返回列表 發帖

[結果]CM會員共和榜: 2018年度 我最喜愛的歌曲第四季季選

日期: 2019年1月18日 (星期五)
時間: 22:00
主持: ed8671ed

2018年最後一季,亦係全年候選歌曲最少嘅一季
競爭更加激烈,票數又會唔會好集中呢?!
歡迎各位聽晚記得入嚟支持吓~  

候選歌曲名單: (合共32首)
Dear Jane - 身體語言 (ft. MISS JANNI)
Gin Lee - 侘寂
Gin Lee - 風靡
JW - 揮揮手
Nowhere Boys - 大不了一代
per se - 逝水如斯
Robynn & Kendy - 荷光
RubberBand - 發麻
Supper Moment - 撼動
Supper Moment / Survive Said The Prophet - To Whom
周國賢 - 守口如瓶
周國賢 - 錢七
周柏豪 - 老少平安
岑寧兒 - 盡力呼吸
張敬軒 - 百年樹木
梁釗峰 - 若然冬天沒有花
梁釗峰 - 閃亮的青春
蔡健雅 - 遺書
許廷鏗 - 停半分鐘聽一闋歌
許廷鏗 - 白紙
謝安琪 - 沐春風
鄧小巧 - 四大發明
鄧小巧 - 重陽
鄭秀文 - Creo en Mi (Ft. Jackson Wang)
鍾舒祺 - 裸泳
陳奕迅 - 可一可再
陳奕迅 - 破壞王
陳奕迅 - 龍舌蘭
陳綺貞 - 殘缺的彩虹
麥浚龍 - 勇悍.17
麥浚龍 - 困獸.28
黃淑蔓 - 天陰,間中有陽光

我最喜愛的歌曲
03 Gin Lee - 天地一沙鷗 (13)
04 謝安琪 - 一個女人 和浴室 (10)
06 謝安琪 - 人妻的偽術 (8)
07 謝安琪 - 沐春風 (6)

Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

本帖隱藏的內容需要積分高於 99999 才可瀏覽
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

no offence
只不過見到呢幾年都有歌手有兩首或以上既歌曲入圍而有感而發

有時我唔理解大家點解需要配票
...
CunninG 發表於 2019-1-20 16:26

對號入座下先
認同CM個頒獎禮唔使咁上心
但我相信有大把kay fans三首歌都咁愛 亦好難作出決定
咁三首歌都咁中意既情況下想投最有機贏既歌都好正常吧?
民主投票邊度都會有集中票源造皇既情況發生
其實可以放鬆d既
利申:投左一個女人和浴室 但唔覺得kay會贏到

我家美巧
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

no offence
只不過見到呢幾年都有歌手有兩首或以上既歌曲入圍而有感而發

有時我唔理解大家點解需要配票
你鍾意果首歌咪直接投
無需分析其他人會點投
因為呢個係選緊CM會員既最喜愛歌曲
而唔係CM某歌手粉絲既最喜愛歌曲
更何況我地只係網上頒獎禮
又唔會好似四台頒獎禮咁有傳媒報
相信少左個獎都可以let it be

人妻的偽術連祖粉都投wor

中咗兩首 同埋恭喜雅雅有三票

06. per se - 逝水如斯
10. Supper Moment / Survive Said The Prophet - To Whom
18. 蔡健雅 - 遺書
21. 謝安琪 - 沐春風
29. 陳綺貞 - 殘缺的彩虹

三首分散晒啲票
應該都係百年vs未來見
利申: all in 沐春風
hlyung 發表於 2019-1-19 16:45
Kay粉應該投一個女人
Hanson 發表於 2019-1-19 15:16
每季競爭力唔同丫馬
一個女人好似四平八穩d
liebe 發表於 2019-1-19 14:20

淫妻總選唔知點投
Jun. 發表於 2019-1-19 00:03

CM個投票唔使咁上心啦
真係要ALL IN 既話 建議kay fans ALL IN 一個女人和浴室
人妻的偽術CM人麻麻地  咪聽樓上個 xxx fans 鎅票
一個女人 同 浴春風係CM都評價高 兩首都唔pop應該冇乜街客投架喇
一個女人 係今年kay攞獎曲 應該會吸到游離kay fans票

三首分散晒啲票
應該都係百年vs未來見
利申: all in 沐春風

ALL IN 沐春風
Jun. 發表於 2019-1-19 00:20

我投人妻
話曬都係女金加冕歌

簽名被屏蔽

CM會員共和榜: 2018年度 我最喜愛的歌曲第四季季選 - 第一位

有董折,當然也有今晚的主角浦銘心。
逃避現 ...
ed8671ed 發表於 2019-1-18 22:53

CM members very good taste

但季選人妻同沐春風都係第1
一個女人得第3
Jun. 發表於 2019-1-19 00:21

每季競爭力唔同丫馬
一個女人好似四平八穩d
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

聽講總選之日就係嬋粉all out 之時
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

好嬲 GIN姐得第六...
總選一定要投 天地一沙鷗
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

谷一個女人和浴室 比較合理
liebe 發表於 2019-1-19 00:20

但季選人妻同沐春風都係第1
一個女人得第3

淫妻總選唔知點投
Jun. 發表於 2019-1-19 00:03

感覺谷一個女人和浴室 比較合理
雖然比較愛沐春風

ALL IN 沐春風

堅粉們唔好唔開心 策略黎
年尾集中投沙鷗就得

淫妻三首都入 等睇啲票散到唔知點 ...
JasOh103 發表於 2019-1-18 23:32

淫妻總選唔知點投

《勇悍·17》邊度好過《困獸·28》
Alfred咁都入到 反而Eason Jason Phil入唔到/無得投 好慘

堅粉們唔好唔開心 策略黎
年尾集中投沙鷗就得

淫妻三首都入 等睇啲票散到唔知點

The album part one 頭尾包辦最高票數,七首歌有四首候選我最喜愛,係唔係一個紀錄?

