返回列表 發帖
按著預算中的節奏可去到日後
對著異世中的戰鬥
不止不休

港隊32強暫時戰績

1隊晉級 4隊出局 ...
on07111 發表於 2024-5-22 17:43
男單預算中的節奏=16強+決賽內戰

16強佔三個

好緊張…

香港隊16強最終戰績

2隊晉級 1隊出局
迦迦先取一局!Jason先取一局!迦迦兩局戰勝李乜乜
jason第一次入500賽八強
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

好緊張…

香港隊16強最終戰績

1隊晉級 1隊出局
迦迦先取一局!Jason先取一局! ...
on07111 發表於 2024-5-23 14:10

李繼上次9比21之後 又試不顧自己為成全家家

英倫大哥

英倫大哥
WZA111 發表於 2024-5-23 14:46

未來一哥

英倫大哥
WZA111 發表於 2024-5-23 14:46

無限大 世界雖不細但志氣亦無窮大
有突破的姿態 有何不可嚮往無人地帶
未來一哥
kel_kelvin 發表於 2024-5-23 14:50

隱世球手

李繼上次9比21之後 又試不顧自己為成全家家
kel_kelvin 發表於 2024-5-23 14:32

自問自己只不過港隊第二 更了解沒理據爭取你這位置
幸福多於我預期

目前港隊奧運球員中,李卓耀暫列世界排名17位,混雙「鄧謝配」則列於第7位,兩者皆與奧運種子資格僅一步之遙,若要於奧運爭取更有利位置,便需於7月9日前的世界巡迴賽中爭取更多積分,提升世界排名以進入單打排名前16或雙打排名前4,才有望取得奧運種子席位。

目前港隊奧運球員中,李卓耀暫列世界排名17位,混雙「鄧謝配」則列於第7位,兩者皆與奧運種子資格僅一步之 ...
kel_kelvin 發表於 2024-5-24 03:06

小李:「失落種子不會失望,只要不放棄一定有機會,我覺得無論什麼排名都好,都是一個肯定,令我有更多動力今年加把勁。」

扣返已失約巴黎的台灣小林不動產同小翁,奧運分十三組,佢仲要過兩個人。以佢狀態點過Sen同影帝
幸福多於我預期

小李:「失落種子不會失望,只要不放棄一定有機會,我覺得無論什麼排名都好,都是一個肯定,令我有更多動 ...
on07111 發表於 2024-5-24 08:56

狀態遲啲慢慢升啦 始終今站對手係H2H 1比7嘅家家 可能格食格 出局合理
cy_lee96: 多灰心都知一早吃定我

支持Jason如果jason今日勝利我聽100次小李的告別霉棄燈

香港隊8強最終戰績

1隊晉級 1隊出局
迦迦先取一局!迦迦兩局戰勝李乜乜!Jason三局不敵中國男單
幸福多於我預期

支持迦迦 如果迦迦今日勝利我聽100次迦迦的CUNT

Ar long好勁

支持迦迦  如果迦迦今日勝利我聽100次迦迦的CUNT
WZA111 發表於 2024-5-24 15:41

留名跟進

安格斯大哥

咁嘅狀態打奧運仲有勝算過李

覺得對完 李卓耀 李是封 之後對李梓嘉
希望個template可以繼續用

支持迦迦  如果迦迦今日勝利我聽100次迦迦的CUNT
WZA111 發表於 2024-5-24 15:41

上次小李勝利我聽左10次CTT 整整半個鐘
幸福多於我預期

覺得對完 李卓耀 李是封 之後對李梓嘉
希望個template可以繼續用

上次小李勝利我聽左10次CTT 整 ...
on07111 發表於 2024-5-24 16:01

希望對A A

Ar long好勁

留名跟進
Yan 發表於 2024-5-24 15:54

呢幾年慢慢聽

呢幾年慢慢聽
WZA111 發表於 2024-5-24 16:22

支持走塑

就算傷心也算盡情活過
夢幻記憶混和
幸福多於我預期

迦迦好似要入院 唔知迦迦聽日能否上場打迦迦

聽日如果迦迦晉級會聽十次一加一

目前港隊奧運球員中,李卓耀暫列世界排名17位,混雙「鄧謝配」則列於第7位,兩者皆與奧運種子資格僅一步之 ...
kel_kelvin 發表於 2024-5-24 03:06

