返回列表 發帖

[結果] CM會員共和榜: 2024年度我最喜愛的歌曲第一季季選

Hi,終於得閒頒

日期: 2024年5月19日 (星期日)
時間: 22:00
主持: ed8671ed

候選歌曲名單: (合共44首)
AGA - Why You
COLLAR - Back In The Game
COPAK - Sometimes
Gareth.T - 緊急聯絡人
Gin Lee - Diff.
Gordon Flanders - 慢半拍
Kiri T - 至少做一件離譜的事
Lolly Talk - 六度相隔理論
my little airport - 一個眼神
RubberBand - 只能給你奏著
sica - 再見有時
小塵埃 - Control Freak
方皓玟 - 神算
王菀之 - 我們曾經白頭到老
周殷廷 - 三生有幸
林家謙 - 無答案
林峯 - 無傷大雅
泳兒 - 無能 為力
邱彥筒 - I'm Marf-elous
柳應廷 - 大海少年
洪嘉豪 - 黑玻璃
留香瓊 - 半空
留香瓊 - 愛已過去
粉紅A - 不能同意更多
粉紅A - 今天一切正常
張蔓姿 - 過電
梁釗峰 - 逆時針的古董錶(5046)
陳卓賢 - Lost at First Sight
陳奕迅 - 空城記
陳健安 - 唔明你講乜
陳健安 - 愛的一種練習
陳慧敏 - 拯救我自己
陳蕾 - 念
雲浩影 - 回憶半分鐘
馮允謙 - All That I Want (Ft. 邱彥筒)
馮允謙 - 在最好的時間做最好的你
黃明德 - 自我反省
黃淑蔓 - I am All Alone
雷同二友 - 說走就走
鄧小巧 - 白髮齊眉
謝安琪 - 講不出的原因
謝雅兒 - 填詞魂
藍奕邦 - 我點捨得走 (Ft. 顧定軒)
魏浚笙 - 我的世界地圖

g持ed
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

頭先Rehearsal見到有Dancer

預祝填詞魂五強!
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

梨胃言 發表於 2024-5-19 13:27

Oh feeling so high

Oh feeling so high
kel_kelvin 發表於 2024-5-19 13:57

Gonna let you know,
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

Sorry 唔記得投票
希望有雅兒

牙兒CHH有70個5分

希望有69票
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

Sorry 唔記得投票
希望有雅兒
WZA111 發表於 2024-5-19 15:24

幸兒最後又差一票

期待

預感啲票會好分散

梨胃言 發表於 2024-5-19 13:27

跳why you you
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

YT大哥有機會嗎?其他心水:黑玻璃、念、緊急聯絡人、無答案、回憶半分鐘
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

留定名 先
SKM HK Music Chart 2024 Week 24
冠軍歌:per se - 也許沒有未來神

仲有2分鐘開場

臨開始霸位
真係完sem了
┻━┻ ︵ヽ(`Д´)ノ︵ ┻━┻

估唔到邊5首

見到有位紅衣女子等上台

Cloud 最穩? 5分 = 87; 1分 = 0.

煎煎一定穩
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

CM會員共和榜 2024年度我最喜愛的歌曲第一季季選
第五位TAG

一生都不出去也好
一街商店繼續掃
長居於此何用再找地圖
疲勞時早報做被鋪
如果肚餓了草餅當飯
相愛到忘了歸途
地底街跟你終老

聽到有人喺廁所叫幸兒快啲出嚟

地圖
唔會係積肥呱
Music Treasure Chart Week 23: 瘋子 | 趁你旅行時搬走 | 月色魔美

ATIW?

第五位

黑玻璃 (23)

曲:陳思翰
詞:陳詠謙
編:陳思翰 / Larry Wong
監:Larry Wong
唱:洪嘉豪

沿途望出車外 是盛放的戀愛
而我有個秘密亦無害
落日飛馳 聽歌看海
接吻接到無法公開

沿途望出車外…

幾好聽 恭喜+ho
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

地圖
唔會係積肥呱
mt666 發表於 2024-5-19 22:06

嘉豪輕描淡寫又煞有介事的道:「這就要追溯一下本人初探日本的情節。當時我朋友跟我說,原來我們正走在〈地下街〉寫的那段路中,我便覺得這件事很有型,私奔很有型,就跟陳詠謙說想寫類似『地下街2.0』的感覺。簡單言即是低調,不要強調我很甜那種。」

啱啱search到呢段訪問先tag呢首

第四位TAG

平凡雖好 平庸變壞
平凡活到精彩 敢於越界

居然呢首入到。。。

Diff.

聽到有人喺廁所叫幸兒快啲出嚟
梨胃言 發表於 2024-5-19 22:05

仆住出嚟啦

Jay Fung!

嘉豪輕描淡寫又煞有介事的道:「這就要追溯一下本人初探日本的情節。當時我朋友跟我說,原來我們正走在〈 ...
ed8671ed 發表於 2024-5-19 22:13

原來係咁,thanks
Music Treasure Chart Week 23: 瘋子 | 趁你旅行時搬走 | 月色魔美

第四位

在最好的時間做最好的你 (27)

曲:Kudos Lam / 馮允謙
詞:薑檸樂
編:Daniel Toh
監:T-Ma / 馮允謙
唱:馮允謙

無人平凡一世
無人在世間不須經過高低 認錯方位
若果走過最低迷 重拾正軌
可欣賞廣闊天際

幸兒隨時五十票
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

Jay Fung!
WZA111 發表於 2024-5-19 22:16

幸兒咁高有啲危

Jay Fung

有投依首
SKM HK Music Chart 2024 Week 24
冠軍歌:per se - 也許沒有未來神

幸兒隨時五十票
cubex___ 發表於 2024-5-19 22:20

I’m feeling 22~~~

第三位TAG

饒恕我未知 自己的心事
沒知識無謂去知 任何事也欣賞亦懷疑
任何人想買賣 甚麼於我無意思
饒恕我未知 自己的心事
或者應留待法醫 任何售價不買都便宜
任何人的快樂 應該也莫過於此

I’m feeling 22~~~
WZA111 發表於 2024-5-19 22:21

就係爭你嗰票

第四位TAG

平凡雖好 平庸變壞
平凡活到精彩 敢於越界 ...
ed8671ed 發表於 2024-5-19 22:13

好聽
幸福多於我預期

投左gi gi 雲兒牙兒都無影
幸福多於我預期

投左 ATIW, Jay 會唔會有兩首?

第四位TAG

饒恕我未知 自己的心事
沒知識無謂去知 任何事 ...
ed8671ed 發表於 2024-5-19 22:22

係咪第三位

正呀jayfung
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Diff.要出場了, GinGin最鍾意同人同票
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

係咪第三位
WZA111 發表於 2024-5-19 22:26

thx~