返回列表 發帖
不過出PROMOTE 果陣已經講左係話題性...咁丁太成功MAKE NOISE =.=
wchild 發表於 2014-7-10 21:56

係咪打錯呀 似性話題多啲
=)

點解唔一次過出埋mv, 反正拍左~

如果喺粤语应该就唔错,国语好唔掂咯!仲衰过《加大力度》!{:3_41:}

加大力度正好多囉 ... 呢首 2 分 hehe
賴爽 發表於 2014-7-10 20:40

正幾多?   咪搞事啦

如果喺粤语应该就唔错,国语好唔掂咯!仲衰过《加大力度》!
eddie1008 發表於 2014-7-10 23:05

加大力度邊度差喎
=)

加大力度邊度差喎
Chun2009 發表於 2014-7-10 23:12

容迷咪覺得唔差囉

容迷咪覺得唔差囉
jason567 發表於 2014-7-10 23:13

咪同人地吵啦 都幾多年還在吵,人地覺得加大力度好咪好lor
...

其實FAFA要型, 可以搵王雙駿訂做一首呀~

其實首歌堅係唔差
係個形象嚇親姐
五分
nicknicknick 發表於 2014-7-10 23:47

係衰在PTH呢首歌如果廣東話可以好型

唔好聽。。。

總覺得首歌同澳門果個同名show有關係

總覺得首歌同澳門果個同名show有關係
masterdragon 發表於 2014-7-11 00:06

冇關係架

D國語咬字同漿有得揮
英文個幾句相比之下 好好多(但係之前預告就咁聽個句 就覺得.........)
段chorus其實幾得幾易上口
唔係美麗嬅粉~ 暫時3分先~等睇MV

咁多人搵揸大力度比 我又講下先
想當年加大力度開播個時又係插佢d國語勁難聽
但到依家我反而覺得係近年最high既快歌
可能依首都係聽耐左 會有唔同想法
但當年加大力度至少有個勁既型既mv睇下
希望色惑唔好失禮: )

D國語咬字同漿有得揮
英文個幾句相比之下 好好多(但係之前預告就咁聽個句 就覺得.........)
段chor ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-11 00:14

中肯

好听! 5分!

膠的程度同加大加度有得揮。

係咪打錯呀 似性話題多啲
Chun2009 發表於 2014-7-10 22:51

唉 衛蘭做瑜伽 咖啡妹妹gathering都好有話題性
今次寧願千嬅唔好成功引起太多話題 如果唔係第時入親千嬅post都xx(
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

話題性? 災難性就真!
宣傳張相一啲美感都冇,驚嚇程度就十足!

認認真真
佢D國語真系要攪攪下
同埋黎D題材ge歌真系唔岩佢
真系災難性十足
如果轉做廣東話再配上gum洗腦ge曲
好有演唱會主題曲ge氣場
3分
遇上你 太感恩 不遲亦不早:)

唉 衛蘭做瑜伽 咖啡妹妹gathering都好有話題性
今次寧願千嬅唔好成功引起太多話題 如果唔係第時入親千嬅 ...
John 發表於 2014-7-11 00:27

千嬅唔會成日拖個老公出黎哂命 又唔會帶個仔出黎蒲頭
若果無呢啲爛歌爛造型爛專輯的話
千嬅是會跌進谷底的
Happy and Blessed.

真心覺得唱得唔差囉,但要睇下D舞跳成點..

楊千嬅成40歲都肯繼續唱繼續試.....比D支持啦!!!

演唱會唔出廣東歌......

千嬅唔會成日拖個老公出黎哂命 又唔會帶個仔出黎蒲頭
若果無呢啲爛歌爛造型爛專輯的話
千嬅是會跌進谷底的 ...
jose 發表於 2014-7-11 00:44

乜你覺得今時今日既楊千嬅係靠爛歌KEEP人氣?

而家只能靠切合時事同爛歌吸引注意,千fa做唔到前者,今次就做後者 今次宣傳咩「話題性」,唔知 ...
nicholashin 發表於 2014-7-11 01:06

變左同天堂鳥、faith爭話題?!

大家試下唱下呢首歌,發覺唔易唱,唱出黎既國語發音同楊千嬅差唔多 (即使覺得自己國語好過千嬅)
讚下CHORUS唱得唔錯

變左同天堂鳥、faith爭話題?!
zxcvb 發表於 2014-7-11 01:18

而我不知道天堂鳥、faith是誰...

广东话 会唔会好D呢

其實真係禁差咩?
講歌MELODY同PRODUCTION都做得幾好 詞就一般快歌詞啦
講唱 佢CD VERSION都叫HANDLE到首歌丫  佢d vocal掌握得幾好 佢把聲唔係扮姣扮young
係唱唔同歌要用唔同vocal架麻 唔通用慢歌腔唱快歌
同烈女/吵我 o個d都係唔同類型既歌 唔通嗌咩呢首 但係D PTH真係好差
講IMAGE 就真係頂唔順- -張POSTER一D美感都無 希望MV唔係咁既LOOK
同埋呢d sexy既image真係玩下好

其實我覺得香港人接受能力應該要高D
聽多d唔同類型既歌
剩係講番千嬅 出一般慢歌 又覺得普通/k
出小品 又話唔岩派台唔係大歌
melody特別d 又話怪
出新野 又覺得唔係佢路線格硬黎
其實佢仲有心試新野比樂迷聽真係值得support
祖兒歌路本身就多過千嬅 唔可以咁比啦

