返回列表 發帖

5分啦. CC 拿手曲風

繼你們的幸福,鍾無艷之後又一食胡作!

但我個人LIKE 你們的幸福>鍾無艷>獨家村...

究竟903會點對呢首歌呢...
昨日播左2次, 今日一次都冇,
反而容小姐首歌播左5次了,
好擔心 ...
iamaboyyobamai 發表於 2014-9-25 22:53

應該會好似勢不兩立咁 7 weeks榜尾 + 1 week冠

如果純粹講只歌旋律好聽,唱得好,我完全buy,5fun冇走雞。
但系如果又講到系佢樂壇之路點唔隨大流等(&…………%#%……噶其他嘢
我覺得又over咗咯,佢本身受歡迎噶歌其實都好大眾,包括依首。

任我行 + 獨家村 =在獨家村裏任我行
remus 發表於 2014-9-25 22:39

nice songs

Omg 超正

903係咪想刻意拖長上榜週數?所以㯲住播?

903係咪想刻意拖長上榜週數?所以㯲住播?
PoonOn 發表於 2014-9-26 09:45

你們的幸福2.0

你們的幸福2.0
henhenhen 發表於 2014-9-26 10:11

甘咪冇十大?
真高興給你愛護過  根本你不欠我什麼

描述夏森美同Duncan 的關係

210個5分

其實歌詞和曲子都差過《任我行》,好歹林夕還有金句
Tavico 發表於 2014-9-25 12:29
我就覺得兩樣野都好過『任我行』,而且首詞好有意思,有多種意思,任何解讀都可以~

一條永遠都可以食大胡既公式
點可以唔比5分呢?

真係越聽越好聽 希望有十大啦

富士山下的鍾無艷正D
初心傷過
重新再跳

越聽越好聽 :)

今晚大家可以聽到其他新歌。如果獨家村首週低ap,可能榜尾上榜都未定

根本系塵埃落定前傳
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

和搜神記副歌部分神似wor 簡直可以做mix

5分 同 查看次數 是瘋狂的高
iamaboyyobamai 發表於 2014-9-27 16:30

已經超越雞蛋與羔羊成為今年最多5分的歌曲

越聽越正! Like

狂loop

CC作既melody真係沒得頂
BTW點解KKBOX會輸左比羽田若希既越難越愛...

NNNNNNNNNNNNNNNNNNNN年后CC开作品展有机会同场唱

CC作既melody真係沒得頂
BTW點解KKBOX會輸左比羽田若希既越難越愛...
kh8585 發表於 2014-9-29 11:44

一日播緊 使徒行者 都應該會繼續第一
>3<

NNNNNNNNNNNNNNNNNNNN年后CC开作品展有机会同场唱
gujuji 發表於 2014-9-29 12:46

仲有富士山下的鍾無豔

居然唔够天然呆来~~~~真心不懂903噶取态

Kontinue 本年至尊碟首選

近幾日既事令份詞加哂分
但始終覺得曲太弱 詞大過曲好多

J0HNS0N 發表於 2014-9-29 20:23
同意
任我行 失憶蝴蝶

J0HNS0N 發表於 2014-9-29 20:23

係咩?
年尾我開投票睇下係咪~

係咩?
年尾我開投票睇下係咪~
Korwyn 發表於 2014-9-30 01:13

~錢已俾~碟已買~歌已聽~你開埋就票已投~

呢首歌全日狂聽, 至尊級之作!

回復 136# iamaboyyobamai

女神KAY輸比若希BB...想喊

回復 146# iamaboyyobamai

ME3 =DD

until 30/9/2014 20:55

投5分人數=投天然呆總人數-1=245
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

一定係5分

歌詞好正
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

無論年尾有冇獎都好..呀kay都已經係我既女金最女...kontinue係年度大碟

好歌有好報

希望播放率穩步上揚

呢首歌可能似11年你們的幸福既下場...
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