返回列表 發帖
有一種關係叫剛剛好,這首派台歌亦剛剛好,女銀,千fa
love wins!

我覺得千嬅係想搵番初出道時既歌路同唱法。

無大情大性, 返回細膩唱法。

可惜把聲已經唔青蔥, 所以感覺姣?  但這首我唔覺姣。

覺得首歌敗係佢嘅唱腔,

其實當日千嬅係向老兵致敬,係咪真係唔可以,係咪咁就係投共,
正如我唔會覺得祖兒一月一日橋埋手就係反 ...
stone@stone 發表於 2015-11-16 23:12

我身為die hard fans始終都覺得致敬單嘢係佢事業污點
其實今年玩個大陸真人show已經係錯

Any肥 首歌真係好好好好好正
只係雙方嘅另一半聽首歌會唔會好尷尬?

只要wk47 上得榜...
即管就xx>3>3>1>2>1...
剛剛好追上女金...
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

剛剛好追上女金...
martinki 發表於 2015-11-17 07:53

你當萬年女金流架
人地是但派首歌都 1>2>2>1>1 啦
可況佢仲lead住百幾

剛剛好追上女金...

仲有人FF 佢會拎女金
明明萬年女金無可能年尾唔plug 歌

仲有人FF 佢會拎女金
放空 發表於 2015-11-17 09:16

係咪連ff都唔比先
你當萬年女金流架
人地是但派首歌都 1>2>2>1>1 啦
可況佢仲lead住百幾
ho_ 發表於 2015-11-17 08:09

咁算啦..美千隻歌就19>20>20>20>19 啦
連舊銅都讓出去啦
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

我身為die hard fans始終都覺得致敬單嘢係佢事業污點

Any肥 首歌真係 ...
electric 發表於 2015-11-17 05:14

12月仲會去唔知大陸唔知咩歌唱節目
...

仲有人FF 佢會拎女金
放空 發表於 2015-11-17 09:16

plug咗可以唔播,祈求心病成績!

係咪連ff都唔比先

連舊銅都讓出去啦 ...
martinki 發表於 2015-11-17 09:18

金銀銅 我就唔FF 啦, 紫想美麗嬅重奪最女不過一張敬禮想應該趕走唔少人

講番首歌 盲粉表示已投5分

我都唔否認係一個污點  但唔駛放得咁大
見到唔少人因此攻擊佢 都幾無奈

好想快d聽個清晰d既版本
聽左好多次,都係想聽個低音d既key version
Make it simple.

如果唔係隻碟做咁耐~
呢隻應該唔係PLUG SONG~
佢係一首好出色既SIDE TRACK~

首歌好eason,可以話係千嬅第一次唱呢隻style嘅慢歌,加埋夕爺嘅詞,已經值5分。編曲聽唔清楚,寰亞快啲做嘢啦仲唔upload lyrics video等乜

有d平淡..

我都覺得致敬係污點。而且影都影得靚啲,果個look太慘情...都唔知係有心定無意
反ot....隻歌4分。聽得多可能會飛(暫時最好係最好的債同好不容易)

Any肥 首歌真係好好好好好正
只係雙方嘅另一半聽首歌會唔會好尷尬?

X3
成件事根本就好disaster

依家個個都等緊J生點樣係 ig/weibo promo隻歌

剛剛好追上女金...

千嬅係903好少有呢種待遇,除非真係小城大事個種hit爆全城既質素
如果格硬力谷又樣衰佐D,唔想佢俾人話生霸死霸恨獎阻住樂壇後輩上位

係咪連ff都唔比先

連舊銅都讓出去啦 ...
martinki 發表於 2015-11-17 09:18

就算播到女金女銅903都可以唔俾架,呢個情況以前又唔係未試過
順其自然喇

金銀銅 我就唔FF 啦, 紫想美麗嬅重奪最女不過一張敬禮想應該趕走唔少人

講番首歌 盲粉表示已投5分
wchild 發表於 2015-11-17 10:55

X2
重奪最女先係正路

好想快d聽到CD ver

反OT. 一首新歌又炸出班嬅粉出泥了  

首歌好eason,可以話係千嬅第一次唱呢隻style嘅慢歌,加埋夕爺嘅詞,已經值5分。編曲聽唔清楚,寰亞快啲做嘢啦仲唔upload lyrics video等乜
myungwon 發表於 2015-11-17 12:38

