔係話今次唔請嘉賓咩
星勤 發表於 2017-10-9 13:37

佢好似應承佐志明開紅館要請佢上台喎

而家可能97前都叫中年...

反ot: 唔知會唔會唱你幸福嗎
John 發表於 2017-10-9 14:37

被人叫叔叔真係好想兜巴星落去

佢唱既話會被人叫收皮

rundown:
狼來了
愛人
數你
有發生過
少女的祈禱

烈女
處處吻
wonder woman
斗零踭

姊妹
野孩 ...
al08_econ 發表於 2017-10-9 16:35

一定好L嘈,晚晚全場大合唱,變佐大型卡拉ok  

係呀師兄,多多指教 ^^
happychicken 發表於 2017-10-9 19:13

多D上黎吹水喇雞雞

如果97年前都叫中年真係好陰公⋯⋯千嬅大部份歌迷都唔只呢個年紀
你幸福嗎呢首恐怖污點作唔該唔好再提,睇見歌名都打冷震。

回樓上,其實我都好鍾意舊地,不過寒舍K好多,偷生都係。
我估今次rundown會有剛剛好、余春嬌、當我想起你,不過有點擔心余春嬌粒高音,就算唱到個音都未必好聽。
Serendipity 發表於 2017-10-9 20:43

美瑞D FANS應該多數係80後同90頭
如果一定要唱一首人地既歌,就唱 當我想起你 喇,其他唔該唔好唱
余春嬌 如果唔開黎聽 齋回憶係唔記得點唱

搞氣氛high個part可唔可以係咁
慳d x 鸞鳳和鳴 x 男女關係科 x 熱血青年
一定high過咩私奔x開大 {:1 ...
721AXA 發表於 2017-10-9 22:54

呢首似係pun多D喎

太好笑, 附加對話內容
aRh3i 發表於 2017-10-9 21:52

我唔係炒飛個D人,咩料,笑死人
未買過三面台貴飛,係咪同四面台一樣有四行字母行架?

希望一首都唔會出現
kenny1102 發表於 2017-10-9 23:01

希望有咁side得咁side,悶死班保險dog

四面台個台係三面台既plan 會變哂做座位, 全部都係字母行
以今次咁既話第1段係BA-BG,AA-AD, 第2段係AE-AJ,A-F
之後就係平時四面台既A-D,1-8, 姐係依家既G-J,1-8

所以BA行係正面第一行 (真正摸手仔位, 當然要睇佢個台點設計, 正常應該都係摸唔到手)
aRh3i 發表於 2017-10-9 23:09

如果唔down張seating plan zoom大黎睇都唔知三面台個座位山腳個堆全部都字母黎
D黃牛真係好狼死

你上面張圖箭嘴個度係row 2? 我download紅館張座位表同美瑞個張有少少唔同,
搵唔到邊度係row 2, 字母行之後就直接跳到row 9了