真係聽落係似jolin/蕭亞軒o個類歌
你可以話佢唱得唔好 但首歌本身唔差

唯一覺得唔開心 就係佢做下廣東歌又做下國語
好想佢可以專心做一隻廣東concept大碟

楊千嬅勝在多死忠 5分已投

原來唔一派就聽都有好處 wor
入黎睇 comments 打定底先

其實我以為會爆 d
見到唱普通話真係替千嬅擔心
因為我覺得千嬅唱普通話個腔好怪
沒有人唱“什麼都不怕”,“女人三十”, “醒了” 係錦
不過聽聽下就會覺得都幾得意
只係好多歌都唔啱唱

我覺得如果係廣東歌會 handle 得再好 d
個 presentation 可以 full d

p.s. 其實 ricky sham 做形象幾好
不過成日 black + bold lips = 型...
我只可以講我唔 agree lor = =

Re:
我無覺得joey 可以 handle 多 variety 過千嬅
因為千嬅在過往既唱片其實有很多嘗試,
只不過沒派台 je

40歲的楊千嬅突然大玩sm性感造型,雖然很多人表示不理解不接受,但起碼我覺得很好,人本身就應該要勇於嘗試,反正都已經結婚生仔了。
每次丁太一出歌,一班號稱死忠的就各種挑剔各種諷刺哩樣個樣唔好,如果丁太EQ低D都早就唔撈啦,真系好煩~

回復 82# eldrian710

講得好

真心覺得唱得唔差囉,但要睇下D舞跳成點..

楊千嬅成40歲都肯繼續唱繼續試.....比D支持啦!!!  ...
點解 發表於 2014-7-11 01:12

我諗起戀愛大過天  
應該要支持美君bb

創新 係一件好事  但呢類型既歌曲並唔岩楊千嬅既唱腔唱,呢首歌比其他女歌手會發揮得更好。
其次國語咬字真係嚇到我…如果呢首係廣東歌可能會更好

每個歌手擁有佢自己既特點,楊千嬅可以唱快歌但絕對唔係呢種,Ready or Not 比呢首更可取,甚至乎醒了,哭出來,聖女不敗都聽得舒服。楊千嬅既聲音係唱故事既聲音,唔係誘惑既聲音。即係你唔會Prefer 陳慧琳會唱到笑中有淚 但prefer 佢唱到So Hot right?
無錯,結左婚既女星成日都話,婚都結埋可以豁,豁出去。但豁出去都要岩自己先得,呢首明顯Fail了

利申: 覺得加大力度無咩問題,幾High

創新 係一件好事  但呢類型既歌曲並唔岩楊千嬅既唱腔唱,呢首歌比其他女歌手會發揮得更好。
其次國語咬字真 ...
釘釘 發表於 2014-7-11 10:08

同意~新嘗試可以有,但絕對不能衣不稱身~
我可以接受唱著<藍與黑><毅行>的楊千嬅~
這個勇敢嘗試色情的楊千嬅不太能接受!
而且楊千嬅現在的婚姻狀態以及年齡階段真的不太適合呢個image
初心傷過
重新再跳

千嬅D国语真系唔掂wor。。。都系出广东歌啦。。。

其實隻歌曲編都冇乜問題,係詞有點露骨及咬字一般,不過可能係首詞本身國語發音都不太順的緣故。希望有人確認此曲是否澳門同名節目的主題曲,觀乎歌名及MV製作都似係,如果唔係的話我就真係唔明點解突然要出首咁嘅歌,真係有點九唔搭八。

其實佢上只碟果首 有種沉默叫想念 真係好正
千嬅絕對可以carry果類比較唔主流噶國語歌 又帶有sexy噶feel
真係唔知佢做乜要咁leng化自己

其實佢上只碟果首 有種沉默叫想念 真係好正
千嬅絕對可以carry果類比較唔主流噶國語歌 又帶有sexy噶feel
真 ...
jaydeng 發表於 2014-7-11 12:15

反而覺得呢首好過 有種沉默叫想念 同 聖女不敗

同意~新嘗試可以有,但絕對不能衣不稱身~
我可以接受唱著<藍與黑><毅行>的楊千嬅~
這個勇敢嘗試色情的楊千嬅不太能接受 ...
MiRi 發表於 2014-7-11 10:23

<藍與黑>好正...可遇不可求

回復 55# Chun2009

其實我係指國語咬字方面啦!呢兩首歌如果都係粵語版就正好多!

之前森美又話過千嬅生完仔把聲開咗

之前森美又話過千嬅生完仔把聲開咗
點解 發表於 2014-7-11 12:46

咁老友點可以吾贊?vani都話千fa唱咩都好感動
...

第一次畀千嬅1分...
iamaboyyobamai 發表於 2014-7-11 12:28

我好鬆手咁比 3分 =.=

siongguan 發表於 2014-7-11 12:58

千嬅人緣好先行到今時今日

點解 發表於 2014-7-11 13:01

咁講, 其實FA 都算係世界女, 識做人

siongguan 發表於 2014-7-11 12:58

所以聽完千嬅唱啦啦誇啦啦個人都真係會啦啦誇啦啦~
咁講, 其實FA 都算係世界女, 識做人
wchild 發表於 2014-7-11 13:08

我又唔覺佢係世界女WO~至少佢唔係個D對人講人話, 唔同人有唔同一套, 人前一後一個樣,
而且唔覺係佢對人好人地先對佢好~~如果唔係點會圈中咁少女仔FD~

佢係個D我係咁架啦但身邊人又會自自然然鐘意佢~

唔認同
千嬅係靠個勇字先行到今時今日
你可以抹殺呢首歌
但你唔可以抹殺千嬅呢二十年既努力同誠意
初心傷過
重新再跳

又係打手~~
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