返回列表 發帖
FYI fb都好似係block咗
kayzzz 發表於 2016-2-6 23:57

唔係有得翻牆咩
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

唔係有得翻牆咩
abcxyz302006 發表於 2016-2-7 03:43

佢有翻牆一早上左youtube睇啦
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

呢首只可以話唔錯 但見到好多人俾5分
依家香港人幾時變得要求咁低....

曲唔錯,份詞有深度,好positive, 不過單係Kay把聲已值5分。

好好聽,五分,唔洗諗。

妖,拎四千萬票房影后黎幫yumk宣傳,侵犯影后版權,點解唔用死神傻了爛演技做mv ...
最好的債 發表於 2016-2-9 21:48

直接用最好的債LV做LV仲好
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

哇 四字會員 你真係好口臭呀
十足十我個乞人僧ge fd

淡淡的感動,好聽!
我愛廣東歌!

哇 四字會員 你真係好口臭呀
十足十我個乞人僧ge fd
thomas199028 發表於 2016-2-9 21:53

你理佢佢仲得戚呀

好好聽!

評分人數

• CunninG

所有關於歌曲的自家製MV絕對可以在這兒討論,
但只限歌曲與MV內容。

所有其他留言一律視為OT。

因為已經給予警告,如有發現即時扣分。
多謝合作。

歌詞已經值5分
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

我家姐好憎謝安琪
但佢竟然話好聽

謝安琪最難聽嘅歌,我都俾5分,呢d先係真愛
誰又妄想一曲一世,讓人忠心到底~

呢首draft 都可以稱之暫別主打
都真係班粉養懶佢(eh 唔信佢老公養得起噶
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

首歌作為十年回憶主打黎講真喺普通左D
個曲真係非常一般,差過3/8好多,同祝英台差唔多level
份詞黃偉文都算寫得幾好
不過整體實屬一般
4分感情分
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

淨係睇份詞既深度都已經值5分啦
加上係KAY 10周年主打
好難唔俾5分!

依首歌係咪今次拾回謝安琪巡迴演唱會主題曲?
如果邁亞剪輯番Kay依10年重要時刻做MV應該幾感動

依首歌係咪今次拾回謝安琪巡迴演唱會主題曲?
如果邁亞剪輯番Kay依10年重要時刻做MV應該幾感動 ...
aniceday 發表於 2016-2-20 14:47

呢個諗法其實都OK,就係唔知邁亞係咪連剪接都唔願搞……

竟然拍左MV

竟然拍左MV
mamakin 發表於 2016-2-22 21:32

佢話月尾有
但冇講幾多月
希望今個星期有

Sad that this is Kay's last song before her long break, happy that this is a great song (hopefully a Top 10 hit for at least 1 or 2 of the radio stations' award ceremonies).

Maybe 數愛 should become a 國粵語EP or 國粵語大碟?

回復 177# boy4dudes
咪講左兩隻碟已經錄好咗囉
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

Sad that this is Kay's last song before her long break, happy that this is a great song (hopefully a ...
boy4dudes 發表於 2016-2-23 09:59

It actually turns out she will be releasing another song (before her one-year hiatus), written and co-produced by Cousin Fung, on March 12th
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

It actually turns out she will be releasing another song, written and co-produced by Cousin Fung, o ...
matthew1990 發表於 2016-2-23 19:04

the song is about fans
跟我走2.0

有mv laaaaa

評分人數

• CunninG

原來月尾既定義係一號
nicholashin 發表於 2016-3-1 16:00

今日係2月30日

簽名被屏蔽

200個5分
終於有MV睇,都幾感動。
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

終於有mv la T^T 仲要拍得好感動
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

真係估唔到有mv 唱k唔知邊間有得唱呢
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

真係估唔到有mv 唱k唔知邊間有得唱呢
RVHOCPC 發表於 2016-3-1 18:07
應該Neway獨家
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

應該Neway獨家
sam6a 發表於 2016-3-1 18:08

首先要maya拎個mv去其中一間卡拉ok

個mv靚靚喔,愛愛愛
但唔喜介紹人物式mv
仲要個mv好似 陽光點的歌+劇透mv合體,唔愛

個mv靚靚喔
但唔喜介紹人物式mv
仲要個mv好似 陽光點的歌+劇透mv合體,唔愛 ...
kayzzz 發表於 2016-3-1 18:41
唔好玩啦 d色調靚咁多
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

唔好玩啦 d色調靚咁多
HOTMAN 發表於 2016-3-1 18:45

講緊拍攝手法呀hot會員

今日係2月30日
abcxyz302006 發表於 2016-3-1 16:31

可能講緊檀香山時間姐
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

其實鍾意響山林道拍ge lyrics video多d

其實鍾意響山林道拍ge lyrics video多d
RVHOCPC 發表於 2016-3-1 19:12

今日同朋友食飯佢都係咁講
佢話official MV 如果冇Kay可能仲好
不過,我就私心想睇到美Kay law
JeanLuc

今日同朋友食飯佢都係咁講
佢話official MV 如果冇Kay可能仲好
不過,我就私心想睇到美Kay law ...
JeanLuc 發表於 2016-3-1 19:38

無啦啦去郊野公園 都唔知做乜

個mv唔差得過五個小孩的校長版本
不過kay d 咪咀差d, 有lag
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

無啦啦去郊野公園 都唔知做乜
RVHOCPC 發表於 2016-3-1 19:40

山林道 其中一個意思:郊野公園過度開發究竟係好定壞?一開始 劈下樹 開山兩次,點解依家又講 只盼這裏有天 變回樹 撤回路?

個意思唔難明呀?

山林道 其中一個意思:郊野公園過度開發究竟係好定壞?一開始 劈下樹 開山兩次,點解依家又講 只盼這裏 ...
kayzzz 發表於 2016-3-1 19:47

係wor 多謝你提醒呀

個mv有影到我條邨噶
10000000分

好有感覺wor 個MV
睇得出佢想用呢一班人係叫大家勿忘初衷 以及堅持自己GE理想/想做ge野
雖然可能係有DD抄橋  但呢個timing 真係好岩哂 kay 媽
突然休假一年 你以為真係咁易咩  要好有勇氣 心理壓力都幾大 有可能過左一年 唔知之後會唔會變左kelly,gigi 果d咁wor
係呢個臨別ge timing 執迷不悔 其實幾有感覺ge~

個mv唔差得過五個小孩的校長版本
不過kay d 咪咀差d, 有lag
kevinlai1621 發表於 2016-3-1 19:47

搵左真果個校長估佢唔到

有mv laaaaa
ed8671ed 發表於 2016-3-1 15:56

成日覺得kay咪嘴果陣個嘴唔郁
不過都幾美

成日覺得kay咪嘴果陣個嘴唔郁
不過都幾美
mamakin 發表於 2016-3-1 20:58

但kaybb 好似殘咗
Kaybb夾咀形都係一貫妺下妹下 可愛