返回列表 發帖
比較想知會唔會成為全cm最多5分的歌?BTW而加紀錄係邊首最多5分?5分有幾多%? ...
aabccc 發表於 2015-7-24 16:32

CM最高5分百分比(票數多過50票既話)既歌好似係"雨傘"
CM最多5分既歌好似係"獨家村"
數據後補
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

CM最高5分百分比既歌好似係"雨傘"
數據後補 ...
liebe 發表於 2015-7-24 16:56

5分百分比其實係呢首
http://www.cmusichart.com/discuz ... 0&goto=lastpost

1.  全日狂聽(5分) 
100.00% (1)

愛 100%既人都全日狂聽

反ot 羅生門點擊率簡直係直上噶 好勁

狂loop中

評分人數

• Nicholas

其他歌有時會忘記投票 但呢首一定記得投5分
支持呢首幫juno攞到至尊碟

雖然首歌係好聽
不過大家講到天上有天下冇咁真係吹大左啲囉
4-5分之間啦 俾左5分 ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-24 12:29
同意 最後我因為wyman 嘅詞比5分
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

其實想
念念不忘拎十大第十位
羅生門拎至尊歌...
分分鐘2個都嚇到喊
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

回復 16# bagfgfcde
首歌係好聽,但唔覺佢真係大家講得咁正咁神化,聽完都唔覺特別。但Kay把聲好靚,比4分因為Kay.

5分for kay
JUNO揾KAY合唱真系好正確
齊齊雙贏局面

首歌無大家講到咁神,但係故事同詞就真係正,4分

歌詞好感動,比念念不忘更搶耳

5分硬

不過希望KAY練好D Live...

簽名被屏蔽

家明 94.47% 五分先係最高百份比

撐起兩傘得92.12%
Hanson 發表於 2015-7-24 19:40

嘩,原本"家明"咁勁

最多5分票數就應該真係"獨家村"
共有 393 人參與投票
全日狂聽(5分)  88.30% (347)

唔知"羅生門"破唔破到記錄勒

5分百分比其實係呢首

1.  全日狂聽(5分) 
100.00% (1)

愛 100%既人都全日狂聽

反ot 羅 ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-24 17:01

講完即刻有人投1分

反ot tvb有派人去mv探班訪問wo 可能會plug去tvb都唔定

講完即刻有人投1分

反ot tvb有派人去mv探班訪問wo 可能會plug去tvb都唔定 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-24 20:05

但係plug完會唔會上去唱live攞冠
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

十年後!呢首歌應該系呢一年比較HIT既歌!

但係plug完會唔會上去唱live攞冠
kevinlai1621 發表於 2015-7-24 20:08

可能都會去既,
雖然前2首都冇PLUG TBB,
我仲記得有一年JUNO同HOCC一齊上勁歌拎左第三身個冠軍,
令佢拎左第一首四台冠,
呢首HIT到咁, 有望四台冠架

少少OT: 原本諗住我最喜愛的歌曲係"最好的債"同"無條件"之爭, 而家唔使講, 呢首9成攞

利申: 嬅粉

黃偉文唔係話寫100首痛愛悶死咩。
仲出d咁殘忍的歌!

CM最高5分百分比(票數多過50票既話)既歌好似係"雨傘"
數據後補 ...
liebe 發表於 2015-7-24 16:56

最多5分係楊千嬅首原來過得很快樂(好似係)

... 我覺得瑕痴好聽 d
唔太好一開頭個 d 斷句
編曲都唔係咁突出
歌詞真係幾感人,由其係連埋念念不忘一齊聽

K 過瑕痴,應該會好過多鐘意 + loop

kenny1102 發表於 2015-7-24 21:14

點解

我真係日日狂LOOP, 呢首歌洗版又洗腦

正到爆燈!!!!!

kenny1102 發表於 2015-7-24 21:14

最多好似係集體回憶!
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

其實對詞冇乜好大感覺
雖然都係感動, 都係傷心, 但完全同耿耿念念冇關
係謝安琪太正

我從來冇鍾意過耿耿於懷同念念不忘
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

中意Juno,但係阿Kay太多verse變得唔balance.

