返回列表 發帖
竟然咁快10個人比1分有無搞錯
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

如果長期要某某同某某比,唔客觀,同無乜實質既討論性。不如你翻去聼某某D舊歌好啦
首播時的確無物語系列順耳。元素太多,第一次會難消化。
聼多几次,首歌綜合真係好豐富,有層次。首先發現 Jer 既辨析度中低係比較模糊,所以開頭有D唔似距。
Junnnnnn 發表於 2021-3-18 04:33

我反而鍾意介乎認到同認唔到佢嗰個感覺
好有新鮮感, 好似搵返初戀咁
在這畢生不滅 無極的狀態

編曲真係好有Uprising影子

4 fun
編曲太豐富
但反而突出唔到jer 把聲

欣賞柳兒不斷踏出comfort zone俾驚喜樂迷
好鍾意呢個曲風
香港真係好少歌手會敢試
令我諗起蕭敬騰

要慢慢消化歌詞同編曲
但5 fun for sure
在這畢生不滅 無極的狀態

編曲好豐富 但唱未係好carry 到

見方丈即刻比5分
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

柳兒嘅唱功未能成功駕馭

真係好似跑步機上

5分
我估錯這個世界得到教訓

如果長期要某某同某某比,唔客觀,同無乜實質既討論性。不如你翻去聼某某D舊歌好啦
首播時的確無物語系列順耳。元素太多,第一次會難消化。
聼多几次,首歌綜合真係好豐富,有層次。首先發現 Jer 既辨析度中低係比較模糊,所以開頭有D唔似距。
Jer 既演繹有D似一個舞臺劇上既表演者。
有一定舞臺需要既誇張化。
有畫面既歌就要有看 Jer 現場既live。
表演既穩定性會影響對呢首個既分數,期待live。
小克既詞亦都吾係簡單。要夠閲讀深厚先可以看透。
4 fun (另外既1分留比live)

都做得唔錯 編詞唱都到位,幾有電影配樂同muse味,亦都欣賞幾個特登唔resolve嘅位(當然可以再盡啲放啲)
我唔覺得呢種風格係對jer把聲最好嘅利用(反而佢唱啲比較平淡嘅歌會更突顯到佢演繹嘅強項)
但淨係論歌夠做啦
可以攞佢嚟同eason比已經證明咗首歌嘅質素/佢嘅實力

我都覺個曲風好eason
但係我幾鍾意喎
編曲好多嘢聽!有驚喜!
繼續支持jer! 希望佢繼續努力 遲啲可以live都carry到首歌!
4fun!

5 fun for sure!! 柳太癲了
Love Hong kong

melody同編曲真係令我諗起以前eason係鷹皇做d歌咁 仲要呢首歌我諗係而家樂壇冇咩人唱到 live even eason maybe佢以前可以master到
至於份詞同個title有d怪 希望jer fans唔好介意 Btw 4 fun
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

我諗呢首歌得陳奕迅先handle到
乾一罐冰汽水

聽咗 以為好特別 點知唔好聽
而且唱 live 會好災難  Jer 未夠能力駕馭
以前嘅陳奕迅就可以唱到

好勁!柳真係可以每次出新歌都有驚喜要多少少時間消化份詞同編曲

唔錯,好想聽佢live

點可以全日狂聽。。。

令人聯想到果啲拍出黎為左爭奧斯卡獎嘅電影
ifeinano 發表於 2021-3-18 00:49

幾似舞台劇歌吖

快到!!!

令人聯想到果啲拍出黎為左爭奧斯卡獎嘅電影

唔知點解會諗起金堅D歌

編曲幾正、豐富又多變

小克嘅詞今次相對易明

可惜感覺Jer 唱功同聲線變化都唔係太駕馭到

4分

喜歡柳兒金Jer好mm7
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

暫時鍾意物語系列多d

4分
乾一罐冰汽水

好瘋狂 鍾意

希望越大的情況下聽,就有點失望,狂人日記不算差,祗是不是預期中咁好。4fun

喜歡柳兒2

喜歡柳兒

5分!!!!!!!成件事太勁,以一個上年岩岩拎完新人獎嘅歌手嚟講,呢首歌絕對係超班之作