內地網民好似計過話cut off date前混雙已經無隊伍過到第四位的東渡
頭四種子好似已定
幸福多於我預期

港隊4強戰績

0隊晉級 1隊出局
迦迦先取一局!迦迦戰勝! 恭喜迦迦晉級, 亦希望迦迦不要灰心繼續努力,CUNT十次一加一兩日內找數
幸福多於我預期

再繼續入500賽次輪
牙澤:我這樣討厭 他完美如此
kel_kelvin 發表於 2024-5-22 17:14
不過英倫真係強於牙澤好多,甚至係可以上高級賽
駱大哥都好似肩膊傷左連續兩星期比人偷雞
on07111 發表於 2024-5-22 17:43
駱大哥而家啲技術 ... 就算有無事都唔一定贏
混雙基本上就係而家前四做種子,第五嘅 德沙 同 東渡 都差一萬分,姐係要黎緊兩個大分賽都拎冠軍至得,係無可能做到嘅事了
迦迦好似要入院 唔知迦迦聽日能否上場打迦迦

聽日如果迦迦晉級會聽十次一加一
on07111 發表於 2024-5-24 21:06
尋日完全唔得閒睇 估唔到又黎 迦迦 VS 迦迦,好似整定咁
不過李梓嘉真係唔好為左呢啲比賽而要為巴黎付出代價呀,要量力而為,唔得不如退賽吧 !

迦迦唔好令我失望
已經聽左5.5次一加一了
幸福多於我預期

最後連拎8分係咩事

李梓嘉 隻腳有事都可以贏到 真係唔知佢聽日同下個禮拜啲比賽打唔打到

迦迦

2024 馬來西亞羽毛球大師賽 [500] 總決賽 對陣 及 賽程賽果 [5.26]

13:10 女子雙打 岩永鈴 / 中西貴映 [1] 2 : 1 李幽琳 / 申昇瓚 [6]  (17:21 21:19 21:18)
15:00 女子單打 王祉怡 [2] 2 : 1 Sindhu [5]           (16:21 21:5 21:16)
16:35 混合雙打 Rivaldy / Mentari [3] 0 : 2 吳塤閥 / 賴潔敏 [4]  (18:21 19:21)
17:40 男子雙打 Astrup / Rasmussen [2] 2 : 0 陳勇 / 羅星升   (21:18 21:14)
18:40 男子單打 Axelsen [1] 2 : 1 李梓嘉 [5]          (21:6 20:22 21:13)

最新一期世界排名 28/05/2024
以下為各單項前三 以及 前十中創下個人排名最佳球員,排名首位最後之括號為世界第一之累積周數

男單 - 1. Axelsen [丹麥] [182]、2. 石宇奇 [中國]、3. Jonatan [印尼]
女單 - 1. 安洗瑩 [南韓] [44]、2. 陳雨菲 [中國]、3. Marin [西班牙]
男雙 - 1. Rankireddy / Shetty [印度] [17]、2. 梁偉鏗 / 王昶 [中國]、3. 姜敏赫 / 徐承宰 [南韓] ||| 10. 何濟霆 / 任翔宇 [中國]
女雙 - 1. 陳清晨 / 賈一凡 [中國] [179]、2. 白荷娜 / 李紹希 [南韓]、3. 劉聖書 / 譚寧 [中國]
混雙 - 1. 鄭思維 / 黃雅瓊 [中國] [217]、2. 馮彥哲 / 黃東萍 [中國]、3. 渡邊勇大 / 東野有紗 [日本]

十萬分俱樂部 - 陳清晨 / 賈一凡 : 112556、安洗瑩 : 111417、鄭思維 / 黃雅瓊 : 106150、陳雨菲 : 103332、白荷娜 / 李紹希 : 102916、Axelsen : 100770

男單更多排名 - 4. Antonsen [丹麥]、5. 奈良岡功大 [日本]、6. 李詩灃 [中國]、7. Ginting [印尼]、8. Kunlavut [泰國]、9. 李梓嘉 [馬來西亞]、10. Prannoy [印度]

女單更多排名 - 4. 戴資穎 [中華台北]、5. 山口茜 [日本]、6. 王祉怡 [中國]、7. 韓悅 [中國]、8. 何冰嬌 [中國]、9. Tunjung [印尼]、10. 張蓓雯 [美國]、12. Sindhu [印度]

男雙更多排名 - 4. Astrup / Rasmussen [丹麥]、5. 謝定峰 / 蘇偉譯 [馬來西亞]、6. 保木卓朗 / 小林優吾 [日本]、7. Alfian / Ardianto [印尼]、8. 劉雨辰 / 歐烜屹 [中國]、9. 李洋 / 王齊麟 [中華台北]、10. 何濟霆 / 任翔宇 [中國]、28. 陳勇 / 羅星升 [南韓]

