返回列表 發帖
Maya有睇Youtube comment,即刻改返錯誤
aniceday 發表於 2016-2-4 17:11

就咁cut左前面就算
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

就咁cut左前面就算
abcxyz302006 發表於 2016-2-4 17:39

咪好囉,唔使見到張相

Maya有睇Youtube comment,即刻改返錯誤
aniceday 發表於 2016-2-4 17:11

做得好好要讚下佢哋! 可以開心share啦

本來都覺'不吞吐'過後可以再outro, 不過越聽落越覺得個part就係要直接d不拖拉
同埋咁樣end好吊癮, 所以就搞到要狂loop
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

本來都覺'不吞吐'過後可以再outro, 不過越聽落越覺得個 ...
JasOh103 發表於 2016-2-4 17:44

見到邁亞有覆你

但隨後又俾人指出多兩個中文錯別字

本來都覺'不吞吐'過後可以再outro, 不過越聽落越覺得個 ...

我而家反而好想知隻廣東碟今次會係咩主題

個人認為佢應該recycle 頭兩隻碟既主題 -> 拾回 (Go back to basics)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

頂 個LV 真係垃圾到唔想睇  (原諒我咁惡)
個舊景我諗連D港女拍片都可以拍得靚過佢
D字幕可唔可以認真D   有 ...
thomas199028 發表於 2016-2-3 21:04

字體唔統一真係好肉酸
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

個人認為佢應該recycle 頭兩隻碟既主題 -> 拾回 (Go back to basics)
matthew1990 發表於 2016-2-4 18:16

頭兩隻碟有主題架咩?

我都覺得係依個原因所以收尾先咁急

我都覺得係依個原因所以收尾先咁急
aniceday 發表於 2016-2-4 18:24

係一種幾唔錯既演繹
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

字體唔統一真係好肉酸
616.1314 發表於 2016-2-4 18:19

仲要飛來飛去,睇到眼花

啱啱聽返愁人節,kay嗰時把聲真係好好多,好型好厚
如果佢用嗰把聲唱呢首歌就好啦

Ot: 佢邊有整容?個樣都差唔多

歌詞好有意思, Kay 唱得好投入.雖然曲比較平淡.但近來香港實在太多事發生, 這首歌平淡反而更有感覺. 5 Fun 啦!

啱啱聽返愁人節,kay嗰時把聲真係好好多,好型好厚
如果佢用嗰把聲唱呢首歌就好啦

Ot: 佢邊有整 ...
kayzzz 發表於 2016-2-4 18:39

我覺得佢有打針但冇開刀
頭兩隻碟有主題架咩?
kayzzz 發表於 2016-2-4 18:24

好問題
字體唔統一真係好肉酸
616.1314 發表於 2016-2-4 18:19

呢個先係一個Lyric Video 應有既質素 (人地當時重係獨立歌手添)
https://www.youtube.com/watch?v=I8bVyaIvr-E
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

講真hea 底整Lyric Video 真係10分鐘搞掂
冇人手唔係藉口 根本佢地就係懶 ...
matthew1990 發表於 2016-2-3 19:05

你睇個 LV,ban ban music office 裡面 馬年啲揮春都懶得搣走,猴年都到喇
你話佢地可以有幾勤力
btw個揮春諷刺到:馬上交歌
係佢地Lyrics video裡面出現特別好笑

簽名被屏蔽

首歌反應幾好
Itunes有第一
Kkbox 第三
Hanson 發表於 2016-2-4 21:53

首歌反應幾好
Itunes有第一
Kkbox 新歌榜第一

你睇個 LV,ban ban music office 裡面 馬年啲揮春都懶得搣走,猴年都到喇
你話佢地可以有幾勤 ...
kayzzz 發表於 2016-2-4 21:35

肯定有人知佢地慢吞吞所以特登寫

首歌反應幾好
Itunes有第一
Kkbox 新歌榜第一
kayzzz 發表於 2016-2-4 21:58
kkbox ko羅生門P.S.please remember to give 5 star (itunes)
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

肯定有人知佢地慢吞吞所以特登寫
abcxyz302006 發表於 2016-2-4 22:09

依張揮春年年都岩用Lyrics Video幾多野睇

索性做MV啦

又有嬅嬸個美樣
nicknicknick 發表於 2016-2-4 22:26

笑,有人幫手造埋個 偽MV 宣傳,謝K真係執到
個 偽MV 有潛質瘋傳

索性做MV啦

又有嬅嬸個美樣
nicknicknick 發表於 2016-2-4 22:26

呢個version真係正, 睇到喊, 成件事好match
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

kevinlai1621 發表於 2016-2-4 23:37

留名 等睇hit rate高過official Lyrics video

Wyman x Kay AMAZING song!!