Btw 侘寂+風靡 = 沐春風

仲以為會多人投自信gin
點知個個去谷侘寂
Anyway, 中左第3同第5
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

即係你以為我總選先會出現啦
timmy 發表於 2019-1-18 23:14
點知你姐
CM會員共和榜: 2018年度 我最喜愛的歌曲第四季季選

總票數: 104票
有效票數: 102票
無效票數: 2票
ed8671ed 發表於 2019-1-18 23:11
盡力呼吸 得 7 位朋友懂得欣賞好歌

你會唔會以為而家頒緊總選
chanchan0909 發表於 2019-1-18 22:45

即係你以為我總選先會出現啦

堅姐輸一票咁慘
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

多謝各位收睇
總選投票好快會開始,請大家繼續支持!
另外共和榜頒獎禮預計於2月中舉行,請密切留意詳情公佈!

侘寂好慘

總票數: 104票
有效票數: 102票
無效票數: 2票

RKSINGER - SONGVOTE
01謝安琪 - 沐春風45
02麥浚龍 - 勇悍.1735
03Supper Moment / Survive Said The Prophet - To Whom31
03張敬軒 - 百年樹木31
05許廷鏗 - 停半分鐘聽一闋歌28
06Gin Lee - 侘寂27
07Robynn & Kendy - 荷光22
08Dear Jane - 身體語言 (ft. MISS JANNI)21
08鄧小巧 - 重陽21
08陳奕迅 - 可一可再21
11周國賢 - 守口如瓶20
12Gin Lee - 風靡18
12鄭秀文 - Creo en Mi (Ft. Jackson Wang)18
14陳奕迅 - 龍舌蘭16
14麥浚龍 - 困獸.2816
16周國賢 - 錢七13
17鄧小巧 - 四大發明12
17陳綺貞 - 殘缺的彩虹12
19梁釗峰 - 若然冬天沒有花11
19陳奕迅 - 破壞王11
21JW - 揮揮手08
21鍾舒祺 - 裸泳08
23周柏豪 - 老少平安07
23岑寧兒 - 盡力呼吸07
23黃淑蔓 - 天陰,間中有陽光07
26RubberBand - 發麻05
27per se - 逝水如斯04
27梁釗峰 - 閃亮的青春04
27許廷鏗 - 白紙04
30蔡健雅 - 遺書03
31Nowhere Boys - 大不了一代02
32Supper Moment - 撼動01

好慘
瘦文又輸

好慘
堅姐又輸
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

嘜cm 有人鍾意美吹咩?
timc524 發表於 2019-1-18 22:48

CM鍾意美吹嗰班都潛曬水啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

CM會員共和榜: 2018年度 我最喜愛的歌曲第四季季選 - 第一位

逃避現 ...
ed8671ed 發表於 2019-1-18 22:53
董折 然後是浦銘心
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

逃避現實,偷嘗禁果。
浦銘心以性感一曲成功色誘一眾會員。

p.s. 誤入歧途個intro同沐春風有幾分相像嘅感覺

沐春風 (45票)
唱:謝安琪
曲:王雙駿
詞:周耀輝
編:王雙駿
監:麥浚龍 / 王雙駿

刺激的記得還刺激的覺得有罪
還會再生的女人能再三的懶得 畏懼
做未算約誓的約誓
叫會偷的去偷 姿勢
一身變得很敏銳
薄牆裂開有活水

回復 71# timc524
Thxxx 一時唔記得想confirm下啫

美吹即係Eason?
PenguinMusic 發表於 2019-1-18 22:50

係 唔慣咪黑面臣/萬年金/手機陳囉

美吹即係Eason?

我們的總和

唔係風靡下話

留名睇困獸28第一位

破壞王牙
bagfgfcde 發表於 2019-1-18 22:47

競猜今次第5 6位差幾多

破壞王牙

頭一二位似董折同浦銘心包攬
我們的總和

沐春風同gin lee都入唔到??

OK! 頭先呢四首可以話係全男班
可以話係顛覆CM共和嘅一貫作風
究竟第一位會唔會都係男人呢

//
可否試驗禁果 相信我直覺
不想走進軌跡裡渡過
即使怪異眼光 嘲笑戲弄我
得不到世界為我扶助
只想以盛放的膽色 共遐想跳舞
去走歧途 從未怕闖禍
總可按著我譜寫的韻律唱歌

--《誤入歧途》(Kay One, 2005)

嗨嗨
timmy 發表於 2019-1-18 22:41
你會唔會以為而家頒緊總選

E 版主轉投淫妻
唔愛C EYE 鳥
b01091018 發表於 2019-1-18 22:43

the old shega is dead

投咗俾28