Kay把聲聽到毛管楝,好堅定、清脆嘅聲線
Juno製作有心思有gimmick
Wyman詞好絕
伍樂城啲曲好正,繼家明之後又有咁K嘅 羅生門
希望keep到個勢,最歌!
5分!
若我所見不相同 獨守一角青空
浪漫願他不要改 所信是模糊 仍肯冀待

愛羅生門 但更愛瑕疵
5分anyway

點解可以唱到 又絕情又同時安慰前度 又消極又積極
太amazing

愛羅生門 但更愛瑕疵
5分anyway
water:) 發表於 2015-7-24 22:41

小愛瑕疵 大愛羅生門
5分
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

歌係好歌,但係歌詞背後的古仔將首歌推上另一個高峰。單純講首歌,juno真係唱的有d差,反而瑕疵唱的要好d。都係果句,希望兩位練好d live,對佢地二位live實在唔多放心。

4fun for 耿耿於懷 & Juno 1fun for yum Kay
其實衣首歌主唱唔系Yum Kay咩,Juno凈系過嚟拍MV

首歌絕對系好聽,但未到爆噶程度。
咁爆噶原因系今年真未出好令人注意噶hit song,咁啱撞上耿耿於懷10年先會咁爆。
尋找一息間的美好。

瘋狂地投5分
martinki 發表於 2015-7-24 12:07

點解投票人數嚮短時間內可以咁高㗎?

無論曲詞編,全部係本年度暫時最高水準作品。
至於唱,兩個人有好微妙既火花,冇刻意但最終又夭心夭肺咁令你感受到你或者你身邊既朋友過去一段放不低既感情
Handle 得好好

其實對詞冇乜好大感覺
係謝安琪太正

我從來冇鍾意 ...
John 發表於 2015-7-24 22:18

但你自家榜明明畀咗冠軍念念喎。

13 -> 10 -> 4 -> 11 -> 1 -> 14

實對詞冇乜好大感覺
係謝安琪太正

我從來冇鍾意過耿耿於懷同念念不忘
John 發表於 2015-7-24 22:18
你愛過耿耿於懷嗎似乎沒有

我都覺Kay唱得好正,個種聲線感情拿捏真係岩岩好,好正
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

可能都會去既,
雖然前2首都冇PLUG TBB,
我仲記得有一年JUNO同HOCC一齊上勁歌拎左第三身個冠軍,
令佢拎左 ...
liebe 發表於 2015-7-24 20:53

多謝提醒hocc惟一一首四臺冠係“第三身“。

5分for kay
JUNO揾KAY合唱真系好正確
齊齊雙贏局面
sunshine 發表於 2015-7-24 18:56

諗起“滄海遺珠“。

嘩! 194分,就200分
你話呢首歌有幾厲害呢

你愛過耿耿於懷嗎似乎沒有

我都覺Kay唱得好正,個種聲線感情拿捏真係岩岩好,好正 ...
HOTMAN 發表於 2015-7-24 23:20

呢句正!好明顯係因為kay所以先有咁多人中意首歌,畀ar sa同佢合唱嘅話就只係好普通嘅賣gimmick k歌一首。

呢首的確唔錯
少有地一聽就愛上
不過感覺似謝安琪featuring麥浚龍
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

我系第200個比 5分既
kay唱得好好聽啊,kay原來好適合唱伍樂城的歌

連JY都贊首歌
原先以為KAY今年唔會有廣東歌
呢首真係正嘢 絕對5分

出post唔夠24小時
已經96個回覆
這就是實力

出post唔夠24小時
已經96個回覆
這就是實力
John 發表於 2015-7-25 00:15

有人見美KAY個勢突然爆咗出嚟,開始驚到想玩打壓。

好正
係咁LOOP

評分人數

• Nicholas

有人見美KAY個勢突然爆咗出嚟,開始驚到想玩打壓。
kayzzz 發表於 2015-7-25 00:32

其實kay係首歌度有好明顯畫龍點晴既效果!!!冇左kay既話我幻想5到首歌會變成點!
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

謝安琪真係唱得好好
本來諗住今年都係得最好的債打動到我
點知仲有首羅生門

點解謝安琪可以唱得咁正
一開口已經聽到打冷震

喔噢 真係估唔到原來10年前已經咁多人鐘意juno
5 分是不能少的
其實呢唔知點解係咪我偏見
美祖個ig post 好葡萄咁
同樣係wyman
同樣係10 年
同樣係合唱
同樣係以舊情人分手再見面既題材
點解香港男歌手同佢合唱開埋演唱會都冇noise
但羅生門1日都唔晒就全部fd 識晒

喔噢 真係估唔到原來10年前已經咁多人鐘意juno
5 分是不能少的
其實呢唔知點解係咪我偏見
美祖個ig post  ...
cch 發表於 2015-7-25 03:28

可能就差在羅生門編曲上有心思。而世界真細小都唔太似呼應作。