笑,有人幫手造埋個 偽MV 宣傳,謝K真係執到
個 偽MV 有潛質瘋傳 ...
kayzzz 發表於 2016-2-4 23:26

可能係借kay搏金像獎

可能係借kay搏金像獎
Lewis 發表於 2016-2-5 01:15

嘩,唔好玩啦,都投晒票
你咁講因住某啲激進瑞粉插你

kevinlai1621 發表於 2016-2-4 23:37

我都睇到眼濕濕

嘩,唔好玩啦,都投晒票
你咁講因住某啲激進瑞粉插你
kayzzz 發表於 2016-2-5 01:16

你係咪講緊某4個字會員

我覺得冇咩特別,真係好似Christopher chak 幾年前個堆歌,有太多呢種style 既歌,冇新鮮感之餘有少少悶,melody 又熟口熟面...太晉通了。Kay 把聲係靚但不夠power , 3 分

Melody not special, but the lyric YY did his best 2015 work last year with 最好的債, it looks like his best 2016 work could be this one

Kay as usual good job. Hopefully she practises and gives good live performance when she does.

個偽mv好似睇緊鍊金術mv咁

你係咪講緊某4個字會員
abcxyz302006 發表於 2016-2-5 02:23

果個4字會員周圍亂噴
完全影衰哂自己偶像
DM多仔多到覆唔哂

段片又同首歌幾match喎幫首歌再昇華

段片又同首歌幾match喎幫首歌再昇華
aniceday 發表於 2016-2-5 12:06

加埋最尾小朋友喊住講果度搞到我都想喊埋一份

個偽mv好似睇緊鍊金術mv咁

果個4字會員周圍亂噴
完全影衰哂自己偶像 ...
mosesming 發表於 2016-2-5 10:18

你咁講又覺得有啲似

abcxyz302006 發表於 2016-2-5 13:14

本身無睇過套戲,但都覺得好感動

iTunes #1
Kkbox #2
Kkbox究竟上唔上到冠軍呢?
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

iTunes #1
Kkbox #2
Kkbox究竟上唔上到冠軍呢?
sam6a 發表於 2016-2-5 16:04

新歌榜咪冠軍囉 好似係

新歌榜咪冠軍囉 好似係
kayzzz 發表於 2016-2-5 16:11

講緊日日榜, 矛盾只因深愛着山林道
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

講緊日日榜, 矛盾只因深愛着山林道
sam6a 發表於 2016-2-5 16:16

矛盾一生 唔易打低㗎

abcxyz302006 發表於 2016-2-5 13:14

連Kay都睇左段片,大讚

連Kay都睇左段片,大讚
aniceday 發表於 2016-2-5 17:19

佢係邊度讚??
btw kay係fb話
"我的小妹子 Reni Ta 雲妮大人,一直很努力"

佢地係咪有mon住依個post 回應我哋話佢哋懶?

佢係邊度讚??
btw kay係fb話
"我的小妹子 Reni Ta 雲妮大人,一直很努力"

佢地係咪有mon住依個post{ ...
kayzzz 發表於 2016-2-5 17:23
CapTV個fb post留言有Kay份佢話很感人的MV
原來條lyrics video片係佢助手剪?

原來條片係佢助手剪?
aniceday 發表於 2016-2-5 17:28

Kay話唔知原來佢識剪

原來條片係佢助手剪?
aniceday 發表於 2016-2-5 17:28

Official Lyric Video 係佢助手剪

Official Lyric Video 係佢助手剪
matthew1990 發表於 2016-2-5 19:16

都算ok嘅, 新手黎講
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

索性做MV啦

又有嬅嬸個美樣

嘩不得了
千嬅同隻歌真係perfect match
我好愛嬅 點算
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

妄想 呢兩個字好奇怪
同埋轉折位有啲急過頭
不過詞編唱都冇乜問題

嘩不得了
千嬅同隻歌真係perfect match
我好愛嬅 點算
John 發表於 2016-2-6 04:48

咁就要係你個榜谷一谷首歌啦

邊度有得睇,大陸上唔到YouTube

邊度有得睇,大陸上唔到YouTube
aka 發表於 2016-2-6 22:55

fb cap tv都有

fb cap tv都有
abcxyz302006 發表於 2016-2-6 23:51

FYI fb都好似係block咗

FYI fb都好似係block咗
kayzzz 發表於 2016-2-6 23:57

上google search then(哈哈哈)
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你