女雙更多排名 - 4. 松山奈未 / 志田千陽 [日本]、5. 張殊賢 / 鄭雨 [中國]、6. 金昭映 / 孔熙容 [南韓]、7. 松本麻佑 / 永原和可那 [日本]、8. 福島由紀 / 廣田彩花 [日本]、9. Rahayu / Ramadhanti [印尼]、10. Jongkolphan / Rawinda [泰國]、11. 岩永鈴 / 中西貴映 [日本]、22. 李幽琳 / 申昇瓚 [南韓]

混雙更多排名 - 4. 徐承宰 / 蔡侑玎 [南韓]、5. 蔣振邦 / 魏雅欣 [中國]、6. Dechapol / Sapsiree [泰國]、7. 鄧俊文 / 謝影雪 [香港]、8. 金元昊 / 鄭娜銀 [南韓]、9. 陳堂傑 / 杜頤溈 [馬來西亞]、10. Christiansen / Boje [丹麥]、14. Rivaldy / Mentari [印尼]、16. 吳塤閥 / 賴潔敏 [馬來西亞]

馬來西亞嗰件李乜乜 好勁
受傷都史上最強
今年支持小李cy奪金,又靚仔又好波
ps.十次一迦一已找數 下次都係聽獨一無二
幸福多於我預期

阿耀入16強聽10次獨一無二
入8強聽100次say you love mi呢句

2024 新加坡羽毛球公開賽 [750] [5.28-5.29]

32 強淘汰賽種子球手出局一覽
男子單打 
女子單打 
男子雙 ...
chanchan0909 發表於 2024-5-21 21:47

大Gwing退賽
幸福多於我預期

阿耀入16強聽10次獨一無二
入8強聽100次say you love mi呢句

大Gwing退賽 ...
on07111 發表於 2024-5-27 18:45
其實佢嘅膝傷黎得好突然,完全唔知佢幾時傷左

Long兒。。。人會累

Long兒。。。人會累
kel_kelvin 發表於 2024-5-28 15:22

得不得到掌聲還是盡興

自問自己只不過第二
更了解沒理據爭取你這位置x10
已用一小時找數
幸福多於我預期

Ginting [7] VS 李梓嘉

Talent always wins
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

李下星期要做屠龍手了
幸福多於我預期

2024 新加坡羽毛球公開賽 [750] [5.28-5.29]

32 強淘汰賽種子球手出局一覽
男子單打 Jonatan [3] 0 : 2 周天成
女子單打 戴資穎 [4] 退賽
男子雙打 Rankireddy / Shetty [1] 0 : 2 Lundgaard / Vestergaard
女子雙打 張殊賢 / 鄭雨 [5] 1 : 2 李汶妹 / 劉玄炫
混合雙打 馮彥哲 / 黃東萍 [2] 1 : 2 Jomkoh / Supissara、渡邊勇大 / 東野有紗 [3] 1 : 2 楊博軒 / 胡綾芳、Dechapol / Sapsiree [6] 1 : 2 Tabeling / Piek、鄧俊文 / 謝影雪 [7] 0 : 2 Ferdinansyah / Widjaja、金元昊 / 鄭娜銀 [8] 0 : 2 Christiansen / Boje

比賽前退賽
女單 : 戴資穎 [4]

抽籤前退賽
男單 : Kunlavut、黃智勇 ; 女單 : 金佳恩 ; 男雙 : 古賀輝 / 齋藤太一 ; 女雙 : 福島由紀 / 廣田彩花、櫻本絢子 / 宮浦玲奈、楊雅婷 / 楊霈霖 ; 混雙 : 綠川大輝 / 齋藤夏、Gicquel / Delrue

超級焦點戰 [5.28]
02-04   男子雙打 姜敏赫 / 徐承宰 [3] 2 : 1 Carnando / Marthin
03-04   混合雙打 金元昊 / 鄭娜銀 [8] 0 : 2 Christiansen / Boje
02-05   女子單打 Tunjung 2 : 0 張蓓雯
03-05   男子單打 Antonsen [4] 2 : 0 Gemke
02-08   女子雙打 劉聖書 / 譚寧 [3] 2 : 0 陳康樂 / Thinaah
01-09   女子單打 何冰嬌 [8] 2 : 1 楊佳敏
02-09   女子單打 張藝曼 0 : 1 奧原希望 [第二局戰至 8:11 前者退賽]
02-12   男子雙打 Fikri / Maulana 2 : 1 Ahsan / Setiawan

