返回列表 發帖
想知美祖最高排名首歌係邊首
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

手持3首或以上候選歌但未開齋嘅歌手:
5.5 - RubberBand、Supper Moment、方皓玟、謝安琪
5 - 連詩雅、盧凱 ...
mosesming 發表於 2020-4-8 14:13

連詩雅竟然可以有五首入圍 犀利
Aga歌手生涯有無出咗三十首歌?但可以入五首

等睇頭十位由RubberBand Kay ivana supper 小明 ellen包辨
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

原來牆紙無入到200強
有d意外
心之科學同花千樹之後,其他三首機會不大喎(黃昏、pretty crazy、空港)
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

延伸聆聽有風吹草動 好高質
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

我覺得eason 應該5首都會入哂
因為連海裏睡人都有,其他真係年度大熱作,無可能唔入
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

呢一log啲歌幾正
有主流有偏鋒但係無諗過come with me 咁高排名
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

周爸入硬5首
Ivana應該可以坐到完場
RB繼續喺後台
2019啲big hit繼續笑等top 20 ...
mosesming 發表於 2020-4-14 14:07

分分鐘頭5位都係rubberband
諗住家明、末日、水百合會有更高名次
亦都估唔到周爸有咁多歌入圍
好多cm十大都入唔到百大選 sad
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

唔知和好仲有冇機會入
janice 得2首入到200強,到而家都唔見,我諗無架啦
的確佢10年起無咩歌係有標誌性,最多係hit…
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

連初選都冇嗰啲600+真係要諗下首歌當年因咩事喺四台有獎
mosesming 發表於 2020-4-15 15:05

那些年 903最歌 十大第二位
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

美祖擺明止步啦
如果入圍係牆紙/破相應該會大機會啲
hihi 發表於 2020-4-16 16:00

同意 唔覺得空港仲有 我自己係fans都唔覺得呢首歌有咩咁大意義
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

Janice 表示擔定櫈仔,放長雙眼睇CM賽果 : 如果輸 想輸給 些厲害對手
powerful 發表於 2020-4-19 20:09

Janice: I don’t know what is CM wor, and I don’t care
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

高山低谷有少少偏高

不過都同phil無咩其他代表作有關
maksiuhong 發表於 2020-4-19 20:48

同意
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

估三甲係 自我感覺還好 曌 同埋 信
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

梁文禮
kenny1102 發表於 2020-4-19 22:08

使唔使開個 韓文歌年代百大選
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

三 空港
二 斗零踭
一 好不容易遇見愛
放空 發表於 2020-4-19 22:09

無let's celebrate?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

和每天講再見 空姐 天變地變情不變
on07111 發表於 2020-4-19 22:10

三首悶歌 排 100 99 98啦
喘息空間 很想要吧 風靡 呢3首就差唔多
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

不如你數D 歌出嚟
kwanie 發表於 2020-4-19 22:12

真係比較難數 有高質歌嘅 但係唔係一定值100強就另一件事
但如果係選 00 -09 年,janice 都肯定有幾首

離家出走 就算世界無童話
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

祖祖霸氣登場
1 樂觀
2 世界真細小
3 空港
敗犬女王 發表於 2020-4-19 22:14

1 快樂最快
2 出色
3 充電器

不如排返個 百記廣告歌 20強
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

二零一零年代百大單曲

假使世界原來不像你預期 [2017]

唱  方皓玟
曲  方皓玟
詞  方皓玟
編  孔奕 ...
ed8671ed 發表於 2020-4-19 22:15

延伸聆聽 有冰島真係好正

估唔到呢到都可以出現到 j arie個名

個人 jarie 三甲
天平先生
Fantasy
姊妹花
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

百大有J Arie作曲作品!
艾石仔 發表於 2020-4-19 22:19

Dream My Dreams
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

悶到呢
seeseetv 發表於 2020-4-19 22:20

希望係 世界真細小 或者 黑色狂迷
假假地十大第二位
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

第一係咪黃昏點唱機
on07111 發表於 2020-4-19 22:22

支持樂觀,有五輪真弓作曲wo
咁把炮 點可以唔比面佢
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

一千個假想結局, thx
dongbb2332 發表於 2020-4-19 22:25

你真係太多假想,應該係就有就有
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

我千谷緊眼淚準備上台避高音
josey 發表於 2020-4-19 22:25

使唔使學kay 扮暈揸咪stand
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

啱啱見到rb 四子唱唱下 個台升起左
仲放埋煙花
嚇到6號走音
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

