返回列表 發帖
個MV有美Jer師奶, 香煙, 毒品, 美男子大戰, 會唔會好似Gin香煙美男子被RTHK banned架? ...
boy4dudes 發表於 2021-3-30 15:26

鏡打鏡 + YT黃標 + (如果)港台BAN = 狂人連環不幸日記
在這畢生不滅 無極的狀態

個MV有美Jer師奶, 香煙, 毒品, 美男子大戰, 會唔會好似Gin香煙美男子被RTHK banned架?

個感覺好似唔記得左邊首英文,Adam Lambert定Muse
但好正,廣東話做到呢種效果好有feel

越loop越正今年鏡solo最有驚喜呢首

好欣賞JER既突破啊~~
MV正

有冇人解釋下個MV講咩? 唔係幾明
個女仔係JER?
Pure. 發表於 2021-3-28 20:12

開頭阿叔自殺(對應返風靈物語講死亡)
死後選擇輪迴,有黃色花同紫色花2邊俾佢揀
黃色花係jer靡爛頹廢
紫色花女角縱情色慾
原來最終2邊都係殊途同歸
回歸麵館看到阿叔的大悲咒(同食返碗麵)

派台撞姜濤
MV撞醫人

MV好正

入面有一小段狂人live版
好正
Hoitungtang 發表於 2021-3-29 01:14

個假音好似上得好易咁
期待聽埋最高嗰個音

有個英國人拍左reaction video

Chill Club 推介係深夜時段 唔驚
jasonng 發表於 2021-3-29 00:54

再唔係用 chill club live片段 雖然唔知有無
或者其實有乾淨版mv 只用mv入面水柳太太唱live嘅畫面

MV credit見到
Sound design: Hirsk
Song title: Kendy Suen

MV好睇過麥大導個D多多聲

https://instagram.com/stories/ma ... igshid=o539o30654f3
入面有一小段狂人live版
好正
Love Hong kong

水柳太太mm7

癲癲柳好mm7
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

Viutv會唔會唔播
尺度咁大?
michael344 發表於 2021-3-29 00:39

Chill Club 推介係深夜時段 唔驚

Viutv會唔會唔播
尺度咁大?

首歌配埋MV一齊睇,好癲好正,狂人JER

希望以後六合彩背景音樂都可以轉做狂人日記

MV加分!支持Jer!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

MV同其他鏡仔唔同路線,好正

應該係抽象地講緊同一個靈魂輪迴嘅三個人生

不過仲有好多細節位要慢慢睇多幾次 ...
losyes 發表於 2021-3-28 20:27

我覺得柳同女角都係前身 好瘋狂咁生活
而年長男主角就今生 以為可以過所謂正常生活
但其實呢啲生活都係另一種瘋狂
最後頂唔順就自盡
而一開始不斷寫嘢就係喻意輪迴

我見MV個description寫:

「『重生』系列三部曲,記錄靈魂三次轉生 ... ... 第一生,《狂人日記》。 ...
Pure. 發表於 2021-3-28 20:35

雖然都有可能

不過Sheng之前拍MV都經常唔會跟足首歌原意的

個description係純for首歌

不過仲有好多細節位要慢慢睇多幾次 ...
losyes 發表於 2021-3-28 20:27

我見MV個description寫:

『重生』系列三部曲,記錄靈魂三次轉生 ... ... 第一生,《狂人日記》。」  

我諗「狂」應該係靈魂嘅第一生, 而唔係三個人生,   
所以估JER食完毒品之後幻覺分裂做唔同人 ...?

MV好正

個女仔係JER?
Pure. 發表於 2021-3-28 20:12

不過仲有好多細節位要慢慢睇多幾次

攞唔到應援物 睇多幾次MV補數

個女仔係JER?

OMG 個MV完全打破一般人對鏡仔嘅固有形象
我愛花姐 花姐好嘢

3000人睇首播
柳柳好紅
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

等MV
lmml4 發表於 2021-3-28 19:24
美男子與香煙 !
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

等MV
lmml4 發表於 2021-3-28 19:24

嘩張cover
應廷好壞

等MV

1分係比vocal
第一段主歌把聲簿到
冇唱功學人唱呢啲歌
上年啲歌已經唔係好handle到
吓吓都係出啲好似好難唱啲歌+新人身份嚟掩飾唱功麻麻
可惜大把人又受
希望佢學好唱歌先再出歌
她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

派台相個樣好似陳蕾
bagfgfcde 發表於 2021-3-24 09:48

真係有D似。。驚。。

江畢生 貪了新 不記得厭舊
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

好期待MV

jer新曲 狂人日記
新ge style 加油
wood

最狂係編曲, 聽日有MV喇
junku 發表於 2021-3-27 22:05

今晚8點!
睇teaser已經覺得好勁, 係另一個層次

最狂係編曲, 聽日有MV喇

5分!support Jer
不過把聲真係有啲薄 食唔住個編曲
但而家先第二年 相信之後會有進步

恭喜Jer有得加上榜

宜家唱返水刑好effortless

支持﹗想聽LIVE VERSION

比佢上年物語系列高難度左咁多嘅。。。
有d替佢擔心唱live會失控
mchan816 發表於 2021-3-26 18:52

會瘋狂fing頭

比佢上年物語系列高難度左咁多嘅。。。
有d替佢擔心唱live會失控

嗯,聽順左好左好多
重點:幾時有 MV

推下post先
越聽越正,柳兒尋日live唱咗水刑
唔知幾時有狂人live呢
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

好難超越上年嘅水刑物語