返回列表 發帖

[May/2024] WHO IS YAN TING LIVE 2024

WHO IS YAN TING LIVE 2024
演出日期﹕2024年5月14日(星期二)及15日(星期三.佛誕公眾假期)
演出時間﹕8:15pm
演出地點﹕Star Hall
票價﹕$1380 (VIP)* / $880 / $680 / $480

*VIP門票福利
HK$880 VIP區門票 x1
完場後台合照 x 1
簽名專輯 x 1
限量Tote Bag x 1
Customised VIP Lanyard x 1

KKTIX優先訂票: 2024年3月20至23日
快達票公開發售﹕2024年3月26日起

從2015年出道開始一直尋找屬於自己音樂路,憑藉熱血,永不言棄的精神,縱使經歷迷失低谷時期仍沒有放棄音樂夢,選擇去學習沉澱自己,在挫敗之中積極裝備自己。終於在對的時機重新出發,以新面貌回歸樂壇。

Yan Ting 周殷廷將於5月14、15日(星期二、三)在九龍灣國際展貿中心匯星Star Hall舉行《WHO IS YAN TING LIVE 2024》首個個人演唱會。

他以自己對音樂的見解,構想,人生路途上的啟發和情感,為樂迷製造了不少廣為人知歌曲。《遲了悔改》、《意外現場》及最近榮登YOUTUBE熱爆影片榜首的最新歌曲《三生有幸》均一致大獲好評。

擁有多重身份的YAN TING周殷廷,在今次演唱會更會擔任創作總監及導演一職,讓樂迷可以
欣賞不同領域的YAN TING及感受他的用心。

「WHO IS YAN TING」的答案,在鎂光燈下,舞台之上,即將揭幕。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

YT世一

點解唔唱下環球果 D 英文歌?
佢咁少 COVER 人地公司歌, 我諗最大原因係環球連版稅都唔想出

回復  boy4dudes

5月14日(第1場)
1.Killa
2.小姐你好
3.Gonna Be Alright
4.今夜煙火燦爛(cover 吳雨霏 ...
tombus20002000 發表於 2024-5-16 06:44

太少歌了,開到紅館之前要出多啲歌
Harvard都不可教導

回復 71# tombus20002000
感謝

樂托邦小錯誤

4.今夜煙花燦爛

唔知短短兩星期內發生左乜事

2022年5月4日新聞

談到同公司的「宿敵」江海迦(AGA)傳約滿過檔華 ...
kayzzz 發表於 2024-5-15 17:07

不過當時果推高層(以Duncan為首)之後都走埋佬啦
而家球記啲高層完全唔係之前果班
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

有講咩?
eg_klk 發表於 2024-5-16 08:59

嘉姐IG
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

又請前波記歌手做嘉賓
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

宣佈開紅館
JayantL 發表於 2024-5-16 00:54

有講咩?

佢..真係有咁多人鍾意咩
開到紅館
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

回復 67# boy4dudes

5月14日(第1場)
1.Killa
2.小姐你好
3.Gonna Be Alright
4.今夜煙火燦爛(cover 吳雨霏)
5.Superman(cover AGA)
6.ASAP(cover MIRROR)
7.Dum Dum(cover Gin Lee)
8. 自我催眠
9.逃兵
10.半祝福
11.Hands up (with JFFT)
12.JFFSong (JFFT 獨唱)
13.Want
14.晨星(新歌)
15.日出時讓街燈安睡(with Gin Lee)
16.開燈熄燈(Gin Lee 獨唱)
17.遲了悔改
18.三生有幸
19.意外現場

Encore:
20.Louder
21.愛與罪
22.My Everything

CR:樂托邦
音樂記錄
don't forget tonight

宣佈開紅館
JayantL 發表於 2024-5-16 00:54

幸兒紅館嘉賓+1

宣佈開紅館
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

樓上話唔俾面環球高層

又咁講

而家嗰班都唔係之前嗰班

應該冇嘢⋯

求兩晚 rundown

Jace做嘉賓
好唔俾面一姐
阻住 發表於 2024-5-15 22:05

同埋啲環球高層睇住lol

Jace做嘉賓
好唔俾面一姐

煎"打工仔"留有餘地啫, 當年球記封公開"完約"信對佢同嫻姨好唔客氣 (其實係不被續約信)

雖然係估 ...
boy4dudes 發表於 2024-5-15 16:24

2022年9月個紅館,其實2021年Q4已經落實日子開

但之後Gin選擇唔續約所以開唔成,而唔係環球唔想投資

Gin ig live 講過紅館仲有機會開,佢唔會為咗紅館而續約 which was good choice

煎"打工仔"留有餘地啫, 當年球記封公開"完約"信對佢同嫻姨好唔客氣
boy4dudes 發表於 2024-5-15 16:24

唔知短短兩星期內發生左乜事

2022年5月4日新聞

談到同公司的「宿敵」江海迦(AGA)傳約滿過檔華納,Gin Lee說:「唔知。(同佢好少聯絡?)呢排同個個都少,不過嚟緊我會見到佢,到時大家傾吓。(成日傳你哋不和,少咗個勁敵?)邊有咁嘅事?佢無論作出乜決定,都衷心祝福佢。」Gin Lee又不諱言與環球合作8年,早前已續約:「點都會繼續同呢間公司合作。」