超級焦點戰 [5.29]
01-02 [TV] 女子單打 韓悅 [6] 2 : 0 大堀彩
03-03    混合雙打 Dechapol / Sapsiree [6] 1 : 2 Tabeling / Piek
01-05 [TV] 男子單打 Jonatan [3] 0 : 2 周天成
01-06 [TV] 女子單打 山口茜 [5] VS Intanon [後者退賽]
02-09    男子單打 Ginting [7] VS 李梓嘉 [後者退賽]
01-10 [TV] 男子單打 Axelsen [1] 2 : 1 Sen
03-12    男子雙打 李洋 / 王齊麟 2 : 1 李哲輝 / 楊博軒

港隊 32 強淘汰賽賽果 [5.28]
01-02   男子單打 伍家朗 0 : 2 林俊易
03-08   男子單打 李卓耀 2 : 0 Rajawat
02-11   混合雙打 李晉熙 / 吳芷柔 2 : 0 Ashith / Amrutha

港隊 32 強淘汰賽賽果 [5.29]
01-01 [TV] 混合雙打 鄧俊文 / 謝影雪 [7] 0 : 2 Ferdinansyah / Widjaja

上個禮拜大逆轉 富婆 嘅 王祉怡,今日都只係險勝 Gilmour。然後連續兩周決賽嘅 李梓嘉 終於退賽休息一周。其實 500 → 500 → 750 → 1000 → 500 真係好密集,係咪真係有必要要咁安排 同埋可唔可以取消 世界前幾名嘅運動員必定要參加 2 個 500 賽嘅規定,等睇今年未參加過 500 嘅高手年尾啲 500 第一輪打幾球就退賽

多隊混雙受到詛咒

多隊混雙受到詛咒
WZA111 發表於 2024-5-29 15:38
下半區無曬種子,東渡 輸比呢個對手真係估唔到,五百年一遇

Jojo
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

Jojo
JasOh103 發表於 2024-5-29 16:21

留力下個禮拜姐

下半區無曬種子,東渡 輸比呢個對手真係估唔到,五百年一遇
chanchan0909 發表於 2024-5-29 15:48

葉李配變隱形種子 希望李乜乜奪冠
幸福多於我預期

葉李配變隱形種子 希望李乜乜奪冠
on07111 發表於 2024-5-29 19:01
居然係佢地係半區最高排名 可以估下呢八隊邊個入到決賽 Tabeling / Piek 入過高級賽決賽,首選呢隊,次選近期贏過種子嘅 郭新娃 / 陳芳卉,三選 葉宏蔚 / 李佳馨

Johannesen 嗰下突然拉傷貌似好嚴重下

聽日有 Marin [3] VS Sindhu TV 區,期待

居然係佢地係半區最高排名  可以估下呢八隊邊個入到決賽  Tabeling / Piek 入過高級賽決賽, ...
chanchan0909 發表於 2024-5-29 20:01

印尼 利是封 同 邦邦 咁啱都對到李家軍,雖然李佳馨喺我印象中並唔係好強,但混雙嘅搭檔葉宏蔚幾有實力,我覺得李卓耀都有一定機會,李吳就唔敢睇好,佢地有自己嘅配合問題(已經聽左Say you love mi呢句24次)
同埋可唔可以取消 世界前幾名嘅運動員必定要參加 2 個 500 賽嘅規定,等睇今年未參加過 500 嘅高手年尾啲 500 第一輪打幾球就退賽
chanchan0909 發表於 2024-5-29 11:47

香公如果唔多高手
主要真粉入場
分分鐘超感動
個個都背負住外間壓力期待香港有第三位男單奪金
真係"唯有你企得很近 向夢想出發的忠粉"嘅情況
去到會有一種好團結嘅感覺
幸福多於我預期

2024 新加坡羽毛球公開賽 [750] [5.30]

16 強淘汰賽種子球手出局一覽
男子單打 Antonsen [4] 1 : 2 駱建佑、Ginting [7] 1 : 2 梁峻豪、Prannoy [8] 1 : 2 西本拳太
女子單打 韓悅 [6] 0 : 2 李美妙、何冰嬌 [8] 1 : 2 奧原希望
男子雙打 劉雨辰 / 歐烜屹 [8] 0 : 2 吳世飛 / Nur Izzuddin
女子雙打 白荷娜 / 李紹希 [2] 1 : 2 Jolly / Pullela
混合雙打 /