可唔可以出埋「 剛剛好 (feat. 陳奕迅)」

其實首歌真係好 eric kwok
eason 係咪唱得太多 eric kwok
疏遠佢啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

如果唔係隻碟做咁耐~
kenny1102 發表於 2015-11-17 12:28

我覺得fa根本就唔係做碟
只不過係做一首plug一首
plug夠數就出隻碟group埋佢
DM多仔多到覆唔哂

我覺得fa根本就唔係做碟
只不過係做一首plug一首
plug夠數就出隻碟group埋佢 ...
mosesming 發表於 2015-11-17 14:17

真係唔知佢今次個主題係咩
好不容易同最好的債都話可以係一個theme

但無啦啦出佐天橋同太空,離晒題咁

好想佢出返隻完整既概念大碟呀!

可唔可以出埋「 剛剛好 (feat. 陳奕迅)」
Jacz 發表於 2015-11-17 14:05

exactly,尤其呢個key本身應該好夾eason

真係唔知佢今次個主題係咩
好不容易同最好的債都話可以係一個theme

但無啦啦出佐天橋同太空,離晒題咁
...
Jacz 發表於 2015-11-17 14:29

真係想知碟未PLUG既可以係D咩歌~~

真係想知碟未PLUG既可以係D咩歌~~
kenny1102 發表於 2015-11-17 14:51

希望起碼有2隻昨未曝光而又高質如《知更》的歌,
我到家陣仲loop緊

《剛剛好》都幾好loop

我都唔否認係一個污點  但唔駛放得咁大
見到唔少人因此攻擊佢 都幾無奈

好想快d聽個清晰d既版本
聽左好 ...
stone@stone 發表於 2015-11-17 11:19

其實做咗佢fans十幾年
係得今年對佢失望
先係為咗個真人show delay個concert
跟住又走去致敬

youtube有個電台高清version

如果唔係隻碟做咁耐~
kenny1102 發表於 2015-11-17 12:28

覺得唔係
    因為呢首係最後錄既

其實做咗佢fans十幾年
係得今年對佢失望
先係為咗個真人show delay個concert
跟住又走去致敬

youtube有 ...
electric 發表於 2015-11-17 15:13

我又唔介意佢賺人仔
但致敬相呢個污點仲衰過開大

Eason 同千嬅火花依舊呀...5分

我又唔介意佢賺人仔
但致敬相呢個污點仲衰過開大
wchild 發表於 2015-11-17 15:38

佢12月又番大陸拍音樂節目喇

Btw 聽清d 電台version 其實一d都唔係唱得姣

Btw 聽清d 電台version 其實一d都唔係唱得姣 ...
eldrian710 發表於 2015-11-17 16:05

以為佢完咗雲頂演唱會收爐tim

其實隻碟嘅主題唔係婚後少奶咩

來生/天橋/好不/愛在-->對丁生至死不渝嘅愛

色惑-->同丁生嘅床上生活

最 ...
nicknicknick 發表於 2015-11-17 14:46

你真係好咀賤 但我鐘意
反OT:幾好聽,key低番小小會好啲

只想說,以往許多香港歌手真係可以在大中華同香港受歡迎
依家,好難。
要係兩地市場做到"剛剛好",真係好不容易
stone@stone 發表於 2015-11-17 17:09

得,但要超有實力。eason咪得。佢唔係剛剛好,係直頭兩岸三地嘅一線頭。

X3
成件事根本就好disaster

依家個個都等緊J生點樣係 ig/weibo promo隻歌  ...
Jacz 發表於 2015-11-17 13:55

一個咁要面嘅獅子座真係好難去promote首歌

Btw 聽清d 電台version 其實一d都唔係唱得姣 ...
eldrian710 發表於 2015-11-17 16:05

唉...你話joey啊fiona呢啲北上搵錢冇咩大問題,但係千嬅呀kay呢啲... 黃修平話齋,千嬅好代表到香港人,所以一路以來先有咁好嘅觀眾緣歌影都有咁好成績。而家咁搞法喺香港嘅形象一定會差落去,到頭來分分鐘基本盤都流失