頒完第一仲有冇嘢頒?
PenguinMusic 發表於 2020-4-19 22:27

可唔可以頒返101
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

原來pakho都有一首
話哂拎過男金

估唔到係mag 同 sherman都有,好難得
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

做飯
abcxyz302006 發表於 2020-4-19 22:30

個人覺得回眸一笑仲高質…
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

立法會五大選區都要選個最女出黎
仲有超區最女
Wonders 發表於 2020-4-19 22:51

希望黃碧雲會做2020年樂壇新人
然後退出政壇

超區最女係唔係琼子
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

所以 joey 真係 唔值 咁多次女金 2010-2013, 2015-2016) 六次女金
           Kay 只得兩次 (201 ...
洗衣王國130 發表於 2020-4-19 22:54

呢點唔使討論啦
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

二 零 一 零 年 代
     精 選 五 十 唱 片
       五 月 揭 曉

Stay Tuned {:1 ...
ed8671ed 發表於 2020-4-19 22:54

奇代
新斧曬鎖柚公昨仁圓
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

00-09搞百大嘅話
我諗第100位已經會好似10-19 top20咁緊張
mosesming 發表於 2020-4-19 22:55

唔知eason 要橫掃幾多首
分分鐘美祗連77、78位都拎唔到
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

仲有偷情的禮儀同大家分享點樣落妝!
賴爽 發表於 2020-5-2 10:40

歸家不照鏡 我有我浪蕩

反ot 希望 me re do 同moment會入到啦
係祖祖嘅大突破
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

講真 美祖10年代出左
《Joey Ten》、《空港》、《Joey & Joey》《Moment》《小日子》、《Me, Re-Do》、《J-POP》、《答案之書》

得紅字4隻碟入到圍
睇質素都係得《小日子》《J-POP》叫好d
但比起其他唱片都係差一大截
其中一隻入到50強 已經還神
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

如果雲妮姐姐有提名 答案之書一定入到
話曬佢都覺得值金曲歌后提名 ...
JasOh103 發表於 2020-5-2 11:34

答案之書有幾首歌係唔錯,但真係太大想頭吧
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

Joey隻隻碟都係single collection,零完整性,投唔落
小日子如果冇另眼/七不同兩首百記歌都可以勉強叫係嘅..
hehe 發表於 2020-5-3 21:08

所以j-pop 無左廣告歌 我真係好開心
不過 如果連雙子座同新貴都無埋就更好 換多兩首快歌
鴦鴛襪同閃光彈真係好正
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

RubberBand 應該仲有Frank 會有五十強吧
唔知AGA 同Ivana 會唔會入到 單曲合輯
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

豔羡係kary最好同最後一張唱片...
除咗真過份 其實幾首都成日聽
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

kary最好同最後一張唱片應該係best of kary
josey 發表於 2020-5-6 14:37

你啱
又有奉愛之名 又有come with me
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

唔知17年cm共和唱片金獎
I 有無機會入五十強呢
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

唔知 filicious / tenacious 有冇機會入到一隻?
如果joey and joey 都入圍,j-pop/小日子都會入一隻掛
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

Senses inherited
Vibes
Felix
timc524 發表於 2020-5-7 20:45

vibes 無入呀
係sense inherited,Felix 同 morph
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

睡前服
見hours 已經出左 以為係connected 入五強
好啦 只係剩返10個位 到底除左KONTINUE 之外仲有咩唱片入到五強呢
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

Eason會唔會有兩隻碟入五強
Love, time flies
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

希望五強有aga同名唱片份
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

6至10係咪top10??
WZA111 發表於 2020-5-10 21:35

唔係6-50名都唔分名次咩 lol
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

希望第一係j pop!
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

各祖粉可以瘋狂恥笑千嬋了
hehehaha 發表於 2020-5-10 21:50

祖都有2隻
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

Endy票太集中,風起壯烈犧牲
powerful 發表於 2020-5-10 21:51

其實風起幾好
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

進10年叱咤至尊碟邊隻無?
787491313 發表於 2020-5-10 21:52

《the album and the rest of it...》
《Time Flies》
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