超級焦點戰
01-02 [TV] 女子單打 何冰嬌 [8] 1 : 2 奧原希望
01-03 [TV] 混合雙打 陳堂傑 / 杜頤溈 2 : 0 Christiansen / Boje
02-03 [TV] 女子單打 韓悅 [6] 0 : 2 李美妙
01-04 [TV] 女子單打 Marin [3] 2 : 1 Sindhu
01-05 [TV] 女子雙打 金昭映 / 孔熙容 [6] 2 : 0 Jongkolphan / Rawinda
02-05 [TV] 男子雙打 劉雨辰 / 歐烜屹 [8] 0 : 2 吳世飛 / Nur Izzuddin
03-05    混合雙打 葉宏蔚 / 李佳馨 2 : 0 Ferdinansyah / Widjaja
02-06 [TV] 男子單打 Prannoy [8] 1 : 2 西本拳太
03-06    男子單打 石宇奇 [2] 2 : 0 翁泓陽
02-07 [TV] 男子雙打 保木卓朗 / 小林優吾 [6] 2 : 0 陳柏陽 / 劉毅
02-08 [TV] 男子單打 李詩灃 [6] 2 : 0 李卓耀
01-09 [TV] 男子雙打 姜敏赫 / 徐承宰 [3] 2 : 1 Fikri / Maulana
01-10 [TV] 男子單打 Antonsen [4] 1 : 2 駱建佑
01-11    男子雙打 謝定峰 / 蘇偉譯 [4] 2 : 1 李洋 / 王齊麟
03-10    女子單打 陳雨菲 [2] 2 : 0 Busanan
03-11    女子單打 山口茜 [5] 2 : 0 宮崎友花

港隊 16 強淘汰賽賽果
02-02 [TV] 混合雙打 李晉熙 / 吳芷柔 0 : 2 蔣振邦 / 魏雅欣 [5]
02-08 [TV] 男子單打 李卓耀 0 : 2 李詩灃 [6]

支持李佳芯
幸福多於我預期

駱b

2024 新加坡羽毛球公開賽 [750] 半準決賽 對陣 及 賽程賽果 [5.31]

除 03-01 以及 03-02 外,其他比賽皆為 TV 區,比賽 12:00PM 開始

男子單打
18:55 01-08 Axelsen [1] 2 : 0 梁峻豪
20:25 01-10 李詩灃 [6] 2 : 0 駱建佑
17:25 02-06 西本拳太 0 : 2 周天成
13:45 02-03 石宇奇 [2] 2 : 1 奈良岡功大 [5]

女子單打
15:05 01-04 安洗瑩 [1] 2 : 0 奧原希望
18:15 02-07 王祉怡 [7] 1 : 2 Tunjung
15:25 02-04 Marin [3] 0 : 2 李美妙
13:00 01-02 陳雨菲 [2] 2 : 0 山口茜 [5]

男子雙打
15:50 01-05 何濟霆 / 任翔宇 2 : 1 吳世飛 / Nur Izzuddin
18:05 01-07 姜敏赫 / 徐承宰 [3] 0 : 2 保木卓朗 / 小林優吾 [6]
19:45 01-09 謝定峰 / 蘇偉譯 [4] 0 : 2 Astrup / Rasmussen [5]
19:40 02-08 梁偉鏗 / 王昶 [2] 0 : 2 Alfian / Ardianto [7]

女子雙打
12:10 02-01 陳清晨 / 賈一凡 [1] 2 : 0 松本麻佑 / 永原和可那 [7]
12:10 03-01 劉聖書 / 譚寧 [3] 2 : 0 李汶妹 / 劉玄炫
16:20 02-05 松山奈未 / 志田千陽 [4] 2 : 1 Rahayu / Ramadhanti [8]
13:35 01-03 金昭映 / 孔熙容 [6] 1 : 2 Jolly / Pullela

混合雙打
13:00 02-02 鄭思維 / 黃雅瓊 [1] 2 : 0 蔣振邦 / 魏雅欣 [5]
12:10 01-01 徐承宰 / 蔡侑玎 [4] 2 : 0 陳堂傑 / 杜頤溈
16:05 03-02 葉宏蔚 / 李佳馨 0 : 2 楊博軒 / 胡綾芳
17:05 01-06 Tabeling / Piek 1 : 2 Vestergaard / Busch

覺得葉李終於要奧運決賽前正面同雅思交鋒了

原來葉李始終唔想對雅思
幸福多於我預期