唉...你話joey啊fiona呢啲北上搵錢冇咩大問題,但係千嬅呀kay呢啲... 黃修平話齋,千嬅好代表到香港人, ...
myungwon 發表於 2015-11-17 16:30

都唔係既 只能說如果到最後真係勁流失
楊千嬅繼續都係會一個香港故事
一種在中港"新"關係下的香港人如何兩面不討好
只想說,以往許多香港歌手真係可以在大中華同香港受歡迎
依家,好難。

我想現在只要一個香港歌手認同自己是中國人都會被人插得好行

要係兩地市場做到"剛剛好",真係好不容易

其實隻碟嘅主題唔係婚後少奶咩

來生/天橋/好不/愛在-->對丁生至死不渝嘅愛

色惑-->同丁生嘅床上生活

最 ...
nicknicknick 發表於 2015-11-17 14:46

來生舞唔是講丁生同佢條仔段情咩
仲可以加埋星星同學講個仔點點點

唉...你話joey啊fiona呢啲北上搵錢冇咩大問題,但係千嬅呀kay呢啲... 黃修平話齋,千嬅好代表到香港人, ...
myungwon 發表於 2015-11-17 16:30

我又唔覺楊千嬅係好代表香港人先入屋既佢賣既似係有性格多d 我覺得
佢好彩 出左道成廿年 其實除非殺人放火
唔係佢班die heart 都好難走架啦

我又唔覺楊千嬅係好代表香港人先入屋既佢賣既似係有性格多d 我覺得
佢好彩 出左道成廿年 其實除非殺人放 ...
victor1991415 發表於 2015-11-17 18:22

咁我呢啲die hard都真係好難走嘅,但係其他本身唔係fans但係對佢有好感嘅香港人對佢印象差咗都唔係好事,希望唔會老貓燒鬚啦,40幾歲都吾再係搏殺期,真係隔幾年出隻廣東碟開次紅館我就好開心,唔洗做到喺大陸變到好似gem咁無人不識先安樂

咁我呢啲die hard都真係好難走嘅,但係其他本身唔係fans但係對佢有好感嘅香港人對佢印象差咗都唔係好事, ...
myungwon 發表於 2015-11-17 18:47

Agree,但我覺得陶毒佢既一定係丁生,
唔知夕爺可唔可以出幾句聲,或者出份詞提提千嬅

Agree,但我覺得陶毒佢既一定係丁生,
唔知夕爺可唔可以出幾句聲,或者出份詞提提千嬅 ...
stone@stone 發表於 2015-11-17 19:03

i can't agree with you more
雖然係咁 其實佢真係不失為一個好老公

咁我呢啲die hard都真係好難走嘅,但係其他本身唔係fans但係對佢有好感嘅香港人對佢印象差咗都唔係好事, ...
myungwon 發表於 2015-11-17 18:47

Can't agree with you more
每一年都陪同佢失望又期待

[純廢UP] 其實而家六首歌出左街, 有四首都叫做有共通點~
共通點就係 以千嬅做中心, 黎到佢哩個人生階段既經歷同朋友家庭既感受
而哩D好多時都係一個有經歷既人常發生既事....
好不容易遇見愛 = 送比失婚既好姊妹錢文景, 勉勵佢
最好的債 = 同舊知己破鏡重圓的故事
愛在旁若無人的太空 = 同佢愛人愛到離哂地
剛剛好 = 每個人心目中既紅顏知己, 一個友達以上卻戀人未滿既人
來生舞同天橋就真係諗唔到-.-

未聽已經投咗1分,但原來唔差,編曲聽得出有擺到心機,作曲部分也不差,唱的部分都係咁,反正隻隻都係咁唱,詞也是林夕應有水準,4分
난 어떡해야 해~널 보내줘야 해 이젠~내게 조금만 더 시간을 줘~

[純廢UP] 其實而家六首歌出左街, 有四首都叫做有共通點~
共通點就係 以千嬅做中心, 黎到佢哩個人生階段既經 ...
Kyle_ 發表於 2015-11-17 20:41

其實6首歌中,我最鐘意既係來生舞同天橋