2022年5月17日新聞

尋晚環球唱片喺facebook刊登聲明回應,確認陳慧嫻同Gin Lee約滿後離開。陳慧嫻早前錄好嘅專輯稍後會推出;而環球會配合Gin Lee新專輯宣傳,並安排新班底參與,原定9月嘅紅館演唱會,基於係合約期外嘅工作,環球唔會再作投資。至於AGA,環球表示雙方「合作協議已有進一步計劃,包括有最新音樂專輯製作、香港紅館演唱會檔期及各地巡迴演唱會」,似乎粉碎轉會華納嘅傳言。

好離譜

YT大哥唔同Gin跳唱big hit型人道

佢攞女銀都多謝佢地啦 應該算好來好去 唔同謝安琪
JasOh103 發表於 2024-5-15 13:46
煎"打工仔"留有餘地啫, 當年球記封公開"完約"信對佢同嫻姨好唔客氣 (其實係不被續約信)

雖然係估估下, 不過都幾肯定當年煎本來打算續約的 (for 9月第二次紅館演唱會), 佢自己同傳媒話會續約, 點知球記唔想投資紅館演唱會, 唔同佢續約, 所以出信寫明合約期內出埋 Time & Faith, 話紅館演唱會係合約期外, "可惜"唔適合投資. 封信係在煎傷口上撒鹽, 環球係抵鬧

條片好多位可以畀on會員cap做頭像
梨胃言 發表於 2024-5-15 00:43

美倪太美
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

環球又比GIN LEE 上台WO
快劍俠 發表於 2024-5-15 13:34

佢攞女銀都多謝佢地啦 應該算好來好去 唔同謝安琪
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

環球又比GIN LEE 上台WO

JFFT一出場成班觀眾係到尖叫歡呼
之後啲觀眾仲有一齊合唱埋

兩位都先後喊左, 好小見人做嘉賓都喊
oreo 發表於 2024-5-15 01:38
因為兩個應該真心 friend 同感動, 以前 d 互動好正

https://www.youtube.com/watch?v=7mkVxtw8PY8

https://www.youtube.com/watch?v=FVCyToPXbQE

唱咗八字歌同開燈熄燈
睇相好似喊咗
阻住 發表於 2024-5-14 22:25

兩位都先後喊左, 好小見人做嘉賓都喊
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

聽日嘉賓kary ?
schoe 發表於 2024-5-15 00:41

我覺得唔會係佢, aga大機會d?
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

係咪係第一次係演唱會唱哂成首
阻住 發表於 2024-5-15 00:44
應該係, 好驚喜

以前只有線上 Live 唱過 (慈善/MTV/JOOX).

https://www.youtube.com/watch?v=N2dMRi4Y1YM

https://www.youtube.com/watch?v=SXteIw3fmto

https://www.youtube.com/watch?v=hcUBCJh0nVU

係咪係第一次係演唱會唱哂成首
https://www.youtube.com/watch?v=tTgBLkz0hGI

係咪委屈到喊
JasOh103 發表於 2024-5-15 00:37

條片好多位可以畀on會員cap做頭像

聽日嘉賓kary ?

gin gin喊住唱
big hit
梨胃言 發表於 2024-5-14 22:32

係咪委屈到喊
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

環球入面,Yan同Gin係真friend
Harvard都不可教導

好似仲獨唱D U M D U M好過原唱
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

唱咗同
睇相好似喊咗
阻住 發表於 2024-5-14 22:25
gin gin喊住唱街燈
big hit

唱咗

最新燒息上到台做嘉賓
阻住 發表於 2024-5-14 21:39

Superman唱得咁難聽

唱咗八字歌同開燈熄燈
睇相好似喊咗

WOW WOW WOW 三生有幸兒
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

唱咗肯定就是李

https://www.instagram.com/reel/C68zvvpvb60/?igsh=bjNiY2N6ZThsYTZy

最新燒息煎煎上到台做嘉賓

YT大哥 implying 香港球記 still lives in the 70s Well there is some truth, UMG HK = 鹹校長老人院 crushing 新人's hope and dreams. After Jace, I hope RHS, YT & Mike leave soon.

YT大哥咁搶口,係咪開完演唱會就會加入美蛋
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

全部售罄,下次真係直接紅館!
阻住 發表於 2024-3-26 13:01

又真係估佢唔到
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

全部售罄,下次真係直接紅館!

點解呢排THREADS係咁吹捧佢, 不過鏡都紅,我情願睇佢
快劍俠 發表於 2024-3-16 19:24

連登->THREADS 邊個話連登係小眾

遲遲少少才禁已經得句There's no ticket available,連去票價果頁執死雞既機會都無

VIP有咁多福利的?又合照又呢樣嗰樣
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

九展唔拆啦?
timothy1704 發表於 2024-3-18 22:56

開極都仲有,7月AK係咪可以開九展唔怕亞博太大

靠串流平台最實際
Spotify monthly listerners 升到去 181,707
唔計啲老人家,唱片公司入面最多 ...
米色蘇 發表於 2024-3-18 03:21

Gin Lee’s impact

九展唔拆啦?